Gå til innhold
Hundesonen.no

Langhårspels - spørsmål


charlotte

Recommended Posts

Broren min har en gordon setter som jeg passer titt og ofte. Han har ganske lang pels, og når han tisser så renner det liksom nedover pelsen hans - det samme når han er litt løs i magen. (mmm så deilig :ahappy:) Dere som har langhårshunder - pleier dere å klippe de i "hekken"? Blir mye dusjing på han når han er her, haha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, jeg hadde ikke turt å ha en saks i nærheten av hans utstyr. Det er generelt ikke noe problem, men jeg merker av og til når jeg løfter han inn i bilen rett etter at han har markert seg, at når jeg tar under magen hans så blir jeg litt fuktig på hendene :ahappy:. Avføring er ikke noe problem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp. Det "skal" gjøres på min rase, og jeg antar at man friserer settere også. Hannhunder kan jo med fordel få stusset litt pels foran tissen også. Men selv om man stusser og klipper og steller, så finnes det jo hannhunder som tisser på frambeina sine, eller hunder som driter i skjørtene som de "skal" ha.. Har litt å si med pelskvalitet, "positur" og konsistens på det som kommer ut bak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg klipper ikke. Når han tisser kommer det alltid litt på pelsen, men det tørker fort igjen.Etter turer pleier jeg å tørke han under magen og bak vis nødvendig. Vis han er skikkelig dårlig i magen pleier jeg å ha en våt klut å tørke han med eller bade han etter behov :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

...når vi er inne på klipping. Min lille tispe har litt hår som vokser av... tispenes urinutgang (hva kalles det på hunder? :ahappy:) og jeg har ofte tenkt på at det kanskje er litt upraktisk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hender Orry får litt tiss på "buksene" sine bak, men det har aldri vært noe stort problem. Jeg skyller han i dusjen hvis han blir gulfarget i det hvite, men det er sjelden det er nødvendig. Kanskje han er flink til å sikte riktig :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

...når vi er inne på klipping. Min lille tispe har litt hår som vokser av... tispenes urinutgang (hva kalles det på hunder? :ahappy: ) og jeg har ofte tenkt på at det kanskje er litt upraktisk?

Bare å klippe kort der også. Har allerede klippet på min lille kråkebolle, og gjør det jevnlig på den eldste også. Liker ikke tiss i pels.

"Kort bak, takk!"

Det hender Orry får litt tiss på "buksene" sine bak, men det har aldri vært noe stort problem. Jeg skyller han i dusjen hvis han blir gulfarget i det hvite, men det er sjelden det er nødvendig. Kanskje han er flink til å sikte riktig :hyper:

Men blir det ikke mye lukt av det? Hannhundpiss er noe av det eneste jeg kan brekke meg av.. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*klippe*

Men blir det ikke mye lukt av det? Hannhundpiss er noe av det eneste jeg kan brekke meg av.. :ahappy:

Nei, det blir veldig sjelden lukt faktisk, men jeg bader han øyeblikkelig om jeg kjenner antydning til noe. Det kan innimellom lukte litt når det er varmt i været, men i løpet av året kan jeg telle på én hånd hvor ofte han må vaskes på grunn av lukt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hanhundtiss STINKER!

