Gå til innhold
Hundesonen.no

Dele opp V&H..


Pan

Recommended Posts

Hvor mye arbeid omtrent er det å dele opp?

Jeg bor sånn til at jeg kan hente ferskt hos produsent..

Jeg tenkte å dele opp i pakker på ca 500g..

Hvor mye jobb må jeg regne med?

Og hvor mye pes er det å fryse ned?

Skal jeg først gjøre dette tenker jeg det blir et par hundre kg i slengen.. (Har fryser nok til vesentlig mer enn 200kg)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

200,000(g) / 500g blir jo 400 pakker. Jeg vet ikke hva du tenker å pakke i, men la oss si plastposer.

Da må du ta en bit fór (litt usikker på hvordan den er pakket inn når den er fersk) og veie sånn at den er på 500g, og oppi posen. Si at det tar et minutt per pose da, det vil si 400min, da kan du regne med at du står der og porsjonerer i ca. 6,5timer, halvparten om du får hjelp.

Woow, sier jeg bare!

Med mindre det selvfølgelig finnes lettere og greiere måter å gjøre det på. Men det var sånn jeg gjorde med 0,5kgs pølsen når Tinka var valp og i tillegg til å bare spise noen få gram, måtte ha det fordelt utover minst 3 måltider.

Nå spiser hun 125g, altså en kvart 0,5kg pølse. Så da tar jeg opp en, skjærer av kvarte og gir henne, setter så resten i kjøleskapet og gir henne en mengde i tre dager fremover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får du ikke skjært det opp på forhånd? For 60 kr ekstra får jeg det kjempefint oppskjært i tynne skiver a` 1 kg, og det er så enkelt å ta opp og tine i stykker. Hadde ikke orket å kjøpt det i en stor massiv klump. Da må man ha plass til å hugge opp med øks, eller en stikkdag eller noe sånnt.

Vi tro det er endel jobb ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pakket vom, fett, og laks for Harald Tunheim til Finnmarksløpet 2010, tok noen dager! (til 12 hunder, så det var "litt" mer enn 200kg).

Men som Tinka_Tequila sier, det vil ta laaang tid! Vi pakket 200 poser vom med 2,5 kg i hver eller noe. Og det tar tiiiid! Vi brukte samekniv(stor kniv) på halvtint vom :P Brukte sikkert rundt 5-6 timer. Det tar mer enn et min for hver pakke.. (vi måtte derimot pakke i to poser og skrive hva det var på hver)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pakket vom, fett, og laks for Harald Tunheim til Finnmarksløpet 2010, tok noen dager! (til 12 hunder, så det var "litt" mer enn 200kg).

Men som Tinka_Tequila sier, det vil ta laaang tid! Vi pakket 200 poser vom med 2,5 kg i hver eller noe. Og det tar tiiiid! Vi brukte samekniv(stor kniv) på halvtint vom :P Brukte sikkert rundt 5-6 timer. Det tar mer enn et min for hver pakke.. (vi måtte derimot pakke i to poser og skrive hva det var på hver)

Nå gikk jeg utifra at den var tint altså, siden TS skriver ferskt (og jeg mener at man får det ufryst hos V&H direkte). Og da er det bare å bruke en stor skje/sleiv og slenge oppi pose.

Er det halvtint derimot, så tar det nok mer enn 1min ja.

Det vanligste jeg har hørt om er vel å kjøpe 20kg av gangen, eller 40. Av de som kjøper store mengder altså.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå gikk jeg utifra at den var tint altså, siden TS skriver ferskt (og jeg mener at man får det ufryst hos V&H direkte). Og da er det bare å bruke en stor skje/sleiv og slenge oppi pose.

Er det halvtint derimot, så tar det nok mer enn 1min ja.

Det vanligste jeg har hørt om er vel å kjøpe 20kg av gangen, eller 40. Av de som kjøper store mengder altså.

Det tar jo forsatt tid å få "akkurat" 500g. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det tar jo forsatt tid å få "akkurat" 500g. :P

Jojo, men jeg regner med at når du er på din 50'ende, så har du nogenlunde lært deg hvor mye du skal ta :P

Hihi! I tillegg har jeg ikke medregnet tiden det tar å legge disse blokkene opp på benken eller hvor man holder på, og å legge 400 pakker i fryseren igjen :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke sinnsykt nøye at hver pakke er på 500g, om noen er på 400 og andre på 600 er det faktisk helt ok for meg.

Mengden mat som går her varierer uansett fra uke til uke, noen dager går det bare 500g, andre dager går det 1kg.. Som regel er det et sted midt mellom.

