Jump to content
Hundesonen.no

Karakterer :S


siljestokka

Recommended Posts

Hvordan går det med dere? Går nå første året på allmenn. Og kan si at det ikke ser lovende ut... Jeg tror jeg er best i praktiske og teoretiske(viss noen forklarer det bra til meg først) fag. Hater språklige fag.. ER ikke så flink med det der å snakke foran folk.

Da jeg slutta på ungdommskulen lå jeg på 4 eller bedre i alle fag. I grunnen fornøyd med det :) . Men nå på de første prøvene dette året har det ikke gått så veldig bra. Første matteprøven fikk jeg 3 :) . Jeg pleier å ligge på 4-6 i matte. Jeg må virkelig skjerpe meg. Norsk prøvene har jeg fått 3. Og også engelsk. Samfunn vet jeg ikke enda (men er sikkert rundt 3-4). Ikke tysken vet jeg lite om. dette virker jo ikke lovende nei.

Jeg har lyst å bli dyrlege, men ser ikke bra ut. Det er jo et praktisk yrke :) . Men tror ikke jeg klarer å skjære i dyr, så det er nok like så greit. Jeg vil jobbe med dyr. Så lurer på hvilke dyrejobber man kan få? Er villig til ¨å skifte linje til neste år, viss jeg skulle finne den perfekte jobb til meg :rolleyes: . Såee.... Hjelp.

Skal nok få snakket med en rådgiver ja, for jeg er jammenmeg skullelei :D

Men ellers så vil jeg bare vinne i lotto ;P . Og leve på millionene som jeg skulle få :)

Link to comment
Share on other sites

Har ikke fått under 5+ i år jeg... Går første år på ungdomskolen, og må si jeg er ganske fornøyd.

Jeg deler veterinær-drømmen din! Har akkurat skrevet engelskstil om det, så jeg vet litt. Om du ikke liker tanken på å skjære i dyr, hva med dyrepleier? De jobber jo også på dyreklinikkene...

Fant masse informasjon på www.veths.no

Lykke til med resten av året!

Link to comment
Share on other sites

He, jeg går i 10ende og jeg ligger på 4-+.... men jeg sliter veldig på skolen, spesielt matte og språk fag.

Jeg hadde 2.7 i snitt i sommer :shocked: Men jeg har gått opp litt da, så jeg håper bare jeg klarer å holde meg der! :icon_redface:

Jeg vil også jobbe med dyr/hunder, vet ikke helt hva enda..

Link to comment
Share on other sites

Guest Christine

Jeg går også i tiende, og sånn som det går nå så føler jeg at jeg aldri kommer til å få meg jobb, eller å komme inn på vgs.

Har forandret meg en del i sommer, og faktisk en del i høst også,(oppførsel), så jeg har fått en annen holdning til skole, lekser og prøver enn jeg har hatt tidligere. Nå går ting som det går, og det ender opp i dårlige karakterer... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Kanskje dyrepleie ja :icon_redface: . jeg tenker faktisk på å gå i militæret :devil: . Har hørt at man kan utdanne seg der, pluss at man får litt penger for å gå i militæret.. Hva kan man utdanne seg som i militæret? Noen som vet? Har tenkt litt på politi XD . Sånne politier som trener bombehunder, narkotikahunder eller noe sånt :icon_redface::rolleyes: .

ellers så kunne jeg jo tenke meg å bli bonde XD . Har lyst på kennel. :rolleyes:

Er faktisk veldig mye jeg kunne tenkt meg.. Har lyst til å reise der di lager Disneyfilmer og kanskje bli en sliken animator. Jeg liker å teine :devil: . Har faktisk tenkt på en disneyfilm som kunne blitt laget :blink: .

Link to comment
Share on other sites

For dere som går vgs er det lurt å tenke på hva dere vil gjøre etterpå slik at dere kan ta de fagene som er hensiktsmessige i forhold til det. Det skal finnes en online karriereveileder for bruk i den norske skolen - spør rådgiveren på skolen deres om dette. Da slipper dere å oppdage når dere skal inn på noe etter vgs at "søren, jeg har jo ikke de riktige fagene".

Link to comment
Share on other sites

Ja.. Jeg må få snakket med rådgiver :S ... jeg er så forvirra... Jeg gidder ikke gå 3 år på allmenn og så finne ut at jeg ikke kan bli det jeg vil... Var i grunnen derfor jeg tok allmenn. For jeg vet ikke hva jeg skal bli...

men problemet er jo at jeg ikke vet helt hva jeg vil bli! Jeg vet at jeg vil jobbe med dyr, eller ha en jobb som gjør at jeg kan holde på med dyr i fritiden..

