Gå til innhold
Hundesonen.no

Møte mellom to hunder


Symra&Pippin

Recommended Posts

Når Pippin og jeg går tur, går vi nesten alltid forbi en husky i løpestreng, og den virker litt sinna. Den står liksom stivt og stirrer, jeg synes det ser ut som pelsen står på skuldrene også... Og så knurrer den, men ikke på en veldig truende måte synes jeg. Pippin har det iallfall alltid travelt med å komme forbi! I dag var huskyen løs og kom springende mot oss. Jeg fikk skikkelig puls et øyeblikk, men den så egentlig vennlig ut, snuste bare på Pippin. Jeg hadde som vanlig Pippin i bånd, og kom på i den samme at jeg har hørt at man skal ha hunden sin løs i sånne tilfeller, da er sjansen mye større for at det bare blir fredelig hilsing. Heldigvis kom eieren løpende og tok kontroll over huskyen, så det løste seg denne gangen.

Men si meg, tør dere å slippe hunden i sånne situasjoner?? Jeg er redd for at begge hundene skal løpe unna og begynne og sloss uten at jeg får tak i dem så jeg kan gjøre noe for å skille dem!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg slipper ikke båndet om jeg møter en som er løs, det tør jeg ikke ;) Redd for det samme som deg, at jeg ikke får tak i henne igjen. Går heller avgårde så sant det er mulig og overser den andre hunden og håper en eller annen eier kommer løpende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, jeg slipper ikke alltid båndet i en sånn situasjon, men jeg passer på at det ikke er stramt, sånn at hunden min har full bevegelsesfrihet. Dette var jo tydelig et uhell og sånt kan jo skje.

Er vi nede på sletta her, eller andre steder hvor det ikke er farlig å slippe hunden med tanke på trafikk og slikt (og det er mange som har hundene sine løse sånne steder!), vurderer jeg situasjonen.

Kommer en vimsete nyskjerigper bort, så slipper jeg båndet og tar et skritt til siden. Etter at høflighetesrunden er gjort, kaller jeg inn og vi går videre.

Kommer en av lekekameratene bort, hender det jeg lar dem leke litt, før jeg kaller inn.

Kommer en av "fiendene", tar jeg henne "fot" eller i "sette seg" og ber eieren ta hunden sin til seg. Hvis de ikke har bikkja under kontroll, tar jeg kommandoen og sier "stopp" eller "nei" til den andre hunden med svært myndig stemme.

Ser jeg løse hunder som jeg vet vi får trøbbel med, sånn på avstand, går jeg rett og slett en annen vei.

Jeg jobber ganske kronisk med passering av både hunder og litt av hvert og har forstått at det er en merkelig allmen aksept for at alle hunder skal hilse og "leke" i et eneste kjør. Tror igrunnen hunden min syns det er ganske greit å slippe å forholde seg til alle vi møter, jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer ant på kroppsspråket til den andre hunden. Men så er jeg egentlig sikker på at jeg ville gjort den store feilen kanskje mange gjør(?), å ta opp hunden min, fordi at jeg er så ekstremt redd for han, ikke det at jeg går rundt og er nervøs, men jeg har hatt noen episoder hvor jeg har blitt vettskremt.

Rambo er jo så liten, så hvis en stor husky hadde kommet bort med truende kroppsspråk, hadde jeg ikke hatt hjerte til å slippe båndet for så å la dem sloss, Rambo hadde jo blitt revet i filler :unsure:

Dessuten har Rambo fortsatt "valpeduften" og de fleste hunder er jo mer tolerant ovenfor valper :) Enn så lenge det varer..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg slipper da løs min hund. Jeg vet at han ikke stikker langt unna, og sjansen for en slåsskamp er mindre om de begge er løse og ikke har "støtte" fra eier.

Skulle det smelt (har aldri skjedd, bank i bordet) og jeg oppfatter det som alvorlig, ville jeg gått imellom (selv om jeg vet det er dumt).

Jeg ser selvfølgelig ann hunden som kommer, ser den illsint ut, gjør jeg selvfølgelig alt for at den skal holdes unna min hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner Romeo i slike situasjoner. Er han i bånd så begynner han og knurre og vise litt dominant holdning. Er han løs så gjør han alt for å unngå en slåsskamp. Han er ingen slåsskjempe. Alle de gangene Romeo har vært i klammeri med en annen hund, har det aldri vært noen særlig krangel. Hvis Romeo føler seg usikker så kommer han til bake til meg og jeg kan si ifra til den andre eieren at hunden min ikke føler seg sikker.

Utvikler det seg til noe mer, er det som regel den andre hunden som prøver å ta Romeo, og da løper Romeo mot meg, slik at det vil ikke bli noe problem med at hundene stikker av og at jeg ikke får tak i han.

Jeg velger å slippe Romeo løs hvis det kommer en løs hund mot oss. Dette fordi jeg vet hvordan han oppfører seg i forskjellige situasjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja,hun er sjekket,og som familiehund er hun helt super. Går veldig godt overens med små barn, knurrer aldri da. Har ikke vært hos instruktør med fokus på dette enda, har trent spesifikt på dette på ringtrening. Hun reagerte veldig på lyden ,kaos og andre hunder i starten,men der har hun klart å lande greit nå. Hun løper som en drøm i ringen,og alt annet føler vi er på plass nå, men det hjelper så lite når hun ikke takler håndteringen fra fremmede. Kanskje det går seg til med alder,men det er kanskje greit å kontakt en instruktør for mer generell trening,ja.
    • Har dere gått noe kurs, eller fått noe hjelp fra en instruktør eller adferdsekspert? Jeg tenker jo at hun er enda ung, men det er desto viktigere å ta dette tidlig før det blir et livsvarig problem. Jeg går ut fra at hun er sjekket hos veterinær for eventuelle smerter og ubehag.
    • Tusen takk for svar, vi har tenkt det samme. Vi har henne på foravtale, så vi har prøvd alle forslag fra oppdretter, og begynner å føle litt på at vi ikke får dette til.       
    • Jeg tenker at en hund som er så ukomfortabel med håndtering at den knurrer bør slippe det. Den er uansett da ikke noe godt avlsemne, og bør slippe belastningen det er både å mengdetrene på det og bli tvunget til det i en litt masete situasjon som utstilling er. Det beste dere kan gjøre er å jobbe med tryggheten i ulike situasjoner, generell hverdagslydighet, jobbe i ulike miljøer og jobbe med trygghet rundt mennesker generelt. Hun har enda en god stund igjen av tenåringsfasen og mye som skal formes, og jeg ville utsatt alle eventuelle utstillingsplaner til hun har modnet en del og kanskje blitt tryggere. Hvis hun ikke blir tryggere med alderen og jobbing så ville jeg utelukket avl.
    • 1-årig tispe må stilles ut for å godkjennes ift avl. Mye egne meninger,men snill og god som familiehund. Hun liker IKKE at andre enn familie skal kjenne på kroppen. Se tenner går oftere bedre nå,men helst ikke. Godtar mer hvis folk tar seg litt tid til å bli litt kjent,og gir godbit først. Knurrer ved trening på å kjenne på kroppen/se på tenner,og det begrenser seg noe med mengdetrening på grunn av at knurring skremmer folk. Naturlig nok. Og det har hun erfart også,at da slipper hun,og folk trekker seg. Hvordan få trent på dette slik at hun kan få en vurdering av dommer uten å bli kastet ut?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...