Gå til innhold
Hundesonen.no

Ufrivillig innpust


pippin
 Share

Recommended Posts

Det var den beste tittelen jeg fant på :P

Mana har innimellom slike ufrivillige innpust. Høres ut som om det kommer fra halsen, ikke nesen osv. Hun plages ikke av det, og det skjer sjeldent,men jeg lurer på hva det er som er grunnen.

Ikke nesemidd. Det er ikke fnysing, men likner litt, bare at det kommer ifra et annet område enn selve nesen. Hun trekker jo inn luft via nesen også. Har hørt med andre også, og noen mener det er en huskygreie.

Noen andre som har hunder som gjør sånn innimellom?

EDIT: Hun kan forresten ligge helt i ro før hun plutselig begynner litt. Nå halvsover hun og hadde sånne innpust i et øyeblikk. Så det er ikke aktivitet eller noe som forårsaker det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pax gjør også sånn innimellom. Hvis det er det samme da. Det høres ut som plutselig hiksting på en måte. Vanskelig å forklare. Varer noen sekunder og så er det over. Han plages ikke av det, ser ikke ut som han bryr seg i det hele tatt. Har ikke sett noen sammenheng med aktivitet. Snodige greier..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm, kanskje det er det Aro gjør... De første gangene trodde jeg han mistet pusten, han gjør det ganske ofte, et par ganger om dagen, men somregel i forbindelse med at han går rundt å snuser på gulvet. Da skal iallefall vi til dyrlegen å sjekke ved første anledning!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er absolutt ikke noen huskygreie, hehe. Jeg trur alle hunder gjør dette på et eller annet tidspunkt. Aiko hadde noen gode runder med det da hun var valp, og jeg trudde bikkja var astmatisk eller hadde akutt kols eller noe annet stilig. Gleden var stor da jeg på utstilling oppdaga ei shibatispe som gjorde akkurat det samme. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Reverse Sneezing?

Her er en link til youtube (merk at det er et lite utvalg med flere filmsnutter) av forskjellige hunder med sine "versjoner" av reverse sneezing hvis du velger å gå inn på youtube for å se filmen.

Denne filmsnutten viser en hund som jobber tilsynelatende hardt med en aldri så liten snott, og hundeeieren hjelper hunden med et nesegrep. Så fremt det ikke er ekstreme greier, så velger jeg å la min egen hund jobbe seg ferdig i fred og ro.

Er man litt usikker på hva dette er, så hjelper det litt å se noen filmer av forskjellige hunder som "bakoversnuser", og få litt innsyn i hva dette er.

Har du en hund som ofte kjører denne pustingen, da er det greit å ta en samtale med veterinæren for muligens kjøre noen tester for å utelukke eventuelt andre årsaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Chantie har gjort dette siden hun var liten, og jeg var veldig bekymret om hva det kunne være. Hun gjorde det oftere når vi ikke brukte stativ til mat og vannskålene, men vet ærlig talt ikke om det er relatert til hverandre. Det skjer ganske sjeldent nå, men kanskje et par - tre ganger i måneden, tenker jeg. Hun kan gjerne begynne sånn litt etter hun har drikket en del, eller om hun slapper av - det har aldri skjedd på tur. Vet heller ikke om det har noe med det å gjøre, men det kan virke litt sånn.

Pleier å la henne styre på selv, men hvis hun er i nærheten av meg eller kommer til meg pleier jeg gjerne å roe henne ned og stoppe det på nesten samme måte som i videoen over.

Hun gjør det i midlertidig litt annerledes enn hunden på videoen over, og er mer som denne:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bikkja gjør også sånt, særlig i forbindelse med nitidig understellsvask eller liknende. Jeg ser for meg det setter seg noe i nesen - et hår eller spytt eller noe, og det irriterer. Aldri tenkt over det, det kommer og går i perioder, hele livet. Kanskje 3-4-5-6 gang i mnd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine to, en engelsk setter og en jrt gjør det samme. Settern gjør d 1-2 ganger i mnd, mens jrt gjør dette oftere. Snakket med dyrlegen om dette angående jrt`n, og hun sa at det mest sannsynlig kom av at det var litt trangt mellom nese og svelg. Slimhinnene der inne kunne bli lett irritert når det er trangt, og dermed hovnet de litt opp og skapte litt irritasjon. Dette var ikke farlig, men til hunder som var ille plaget så måtte de utføre en kirurgisk korrigering for å få rettet på problemet. En annen ide som hun sa var å bruke et bredt halsbånd eller sele på hunden når man gikk tur, da ble belastningen på hals og svelg mindre, så jeg bruker kun sele på jrt`n og et bredt halsbånd på settern når vi er ute på tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var hos dyrlegen med Aro i forrige uke. Dyrlegen var usikker, tok en titt men syntes alt så bra ut, hun sa at nesemidd var veldig vanskelig å få øye på, men at tablettene for det var så ufarlige at vi kunne prøve de først. Så er en halv tablett i uka i bare 3 uker, så får vi se.