Link to comment
Share on other sites

Det er vanlig at man går ned fra ungdomsskolen til vgs, da. Jeg klarte meg veldig bra i fjor (første), men i år er jeg mer skeptisk. Jeg sliter litt i matte (tre på hittil eneste prøve) og italiensk (4/5 på hittil eneste prøve), og det er begge avsluttende fag for meg i år. Såh. I tillegg tror jeg det blir vanskelig å få inn femmeren min i norsk hovedmål.

Hvis man har en nokså god forestilling av hva det er man vil bli når man blir stor, så er det klart man bør velge fag slik at man kommer inn på de studiene. Men hvis man - som meg - ikke helt veit enda, bare veit masse ting som man IKKE vil bli, tror jeg det er bedre å velge fag man faktisk trives med. Det har jeg gjort; jeg har valgt sosiologi&sosialantropologi fordi jeg syns det er utrolig spennende, jeg har valgt engelsk fordi jeg helt klart ser nytten av å kunne kommunisere på engelsk, og det er noe jeg har oppriktig lyst til å bli bedre på, også har jeg valgt historie&filosofi fordi jeg syns filosofi er artig, men det får jeg ikke så mye av før neste år (så i år er det bare kjekt fordi den obligatoriske historien og historien jeg har valgt handler om akkurat det samme (det er til og med samme bok), så jeg får to karakterer og sju timer i uka om akkurat det samme stoffet, og har en stor fordel i forhold til de som ikke har valgt historie&filosofi). Puh, for en lang setning! Trives man med fagene man har valgt, er det også mye lettere å få gode karakterer, og man blir også mye mer motivert fordi man faktisk liker å gå på skolen. I år er det vel egentlig bare norsktimene jeg syns er kjedelige, liksom.

Og skulle jeg mot formodning trenge matte og f.eks. biologi for å komme inn på studiene jeg ønsker å komme inn på (ikke at jeg helt klarer å se for meg det, for å være ærlig), er det ikke noe verre enn at jeg tar de fagene hos privatist etter vgs. Jeg har uansett tenkt til å ta et friår av et eller annet slag før jeg går over på universitet/høyskole.

Les mer om utdanning i forsvaret her, forresten.

Link to comment
Share on other sites

Ser at flere har gått ned ned i overgangen fra ungdomsskolen til vgs, men med meg var det faktisk omvent :icon_redface: Jeg fikk 4,5 i snitt i 10, mens i 1 fikk jeg rundt 5 i snitt (husker ikke helt). I år har det meste gått bra bare at matten er litt vanskeligere (jeg er vant til at det kommer veldig lett og at jeg aldri trenger å øve så...).

Jeg vet ikke hva jeg skal bli enda, så foreløpig prøver jeg bare å tenke på skolen, hehe.

Link to comment
Share on other sites

Jeg gikk ned fra ungdomsskolen til vgs, dog ikke veldig mye. Jeg hadde veldig gode karakter på ungdomsskolen, så det var ingen nedtur å gå litt ned på vgs.

Nå derimot, når jeg går høyere utdanning, har jeg blitt helt elendig <_< Dette med å ha frihet til å velge om man vil på forelesning eller ikke, kombinert med at det kun er eksamen man må jobbe mot, har gjort meg fryktelig lat og lite motivert...

Link to comment
Share on other sites

Ja.. Jeg må få snakket med rådgiver :S ... jeg er så forvirra... Jeg gidder ikke gå 3 år på allmenn og så finne ut at jeg ikke kan bli det jeg vil... Var i grunnen derfor jeg tok allmenn. For jeg vet ikke hva jeg skal bli...

men problemet er jo at jeg ikke vet helt hva jeg vil bli! Jeg vet at jeg vil jobbe med dyr, eller ha en jobb som gjør at jeg kan holde på med dyr i fritiden..

Det er sikkert ikke så alt for mye hjelp i, men det kan være en idé å ta testene som ligger på nav.no:

Interessetest

Yrkesinteressetest

Ferdighetstest

Der kan du også lese om forskjellige yrker innenfor de områdene du får oppgitt at passer deg. Selv om du ikke nødvendigvis bestemmer deg for hva du skal bli, kan det gi deg en mer bevissthet om hva slags retning du bør tenke på, og hva slags yrker du kan utdanne deg til.

Link to comment
Share on other sites

Kommer nok til å gå ned i mange karakterer i år. Da jeg gikk ut fra ungdoms-skolen (i sommer) hadde jeg ca 4,5 i snitt. Eneste jeg sliter litt med er matten. Fikk fire i matte (pga det enkle tentamenen) i standpunkt, men det var bare flaks :)

Til nå har jeg fått 3+ på naturprøve, 3- på matte, 3 på tysk stil, 4- på engelsk, 3-4 på tolking av novelle osv. Har ikke fått noe på 5'tallet enda :S Blir så oppgitt. Føler ikke er noe "dårligere" nå enn på u.skolen, bare det at på vgs venter de så utrolig mye av oss. Veldig vanskelig å få bra karakter virker det som. Jeg vil studere jus, men det ser ikke ut som det går rett vegen må jeg si. hehe Går forresten allmen. For et slit!

