Gå til innhold
Hundesonen.no

Lavkarbo


Marthe
 Share

Recommended Posts

  • Svar 311
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Og da skjønner ikke jeg helt dette styret, jeg, for akkurat dette greier man vel med helt normalt kosthold også? Jeg tror de aller aller fleste hadde oppnådd de samme resultatene ved bare å droppe all

Det er mulig, men for min egen del (som jeg jo kun kan snakke for) så har det gjort en vesentlig forskjell å kutte ut brød, pasta, ris og poteter. Jeg har mye mer energi, er ikke oppblåst, og vekta gå

Jeg hopper masse innlegg, men tenkte bare å informere (mest TonjeM) om at kolesterolverdiene mine har gått ned fra ganske så høye til innenfor referanseområdene. Det med masse mettet fett i kosten og

Wow! Tusen takk for oppskrifter og tips! (og det hjalp noe vanvittig med bakepapir..)

Da skal det settes opp plan og handleliste her. Gubben har gått med på å prøvekjøre noen dager ihvertfall (han spiste pliktskyldigst fuglefrøbrød til frokost her). Og det slår meg at jeg har faktisk, uten å egentlig tenke bevisst over det, vært på en slags lavkarbo siden torsdag.. Og jeg har ikke vært sliten-matt en eneste gang, ikke vært død av sult, ikke vært sukker-hungrig - kanskje innbilning men so far so good! Imidlertid er jeg ikke i nærheten av nødvendig fettinntak, blir fort litt kvalm hvis det blir for mye, men det er kanskje en vanesak.

Jeg lurer på om jeg skal begynne å telle og veie ting men, vet ikke hvor lurt det er siden jeg har en "obsessive" side som ikke bør få blomstre liksom. Tenkte i første omgang å ta sånt litt på ca - jeg leser tross alt innholdsfortegnelse på alt, sjekker hvor mye karbohydrater det er og har sånt ca anslag av diverse. Håper det er bra nok!

PS. Kan forresten anbefale frokostsalat.. det er snadder på brødet og frokostsalat inneholder masse masse fett, men dog litt karbo også så man kan ikke spise uhemmet av det desverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bakt solsikkebrød i dag, farlig godt! :D

Synes ikke dette var så farlig godt må jeg innrømme. Vurderer å bytte ut litt solsikkefrø med valnøtter og se om det blir bedre da.

Tonje, hva er frokostsalat? Så bra at godfølelsen begynner å komme snikende til deg også! :) Hva sier gubben da? Han høres ut som en liten særing. :ahappy:

Jeg vil anbefale å måle og veie til du kommer inn i ting, du spiser garantert mye karbo uten at du vet det og det er kjekt å finne ut hvor de skjulte karboene er. Men det er kanskje ikke verdt det om du tar helt av og blir ocd. Det er en balansegang det der, det er lett å bli litt besatt. Jeg holder å fokusen om at det skal være noe jeg kan leve med på sikt. Men jeg har jo også vært gjennom veie og måle-stadiet og har det litt mer i fingrene kanskje. Dessuten måler jeg blodsukker tre ganger om dagen og ser hvordan det ligger an der også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tonje, hva er frokostsalat? Så bra at godfølelsen begynner å komme snikende til deg også! :) Hva sier gubben da? Han høres ut som en liten særing. :ahappy:

Jeg vil anbefale å måle og veie til du kommer inn i ting, du spiser garantert mye karbo uten at du vet det og det er kjekt å finne ut hvor de skjulte karboene er. Men det er kanskje ikke verdt det om du tar helt av og blir ocd. Det er en balansegang det der, det er lett å bli litt besatt. Jeg holder å fokusen om at det skal være noe jeg kan leve med på sikt. Men jeg har jo også vært gjennom veie og måle-stadiet og har det litt mer i fingrene kanskje. Dessuten måler jeg blodsukker tre ganger om dagen og ser hvordan det ligger an der også.

