Gå til innhold
Hundesonen.no

Lever-godbiter


Silje

Recommended Posts

Ja nå er jeg i gang med å lage hjemmelagde lever godbiter. Men så dukker det opp noen spørsmål på veien.

I alle oppskriftene jeg har funnet står det at man skal koke leveren til den er gjennomkokt...

Javel, hvordan ser man om den er det da? noen som kan gi meg en ca tid hvor lange dette er?

Så skal de jo tørkes i ovnen. I mine oppskrifter tar dette alt fra 2 til 8 timer... selv om de alle er enig om at gradene skal være ca 80-100 grader. Skal jeg bare ta en mellomting her kanskje? vil ikke ha dem helt harde som sprettballer.. så det er vel kanskje bare å kjenne seg frem etter at timene går?

Til slutt, av en lever blir det maange godbiter, kan man fryse ferdig kokte og stekte godbiter, eller kan man kun fryse rå lever?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du ser veldig lett om leveren er gjennomkokt for da er den brun og ikke rød...Jeg stikker noe gjennom leveren og ser om den er brun tvers igjennom..Jeg har aldri fulgt tidene i oppskriftene, bare hatt på ca 100 grader og tatt de ut når de er slik jeg vil ha dem (ganske bløte). Og jeg har fryst varnebehandlet lever mange ganger, ikke noe problem

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  Karine skrev:

Du ser veldig lett om leveren er gjennomkokt for da er den brun og ikke rød...Jeg stikker noe gjennom leveren og ser om den er brun tvers igjennom..Jeg har aldri fulgt tidene i oppskriftene, bare hatt på ca 100 grader og tatt de ut når de er slik jeg vil ha dem (ganske bløte). Og jeg har fryst varnebehandlet lever mange ganger, ikke noe problem

Tusen takk for hjelpen Karine, da setter jeg igang med kokingen! :barfy:

  Charleen skrev:

Jeg har tenkt til å sette i gang med dette selv, mye billigere enn å kjøpe ferdig, sikkert mye bedre også ;)

Skal den deles i biter etter den er kokt eller etter den er stekt?

Ja først så koker du den gjennomkokt (og som vi nå har lært, så er en lever gjennomkokt når den er brun! :P) etterpå skjærer du den opp i biter og steiker/tørker den i ovnen på rundtom 80-100 grader.

Og til ditt andre "spørsmål" så er det mye billigere dette her ja! Jeg harnå kjøpt 1 kg lever og betalte 42 kr for det. For en liten pose frysetørket lever koster det i min dyrebutikk 29,90 kr. Så det er en god del billigere.

Og om det er bedre smak? ja absolutt! Hundene mine jobber aldri hardere enn når jeg fisker opp hjemmelaget lever-snax! (men til nå har jeg fått det laget av andre.. nå må jeg lage det selv :P)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg kokte lever gjorde jeg det på samme måte som Karine - nå lager jeg heller leverbrownies. Lukter mye mindre, er ikke ren lever så hundene tåler å få mer av det, og tar maks en time fra du begynner å lage til du kan slenge i frysen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser jo nå at jeg har kommet med en liten løgn her!

Jeg betalte 18 kr for 0.9 kg lever ikke 42 som jeg tidligere skrev! (noe som egentlig fremdeles ville vært billig, men den ekte prisen er jo latterlig billig!)

En annen tilleggsinformasjon er også at i den ene oppskriften min står det at man kan ta litt hvitløk i kokevannet for at det skal lukte mindre.

Tuppetroll:

Har du oppskriften til leverbrownies? er det den med havregryn i det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  tuppetroll skrev:

Da jeg kokte lever gjorde jeg det på samme måte som Karine - nå lager jeg heller leverbrownies. Lukter mye mindre, er ikke ren lever så hundene tåler å få mer av det, og tar maks en time fra du begynner å lage til du kan slenge i frysen.

Kom gjerne med oppskrift :barfy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  Silje skrev:

Jeg ser jo nå at jeg har kommet med en liten løgn her!

Jeg betalte 18 kr for 0.9 kg lever ikke 42 som jeg tidligere skrev! (noe som egentlig fremdeles ville vært billig, men den ekte prisen er jo latterlig billig!)

En annen tilleggsinformasjon er også at i den ene oppskriften min står det at man kan ta litt hvitløk i kokevannet for at det skal lukte mindre.

Tuppetroll:

Har du oppskriften til leverbrownies? er det den med havregryn i det?

Vi laget med havregryn første gangen vi laget det, men droppet det andre gangen.

Edit: Oppskriften finner du her

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for oppskrift Tuppetroll!

