Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

Guest Gråtass

I dag ble det et dypdykk i fryseren og opp kom en pakke med kyllingklubber, som jeg oppdaget når jeg hadde stekt de- antageligvis har ligget litt for lenge i fryseren. De smakte ikke noe særlig, så det ble bare noen få før jeg spiste en halv pose sørlandschips og to havrekjeks til middag i stedet. I morgen blir det fiskegrateng eller ovnsbakt torsk med grønnsaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Prøver å bli flinkere til å bruke av det vi har før det blir kjøpt så mye nytt. I dag ble det kyllingwienerpølser med lomper, og i morgen blir det en gryte av noe av det vi alt har i hus, svinefiletkjøtt, ris, litt grønnsaker, kokosmelk og så har vi chilisaus, soysaus, Toro-poser og mye forskjellig krydder, så får bare se hva der blir i morgen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ferdig med ukas meny. Skal egentlig være sunne, men blir en del som ikke er så sunt. Da begrenser vi heller mengden, og spiser mye salat ved siden av, så hvertfall kaloriene blir noenlunde innafor ;)

Idag: baguetter med tacokjøttdeig og ost. Salat ved siden.

Onsdag: tomatsuppe med kjøttdeig og egg.

Torsdag: Grøt

Fredag: Pizzabaguetter og salat

Lørdag: Hjemmelagde hamburgere i brød og med salat

Søndag: Hvit fisk med poteter og raspet gulrot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal spise ute i morgen og drar på hyttetur på fredag, så vil lage et eller annet som holder i alle fall til middag i dag og torsdag, og gjerne lunsj en dag eller to. Har fire kyllingfileter i kjøleskapet som må brukes eller fryses, samt brokkoli, paprika, løk, gulrot, chili, hvitløk, matfløte, rømme, tacosaus, avocado, cherrytomat (ja, én) og en del tørrvarer. Forslag? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi skal ha noe vi bruker å kalle "cowboy-mat" her i heimen i dag.

Det er Falukorv, skåret opp og stekt i panne i skiver. Spises sammen med rikelig med varme tomatbønner og ovns-stekte potetbåter.

Ganske godt, og som regel blir det ikke noe til overs når vi har dette til middag. Og det er også en av de få middagsrettene poden faktisk liker, så...!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag blir det hjemmelagd ertesuppe :D Har lagd til ihvertfall 4 middager, er kjekt å hente opp av fryseren en kald høstdag :) Billig er det og! Litt under 100 kr for svineknoker (2 stk) 2 pk erter til 6 kr pakka, poteter har vi fra egen "åker" et samme med gullerot (måtte bare ha et par kjøpegullerøtter) en kålrot, 1 løk og 1 purreløk :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Stine

hvordan koker du svineknokene? Har du dem oppi suppa? Hvor lenge må en svineknoke koke for å bli skikkelig tillagd?

Har personlig ikke så stor sans for svinekjøtt lengre, men mannen elsker det, så om jeg kan lokke med svineknoke så kanskje han går med på å ha suppe til middag en gang...."Suppe er ikke mat" pleier han å si når jeg foreslår det, men med en hel svineknoke i må det vel bli "mat" når man har suppe til middag! :)

På forhånd takk for tips og svar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Stine

hvordan koker du svineknokene? Har du dem oppi suppa? Hvor lenge må en svineknoke koke for å bli skikkelig tillagd?

Har personlig ikke så stor sans for svinekjøtt lengre, men mannen elsker det, så om jeg kan lokke med svineknoke så kanskje han går med på å ha suppe til middag en gang...."Suppe er ikke mat" pleier han å si når jeg foreslår det, men med en hel svineknoke i må det vel bli "mat" når man har suppe til middag! :)

På forhånd takk for tips og svar :)

Jeg koker knokene i ca 3 timer oppi suppekjelen, sammen med ertene, løken og timian. Når det er ca 20-30 min igjen av koketiden putter jeg oppi resten av grønnsakene, også tar jeg ut knokene og river av kjøttet før jeg har det oppi igjen :) Det er første gangen jeg gjør det idag, så håper det blir ok. Jeg har lest flere steder at man ikke behøver å koke knokene så lenge, men jeg har god tid så jeg koker de så lenge idag :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag blir det hjemmelagd ertesuppe :D Har lagd til ihvertfall 4 middager, er kjekt å hente opp av fryseren en kald høstdag :) Billig er det og! Litt under 100 kr for svineknoker (2 stk) 2 pk erter til 6 kr pakka, poteter har vi fra egen "åker" et samme med gullerot (måtte bare ha et par kjøpegullerøtter) en kålrot, 1 løk og 1 purreløk :D