Frokostsalat - er sånn mix av i bunn og grunn majones,ostemasse+krydder,urter (feks gressløk) + noe mer. Det er hvitt,er på glass og er laget av Delikat-fabrikker. Det har 40 g fett og 3 g karbo pr 100 g. Jeg synes det er svinaktig godt men gjerne ikke spist så mye av det pga all fettet! Jeg vet ikke om det er noe for deg, for det er tross alt fabrikk-blandet.. (jeg har ikke slike motforestillinger, har man vært kjemiker så er alt molekyler. Og disse kunstige stoffene er ofte ikke mer hokus pokus enn man finner dem i naturen liksom.. emulgatorer er ofte agar feks - det er utvinnet av tang, ikke mye kunstig der. Konserveringsmidler er feks askorbinsyre, sitronsyre hvilket er c-vitamin og sitronsyre forekommer naturlig i sitron. Smakstilsetninger er gjerne ymse estre - og er gjerne stoffer som finnes i naturlig mat og som gir smaken i det også..Og det er ofte slike stoffer befinner seg bak e-betegnelsene..)

Skjulte karbohydrater er de jeg mistenker kan gi problemer - de dukker jo opp mange steder og mange bekker små blir en stor å. Ta feks lavkarbobrødet ("fuglefrø-brødet") med 37 g karbo pr 100 g og et så komprimert tungt brød, så skal det ikke mye til før man har fått i seg 100 g brød - hele brødet veier 500 g og er ikke så stort liksom (akkurat det veide jeg og sjekket ut). Nøtter har en del karbo også, og grammene bygger seg fort opp - en neve nøtter kan fort gi karbiser man ikke tenker på. Så ja absolutt - småkarbisene er skumle!

Men jeg skal forsøke å ikke veie ting for mye altså.. rydder bort kjøkkenvekten mellom hver gang jeg må veie noe - ellers blir jeg fort manisk med å veie alt og hele hjernen slår om og fokuserer kun på mat, neste måltid, vekten av hver enkelt ingrediens, total antall karbiser, fett, protein hvis man varierer litt i blandingsforhold.. (verre enn verst egentlig - i en fjern fortid var det kun kalorier jeg var opphengt i - her har man hele 3 variable i form av karbo, fett og protein - å underholde hjernen med!)

Men nå må jeg bare sette meg ned å jobbe altså - se der - begynner å bli avledet allerede!

edit: rettet stabilisator til emulgator!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det næringsinnholdet høres ikke så ille ut nei.

Det er ikke nødvendigvis tilsetningsstoffene jeg er skeptisk til, selv om jeg prøver å holde meg unna ingredienser jeg ikke vet hva er. Det er all prosesseringen, at ingredienser er blitt kokt, stekt, malt, tørket utallige ganger før de i settes sammen, for så å bli kokt, stekt og malt enda en gang. Det gjør noe med næringsinnholdet, og som du jo som kjemiker vet, molekylærstrukturen, slik at en matvare framstår noe noe annet enn det det egentlig er. Det tror jeg ikke er heldig, selv om det ikke alltid er direkte usunt heller nødvendigvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flink du er Lill! :D

I dag har jeg vært kjøkkenskriver og prøvd meg på de solsikkebrødene. Var helt greie, men nå smakte jeg bare en liten snei uten pålegg da. Skal lage meg salat av reker, krepsehaler, kokt egg, majones og creme fraiche etterpå, som påleggsmat til jobb.

Jeg stekte også kjøttboller av kjøttdeig, egg, parmesan, salt, pepper og chilikrydder etterpå. Noen havnet i en bolle til senere bruk, men noen helte jeg fløte over og spiste med salat, revet golrot og rømme på til middag :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*tordensky-smiley* *snerre-smiley* *fråde-smiley*

Og her skal det klages!! Det er for mye hassle med denne maten altså!! Nå har jeg tilbrakt kvelden på kjøkkenet med matlaging og oppvask - hatgjøremål som ligger og topper lista der sammen med støvsuging og vasking av bad!! HVa skal man med ekstra energi hvis den skal brukes opp på hat-sysler?

