Jump to content
Hundesonen.no

Ball.


Recommended Posts

Aha, det er der de myke ballene med snor på kommer fra! To sånne skal jeg ha, også fant jeg en 3pk med fiine små LILLA tennisballer til frøkna. Så nå skal vi lære å komme tilbake med leker istedenfor å gå å spise på dem... :blink:

Takk for masse ball-tips :kiss: Jeg skulle tenkt på å spørre retrieverfolk om baller først! Enkelt og greit! :)

Link to comment
Share on other sites

Et lite tips er å bruke andre typer baller enn tennisballer. Stoffet utenpå ballene salmer grus, og sliter voldsomt på tennene til hundene! Finn en hund som har blitt brukt tennisball på i alle år og ta en titt på tennene...

Link to comment
Share on other sites

Uffda, det hørtes ikke bra ut. Men jeg hadde ikke planer om å la bikkja tygge på ballen i en time om dagen resten av dens liv heller da :blink: Snart er hun stor nok i munnen til å leke med vanlige baller men akkurat nå er små tennisballer en fin ting å bruke siden de har en utside som er "innbydende" for valpen, de er lette og de triller fort!

Link to comment
Share on other sites

De myke ballene med snor fra Pet&Play kan sette seg fast i tennene på voksne hunder hvis de er litt ivrige i leken. Det har skjedd flere ganger med Chili.

Disse ballene er fine og holdbare, men det er kanskje ikke IKEA der dere bor?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kjøpt de fleste ballene mine på lekebutikker for unger.. Der har de varierende størrelser, fasonger og priser, og de aller fleste er faktisk bra holdbare!

Nå når Lyng er voksen har han fått noen myke baller fra lekeavdelingen på obs!, de er så deeeilige og han har blitt en ballslafser som sin bestefar. Han tygger de temmelig heftig så av og til virker det som at de sitter fast bak i jekslene. De fleste gangene vil han bare ikke slippe de... De aller aller beste ballene han har er orbeeball, mne der blir nok de minste ballene litt for store for My ennå. De har godt grep da, så de er lett å bære på. Disse er også slafsbare for de er hule inni slik at man feks kan feste tau i de, og hundene kan tygge de sammen, men de er veeeldig holdbare! Testet av ett stykk bestefar Coyote som er "ball-slafsemesteren", og de lever enda :blink:

Link to comment
Share on other sites

Hehehe, slafseball faktisk! Lekebutikker for unger var lurt, der har de jo sikkert solide SPRETTballer også. Emma har en sprettball i ganske hard gummi men med veldig god sprett men den ligger nedsnyet på verandaen for øyeblikket.. Men sprettballer vil sikkert holde i massevis i noen uker fremover til hun får større og kraftigere kjever! Og sprettballer koster ikke mye heller så jeg kan hamstre inn maange :blink: Genialt.

Link to comment
Share on other sites

Eksempel på slafsing og sikkelet som kommer :blink:

hoppeteknikk6.jpg

For de som ikke vet så er dette Lyng til Mailin

Ellers vil jeg ikke anbefale tennisballer da disse sliter mer på tennene til hundene enn hva andre mykere baller gjør. Canis selger noen små fotballer med tau i. De er myke og skikkelig gode å leke med. Ikke minst er det behagelig for eier å ha et tau å holde i slik at man slipper å klisse med slafesballene som blir fulle av sikkel, sand og alt mulig annet.

Jeg har også kjøpt en del baller fra obs og leketøysbutikker og de er veeeldig populære hos hundene.

Vil du ha noen baller som VIRKELIG slår an, anbefaler jeg jordklodeballene! De er dyre (kan også kjøpes på cleanrun), men de aller, aller fleste hundene ELSKER dem. Også er det slafseballer dilukse :kiss: De lukter peppermynte, så jeg tipper det er derfor de er så populære. Det er hull igjennom dem, så hvis hunden svelger dem, skal det kunne komme litt luft ned likevel. Det går også an å feste tau i dem. De virker også å være veldig holdbare, så jeg synes de er verdt pengene.

Link to comment
Share on other sites

Eksempel på slafsing og sikkelet som kommer ;)

hoppeteknikk6.jpg

For de som ikke vet så er dette Lyng til Mailin

Ellers vil jeg ikke anbefale tennisballer da disse sliter mer på tennene til hundene enn hva andre mykere baller gjør. Canis selger noen små fotballer med tau i. De er myke og skikkelig gode å leke med. Ikke minst er det behagelig for eier å ha et tau å holde i slik at man slipper å klisse med slafesballene som blir fulle av sikkel, sand og alt mulig annet.

Jeg har også kjøpt en del baller fra obs og leketøysbutikker og de er veeeldig populære hos hundene.

Vil du ha noen baller som VIRKELIG slår an, anbefaler jeg jordklodeballene! De er dyre (kan også kjøpes på cleanrun), men de aller, aller fleste hundene ELSKER dem. Også er det slafseballer dilukse ;) De lukter peppermynte, så jeg tipper det er derfor de er så populære. Det er hull igjennom dem, så hvis hunden svelger dem, skal det kunne komme litt luft ned likevel. Det går også an å feste tau i dem. De virker også å være veldig holdbare, så jeg synes de er verdt pengene.

De jordklodeballene er de samme som orbeeballene jeg skrev om:)

Red: Slafsenoldus;)

Link to comment
Share on other sites

Hos oss selger vi en del katteleker til små hunder og valper.. Mange av kattelekene er laget av de samme materialene som større hundeleker, så de tåler en trøkk ;) Verdt å ta en titt på katteleker altså. (men sørg for at de er av god kvalitet)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...