Gå til innhold
Hundesonen.no

Varme og hund.


MarieR

Recommended Posts

Hva gjør dere på dager det er så hett ute at det nesten er uansvarlig å mosjonere både seg selv og bikkja? Har du gode tips til andre soniser om hvordan man kommer seg gjenom glovarme dager uten å føle seg totalt understimulert etterpå? :)

Ask ligger bar å sløver i skyggen, han får isbiter og masse friskt vann. Mosjoneringen og turene tar jeg på kvelden eller tidlig på morgenen. Har tenkt jeg skal blande noen godbiter med vann e.l. og fryse det ned så han får bryne seg litt på det i morgen, avkjølende og stimulerende. :) Skulle gjerne ha tatt han med så han har fått bade, men han hater vann... :glare:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøver å komme meg ut tidlig om morgenen, men er et B-menneske, så det blir vanskelig til tider.

Som regel gjør vi de samme aktivitetene som hvilken som helst dag, men er det skikkelig varmt legger jeg opp treningen slik at det blir vannaktiviteter.

Svømme, er godt for eier og hund på varme dager :) Men er du på latsiden, så er det bare å drive med vannapportering :)

Hvis jeg går turer, har jeg med vannflaske. Det er vann rundt hver sving her (føles litt sånn), så jeg fyller flaska opp og spruter litt på bikkja (som ikke har noe i mot det, på varme dager) og lar ham få drikke hvis han vil. Hvis han ikke vil bli sprutet på, gjør jeg ham litt våt med en blaut håndduk eller noe.

Litt varme og pesing, hindrer ikke gutten min å springe rundt som en gal :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi tilbringer dagen inne på kalde gulv og drøyer med alt av trening og tur til klokka nærmer seg midnatt. Hvis jeg skal opp tidlig så veldig sene turer ikke er aktuelt så får de søke litt etter gobiter i hagen et par ganger så de får brukt seg litt. Valpen bryr seg heldigvis ikke om varme så hun spretter rundt uansett. Verre med collien...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge pelsdottene mine ligger flatt utover gulvet og rører seg minst mulig, 31 grader i skyggen her. Jeg sørger for at de har KALDT vann i vannskålene (skifter ofte) og våte håndklær å legge seg på på verandaen. Litt senere skal vi rusle ned til stranda, da kommer Pippin til å bade, mens Symra blir fornærma på de små bølgene som prøver å ta labbene hennes! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Da drar vi på lang sykkeltur!

Øhh nei, men er en del som ikke har vett nok til å tenke..Vi tar det bare rolig vi, går små turer av gangen, og kanskje har Milo litt i langline på en gresslette, slik at han kan få styre det selv. Ellers så bor jo jeg 5 min gange fra stranda så er ikke sjeldent at vi drar ned dit og bader :)

Bare pass på dere som bader med hundene(eller lar de bade alene for den saks skyld) at dere ikke lar sola tørke hunden! Jeg legger alltid på vått håndkle når vi vender nesa hjemover...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aktiviteter og turer legges så sent på kvelden som mulig. Resten av de varme dagene nytes i skyggen under guttas store favoritt buske, litt halvtint V&H å tygge på morgen og kveld + dagens høydepunkt: vannspreder'n! Da er det full jubel og hurramegrundt på hele hurven.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe.. Spike ligger helst i solsteken og koser seg, rare hunden. Han får noen isbiter og nok, kaldt vann.. trening på kvelden. Ellers er han med på det meste på dagtid også..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

våte håndklær

Signerer den! Josie storkoser seg om hun får ligge ute på verandaen i skyggen, eller med et vått håndkle over seg.. Kaldt vann og hyppige badeturer funker kjempebra her også. Takk og lov for at hun ikke har våteksem i tillegg til allergien *Bank i bordet* ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi går tur tidlig om morgenen og sent på kvelden. Ellers tar vi det med ro inne og i hagen. De får tusle litt inn og ut som de vil og har alltid vann. Gidder ikke å passe på at det er spesielt kaldt siden kroppen da vil bruke mer energi på å varme opp vannet før de kan bruke det i kroppen og det haster jo gjerne litt i varmen :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På dager som idag (23 grader ute) blir det bare 5 minutters tisseturer, og litt lenger om kvelden (var ute og tuslet i en halvtime tid nå nettopp). Altfor varmt på dagtid.

Jeg fryser ned biter med vannmelon, og kræsjer litt vannmelon og blander med vann og fryser ned, så har de litt aktivitet for å tine den og de får i seg vann og litt sukker (ikke alltid de spiser så godt på varme dager).