Kvalm er jeg også, og allerede lei egg.. og ikke får jeg til nok vegetabilsk fett i kostholdet heller (redd for gubbens tette blodårer ja..) Og gubben da!! Såre fornøyd med dagens mat han - men måtte ha dessert (fruktcocktail..) *rive seg i håret og forgå av raseri*

Og kantina på jobben hadde lagt om idag.. kokt makrell med potet hadde jeg definitivt ikke lyst på, ble sittende med noen salatblader og et stykke brie.. pokker altså.

Nå er jeg sååå sur&sinna at jeg tror jeg skal leke med lille kelpie, da blir man blid igjen på 1-2-3!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det en god del godt jeg skal prøve. :)

Men siden jeg er ny i gamet og ikke er vandt med å lage mye innviklet mat så må jeg spørre: Er det beste karbonadedeig istede for vanlig kjøttdeig? Var en oppskrift her oppe med masse ost i som jeg er sikker på at mannfolket vil like men er det bare vanlig gulost da eller, eller bruker dere en spesiell ost som er sunnere? Hva er masala krydder og hvor får en kjøpt det? over alt? Hva er norzola og hvor kan jeg få tak i det? Ja og natreen?

Min mor har lurt meg og samboer til å prøve lavkarbo så vi er helt ferske innen dette men prøver så godt vi kan og med min mor oppskrift på hjemmelaga knekkebrød som var veeeeldig godt eg lettvindte å lage så går dette supert, men middag er verre med de oppskriftene til Mari så spennende ut. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk kjøttdeig istedenfor karbonadedeig, nettopp fordi det inneholder mer fett. Bruk den osten du føler for selv, men ikke lett-ost. Norzola er en blåmuggost. Garam masala får du kjøpt billigst i innvandrersjapper. Natreen er kunstig søtstoff og bør unngår - kjøp heller sukrin (helsekostforretninger).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det en god del godt jeg skal prøve. :)

Men siden jeg er ny i gamet og ikke er vandt med å lage mye innviklet mat så må jeg spørre: Er det beste karbonadedeig istede for vanlig kjøttdeig? Var en oppskrift her oppe med masse ost i som jeg er sikker på at mannfolket vil like men er det bare vanlig gulost da eller, eller bruker dere en spesiell ost som er sunnere? Hva er masala krydder og hvor får en kjøpt det? over alt? Hva er norzola og hvor kan jeg få tak i det? Ja og natreen?

Vanlig kjøttdeig, den er det mer fett i enn karbonadedeigen. Fullfett hvitost, jeg foretrekker Norvegia. Norzona er en mild blåmuggost, den finner du i ostedisken på dagligvarehandelen. Masala er et indisk krydder, jeg kjøper det på innvandrer'n men tipper de har den i velassorterte dagligvarehandler. Natreen er et søtningsstoff som du finner i dagligvarehandel.

Tonje, litt :lol: men jeg gjentar, les litt. Og få mannen til å gjøre det samme. Det er MYE lettere å motivere seg om du skjønner prinsippene og hvorfor det funker. Kanskje du blir kvitt fettfobien i tillegg, så blir det lettere å finne enkel dettrik mat også. Å bare starte blir fort litt halvhjertet og så går det hele ad dundas innen kort tid. Det sagt, du må finne en måte å spise på som fungerer i praksis i tillegg til fysisk. Sånt er individuelt. :)

Jeg har spist kylling med portobellosopp i fløtesaus, masse parmesan og Serranoskinke. Dampet blomkål og brokkoli som tilbehør. Nom!

Blodsukkeret mitt er så stabilt at det er til å le av og vekta viser nesten to kilo mindre. Det er godt å være igang igjen. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk kjøttdeig istedenfor karbonadedeig, nettopp fordi det inneholder mer fett. Bruk den osten du føler for selv, men ikke lett-ost. Norzola er en blåmuggost. Garam masala får du kjøpt billigst i innvandrersjapper. Natreen er kunstig søtstoff og bør unngår - kjøp heller sukrin (helsekostforretninger).

