Jump to content
Hundesonen.no

Himmelsprett-trening?


Aya

Recommended Posts

 • Replies 128
 • Created
 • Last Reply
Jaaaaaaaaaaa! :whistle:

*gleder meg til å kosemose på Knottis* :icon_confused:

Vernehansker, eventuelt rustning, vil være et passende antrekk.

Link to post
Share on other sites
Bare en ting.. Hva mener du med "Himmelsprett-trening"? :icon_confused:

Den helga er Kristi Himmelfart, som blir kalt himmelspretten.. :whistle: Iallefall i min familie? Blir vel Oslo sikkert?

Link to post
Share on other sites
Å :whistle:

Når er det? :icon_confused:

Sier ja til Oslo jeg også :whistle:

Kristihimmelfartsdag(himmelspretten) er i år på torsdag 17. mai (typisk, èn fridag mindre i år <_< ).

Hvor i Oslo tenker dere at det blir da?

Link to post
Share on other sites

Dersom vi ikke har noen form for religiøs sammenkomst (svært lite sannsynlig) eller annet familieopplegg kunne der høres interessant ut å ta en tur, altså.. :D Det spørs litt når og hvor det blir, og eventuelt hva som er treffets "tema". Men selvsagt har jeg, som alle dere andre, lyst til å se lille bøtteknotten.

*gi meg mer info.. *

Link to post
Share on other sites

Jeg vet ikke.. Fredag eller lørdag passer best. Hvor i Oslo er ganske fritt, men det må være lett å komme frem, for jeg har en sørlending som skal leke sjåfør *fnise*. Ikke noe galt om sørlendinger altså, men..

Link to post
Share on other sites
Hvor i Oslo tenker dere at det blir da?

syntes frogneparker en grei jeg... lett tilgjengelig med bane, buss og bil

Dersom vi ikke har noen form for religiøs sammenkomst (svært lite sannsynlig) eller annet familieopplegg kunne der høres interessant ut å ta en tur, altså.. ;) Det spørs litt når og hvor det blir, og eventuelt hva som er treffets "tema". Men selvsagt har jeg, som alle dere andre, lyst til å se lille bøtteknotten.

*gi meg mer info.. *

hadde vært utroligt gøy å møte chessea igjen da :D

Link to post
Share on other sites

Iik! Mathilde jo.. :D Det hadde vært koselig å møte deg og Ludde igjen og.

Men kom med konkrete ønsker og tider osv, så kan jeg bestemme meg fort for om jeg kommer eller ikke.. ^^

Link to post
Share on other sites
syntes frogneparker en grei jeg... lett tilgjengelig med bane, buss og bil

Kan stille i Frognerparken uten hund, jeg :D ... Eller så kan vi treffes et litt mer utmarkspreget sted (fint ord).

Link to post
Share on other sites
Kan stille i Frognerparken uten hund, jeg :D ... Eller så kan vi treffes et litt mer utmarkspreget sted (fint ord).

Wow Ida, lært deg nytt ord eller? *flirer* :Laugh:

Men jeg stemmer sikkelig ned til Frognerparken! For å si det sånn, da kommer ikke jeg! ;) og for å stjele Idas fiiiine ord så stemmer jeg også for et litt mer utmarkspreget sted! :P

Link to post
Share on other sites

I'm all about the woods baby:p Eller noe sånt.. Jeg vil helst ikke ha treff et sted med en drøss fremmede hunder, det holder med de på treffet. Må kontrollere litt hvem Knottis møter og sånt, hun er skeptisk til visse typer.. Så utmarkspreget hadde vært kjekt.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.
 • Nye innlegg

  • Jeg tror egentlig ikke et forbytte hjelper jeg. En retriever er i utgangspunktet veldig glad i mat, noe annet tilhører unntakene og pubertetstider 😛 Jeg tror ikke den blir mer glad i det dere serverer på kurs og trening, og den får noe "kjipere" i forkant.  Det er jo en veldig sosialt orientert rase, så det er ofte dette som er det vanskelige med retrievere. Gode råd er kommet om å øke avstanden. Ellers kan dere øke sakte men sikkert vanskelighetsgraden  på kontakttreninga hjemme. Bruk de andre hjemme som forstyrrelser når hun er blitt god på kontakt hjemme. Kanskje har dere på valpekurset gjennomgått noen "valgøvelser", eller hva man kaller det? Isåfall, gjør det hjemme og gjør det enklere. Finn ut hva som er "triggere" hjemme, og gjør de mindre vanskelig når dere begynner å trene på det. Valgøvelser - du har hunden i litt kort bånd, har trent noen runder med kontakt og valpen er "på". Noen andre i familien snakker til deg eller valpen. Du belønner og jobber med valpen når den kikker på deg. Er det for vanskelig kan det i starten holde med at noen går ut av et rom, går forbi uten å kikke på valpen osv. Du belønner når den snur seg mot deg, når den "velger" deg. I starten kan du belønne i det du føler at den tenker å snu seg, har halvvegs snudd seg, er på veg til å snu seg. Så kan dere gjøre det mer vanskelig hjemme. Noen lokker på valpen. Noen lokker med mat på valpen. Når dette går fint, så kan dere "bruke" gjester når de er på besøk. La de lokke på valpen mens den sitter ved siden av deg i bånd.  Når ting funker inne, kjører dere samme greia ute i hagen. Ut på tur. I skogen.  Lykke til.
  • Hvis dette er strevsomt og ubehagelig for den voksen, at den plages av det og prøver komme seg litt unna, så må dere hjelpe den voksne hunden med å sette grenser. Dvs at dere må sette grensene for valpen. Ikke la den bite og henge på den voksne. Bare fjern den, igjen og igjen og igjen. La den voksne få ha et sted å være i fred fra valpen. OGså er det jo faktisk dere som skal ha styringa i huset. Ensidig lek (eller terrorisering) kan om 2 måneder blir full lek mellom dem. Det er heller ikke noe gøy innomhus, og potensielt skadelig for valpen alt etter hvordan det foregår. Da er det også naturlig å gå inn og sette grenser. Dere bestemmer, hvordan vil dere ha det hjemme, inne, på tur osv.  Jeg forventer faktisk selv -hvis jeg er på tur med noen som har litt brå eller overkjørende hunder- at eierne går inn og regulerer sin hund hvis den er brå og ufin med min myke hund. På samme måte går jeg inn og aktivt regulerer hvordan min unghund leker med andre hunder, fordi det er enkelte ting som rett og slett er uhøflig, og det er ikke alle som evner å si fra om det.  Jeg vet at det er flere tråder om det her inne, men jeg fant ingen med utfyllende svar akkurat nå. Kanskje kommer det inn noen andre som kan linke til de. Vet at dette dukker opp som tema i ny og ned, og har vært grundigere diskutert før
  • Har dere forsøkt å gå ut igjen, ganske kjapt etter dere kom inn? Før hun tisser inne naturligvis  
  • Nei, det er vel bare å finne et avsidesliggende sted som ikke er så spennende, så går det vel sin gang. Så små valper trenger ikke å gå tur. Hvis det ikke er snø, bruker en liten gressflekk under beina å gjøre susen!
  • valpen henger å biter. Den eldre hunden er for snill. sitter ikke valpen på plass. Hva kan vi gjøre. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...