Sett bort fra det har jeg sånne aktivitetsleker som spinner og tornado (sånne IQ leker i tre) :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis hunder blir liggende/gående lenge i sola når de er klissvåte, kan de (visstnok) begynne å "koke". Jeg har bare hørt om ett tilfelle, så om dette stemmer vet jeg ikke, men det er i hvertfall det jeg har hørt som begrunnelse :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis hunder blir liggende/gående lenge i sola når de er klissvåte, kan de (visstnok) begynne å "koke". Jeg har bare hørt om ett tilfelle, så om dette stemmer vet jeg ikke, men det er i hvertfall det jeg har hørt som begrunnelse :wub:

Hmmm... Det kommer kanskje litt an på pelstypen? Hundene mine tørker laaaaaaaangsomt, og etter en liten dukkert kan de holde et forholdsvis høyt aktivitetsnivå en god stund etterpå, selv på en temmelig varm dag. De fryser faktisk hvis de må være i skyggen etter et bad. Men det har sikkert litt å si at det er en cubansk rase som stammer fra vannarbeidende hunder i middelhavsområdet ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da drar vi på lang sykkeltur!

Øhh nei, men er en del som ikke har vett nok til å tenke..

Ja jeg så ei som var ute å syklet med sin boerboel valp i går på dagen det var vel en 25-30 grader å kjempe klamt,så det er folk som ikke tenker...

Hvet hvor denne dama bor å vist hun har syklet hjemme i fra så har hun syklet 1-2mil++

med en valp på 6-7 mnd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm... Det kommer kanskje litt an på pelstypen? Hundene mine tørker laaaaaaaangsomt, og etter en liten dukkert kan de holde et forholdsvis høyt aktivitetsnivå en god stund etterpå, selv på en temmelig varm dag. De fryser faktisk hvis de må være i skyggen etter et bad. Men det har sikkert litt å si at det er en cubansk rase som stammer fra vannarbeidende hunder i middelhavsområdet :)

Min hund fryser også om hun har badet og må være i skyggen. Har aldri hørt om dette før...

Vil gjerne vite mer om det.

Jeg holder egentlig på som vanlig nesten. Turene er kanskje litt seinere på kvelden av og til. Hun får styre på litt selv som hun vil. Sove osv. Passe på at de har vann. Men ellers går jeg som oftes tur når jeg vil som vanlig og trener når jeg føler for det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Emma fryser faktisk også hvis hun er gjennomblaut selv om det er 23+++ grader ute. Sist vi var på badetur så svømte hun sammen med oss, men skalv om et aspeløv etterpå når hun var i ro..

Når det er varmt tar vi med kaldt vann til hunden i en sekk, og ellers gjør vi egentlig ikke så veldig mye.. Passer bare på at hun får nok vann i kroppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huner har det emd å drikke altfor lite når det er varmt ute. Kjøp frysetørret vom og vann det ut med 0,5-1 liter vann som gies til hunden før og etter aktivitet på en varm dag. Veldig enkel måte å "lure" i hunden vann :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye kaldt å spise. Frosne margbein og vaniljeis :-) Her er det i tillegg til varmen også høy luftfuktighet så hunden plages dobbelt opp. Han ligger og peser alle sine våkne timer. Noe kaldt i magen gir ham ro en stund. (Vet at hunder ikke skal ha meieriprodukter, men litt tåler han jo:-))