Takk for svar :) da blir det vanlig kjøttdeig, men kyllinkjøttdeig er kanskej lurere eller? Ikke lett ost! Vi har ikke innvandrersjapper her så da håper jeg at jeg får tak i den i en vanlig butikk. Så kjøper vi sukrin i helsekoster. Da tror jeg at vi er klart til å prøve de gode oppskriftene til Mari denne uken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar :) da blir det vanlig kjøttdeig, men kyllinkjøttdeig er kanskej lurere eller? Ikke lett ost! Vi har ikke innvandrersjapper her så da håper jeg at jeg får tak i den i en vanlig butikk. Så kjøper vi sukrin i helsekoster. Da tror jeg at vi er klart til å prøve de gode oppskriftene til Mari denne uken.

Hvorfor tror du kyllingkjøttdeig er bedre? Den har mye mindre fett og da må du veie opp med mer fett andre plasser. Oksekjøtt ftw.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag ble det fisk i form:

Asparges

Squash

Paprika

Vårløk

Laks

Del alt i biter og ha i en ilfast form (grønnsakene nederst, laksen på toppen), hell over ca en halv boks fløte, og legg noen smørklatter på toppen. Krydre etter ønske (jeg brukte bare salt og pepper i dag, men en annen gang skal jeg riste ut karripasta i fløten). 175 grader, midt i ovnen, ca 25 min.

Mmmmmmmmmmmmmmm :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor tror du kyllingkjøttdeig er bedre? Den har mye mindre fett og da må du veie opp med mer fett andre plasser. Oksekjøtt ftw.

Når jeg fikk tenk meg om så virker det veldig logist det du sier ja. :) er veldig ny i denne type tenking så håper det kommer seg med tiden og ta de rett matvarene bare faller natulig i min tankegang!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg fikk tenk meg om så virker det veldig logist det du sier ja. :) er veldig ny i denne type tenking så håper det kommer seg med tiden og ta de rett matvarene bare faller natulig i min tankegang!

Lån deg en bok om LCHF på biblioteket, eller les litt om kostholdsfilosofien på annen måte. Da får du et bedre grunnlag å starte på. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant denne oppskriften og kan virkelig anfefale den! Jammi nammi!

Indisk drømmegryte!

Laga en skikkelig herlig rett til middag i dag inspirert av en gammel slager i heimen. Ble knakelibrakelig god, og med små justeringer slett ikke verst i forhold til karbsene. Jeg brukte altså dette til to pers;

Tre mellomstore kyllingfileter

1/2 boks creme fraiche

1/2 boks kokosmelk, feteste typen (3 karber pr 100 g)

En god slant kremfløte (ca 1 dl?)

Ca to ss Toro Tandoori Masala krydderblanding. (finnes i vanlig dagligvare, eks Rema 1000. Uten sukker)

En stor purre

Ett fedd hvitløk

En-to ts Sukrin.

En buljongterning

Et par klatter smør til steiking

En blomkål til "ris"

Til å drysse over ved servering;

Hakket rød paprika

Strimlet purreløk

Ristede nøtter, med eller uten salt. Cashew er godt, men peanøtter et mer lavkarboalternativ.

Begynte med å lage marinaden. Blandet CF, fløte og kokosmelk, og smakte til med krydderet. Ca to ss syntes jeg ble bra.

Så strimlet jeg kylling, stekte den sammen med en halv strimlet purre og hvitløk, og tilsatte buljongterningen. (knuste den over kjøttet) Så helte jeg over marinaden og lot det putre litt. Jeg liker veldig godt denne sausen når den har et lite hint av søtt i seg, så jeg smakte til med sukrin og lot det hele putre og kose seg på lav varme mens jeg lagde "risen".

Raspet blomkål på grovt rivjern, la en klatt smør nederst i en ildfast form og drysset over blomkål-"risen". Hev det inn i microen, og lot det godgjøre seg i ca 5 minutter. I mens kuttet jeg opp paprika og resten av purren og la det i skåler slik at vi bare kunne drysse det over maten når den kom på tallerken. Det hele tok meg ca 20 minutter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Del alt i biter og ha i en ilfast form (grønnsakene nederst, laksen på toppen), hell over ca en halv boks fløte, og legg noen smørklatter på toppen. Krydre etter ønske (jeg brukte bare salt og pepper i dag, men en annen gang skal jeg riste ut karripasta i fløten). 175 grader, midt i ovnen, ca 25 min.

