Jump to content
Hundesonen.no

ZooLac


Guest Jonna

Recommended Posts

Guest Jonna

En vennine av meg var til den lokale vetrinæren for å kjøpe ZooLack til meg (i tilfelle hun skulle bli dårlig i magen etter fødselen). Ute hos vetrinæren fikk hun beskjed om at dem ikke solgte det lengre pga dem mente det ikke fungerte. Dem mente at kun noen få som fikk det pga diare hadde det noen virkning på og det var så få at dem nesten lurte på om det var pga ZooLacken.

Defor har dem nå sluttet å selge den der.

(kan fortelle at dem i vinter hadde noen brutale runder med diare her i område så dem har solgt mye av det da)

Noen som har noen erfaringer med zoolack? Jeg har ikke kjøpt det tidligere og lurer nå på om jeg bare skal kjøpe en kartong Biola som jeg pleier å gjøre ved normal magesyke ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Belgerpia
Noen som har noen erfaringer med zoolack? Jeg har ikke kjøpt det tidligere og lurer nå på om jeg bare skal kjøpe en kartong Biola som jeg pleier å gjøre ved normal magesyke ;)

Ja

He he he he - jeg har funnet ut at det billigste alternativet for behandling av diare er Cultura, Kefir eller Biola - billigere og bedre faktisk.

Min mann ble "lurt" til å kjøpe Zoolac her i vinter når terrierdyret fikk omgangssyke - den kosta mer enn veterinærbesøket faktisk omtrent og funka ikke sånn overvettes bra - hun ble bra i magen når mor tok saken i egne hender og ga Cultura *ler*

Link to comment
Share on other sites

Guest Jonna

ja da er jeg ikke helt alene om å sitte med den følesen. Tidligere har jeg holdt meg til biola/kefir o.l. Men jeg tenkte litt sånn "i tillfelle rottefelle".

Men da tar jeg turen til daglivaren istedet og kjøper Biola.

Link to comment
Share on other sites

Hannhunden min hadde parvo virus(!) for litt over 1 mnd siden. Da fikk han et par sprøyter hos veterinæren og levde på zoolac, ris og kefir i 2 uker. Jeg er helt sikker på at zoolacen hadde god virkning på han. Jeg kjøpte forresten den største tuben hos veterinæren (lurer på om den er 60 ml?), slik at jeg har det i hus.

Link to comment
Share on other sites

Mine erfaringer med Zoolac er utelukkende positive, det har vært meget effektivt på næværende og tidligere hunder og katter (og kaniner!). Jeg synes også det er mye mer praktisk å ha Zoolac tilgjengelig enn Biola, mye pga at Zoolac'en har lengere holdbarhet men også fordi jeg synes det er mer effektivt på de små dyra jeg har per i dag.

I vinter gikk det ikke bare omgangssyke, det gikk også noen stygge magevirus -over hele landet. Når Zoolac (og forøvrig også surmelksprodukter) ikke virker er det snakk om virus eller bakterielle infeksjoner som trenger en mer effektiv og målrettet behandling som f.eks antibiotika. Da er f.eks Zoolac et meget viktig tilskudd til å bidra til å gjenopprette normal tarmflora, siden antibiotika også dreper de "snille" bakteriene. Uten tilførsel av "snille" bakterier vil rekreasjonstiden bli mye lengere. Zoolac har et meget høyt innhold av levende bakterier i konsentrert form, i motsetning til i Biola hvor bakteriene er utblandet i yoghurt. Jeg vil da tro at man trenger mye mer Biola enn Zoolac for å oppnå det samme bakterienivået?

Jeg har forøvrig en slags effektivitetsteori;

*størsteparten av de som bruker surmelksprodukter er mer av Den Gamle Skolen som er vant til å ordne det meste sjøl. Når hunden er dårlig i magen så har man sitt eget opplegg man følger til hunden har blitt bra igjen. Dette innebærer ofte faste før man gir lettfordøyelig mat iblandet surmelksprodukt i mindre porsjoner for å sakte stabilisere magen. Ved å gi lite, lettfordøyelig mat iblandet syrmelksprodukt jevnlig gjennom dagen vil magen få litt-og-litt å jobbe med, og bakteriene i surmelksproduktet vil sakte jobbe seg gjenom tarmen. Ved jevnlig tilførsel av surmelksprodukt, enten via mat eller som "mellommåltid", vil man hele tiden har en viss mengde av snille bakterier "på jobb" i tarmen.

Ergo er dette en metode som har god effekt på dårlige mager.

*størsteparten av de som bruker Zoolac er tilhengere av lettvinte løsninger. De forventer effektivitet. Her kjører man på dobbel dose første dag -som anbefalt på pakningen- og vanlig dose resten av dagene. Problemet her er nok ikke å følge doseringsanvisningen, men oppfølgningen...

-Noen gir en dose for dagen, eller kanskje to; morgen og kveld. I tillegg tenker de gjerne at med et slikt vidunderprodukt bør jo detta gå som smurt og fortsetter å fôre som vanlig...og pastaen drites ut igjen sammen med fôret mens tarmen blir ytterligere irritert. På den måten får ikke bakteriene jobbet, siden pastaen drites ut igjen ti minutter etter inntak. Dette er åpenbart en veldig lite effektiv metode, som jeg dessverre har inntrykk av at er svært utbredt...

-Noen tenker slik at når hunden omsider hviser tegn til bedring og avføringen synes å være tålelig fast så skal Zoolacbehandlingen avbrytes for man har hørt at man skal ikke overdrive bruken av "medisiner". Hunden får så tilbakefall, og det er på'n igjen... Lite effektivt og ikke særlig snilt mot hundemagen.