Turene tas helt etter temperatur og hundens dagsform. Et lite bad på turen gjør at han holder ut litt lengre, men han blir mindre og mindre glad i varme dess eldre han blir.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hva er det raseklubben i Finland gjør? Genetikknerden i meg har veldig lyst til å teste alt som kan testes, men avventer en stund, til jeg vet at andre helsetester er ok før eventuell avl. 
    • Dette blir et langt innlegg, men jeg vil gjerne fortelle om et problem vi hadde med hunden vår, og løsningen vi fant, i tilfelle det er nyttig for noen andre.  Hunden vår var ca 5-6 mnd da han begynte å få urolige perioder på ettermiddagen/kvelden. Han var urolig, intens og jaget halen/baken sin. Det var ikke mulig å distrahere han. Det varte kanskje 15-45 minutter hver gang, og skjedde nesten bare på kveldstid. Jeg søkte råd fra veterinær og hundeinstruktør, og prøvde "alt": mer aktivitet, mindre aktivitet, be han gå og legge seg osv. Ingenting hjalp. Ofte spiste han pels fra bakenden og halen sin, og vi fant pels i avføringen hans. Jeg vurderte muligheten for at det var analkjertlene som plaget han, men han hadde normale analkjertler på 6-månederskontroll, aket seg ikke og avføringen hans var stort sett normal. Derfor slo jeg det fra meg. Dette pågikk i noen måneder frem til vi dro til dyrlegen etter en periode med løs avføring og hun tømte kjerlene hans. De var fulle, men ikke betent, og lot seg enkelt tømme. Da vi kom hjem fra veterinæren var han utrolig intens i halejagingen sin. Enda mer intens enn vanlig, og dette var tidlig på dagen (vanligvis hadde han bare disse periodene på kvelden). Da skjønte jeg endelig at det var analkjertlene som var problemet. For en lettelse! Etter veterinærbesøket har vi brukt litt tid på å finne riktig fôr og kosttilskudd, og halejagingen og de urolige periodene er helt borte. Hunden vår får nå ca 50/50 råfor og kaldpresset tørrfor. Han får også litt "Proflax Bottoms Up" som tilskudd.  Det var fortvilende å se at hunden vår ikke hadde det bra, for det var tydelig at det var ubehagelig for han. Jeg følte virkelig at jeg googlet meg ihjel mens det sto på. Håper derfor denne posten kan være til hjelp for andre. Hvis du har opplevd det samme med din hund, er jeg veldig interessert i å høre deres erfaringer/løsninger 😊 Og som et tilleggsspørsmål: Er det noen av deres hunder som synes det er utrolig ubehagelig å få tømt ikke-betente analkjertler? Veterinæren tømte analkjertlene igjen på 1-årskontrollen. Da var de halvfulle og ikke bentente. Han oppfører seg fint ved tømming, men begynte å jage halen/baken sin etterpå. Veterinæren ble veldig overrasket over hvordan han oppførte seg og hvor intens han ble. Hun trodde kanskje at det kom av han at han synes det var ubehagelig å ha analkjertelvæske i pelsen/rundt anus, siden hun ikke fikk vasket han godt på veterinærkontoret. Jeg tror ikke det stemmer, da vi har ekperimentert med å vaske han mer/mindre rundt anus. Jeg tror det rett og slett kommer av ubehag, kanskje han rett og slett er litt sensitiv.   
    • Drar opp denne for å se om flere har erfaringer idag. Jeg synes genetikk er spennende. Brukte nesten laboklin på Limit når vi var i herning i fjor siden de hadde stand der, men ble litt uforutsette utgifter på den turen så tok meg ikke råd der og da.  Kunne tenkt meg å teste den genetiske variasjonen på dem, men kommer til å avvente svar fra NKK på forespørselen fra NCK. Tilfelle raseklubben får til noe ala det de gjør i Finland via er det embark tro. 🤔 Kunne også tenke meg å se merle lengden på Karma bare fordi jeg er nerd. 😂 I tillegg til de typiske collie greiene på begge som MDR1, CEA, PRA osv. Har jo en god anelse via opphav, men ja spennende og nerd. 😂 
    • God idé! Kanskje vi gjør det, så er vi plutselig startklare før vi vet ordet av det 😁 Etter tur på lørdag ble han plutselig halt, uten at han hylte av noe der og da. Jeg syns det kanskje er blitt litt bedre, så regner med det er en strekk eller noe som går over. 
    • Vi får valp i sommer av rasen Bichon Havanais, har erfaring med hund fra før, men da av annen rase. Vi har dog et barn på 2 år, som er forholdsvis vandt med hunder av alle størrelser men vi har ikke eid hund selv etter vi fikk barn. Hva er dine tips i forhold til overgangen? Vi har hilst på valpen og barnet vårt snakker mye om hunden, vil se bilder og videoer. H*n er generelt rolig av seg, og de vil jo naturligvis ikke oppholde seg alene sammen (uavhengig valp eller voksen). Men er jo bekymret for at valpen skal bli redd av eksempelvis lek/gråt o.l - ting som en egentlig ikke kan unngå med et lite barn. Samboer er ikke bekymret og mener det vil gå veldig fint, men hva er deres erfaring? Og hva er det vi bør være mest obs på for at begge to skal føle seg trygge? Tenker da spesielt på valpen og at han skal føle seg trygg rundt barnet. Kan legge til at valpen vokser opp med barnefamilie, hvor barna er mellom fem og ti år gamle. Så den er vandt til barn, så det er nok en fordel vil jeg tro
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...