Det er også supersnadde med en god dæsj rekeost i fløtesausen - samt reker :D.

Jeg ser jo at mye av den maten jeg spiser ligger nært opp til denne lavkarbogreia egentlig - jeg spiser ikke brød, pasta (vel - jo, men ikke så mye lengre, blir dårlig i magen av det), ris eller poteter, har alltid spist feit mat da jeg ikke kan fordra magerprodukter (ikke light-ting heller), har alltid elsket fettranda på kotelettene *host*, spiser mye nøtter og sånt snacks... hadde jeg bare greid å kutte ut - eller iallefall ned på - sukkerorbruket også, så kunne jeg vel ratt kalt jeg lavkarbosiri :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååh. Har så lyst til å prøve, men vil IKKE bli tellefrik igjen, og jeg må komme over fettfobien. Og jeg vet ikke om jeg vil. Hm. Stikke ned og kjøpe noe salat, ost og karbis?

Edit: what done is done. Nå er det innkjøpt, og jeg starter i morra (da er jeg mest sannsynlig tom for iskaffe også). ;)

MEN! Nå tar jeg det som det kommer. Unngår superkarbs i aller høyeste grad, men skal ikke titte på alt av innhold av karbs og regne på det. Men nå vet jeg jo hva det aller meste inneholder (good food - bad food), bare ikke eksakt. Så I'm gogogo. :)

Kanskje det hjelper på mitt ellers daffe nivå om dagen også ...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag er man mye mye gladere!

Og gubben overrasket meg idag. Han hadde hjemmekontor idag og vi hadde en heftig diskusjon igår om hva han skulle lage til middag. Og vi var nesten tomme for lavkarbobrød og igår måtte jeg jobbe til nesten kl 23.. jeg orket ikke begynne å bake brød da. Så lavkarbo-stemningen var heller laber idag.

Men mens jeg var på jobb, bakte gubben "solsikkebrødet" til Mokken (men han glemte å hakke solsikkene.. så det ble litt sånn omelett med solsikker i fremfor brød akkurat. Tror jeg liker fuglefrø-brødet bedre). Ikke nok med det, jeg kom hjem til en fantastisk middag - lunsjkaker av kyllingdeig (nydelig krydret, gubben er ganske flink til å lage mat..), brokkoli - og så - lavkarbo-kålstuing. Sistnevnte hadde han selv lett på nettet etter oppskrift til, og det var bare sååå vanvittig godt! (Oppskrift: stek finsnittet kål i smør til kålen begynner å bli litt gylden og myk, tilsett fløte til passe konsistens, smak til med litt hvit pepper og litt salt - genialt enkelt og kjempegodt!)

Igår hadde vi Maris laksepakke men med ørretfilet isteden - det var snadder det (men gubben liker ikke fisk han.. :getlost: ).

Nå har jeg kjøpt yoghurt-naturell (finner ikke tyrkisk yoghurt jeg) og sukrin slik at gubben kan lage seg bringebær yoghurt (burde vært rømme, men det blir han syk av så..) og da fikk han "dessert" (han er vant til å spise frukt etter middag, først middag uten potet og så ikke få noe frukt.. ble tungt for han) så nå er han fyr og flamme.

Vi snakket om å "spise vanlig" i helgen, men jeg kjenner at det har jeg ikke lyst til. Matlagingen går meg over hodet, planleggingen likeså, men det er ikke tvil om at man føler seg veldig veldig mere vel (noe også gubben motvillig innrømmer, han har ikke hatt sånn "insulin-skjelving" en eneste gang siden han kuttet mesteparten av karbohydratene - noe han ellers pleier å ha daglig). Så bare man får kontroll og blir vant til andre ting så blir det sikkert bedre.