7.5 middager ble det :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal spise ute i morgen og drar på hyttetur på fredag, så vil lage et eller annet som holder i alle fall til middag i dag og torsdag, og gjerne lunsj en dag eller to. Har fire kyllingfileter i kjøleskapet som må brukes eller fryses, samt brokkoli, paprika, løk, gulrot, chili, hvitløk, matfløte, rømme, tacosaus, avocado, cherrytomat (ja, én) og en del tørrvarer. Forslag? :D

Kremet (fullkorns-)pasta med kylling og grønnsaker. Jeg pleier å ha paprika, rødløk, gulrot, chili, purre eller vårløk - men man kan jo i teorien ha hva som helst. Ville kanskje droppa avocadoen akkurat her, men du kan jo hive i brokkolien - og slenge den stakkarslige cherrytomaten på et av måltidene ;)

Når jeg lager i store porsjoner for restemiddag og -lunsj pleier jeg å bruke fusilli eller penne, bare fordi jeg synes det er fryktelig lettvint å spise rett fra boksen, men det er smak og behag. Vanligvis bruker jeg lett creme fraiche, men matfløte med en dæsj rømme bør vel også gå fint :)

edit; det innlegget var fra i går ja, da var det kanskje litt for seint.. :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er innkjøpsansvarlig her i hus, eventuelt sender jeg liste til hva som må handles siden noen ikke evner å tenke på sånt selv. Idag sov jeg helt til han var hjemme fra jobb (syk:P) og det vil si at her var det ingenting spiselig omtrent. Så etter dypdykk i fryseren ble frokost, lunsj, middag OG kvelds, karrimarinert svinefilet med sjysays (veldig stolt av den, aldri laget før) og brokkoli :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