Sånn rumpemessig, så stusser jeg begge hundene mine bak der.. Fordi de har mye pels i rumpa begge to. Stusser rumpa til My når jeg stusser stumpen hennes (hehe, halen...) og Emma stusses når jeg husker på det :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis Lyng pisser i skikkelig jentestilling så hender det at han tisser på sin egen forrlabb... Og ja, han står "jentete" som oftest når han tisser. Løfter han på foten for å tisse så treffer han som oftest ikke noe annet enn målet. Når han bersjer får han kun noe i skjørtene (buksene) hvis han har løs avføring og stiller seg for å bersje oppå en haug med forbena langt nede, slik at den rette veien ned til bakken er via skjørtene. Deilig... (ironi) Står han normalt eller har normal avføring så er det ikke noe problem. Nå har ikke han mye hår i skjørtene heller da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg klipper også begge to sånn at det skal sette seg så lite tiss som mulig i pelsen. Begge to må likevel dusjes av og til, spesielt Symra tisser en del på pelsen sin. Jeg setter bare stumpen hennes inn i dusjen og dusjer henne mellom beina.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klipper ikke. Cane får aldri noe i pelsen bak, uansett hvor løs han måtte være i magen. Av og til driter og tisser han samtidig, da får han gjerne tiss på magen og da bades han, evt spyles av. Ellers løfter han beinet og han er ganske treffsikker. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her bor det for tiden to hunder med ganske mye pels både her og der. Jeg verken klipper eller vasker, jeg. Det er svært skjelden noe urin eller avføring noe sted på dem. Det hender forresten at Scilos pisser noen dråper i hue på Fibi, hvis han finner ut at han skal markere på "en side i avisen hun ikke er helt ferdig med å lese".... <_< Fibi bader hele sommerhalvåret og vasker det bort på den måten. Løpetiden gir litt eklere spor i pelsen. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleide å klippe gordon setteren. Både litt bak og under brystet og magen. Klippet det på en måte slik at det fremhevet fasongen hans da. Var vel egentlig ikke pga. avføring og slik, men om høsten ble han veldig skitten under. Synes også han ble penere av det rett og slett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg hadde nok tatt hun med til vetrinær for å være sikker på at alt er ok. Bedre å reise en gang for mye enn en gang for lite.
    • Men er det noen her som selv har erfaring med å ha to valper fra samme kull?
    • Jeg har masse ledig tid så det går bra. Har tid til å trene de separat med miljøtrening, og sosialisering med hver enkelt individ. Sånn at de får oppleve verden uten de andre hundene. Jeg trener også i hundeklubben så da kan jeg også trene de alene med kun en av dem mens den andre kan trene ro i bilen. Enten sammen med de andre hundene eller kun alene. Kommer til å trene i by, i skogen, tettsted og ved vann og strand.   Men kan ikke valpene da få uvanene av de voksne hundene også? Og at det da er vanskelig med leking inne eller soving. Jeg skjønner ikke at det er ekstra vanskelig når de kommer fra samme kull enn ikke. Hundene kan vell trekke hverandre opp selv om de lever i flokk. Jeg kan dele opp flokken og trene med de alene. Det gjør jeg allerede fra før av med de to jeg har fra før siden de trenger alenetid. Jeg er langt over middels glad i hund og jeg hadde synes det hadde vært intressert i å lære hvordan det er å ha to valper fra samme kull. Jeg er oppvokst med hund og hatt hund hele livet men aldri hatt to valper samtidig. Kun valp og ungdom sammen og det gikk bra.
    • Vår kjære Pomeranian valp som er snart 10 uker satt på fanget til en venn ved spisebordet i går, han sa først at hun prøvde å hoppe ned.. senere sa han att hun falt ned. I fallet/hoppet landet hun med hode først… Hun pep veldig uten stopp og holdt en pote opp, og jeg så på hele henne at hun ble kjempe redd. Aldri sett henne slik før og gjorde vondt å se henne så redd. Hun fortsatte å pipe når jeg løftet henne opp, men ga seg når jeg fikk roet henne ned. Da ble hun også trøtt og sovnet.    Jeg klemte først på poter, beina, halen magen/bryst og lett rundtomkring i ansiktet uten noen antydning til at hun fikk vondt. fordi jeg først ikke viste at hun landet med hode først.. Når jeg litt senere fikk vite att hun landet på hodet klemte jeg igjen rundtomkring i hele hode hennes. Da ga hun et lite pip og vred seg unna når jeg klemte på ene siden av kjeven. Dette skjedde et par ganger til når jeg klemte igjen på samme sted utover dagen. Når samboer tittet på henne virket hun helt fin og pep ikke. Senere på kvelden gikk mamma nøye over hele henne og hun syntes valpen virket helt fin og hun var nøye med hode og valpen piper ikke når hun klemmer rundt kjeven.  Hun lekte, bet biteleker og spiste på kvelden i går og har lekt masse i dag. Tror dere valpen kan ha fått noen skader av fallet? Eller at hun «bare» fikk vondt og ble redd? For en valp er det jo veldig høyt… og burde hun bli tatt med til veterinær, Selvom hun virker hel og pen i dag?
    • Du skrev selv i startinnlegget at du er kjent med littermate syndrome, så da har du allerede en del av svaret. Klart de kommer til å ha trygghet i hverandre den første tiden, men er det verdt utfordringene som kan vare langt forbi valpetiden og ut i voksenlivet også? Det krever store mengder arbeid for å unngå at de blir emosjonelt avhengige av hverandre, og begge valpene vil derfor kreve individuell tid til trening og sosialisering. To kullsøsken kommer til å plukke opp hverandres uvaner like raskt som vaner, som kan være vanskelige å få bukt med fordi de forsterker hverandre. (For ikke å snakke om renslighetstrening av to valper samtidig...)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...