Gå til innhold
Hundesonen.no

Bearded Collie vs. Old English Sheepdog


Wheaten terrier

Bearded collie eller OES?  

40 stemmer

  1. 1.

    • Old English Sheepdog
      18
    • Bearded Collie
      22


Recommended Posts

Utseendemessig ville jeg valgt old english sheepdog.

Vet ikke helt hvordan de er i gemytt. Noen vi kjenner har en bearded, den er helt gal og hopper opp på alle, er ikke så begeistret for den. Eieren sier at det er den dummeste bikkja han har vært borti, men vet ikke om det er bare noen det gjelder.. :?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Old English, definitivt!

Ville nok valgt en OES: Liker den generelt bedre enn Bearded Collien. Men jeg tror nok en B. C er en smule lettere å trene osv.

sheepdogen.. :)er ikke veldig begeistret for beardeden selv om de er nesten helt like  er ikke beardeden litt mindre enn sheepdogen?  

uansett..sheepdog

Ikke noe kritikk, bare lurer, hva er det som gjør at dere foretrekker OES?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bearded collie uten tvil...

Den gamle hunden min Jappo var det...

Elsker den rasen.. men den er ganske så sæær da... virket det i såfall som..

Bearded collien er jo mindre en OES..

Kunne godt hatt en OES også jeg da.. men vet ikke så mye om den enn Bearded collie..

Begge er søte bamser..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Av utseende OES. Gjerne en med Lunah sin pelslengde, selv om det var veldig uvant da jeg møtte henne etter at hun hadde klipt seg, i forhold til hvordan det var første gangen jeg møtte henne.

Men gemyttmessig ville jeg valgt bearded. Veit ikke helt hvorfor, men har en følelse av at de ville passet meg bedre enn en OES.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Oppdrettere av beardiser har lagt for mye vekt på å få en stor/lang pels, opprinnelig var de jo mer lik PON eller schapendoes i pelsen. Liker disse bedre utseendemessig. Ellers er jo de utrolig herlige hunder, alltid overlykkelig liksom! *smile salig*

OES er jo stor og pelsen krever vel MYE stell, men kan jo klippes ned...

Stemmer på denne jeg! Banana

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...