*Så har du de som gjør som de av Den Gamle Skolen -kanskje de er av DGS, men med sansen for det nye og moderne- som lar hunden faste før de gir lettfordøyelig mat og litt Zoolac jevnlig gjennom dagen for å la tarmen få lett arbeid og la en jevn strøm av bakterier få jobbe seg effektivt gjennom systemet. Dette er bare en variant av den gode, gamle dårlig-mage-dietten, og har samme gode effekt på magen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Belgerpia

..........ok - dere som reklamerer for dyre Zoolac - har dere forsøkt den billigere varianten BIOLA eller KEFIR/Cultura???

Jeg bare spør, for det har akkurat samme virkning - og de fleste hunder gulper det i seg som snadder ......... og det koster ikke halvparten engang.

Link to comment
Share on other sites

Min lille valp hadde magevirus rundt nyttår. Ga henne da - etter råd fra Belgerpia - cultura og hun kom seg utrolig raskt etter noen få sprøytekanyler (hun måtte tvansgfòres). Tror neppe jeg kommer til å ile til vetten for å kjøpe zoolac etter den erfaringen..

Link to comment
Share on other sites

Her i huset har i alle fall Biola løst sånne problemer - raskt, billig og effektivt. Tinka liker det veldig godt (evt går det vel an å kjøpe med bringebærsmak eller noe sånt, om hunden er litt "sær" (eller kanskje det er mer sært å ha en hund som er så glad i blåbær og bringebær at hun plukker det fra busk/lyng selv?)). Har aldri hatt behov for noe annet (og dyrt!) fra veterinær.

Link to comment
Share on other sites

Siden spørsmålet var om zoolac virker - JA. Definitivt. Om biola/kefir fungerer like bra? Det vet jeg ikke. Men å slutte å selge zoolac fordi det angivelig ikke virker blir ihvertfall ikke riktig, uansett om kefir fungerer like bra.

Zoolac har lang holdbarhetstid, og kan holdes tilgjengelig hele tiden, biola/kefir er mer tungvindt på den måten.

Angående faste vs. zoolac - minsten gikk gjennom en "verden er til for å spises"-periode, og klarte å lure i seg alt mulig rart (pels var imidlertid hovedsynderen, og det skapte selvsagt problemer å ha tarmen full i pels) - jeg fulgte rådene om faste og så skånekost, og det fungerte greit - problemet var at dette tok tid, og faste og næringsfattig mat er ikke veldig gunstig for en valp i vekst. Etter noen hyppige episoder var han faktisk alt for tynn, fordi jeg ikke fikk i han skikkelig med mat (måtte jo faste og spise skånemat stadig vekk) - og kjøpte da zoolac. Jeg ga magen litt fred, og så en god dose zoolac oppi litt skånekost. Jeg kunne gi skikkelig mat allerede dagen etter, da med zoolac i selvsagt - det ga jeg til hvert måltid en stund ETTER at magen var fin igjen (jeg er ikke dummere enn det).

Min erfaring er altså at zoolac fungerer aldeles utmerket, men jeg tror ikke det er så veldig lurt å tro at det løser alle problemer. Jeg tror også at det ikke hadde fungert like bra om jeg hadde fôret som vanlig, men med zoolac i tillegg - magen bør få litt ro (zoolacen gjør at den nødvendige rotiden blir mindre).

Om jeg hadde byttet ut zoolacen med biola eller kefir, hadde det kanskje fungert like bra, ikke vet jeg. Men jeg blir sur om zoolac plutselig forsvinner altså - for jeg gidder ikke kjøpe og kaste en haug med kefir for å ha i bakhånd hele tiden!

Link to comment
Share on other sites

Min erfaring er også at Zoolac virker. Bruker også biola/cultura, men til små valper synes jeg det er enklere å bruke zoolac. Og alle hundene liker det!

Det blir mye svinn hvis man skal ha biola/cultura i konstant beredskap, men zoolac holder seg lenge og skal oppbevares i romtemperatur.

Har også sett at der biola/cultura ikke gir rask virkning, så hjelper zoolac.

Har alltid zoolac og optima hudspray..

Link to comment
Share on other sites

Jeg har prøvd Zoolac en gang i forbindelse med magetrøbbel og det fungerte.

Men skal prøve Cultura neste gang.

På jakt har jeg alltid med meg Zoolac i førstehjelps skrinet. Er liksom litt lettere å ha med seg enn en kartong melk inn på fjellet ....he he he he

Link to comment
Share on other sites

tror det er forsket på Zoolac

Det er visst slik at noen hunder rett og slett ikke reagerer på dette, da kroppen syns det er helt "normalt" (om jeg skal si det slik)

Så hos noen hunder funker det egentlig best med cultura, andre trenger Zoolack fordi Cultura/biola er helt "normalt".

Link to comment
Share on other sites

Det som er greia med det som tidligere var Zoolac (nå har de et nytt produkt som heter et eller annet på P tror jeg) er at mengden gode bakterier er vel mye større enn i Biola o.l produkter. Det er jo heller ikke alle hunder som tåler melkeprodukter.

Jeg har hund som tåler melkeprodukter og han har fått "billigvarianten" ved lettere mageproblemer, men jeg ser helt klart at Zoolac-varianten har funket bedre og raskere i de tilfellene der det har vært litt større mage/diare-problemer

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har en hvit en også altså😄 Greier ikke helt slutte med dem. Ja, pleier vel å si at han er en ekte belger; mest Groenendael blandet med Malinois + en dæsj Tervuren. Veldig trivelig liten fyr som liker å bruke nesa. Var det ikke sånn at du snuste på ny? Moren til min svarte skal ha nytt kull nå...wink wink, nudge nudge😘
  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...