I dag ble det ovnsbakt torsk med grønnsaker. Hadde i et ildfast fat: 3 poteter i skiver, 1/2 paprika i strimler, 2 gulerøtter i staver, 1/2 pk sukkererter, 1/2 rødløk (burde heller brukt gul løk) 4 stykker bein og skinnfri torsk og hadde kjøpt en ferdig pestosaus oppå, den kan med fordel droppes. Den var ok, men smakte litt lite og ble sammen med rødløken en litt pussig grågrønn farge på sausen... Neste gang bruker jeg min egen pesto og matfløte skvett. Stekes på 180 grader (med varmluft) i 40 min. Holder til 3-4 pers.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
    • Takk for godt tips om godbitpung! Skal se om jeg finner noe liknende. Hadde samme erfaring som deg med vom, veldig hard avføring som virket ubehagelig å trykke ut. Tørrfor fra Dilaq, er det Dibaq du mener? Vurderte nemlig dette foret selv. Kan ikke så mye om hundeernæring, men syntes ingrendiensene så ganske bra ut og foret er rimelig. Men kunne ikke lese noen erfaringer med det på nett, og det føltes skummelt å prøve et så ukjent formerke. Du er fornøyd altså?
    • Vi har hatt fremgang på flere områder denne uka, bl.a. pelsstell. Tålmodigheten med kamming og raking har økt dramatisk. Han liker det ikke, men det virker som han har forstått at det er et nødvendig onde og en slags act of kindness fra min side, og er mer tålmodig med det. Nå holder det med en utbetaling per kammede og rakede bein, en for ryggen, en for magen og en for brystet, totalt 7 skjeer med Vom for å få kammet og raket hele hunden, unntatt skjegget, som det koster minst fire skjeer Vom å få kammet grundig gjennom.  Ny milepæl er napping. Skal ikke påberope meg å være noen kløpper ennå, men får det da til på et vis, og til min gledelige overraskelse liker han å bli nappet.  Ellers har vi fått mye sosialisering/miljøtrening med hester og fremmedfolk på territoriet denne uka, med camp/landsstevne på gården. Han har roet seg betraktelig ned og er progressivt desensitivert til situasjonen gjennom å få trøkket ansiktet fullt av godis og spise 1-2 måltider om dagen fra gresset rett foran paddockene, mens folk traver rundt med utstyr og for, og leier hester frem og tilbake. Fra å være heftig begeistret og vilter nysgjerrig med mye vokal de første dagene, til å være nær nonchalant nå på slutten - en pen utvikling. En god hjelp var hestenes nedlatende forrakt mot ham da han begynte bjeffe på dem. De gjorde hesteekvivalenten til det menneskelige uttrykket 'himlet med øynene og fnøs foraktelig' mot den lille drittungen som lagde sånn irriterende lyd. Den reaksjonen der fra dem sved på en annen måte enn tilsvarende reaksjon fra meg, som han har reagert på med MER vokal, for å gjøre det tydelig hva slags emosjonell abuse og omsorgssvikt sånt er fra primær omsorgsperson. Å "få" den der fra hestene var noe annet. Den fungerte på en annen måte fordi det ikke kom fra meg. En stor takk til hestene for hjelpen med å utvikle litt manerer. Han fikk til og med hilse snute mot mule med et brødrepar han har vært på nikk med i noen dager. Var veldig forløsende for ham, og roet ham betydelig ned i nærheten av dem.  Han er fortsatt ganske sosialt inkompetent, though. Klønete. Forsøkte kjefte og true seg til å bli hilst på og kost med her om dagen. Kroppsspråket hans var forvirrende. Ledig halvhøy hale i halvhurtig bevegelse. En slags mellomting mellom avventende vurdering, irritasjon og gledesbevegelser. Så satte han i en vokal som fremstod som truende dersom en skulle sammenlignet med mange andre raser. Ikke en dyp og alvorlig morsk voktervokal - det er ingen tvil om hva han mener når han bruker den - men et mer prososialt toneleie ispedd knurrebrumming, mot to unge kvinner som kom for å møkke en paddock. Mens han stod der og tilsynelatende kjeftet litt truende på dem, lett å tolke som territorial for den som ikke har hørt hvordan ekte territorial fra ham høres ut, så vrikket han på rumpa som i genuin gledeslogring, samtidig som han lagde de lydene der. Han forsøkte dundre meg å kjefte og true dem til å komme kose med ham, og hadde en forventning om å lykkes med det. Skjønner hvorfor mange beskriver gruppe 2 raser som: "Kan være dominant." Det er ikke så mange andre ord en kan beskrive det der med enn nettopp 'dominant'. Attitude.  Han fikk ingen uttelling for det der da, og begynte sutre og sytebjeffe da de gikk.  Kortbuksene har blitt kortere, fordi han satte seg i en fersk tyggisklyse på bussholdeplassen. Konsulterte Grok om frisyren og lurte på om den kunne generere et bilde av den optimalt estetiske måten å klippe en riesenschnauzer på, med en 2020 jeansmote silhuett på beina. Dialogen ble lang, men samme hvor omstendelig jeg forklarte, så klarte den ikke forstå at i den virkelige verden..  Så jeg forklarte og forklarte og la ved det eneste bildet tatt denne uka, kun for å vise den AI'em hva jeg mente: Jeg ville se om den kunne komme opp med en kul overall look som passer bedre med de kortbuksene der enn den typiske rasefrisyren. Jeg vet den er godt trent på visuell estetikk. Den KAN former og linjer. I forsøket på å veilede den til å forstå spurte jeg om den kunne vise meg forskjellen på å klippe en hunds naturlige pels til en silhuett av 2020 women's jeans fashion og på å kle en hund i hundeklær av jeansstoff.. ..så inntil videre beholder vi bare Lady og Landstrykeren looken med skjegg og bart og spaniel ører, til de ukonvensjonelle kortbuksene.
    • Leter med lys og lykte etter Mentalitetsboken av Ingalill og Curt Blixt, Kenth Svartberg. Noen som har den? Er også interessert i andre bøker innen språk og adferd - hundepsykologi:)
    • Jeg prøvde Trikem max relax på nyttårsaften og det virket veldig bra på min hund.    Spennende med hund på prøve med endel utfordringer masse lykke til🤗
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...