Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

I dag hadde vi vegetar vårruller, fullkornsris og så steker gubben en vanvittig god blanding av sjampignon, paprika, squash og løk/purre med en del chili og hvitløk - blir veldig godt til! Tror ovnsbakt laks og denne vegetarretten er yndlingsmaten min altså.. dog i forrige uke  prøvde vi falafler - det var godt det! Vi hadde dem i pitabrød med salat og en yoghurt dressing oppå der. @Lola Pagola hvis du kjøper de der grønne pakkene med kikerter for eksempel, så lag falafler av dem - falafler kan fryses!

Og @SFX vedr fløte i matlaging.. om man har fløte i maten, for eksempel  i en form i ovnen, så blir det ikke som å drikke fløte altså - det blir noe helt annet (jeg hadde spydd skulle jeg drukket fløte tror jeg..), trenger ikke store mengdene - bare et par spiseskjeer kanskje, gir veldig god smak altså (men ikke fløtesmak, i hvert fall ikke så lenge man bare har moderate mengder i maten). 

I morgen skal vi ha ukas andre kjøtt middag - røkte pølser! (Tror ikke vi har spist det siden mai eller noe, en av gubbens matfavoritter det, så han gleder seg).  Dog har gubben funnet frem til en pølsegryte oppskrift med brokkoli og blomkål og diverse.. så det blir ingen standard "pølse&potetstappe" middag.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllingsalat på dag to :) 

Hel First price kylling til 39 kr (tynn mnd og da blir valgene slik) en pose med bama grønnkål mix ca 25 kr (syns den er mer mettende enn vanlig grønnsalat) løk og tomater hadde jeg fra før, også ost & dressing har jeg alltid i kjøleskapet. Og spanderte på meg pinjekjerner (30 kr ca). Middag til meg og gubben i går, lunsj for meg i natt og en lunsj for meg nå når jeg sto opp etter nattevakt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 timer siden, TonjeM skrev:

Og @SFX vedr fløte i matlaging.. om man har fløte i maten, for eksempel  i en form i ovnen, så blir det ikke som å drikke fløte altså - det blir noe helt annet (jeg hadde spydd skulle jeg drukket fløte tror jeg..), trenger ikke store mengdene - bare et par spiseskjeer kanskje, gir veldig god smak altså (men ikke fløtesmak, i hvert fall ikke så lenge man bare har moderate mengder i maten). 

Takk for grundig tilbakemelding, jeg er så noob på kjøkkenet. Men da kan jeg jo teste med å ha matfløte i kjøleskapet og eksperimentere litt med det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 minutter siden, SFX skrev:

Takk for grundig tilbakemelding, jeg er så noob på kjøkkenet. Men da kan jeg jo teste med å ha matfløte i kjøleskapet og eksperimentere litt med det. 

Jeg tenkte det var åpenbart at varmet fløte med krydder er noe helt annet enn å drikke bare fløte liksom :D Men jeg ville unngått matfløte - den skiller seg veldig lett når man bruker den. Den er egentlig bare egnet til å lagre lenge i kjøleskapet :aww: Bruk heller vanlig kremfløte - den fungerer mye bedre :)

Her ble det makaroni i buljong, flottet til med et porsjert egg og smeltet ost :aww: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble fristet av @Annik, så her blir det pølsegrateng i kveld (dog ikke samme oppskrift, ligger i spoiler)!

Spoiler

Slenger med sånn halvveis oppskrift vi bruker;

  • Kjøttpølser
  • Brokkoli
  • Paprika
  • Gulrot
  • Purre
  • Makaroni
  • Revet ost
  • Egg
  • Fløte
  • Salt og pepper

59c165d6c44fc_plsegrateng2.thumb.jpg.4c1a3a07c624debd1d74733d666d5ac2.jpg

Del opp pølser, brokkoli, paprika, gulrot og purre i passe biter. Kok opp makaroni.
Bland sammen når makaroni er ferdigkokt.

59c165d60ab35_plsegrateng.thumb.jpg.f9bef0496b2a789ae6b9afb711b6d137.jpg

Bland sammen egg og fløte (vi bruker 1 egg pr dl fløte) med litt salt og pepper, og vend inn i alt.
Strø ost over, og stek i 15-20 min på 200°c


59c165d6724f1_plsegrateng1.thumb.jpg.8aca0ac749c8c111967865ed87535d3a.jpg

Mengder går på personlige preferanser, så man må nesten prøve seg litt fram! :) Min blir forskjellig fra hver gang, det blir mest av det jeg har lyst på der og da :lol: Sånn som sist så ble det veldig mye makaroni, gangen før veldig mye brokkoli osv 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samboer hadde ingen sterke meninger, så da ble det pølsegrateng :D

Min variant inneholder hvit saus(ganske tykk), egg, pølse og makaroni. Lages på samme måte som standard fiskegrateng, bare med pølsebiter istedet for fisk. Jeg og @Siljus lager med andre ord veldig forskjellig pølsegrateng :lol:

Siden maten står i ovnen nå, så får det bli bilde av maten ustekt :P

 

received_10155525534465734.jpeg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...