Jump to content
Hundesonen.no

Beinbrudd - aktivisering


Recommended Posts

Nitro har brukket beinet sitt :ahappy: og skal være gipsa i minst 4 uker. Hvordan skal jeg aktivisere han? Han er veldig rastløs og skal opp og gå hele tiden rundt i stua og maser. Hele bakbeinet er gipset, så han er helt stiv i foten og han drar den etter seg. Litt vanskelig å gå noe spesiellt utendørs. Men noen som har erfaring med beinbrudd? (IW - roper på deg) og hvordan dere aktiviserte hunden under denne perioden? Gikk dere noen turer når hunden hadde gips?

brudd.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ånei, så synd! :ahappy:

Han er jo like gammel som Ellie, og vi har måttet holde henne i ro i det siste fordi hun ble stått på av en hest. Ikke brudd da heldigvis.

Har trent det vi har kunnet av lydighet inne og ute, godbitsøk inne og ute - prøvd å lage iq leker osv

Hun har fått lov til å være ute å gå tur, bare ikke herje så mye. Er jo verre med gips og brud sikkert.

Masse masse god bedring og lykke til osv, føler veldig med deg!

Link to comment
Share on other sites

Han satt foten fast imellom noen planker på ei bru og vred seg, tror han fikk en brist da, men selve bruddet skjedde i stua da han lekte sammen med Hera en uke etterpå.

Ja han er urolig og kjeder seg. Lydighetsøvelser er litt vrient pga foten og han har vanskeligheter med å sitte og legge seg ned. tyggebein er han ikke alltid like interessert i, og Hera er stadig på utkikk etter å ta ting ifra han, så kan ikke ha noe fremme :D

Åhh, er så utrolig fustret pga all den plagingen vi har hatt med hundene. Først Hera og nå Nitro. At det går an...

Har nesten glemt av hvordan det føles å gå orntlig tur med hund, siden det er så lenge siden :lol: (har ikke vært på noen skikkelig tur i år)

*spent på å høres andres erfaringer*

takk for lykkeønskninger! :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Uffda!

Helt ærlig så husker jeg ikke helt hva vi gjorde. Mona skulle jo også være mest mulig i ro, og hvis hun fikk komme ut så skulle hun være i så kort kobbel som mulig, bare sånn at hun fikk tisset og slikt.

Vi prøvde litt forskjellig sånn fryse ned kong med leverpostei, putte vanlig leverpostei i kongen, tyggesaker osv. Kanskje du må kjøpe litt mer "kjøttbein" enn sånne hudbein, om det er det du har?

De blir litt sprø, de får jo ikke rørt seg. Og det vil de jo gjerne :ahappy: Om det er vær til det så kan du jo ta med et teppe ut, så han får ligget litt ute. Kan sitte der litt og leke med en liten leke, og glane rundt. Det er bedre enn ingenting! Han kommer til å prøve å bevege på seg ettersom det går litt tid, så dere må bare være kjipe og stoppe ham.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jonna
takk for svar!

Må få tak i et par konger og putte noe i dem. (alt må jo dobles pga Hera må jo også ha *ler*)

Var på en liten kjøretur idag. Da får de ihvertfall litt utefølelse. Så får vi se hvordan det går etterhvert. :)

Ren miljøtrening sliter ut hodet dems. Fins det plasser med benker hos dere? Eks park, flyplass, tog/buss stasjon e.l.?

Utmerket måte å slite ut valpen på. Du sitter i ro evt belønner kontakt eller at den sitter å bare følger med. Da er dem sliten i det lille hodet sitt etterpå.

Jeg gjor dette når jeg hadde 5 mnd gammel AK valp som ikke skulle gå overhode annet enn å gjøre fra seg.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips alle! Kanskje jeg skal innom flyplassen en tur og sette meg :D

Hvordan går det med Nitro nå?

Det går bra. Så bra som det kan gå egentlig. Han klager ikke, og takler det å være iro overraskende bra. Har hatt han med på biltur hver dag, men han legger seg bare ned og sover der, så føler ikke det blir noe utbytte av det. :)

En uke passert nå. Er vi veldig heldig, gjenstår det 2 uker, hvis ikke blir det 3 til. Men jeg gleder meg masse til den er av! Har så lyst å gå ut og nyte vårværet! :D

Link to comment
Share on other sites

Hva om du tar han med på fellestreninger og står et stykke unna og trener passitivitet/ro/kontakt og slike rolige ting? Blir han vilter er det lurt å ha et bur i bilen til å roe han i, eventuelt bare ta han opp i fanget (ta med campingstol!) og tvangsroe han? Husker slikt var det som slet My ut da hun var lita. De suger jo til seg alt av inntrykk når de er så unge :)

Link to comment
Share on other sites

Når dopapirrullen er tom, bretter du den sammen i ene enden, putter godbiter i og bretter sammen den andre enden. Gjør det på mine, jeg bruker også litt boksemat med forbiter i. Det holder en liten stund i hvertfall:P Ellers er laser og fint å bruke. Hunden må absolutt ikke lee på seg for å ta den laseren. Etter 10 min her og mine hunder ligger lang flat en stund fordi de er slitne. Du kan også kjøpe blod å smøre utover bakepapir eller gulvet (men er det noe koselig med blod på gulvet lixom?), eller kjøp boksemat og smør utover i gresset i hagen. Eller på finpussede planker eller plater. De får brukt hodet da også:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...