Idag har det ikke skjedd, men han gjør det som regel daglig. Vi får se om det er nesemidd, hvis det ikke bedrer seg skulle hun sjekke ganen sa, snakket om at hunder med løs gane har lik lyd, gjør samme greia, men hu trodde ikke det var tilfellet da :P Såå, vi får se :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lister meg stille inn hit 😂😂 Ikke min valp, men gubben sin ❤️ Blir veldig spennende!     
    • Føler så inderlig med deg. Det var helt ****** med Rocky også. ❤️ Virkelig det vanskeligste og mest hjerteskjærende med å ha hund. ❤️
    • Usikker på om det er noen som systematisk f.eks går MH/K test med hundene sine før avl i Norge, men det finnes hvertfall de der ute som fokuserer på mentalitet. Av kortis Alertness kanskje? Føler jeg har sett flere der med MH test gjennomført. Tine (Laabanden) har vel hvertfall de 2 yngste sine MH testet. I Sverige er det vel regler på score på mentalitet på kortisen i hvertfall før de kan avles på i disse dager. Finland er de vel også ganske på å mentalitets teste? Har vært vanskelig å få plass på MH i Norge har jeg skjønt pga mangel på figuranter. Bare såvidt jeg selv fikk gått for noen år siden, og vi hadde en del tilreisende også ikke bare lokale. Tror faktisk ikke det blir arrangert i år og usikker på om de arrangerte i fjor her heller. 🤔 Virker som det er vanskelig nok å få valpekjøpere til å røntge for HD/AD samt øyelyse, så å få dem til å gå MH om de må reise og tilrettelegge mer er nok enda værre.  Dessverre går det noen mentalt svakere hunder i avl med ujevne mellomrom fordi de genetisk er «verdt det» for mangfoldet sin skyld da både kort og langhår har forholdsvis liten genpool og få individer sånn sett som går i avl. Nå fikk vi vel igjennom noen grenser for matadoravl eller prøvde i hvertfall på generalforsamlingen i år og i fjor ble det åpnet for lang/korthårsparringer for de som ønsker å gjøre det. Så forhåpentligvis hjelper det litt. NCK har eller skal sende forespørsel til NKK sin advokat ifht om innavlsgraden på collie er innafor reglementet sånn mtp alt som har skjedd med dyresbeskyttelsen og rettssaken der. Jeg er vel av minioriteten som mener vi må ha et kryssingsprosjekt slik som lundehunden har hatt. (Om noen syns sånt er spennende så er Angela Harvey, kennel Wicani, sitt Tofty prosjekt gøy å følge. ) Å jobbe med smal genpool er veldig krevende.  Men det er ikke til å stikke under en stol at det er miljøberørt individer der ute, min egen inkludert. Nå er jeg såpass fersk i miljøet at jeg kan ikke si noe om at det har blitt bedre eller ei med årene, men jeg har sett hunder omtrent krype i svinger inne i hall på utstilling, hunder som nekter å løpe i det hele tatt. Jeg har hørt om hunder dommer ikke har fått tatt på engang, uten at det er nevnt i kritikken (det har jeg også sett i andre raser, så unikt for collien er det ikke).  Men er det flertallet? Gjennomsnittet? Mindretallet? Det kan jeg ikke svare på, det kjenner jeg altfor få til å gi noe svar på. Jeg er ikke skremt bort fra rasen og Limit blir ikke min siste, tvert imot. En god collie er gull. Og jeg tenker det ikke er uten grunn de er ansett som en av «the fab 5» i statene for service hund arbeid. ❤️ 
    • Takk for fine ord ☺️ Da var 1 ukes valpepermisjon over, og i morgen blir det hjemmekontor. Det kan bli interessant. Skulle gjerne hatt en lenger periode med fri. Føler vi såvidt har kommet i gang med noe som helst. Nå gikk mandag og store deler av tirsdag til kjøring da, så fullt en hel uke føler jeg ikke vi har hatt på oss.    I går hadde vi det første bæsje inne uhellet. Jeg var akkurat kommet ut fra dusjen, stod med håndkle på hodet og ingen klær da jeg så bæsjetrynet på var på gang. Prøvde å distrahere han mens jeg rev av meg håndklet og løp for å finne klær, men da var det allerede gjort. Ellers ingen uhell i går. I dag har vi hatt 1, kanskje 2 tissedammer.    Ellers har vi startet såvidt å trene. Jeg har begynt med å lære han å snurre rundt seg selv. Jeg syns det er en fin øvelse å starte med for å lære han å tilby adferd osv. som vil bli nyttig i videre trening. Innkalling trener vi også på litt daglig ☺️
    • Nå har han blitt 14 kg! Spent på hvor stor han blir når han blir voksen 😊  Vi har vært tre ganger på valpekurs, og det har vært veldig lærerikt! Godt å få noen tips og triks til innlæring av ting. Vi har også vært på Rally lydighet en gang, det var mye å huske på, men tror vi har lyst til å prøve det flere ganger! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...