Denne uken spiser vi en del lett-produkter og margarin, men neste uke skal vi forsøke å gå over til meierismør og ekte rømme og fløte, blir spennende å se om gubben blir dårlig av det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååh, så stas, Tonje! Og det er fint at du deler oppturer og nedturer synes jeg!

Prøv å hold ut med dette i tre uke, da har det verste suget gitt seg og dere har kommet litt mer inn i rutinene. Jeg er helt enig i at det krever mer planlegging enn med mer halvfabrikata, for meg er det alltid litt omstilling. Frokost er absolutt verst synes jeg.

Det hjelper å ha noen nøtter tilgjengelig hvis man blir for sulten/sliten. Eller for dere som spiser ost rå, rull sammen med litt skinke eller noe bare for å få litt mer energi.

Hva med creme fraische til bærene, evt klassikeren pisket krem?

Tyrkisk yoghurt har de på Coop. :) Men den ser litt rar ut og er lett å overse:

tyrkisk-yoghurt1.jpg

Lykke til med fettintro. Jeg håper mannen ikke blir dårlig! Jeg har trua. :)

Velkommen ombort, bananadama! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Noterer en nydelig dag med no stress. Virker som lysterapi, magnesium og lakseolje begynner virke. Ble bekymret da han begynte trekke i selen i forrigårs. Han har gått så naturlig pent i bånd hele tiden, som om programvaren var preinstallert da han kom ut av esken. I forrigårs begynte han plutselig trekke med viten og vilje. Flaks da, at vi hadde en privattime i går.  Hjemmeleksen vi fikk, med metoden for å reinforce krav om å holde seg bak skotuppene mine, den er litt i konflikt med stress-ned-prosjektet vårt, fordi Ede går høyt i stress når hans autonomitet blir utfordret. Peser og får virkelig vondt av det. Å bli stilt absolutte krav til er noe annet for ham å forholde seg til enn å bli tilbudt frivillige oppgaver mot god betaling.  Fordi jeg måtte ta en selvstendig avgjørelse i hva jeg oppfatter som et dilemma: belaste det nevroendokrine stressystemet ved å kreve disiplin i halsbånd, eller prioritere stress-ned-prosjektet, så valgte jeg utsette hjemmeleksene og gå rolig tur med "ikke trekke" og "ikke gå i veien for meg" som eneste krav, og så være veldig bevisst på å bare belønne når han selvstendig gjør de riktige valgene uten å bli bedt, uten godbit i hånda eller hånda i lomma.  Jeg har nemlig ikke nok erfaring til å føle meg sikker på å klare gjennomføre hjemmeleksene fra privattimen alene uten å forårsake mer stress på det endokrine systemet hans enn godt er.  Det viste seg å være en god vurdering. Foruten noen få barnlige byks av glede som i korte øyeblikk strammet båndet mer enn akseptabelt, så var Ede SÅ flink og rooolig og grei hele veien. Naturlig slak line. Når han vimser bytter han i de aller fleste tilfellene side bak meg. Kun noen få uakseptable avskjæringer rett foran meg, og de kom helt på slutten av turen, tett på hverandre, antakelig fordi han er sliten og i bakhodet husker at det der var måten å få bli plukket opp i bæreslynge på. Han velger å gå pent og pyntelig på min venstre side mesteparten av tiden, uten å forvente belønning for det. Det går nå an å hale tiden ganske lenge uten at det stresser ham når han selv velger å gå fot for å se om det kommer en utbetaling. Selv hjemveien gikk rolig og avslappet. Først 10 meter fra porten hjemme kom første stressutbrudd med trekking. Gladstress de siste meterne av en timelang spasertur i mitt tempo. En klar forbedring. Han ble skuffa og såret av grensesettingen de siste meterne, for det virket helt sykt autoritært og tyrannisk og uten mål og mening for ham å bli hindret i å gladbykse gjennom porten og døren, inn til godis og myk og varm seng, men han tok det til seg at kravet "ikke trekk" gjelder de siste meterne av turen også. Ingen raptus da vi kom inn heller. Det var en milepæl. Bare la seg rolig og pyntelig til å sove. Perfect day. ..og det er før vi har fått noen CBD i posten.  