Å ta det på feelingen er ikke noe problem, jeg ser jo greit om hunden min har fått for mye eller lite noen dager.. (Merker feil mengde uansett for mye eller lite på 3-4 dager..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men da tipper jeg 1min per pose (eller hva du nå enn velger å pakke det i :P ).

Så da sitter vi fremdels på over 6timer, du får ta lørdagen da :P + tiden man bruker på å pakke frem ting, og pakke vekk :P

Jeg vil regnet 8t minst jeg, også blir det jo noen pauser innimellom... så ja, en hel dag tar det, minst! Og da er man flink!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det høres jo ut som et rimelig anslag..

Får se hva jeg finner ut..

Det er jo hundemat for rundt regnet 6 mnd..

Da hadde jeg nok, hvis jeg var deg, tatt halvparten (for da får du fint gjort det som et dagsprosjekt). Også kan du heller gjøre det igjen etter en måned f.eks.

Men det er bare meg :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror jeg heller ville pakket i ca 2 kg porsjoner, altså flerdagsporsjon. Det blir utrolig pirkete å pakke så smått, samt at det blir mindre "luft" i fryseboksen og derfor lengre innfrysningstid. Pass på å sette fryseren på innfrysningsinnstillingen en stund FØR du begynner å pakke, legg ned porsjonene slik at det kommer luft til mellom lagene, og kjør korte gode økter. Ca hver 8 time må du rotere på pakkene slik at de blir gjennomfrosne, avhngig av mengde kan det fort ta etpar dager.

Personlig ville jeg ikke pakket i mindre enn 5 kg, og heller tatt opp en slik bit og delt opp i mindre ved behov.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Tror jeg brukte rundt 40 min på 40kg ferskt. Pakket da ca 2 kg i hver pose.

Jeg la pakken utover så den ble jevn i tykkelsen og tok ett fort regnestykke på hvor mange "biter" jeg måtte ha for å få 2 kg i hver pose. Også delte jeg med kniv.

Nå hadde jeg ikke noe hastverk imens jeg drev på :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå var det jo snakk om fersk her da. Min mine frosne 40 kg tar etter halvtint ca 1 time med øks, da får en biter i masse rare fasonger, og små og store biter sammen, ikke er det særlig frysevennlig heller:)

Men det blir dobbelt så dyrt med pølser

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøper i 5 kg pølser, halvtiner de og skjærer de i skive og slenger 4 stk nedi en 2 liters isboks. Veldig kjekke å ha i fryseren.

Om man kjøper helt fersk, så er det heller ingen problemer å fylle en slik isboks. Og mengden man får nedi er ca lik hver gang.

Problemer er vel å få tak i nok isbokser uten å forspise seg på is :icon_redface::thumbsup: Men selvsagt kan man få tak i andre bokser :innocent:

Bruker ikke lange tiden på noen kg- spesielt ikke om man har med en medhjelper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Disse 20-kilosene er jo ganske greie i formen, man skal enkelt kunne regne på det og lage delestreker. Hvis man jobber med ferskt eller halvtint er det jo enkelt og greit.

Jeg er pent nødt til å vente til det er halvtint for å få delt opp, og jeg tar det på cirka, trer en stor brødpose utenpå en hånd og stapper i en brødpose i den andre hånda. Så legger jeg den flatt og klemmer den så det blir et flatt rektangel. Da blir det grei plassutnytting, det tiner fort og jeg får plass til disse blokkene i skuffen i kjøleskapet.

Hadde jeg vært rik hadde jeg kjøpt i kilospølser, for det ER et styr å drive på med. Foretrekker å ikke dele mer enn 20 kg om gangen, men har man ork og god tid så går det jo fint å dele mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Disse 20-kilosene er jo ganske greie i formen, man skal enkelt kunne regne på det og lage delestreker. Hvis man jobber med ferskt eller halvtint er det jo enkelt og greit.

Jeg er pent nødt til å vente til det er halvtint for å få delt opp, og jeg tar det på cirka, trer en stor brødpose utenpå en hånd og stapper i en brødpose i den andre hånda. Så legger jeg den flatt og klemmer den så det blir et flatt rektangel. Da blir det grei plassutnytting, det tiner fort og jeg får plass til disse blokkene i skuffen i kjøleskapet.

Hadde jeg vært rik hadde jeg kjøpt i kilospølser, for det ER et styr å drive på med. Foretrekker å ikke dele mer enn 20 kg om gangen, men har man ork og god tid så går det jo fint å dele mye.

Slik gjør jeg også omtrent :innocent: En pose på den ene hånda og opp på vekta, så i ny pose :icon_redface: Tar ca 20-30 min pr. 20kg fersk V&H :thumbsup:

Kjøper stort sett 40kg ferskt i slengen og 500g i hver pose :banana:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...