Gå til innhold
Hundesonen.no

Pinscher


Moria
 Share

Recommended Posts

  • 8 months later...

Pinscheren (også kalt mellompinscher) er en gammel tysk rase, som tidligere fantes i to hårlagsvarianter: glatt- og strihåret.

Den strihårete varianten fikk sitt eget navn schnauzer på slutten av 1800-tallet, og den glatthårete er den som fremdeles heter Pinscher. Disse var kjent allerede på 1500 tallet.

Pinscher er en urgammel rase som stammer fra de tyske torvhundene. Pinscherne ble i utgangspunktet brukt som stallvakt der den sammer fra,i Tyskland. De fulgte sine eiere og løp ved siden av hest og vogn.

Man oppdaget nokså raskt at en pinscher gjerne fanger mus og rotter. Dette instinktet har de fortsatt, og de har fremdeles en god del vaktinstinkter.

Pinscheren har ett begrenset med pelsstell,har en hendig størrelse,er mentalt robust,veldig glad i mennesker og andre dyr og den er svært lærenem. Den er veldig kjærlig, myk å klappe og koselig å ha i sofakroken, samtidig har den full kapasitet som bl.a. lydighets- og agilityhund.

Den er utpreget renslig og har lite kroppslukt. Om vinteren greier den seg fint i flere kuldegrader hvis den får være i bevegelse.

Med et nedarvet vaktinstinkt vil pinscheren på en eller annen måte varsle at det kommer noen, uten å være gneldrete. Den vil forsvare sin eier til siste slutt, men den er ikke absolutt ikke fientlig mot andre mennesker.

Pinscheren er opphavsrasen til dobermann.

Pinscheren finnes i dag i to godkjente fargevarianter: sorte med tan-merker og røde. Det forekommer også to "bleke farger", blå og bronse. Disse må

ses på som mutasjoner og opptrer sjeldnere og sjeldnere. De er ikke lovlige i avl og utstilling da disse mutasjonsvariantene ofte er befengt med bl.a. hudlidelser. Verken blå / bronse er godkjente innen FCI (den europeiske hundeorganisasjon).

pictureqa6.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...