Link to comment
Share on other sites

Jeg går almenn nå og er mildt sagt dritt lei skolen.. Jeg har hittil fått en 3'er i matte, en 3/4 i engelsk og en 2/3 i spansk.. Jeg er fullt klar over at jeg klarer en god del bedre i engelsk og helt sikkert bedre i spansk bare jeg gidder å arbeide.. Jeg er også kommet veldig dårlig ut med ett par av lærerne på skolen noe som er utrolig surt og jeg har problemer med å være rolig i timene men det jobber vi med å finne ut noe for å få forandre på det.. Drømmen min var å bli veterinær men nå har jeg egentlig gitt opp den drømmen og vet ikke hva jeg ender opp som :) Hadde vel 4.1 i snitt på ungdomsskolen.. Vurderer å gå inn i forsvaret da og trene hunder der...

Link to comment
Share on other sites

Haha, jeg er typisk "8klasse, wow kult, karakterer... 9klasse nå skjer det ikke en dritt...10klasse skjerpings" mennesket..

8klasse 5,2 i snitt

9klasse 4,6 i snitt

10klasse 4,9 i snitt

Gjordt det ræva hittil på vgs... Eller 6 og 5+ i spansken da...

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal være litt ekkel.

Dersom dere hadde hatt et sterkt, brennende ønske om akkurat å komme inn på DET studiet dere drømmer om, så hadde dere lagt mer innsats i skolen, gjort mer lekser og generelt prøvd mye hardere å oppnå ønsket deres. Det er ikke nok å bare gjøre leksene og bli ferdig med dem, man må forstå stoffet og jobbe ordentlig med det.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal være litt ekkel.

Dersom dere hadde hatt et sterkt, brennende ønske om akkurat å komme inn på DET studiet dere drømmer om, så hadde dere lagt mer innsats i skolen, gjort mer lekser og generelt prøvd mye hardere å oppnå ønsket deres. Det er ikke nok å bare gjøre leksene og bli ferdig med dem, man må forstå stoffet og jobbe ordentlig med det.

Synes ikke du er ekkel jeg, er helt enig, men har vel funnet ut at jeg ikke brenner så mye for å bli veterinær alikevel og at jeg kan ha det like bra i ett annet yrke.

Link to comment
Share on other sites

Selvfølgelig har ikke alle evner til å få 5,7 i snitt. Men de fleste har vel sjanser til å få bedre snitt enn 3.

Mja. Lese/skrivevansker, konsentrasjonsvansker, vanligere enn mange tror. Ikke alle steder er det særlig tilbud om spesiell tilrettelegging og man er overlatt til seg selv og tilfeldighetene.

Link to comment
Share on other sites

Mamman og lærern i meg har så lyst til å si at det dere gjør nå er invisteringen i fremtiden deres! Det er så dumt hvis dere sløver bort mulighetene deres nå, for så å sitte i kassa på Rimi og angre resten av livet. Stå på, gjør deres beste. Gode lesevaner er viktigere enn gode karakterer. Når dere en gang skal studere er det ingen bønn. Da må dere jobbe hardt, ellers stryker dere.

Link to comment
Share on other sites

Mja. Lese/skrivevansker, konsentrasjonsvansker, vanligere enn mange tror. Ikke alle steder er det særlig tilbud om spesiell tilrettelegging og man er overlatt til seg selv og tilfeldighetene.

Når jeg sier "stort sett alle" så mener jeg ikke de med vansker. Og blir man overlatt til seg selv; vel da får man prøve å skaffe seg hjelp på egenhånd (nei, snakker fremdeles ikke om dem som har skrivevansker/konsentrasjonsvansker/muskelproblemer/ADHD/depresjoner og slikt).

Jeg hadde en mattelærer som dreit i om folk hang med, det eneste han skulle var å komme gjennom pensum. Og det medførte at mange i klassen min begynte å få strykkarakterer. Meg selv deriblant. Har alltid slitt med matte og det ble bare enda verre med en lærer som ikke gikk sakte frem eller hjalp til noe ekstra. Så da fikk jeg mye god hjelp av tanta mi, og jeg måtte pugge HARDT! Var helt kjørt i hodet og pendlet opp og ned til Hamar mange, mange helger for å i det hele tatt ha et håp om å klare å stå i matte. Resultatet? 5 på muntlig eksamen :) Mens to stk av dem som sleit på samme måte som meg og ikke hadde jobbet med det...strøyk igjen. Så det ER faktisk mulig, med mindre man har sånne sykdommer og erklæringer fra legen som Vipsen snakker om.

Jeg er enig med ida i det hun sier, det er veldig viktig. Jeg fikk kanskje ikke det beste snittet i verden jeg heller, men jeg hadde et mål og jobbet hardt mot det (og greide det).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...