Vi fikk forøvrig mail om å huske båndtvang fra i dag. Det har Edeward tydeligvis fått med seg.  Snudde seg utålmodig mot lykkeland mens muttern fomlet med kamera:   Oppdaget at muttern begikk en kriminell handling!! Reiste seg og kom inn hver gang muttern forsøkte gå lenger unna enn båndlengden for å få tatt et godt bilde. Her har han til slutt gitt opp å få muttern på rett kjøl og bare håper hun får tatt det ***** bildet før han svimer av i bekymring for å bli tatt og få et kriminelt rulleblad. Genetikk er ingen spøk. Ede identifiserer seg som sikkerhetspersonell og tjenestehund, og han tar de oppgavene alvorlig.   
    • Ja ikke den største oppfinnelsen 😂 Men kanskje noen hadde erfaringer å komme med; kanskje de elsker det kanskje hunden ble dårlig i magen på det. Kanskje det er bløtere enn annen v&h, kanskje noen opplever å måtte fôre dobbelt så mye på det som på en annen variant. Kanskje noen var superfornøyd og andre missfornøyd. I want to know it all 😂
    • Det finnes alltid unntak, men det bør aldri være grunnlag for anbefaling av en rase. Vil man helst ikke ha lyd/røyting/whatever så velger man en rase som vanligvis ikke har tendensene til det. Oppdragelse, trening og miljø kan påvirke, men genetikken kan ikke overstyres. Lyd på riesen er ingen overraskelse for meg, det er jo en hund med mye driv.
    • Er en del med god helse og super mentalitet også? Vår golden var på ingen måte taus, han bjeffet forholdsvis mye. Cavalieren vår var helt ekstremt gneldrete med vakt som sin selvpålagte hovedoppgave. Mest savage villdyr jakt-, vakt- og trekkhund jeg har hatt. Understimulert.  Ingen lyd på finsk lapphund og chihuahua, som begge fikk over gjennomsnittet med oppmerksomhet og stimuli. Begge rasene kjent som gneldrebikkjer, begge individene så og si tause, i motsetning til de to kjent for å være verdens enkleste og greieste, som i bunn og grunn var veldig hundete hund på mange måter, bl.a. ressursforsvar. Såfremt en skal trene og aktivisere hunden er oppdragelse og aktivisering vel så viktig som rase og genetikk, tror jeg. En golden som kjeder seg er ingen plysjhund, den vil bjeffe og ødelegge ting. En spisshund som får tilfredsstilt behov og blir trent trenger verken lage lyd eller ugagn. Kan lyd handle vel så mye om hvordan ulike raser blir valgt av ulike typer hundeeiere til ulike typer hundehold? Hvilke raser vil ikke bli gneldrebikkjer om en ofte og lenge av gangen plasserer dem i en kjedelig hundegård alene, hvor de kan se/høre/lukte forbipasserende? En gjenganger med små, såkalte gneldrebikkjer av selskapsraser er at eierne verken forstår dem eller trener dem, og så retter det seg når de får hjelp til å tolke hunden og interaktere bedre med den.  Jeg har forøvrig hatt store problemer med LYD på riesenvalpen jeg har nå (ikke en rase for trådstarter). Ikke noe jeg forventet, og er pga generelt konsensus om bjefferaser usikker på om det er genetisk lyd eller om det i hovedsak er miljøpåvirkning fra den individuelle mammaen. Fra mitt eget anekdotiske erfaringsgrunnlag tror jeg egentlig det siste. Det har tatt to mnd å bli kvitt problemet hjemme, ved å forstå mer av hva han vil når det kommer lyd, og hvordan respondere på det. Ikke super lystbetont oppgave å jobbe med, for jeg forventet ikke det problemet.  Den personlige efaringen min er altså at rase is like a box of individuals i litt større grad enn mange andre mener.
    • En del lyd og dårlig helse og mentalitet på dem.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...