Jump to content
Hundesonen.no

Sykle med hunden


MonicaT

Recommended Posts

Hei !

Jeg har alltid hunden min foran sykkelen og hun får lov å trekke / gallopere.

( vi sykler bare på grusvei ).

Ei vennine av meg påstår at når hunden galloperer så vil dette kunne gi belastningsskader ?

Er det "farlig"å la hunden gallopere på grusvei ?

Om vinteren når man snørekjører så galloperer og trekker hunden, det burde jo ikke være verre når man sykler om sommeren ?

Link to comment
Share on other sites

jeg holder hunden i trav, med korte galoppintervaller innimellom. Vet ikke om det er direkte skadelig å la hunden galloppere, tror egentlig ikke det- se bare på barmarksløpe med vorstehehunder. (men det er topptrente hunder da, de får nok ikke galloppere hele tiden undet trening)

Link to comment
Share on other sites

Nå vet ikke jeg heller om det er sadelig at hunden galloperer. Når jeg sykler med min så traver han hele tiden (utenom vis han stopper opp for å pisse, da galloperer han for å ta meg igjen. Sykler med han løs) Men en hund vil jo gallopere når den er løs uansett hvilket underlag den har...?

Link to comment
Share on other sites

Problemet mitt er at jeg ikke klarer å holde henne i trav, hun trekker jevnt i gallopp med litt trav innemellom.

Dette er en topp trent jakthund, så hun er vandt med å løpe.

Hun er en sikkelig trekk maskin og elsker å løpe. Jeg pusher henne aldri og lar henne styre tempo ( klarer ikke holde hennes tempo uansett og det er begrenset hvor fort jeg tør sykle/bli trukket bortover - liker å ha litt kontroll liksom )

Link to comment
Share on other sites

Jeg sykler gjennomsnittlig 4 km hver dag med Amira. Vi holder et tempo på ca 33 km/t, altså gallopperer/sprinter hun hele tiden (bortsett fra hvis jeg gir kommando om annet). Vi har springer med sykkelsele, så det blir minst mulig belastning.

Hun bygger masse muskler av det og holder seg i fin form. Jeg har aldri hørt at det er skadelig.

Underlaget er være grus, asfalt og skog. Hun har vært sårbeint (lite hud på potene) en gang. Da hadde vi syklet fort i varmen i en mil på asfalt. Det var bra i igjen etter 2 dager.

Link to comment
Share on other sites

Så lenge du er helt sikker på at hun ikke lider av noen leddskader og at hun tåler belastningen så skal det være ok å trene på denne måten, men jeg ville holdt meg unna mest mulig asfalt da.

Det er også veldig lurt å huske på oppvarming og nedtrapping samt god stretching etterpå :|

Link to comment
Share on other sites

Jeg må trille sykkelen gjennom en sti på ca 5-8 min før vi starter å sykle ( oppvarming og nedtrapping ).

Jeg sykler kun på grusvei og lar hunden løpe foran og styre tempo. Vil hun trave så gjør vi det, vil hun sprinte så sykler jeg så fort jeg synes at det er ok og fortsatt har kontroll.

Link to comment
Share on other sites

Jeg må trille sykkelen gjennom en sti på ca 5-8 min før vi starter å sykle ( oppvarming og nedtrapping ).

Jeg sykler kun på grusvei og lar hunden løpe foran og styre tempo. Vil hun trave så gjør vi det, vil hun sprinte så sykler jeg så fort jeg synes at det er ok og fortsatt har kontroll.

høres ut som du har full kontroll på det du driver med, så jeg ville bare fortsatt sånn :|

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Jeg syns det høres veldig greit ut sånn som du sykle jeg. Nå har jeg ikke drevet mye med sykling med hund, men trekkhunder forran firhjuling på høsttrening burde bli noe av det samme. Og da starter vi (jeg vet mange gjør det annerledes) med kun trav. Hundene skal alltid ha lyst til å løpe fortere og vi holder mye igjen. Både for å bygge motivasjon, muskulatur og kondis. Nå er hundene forholdsvis utrente og det er da dumt å la dem gallopere fordi det kan gi skader. Men etter hvert som de får mer muskler som "tar i mot" for belastningen og bedre kondis øker vi tempoet til et slags slendrian-gallopp. Dvs akkurat så fort at de slår over i gallopp. Og først når de er godt trent holder vi "slendrian-gallopp" hele veien med innlagte spurter (og selvfølgelig trav når det blir virkelig lange distanser). Alt dette foregår på grusveier eller skogsbilveier og de trekker hele veien. Men det jeg ville frem til er at vi av hensyn til faren for skader (og motivasjon) ikke gallopperer med dem før de er i bedre form og har muskler som tar av for belastningen. Og jeg kan ikke se noen skader noen av disse har hatt som kan komme av at de har galloppert på høsttrening (eller vinter for den saks skyld). Og fire av dem er 10 år gamle og er fult ut med på trening og konkurranse som de yngre uten at man merker noe til alderen eller belastningsskader.

Så, poenget mitt er at jeg kan ikke på noen måte se noe problem i at en godt trent hund som er varmet skikkelig opp før man begynner å galloppere skal ta noen skade av det. Og hvor stor del av turen man (kan) galloperer kommer selvfølgelig ann på hvor god form hunden er i, hvor langt og hva som er målet med akkurat den treningsturen. Men asfalt ville jeg styrt unna så langt det overhode går ann, og helst ikke galloppere i det hele tatt på asfalt (så hardt underlag sliter mye mer på ledd og poter enn grus og skog). Forresten syns jeg også det er viktig å bremse (så godt det lar seg gjøre) til trav i nedoverbakker for da er det mye større belastning på framparten.

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som du har god kontroll på treningen din ja. Men hvis du har problemer med å holde trav på asfalt, ville jeg gått ved siden av sykkelen i stedet. Jeg føler i hvert fall selv at jeg har mer kontroll på farten til hunden da.

Du sier du har en godt trenet hund som er vant med aktivitet, og så lenge du bruker sykkelsele så hu ikke trekker med halsen, kan jeg ikke se noe problem med gallopp på grusveier.

Hun hadde vel galloppert like villig hadde hun gått løs?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


  • Nye innlegg

    • Om du får til å taime vekkerklokke og morgenrutine sånn at valpen sover når dere forlater bilen den første tiden, så får du mer tid til å trene den mer forsiktig og gradvis på å være alene.  Meninger om tyggesaker uten tilsyn er delte mellom teoretikere og praktikere. (Det meste KAN i verste fall drepe hunden ved kvelning eller blokkering av tarm, men barn kan brekke nakken av å falle skeivt ut av en høy seng også, og en bekjent snublet på en skogssti og døde momentant av å lande med hodet på en stein. Det er mye potensielt veldig farlig som veldig sjelden skjer.) Fra flere tiår med skadefri altmuligtyggere våger jeg banne i kirka og trosse de mest forsiktige ved å anbefale en fordøyelig tyggesak, f.eks. okse*****, eller en fryst Kong, så har valpen noe annet å fokusere på enn at den er forlatt alene. Beste er selvsagt om den sover i bilen i starten, så du får mer tid til å venne den til å være i buret alene.   
    • Ved henting tenker jeg at stoffburet er helt greit. Når dere kommer hjem ville jeg hatt transportburet inne, hjemme, med et mykt pledd og noen godbiter i. La valpen utforske buret og oppfordre den til å være der litt, uten å lukke. Så ville jeg prøvd å ta med buret i bilen allerede første dag, og kaste noen godbiter eller legge inn en god tyggeting de 10 minuttene du skal levere. Hvis valpen kommer fra en skikkelig oppdretter bør den har erfaring med bilkjøring fra før, selv om det ofte er med mor og/eller søsken. Hvis valpen IKKE er trygg alene de 10 minuttene så er den tryggere i et solid bilbur enn et stoffbur den kan tygge seg ut av... Hvis det viser seg å være et problem ville jeg fått noen til å sett etter den den korte tiden leveringen tar.
    • Jeg får valp imorgen. Vi er godt forberedt og skal ha fem uker fri.    Det jeg stresser med er at barnet mitt skal i barnehagen neste uke for å gi valpen litt mer ro den første uken. Det jeg bekymrer meg for er at jeg må ha den med i bilen når jeg leverer i barnehagen. Er det innafor å la den være i bilen de 10 minuttene det tar å levere barnet?    til vanlig skal jeg ha hunden i et transport bur bak i bilen, men tenker at den skal få være i et Stoffbur i passasjersetet ved siden av meg når jeg henter den imorgen og den første uken.  
    • Hadde nettopp en kjempefin tur uten noe tull, og masse pen lineføring. Ede var skikkelig på tilbudssiden og ikke engang utålmodig på godbitene. Det går virkelig fremover. Ordentlig godgutt i dag 🥰 Flink vaktbikkje også, for anledningen i Miljøpatruljen. Forsøpling tar vi alvorlig.
    • Hadde nettopp et mareritt av en "treningsøkt". Hadde alle favorittingene hans og lommene fulle av snacks. Godt vær og stille og rolig feriestemning. Ede åpnet med å hoppe opp og bite og bjeffe og jukke og være teit. Jeg trodde vi skulle ha en fin økt med den energien der, men da jeg ba om utgangsstilling for TREDJE GANG, så gikk han sakte og satte seg seigt ned. ... Eneste lyspunkt var en fin innkalling da han mens jeg prøvde samle meg vimsete avgårde på egenhånd inn i en luftegård jeg ikke har gitt ham lov til å gå i. Da spratt han opp fra sniffingen og kom løpende inn med en gang. Supert! ..men det var det ENESTE han gjorde riktig på cue. Han dekket hver gang jeg ba om stå. Så dumt på meg når jeg ba om utgangsstilling. La repeatedly fra seg apporten en meter fra meg i forsøk på å innkassere uten å måtte gi den fra seg. Fant plutselig ut at det var kewlere å gå fra front mellom beina mine til utgangsstilling istedenfor å svinge bakparten inn, og gjentok den der flere ganger. Nektet gå fot uten lure i hånden. Den økende frustrasjonen min gjorde ikke ting bedre. Han begynte holde hard rock konsert. Hoppet og bet og jukket. SÅ kom jeg på at han ikke har fått skjønnhetssøvnen sin. Han hadde vært våken fra kl 07 i morges uten å blunde et blunk. Aha! All made sense. Tok ham med meg inn igjen, og det tok ikke engang et minutt før han brøt ut i full raptus og fløy villmann mellom veggene i toddler tantrum. Stoppet plutselig og begynte krafse og grave som en manisk gærning på gulvet, og falt så dønn om, som et slakt, rett i søvn. — Har De forsøkt skru maskinen av og på igjen? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...