Vi får prøve den neste gang ;)

Nina; jeg kjøper hos slakteren, mye billigere der... og så får jeg alltid med meg litt avkapp og slikt til hundene også da :barfy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  Silje skrev:

Takk for oppskrift Tuppetroll!

Vi får prøve den neste gang :barfy:

Nina; jeg kjøper hos slakteren, mye billigere der... og så får jeg alltid med meg litt avkapp og slikt til hundene også da ;)

Den oppskriften må jeg også prøve. :P

Men hvilken slakter du kjøper av Silje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kokte lever til Chessea i går. Hun er helt gal etter det.. :lol: Hehe. Men jeg tror kanskje jeg skal prøve meg på levebrowniene til tuppetroll neste gang, for fy fader så vondt det luktet i huset vårt i går.

Forøvrig betalte vi 25 kroner for 1,1 kg. fryst lever.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor i all verden er det dere får kjøpt denne billige leveren deres, jeg var på Spar i dag, og der kostet det 28,- for 660 gram frossen lever, i sånn Gildepakke. Det var det eneste de hadde. Skal jeg prøve meg på en ny butikk kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  IW skrev:

Hvor i all verden er det dere får kjøpt denne billige leveren deres, jeg var på Spar i dag, og der kostet det 28,- for 660 gram frossen lever, i sånn Gildepakke. Det var det eneste de hadde. Skal jeg prøve meg på en ny butikk kanskje?

Jeg lurer på om det er billigere hos en slakter enn på vanlig butikk. For jeg var på Mega i dag, og der kostet det 27 kr kg...

Jeg går på Gabbas Trine :)

forresten så syns jeg ikke lukten satt i så lenge... og når man brukte litt hvitløk i vannet så luktet det slettes ikke så fælt...

Det som gjorde meg kvalm var synet... masse "lever-skum" i gryta... pjuuk...

Så den som måtte sjekke om den var ferdig, det var trond :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  Charleen skrev:

Ved brownielaging, kværner dere leveren i kjøkkenmaskinen?

Har tinet den på forhånd og legger den rett i mikseren ja :lol:

  Sitat
Hvor i all verden er det dere får kjøpt denne billige leveren deres, jeg var på Spar i dag, og der kostet det 28,- for 660 gram frossen lever, i sånn Gildepakke. Det var det eneste de hadde. Skal jeg prøve meg på en ny butikk kanskje?

Gå på rema - og se ikke på ting som det står Gilde på! De er steindyre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  Charleen skrev:

Da har jeg lag mine første hjemmelagde levergodis :)

Tussie likte de, så da var det vellyket.

Men fy søren som det stinker av lever!!!! Tussie gikk rundt bena mine og satt foran ovnen hele tiden! Måtte sjekke at godlukten ikke forsvant :o

Hehe. Akkurat det samme gjorde Chessea. Jeg er enig i at det lukter helt grusomt! Det ekleste var, som Silje sa, skummet som lå og stinket i toppen av kjelen..! ;):)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Noen som har erfaring med et slikt silver shade dekken? Fungerer det?
    • Jeg er veldig glad i pinewood sine vester. Har også en fra Helsitar som jeg liker, men velger nok pinewood over helsitar oftere. Grunnen er at lommene på pinewood sine vester er mye større og rommer mer, så jeg får plass til masse godbiter, leker, bånd og halsbånd i lommene, spesielt baklomma. Vet ikke hvilken størrelse du bruker, men ser pinewood har alt fra XS-3XL. Hvis du er interessert, så vet jeg om en rabattkode hos pinewood på 30% rabatt, som jeg tror fortsatt er aktiv
    • Tiden begynner bli overmoden for å lære some type of nesearbeid. Forventningen var å bare mestre smellerbrettet smooth, som et grunnlag for forstå ID og utvide derfra til romsøk og områdesøk. Det gikk ikke heeeelt etter planen, da Ede heller vil spise det hjemmelagde brettet i papp, og blir sur og klager og protesterer om jeg insisterer på at han må lukte på boksene for å få godis fra hånden. Det har ligget på hylla en stund. Kanskje krype til korset og kjøpe et av metall allikevel, heller enn å smøre tålmodigheten og jobbe videre med det vi har. Gjensidig forsterkning av frustrasjon er ikke gøy å jobbe med.  Vi har gått på en smell med capturing og shaping også. Fått captured mye fint, som f.eks. kryping, men ikke mange nok ganger til å få noe på cue, og han har begynt drite i hva jeg ber om når det er godis fremme, for å heller tilby den adferden han selv tror er av høyest verdi, som dekk istedenfor sitt når jeg ber om sitt, og han er fortsatt fornærmet og protesterer mot å gjøre noe som helst om det ikke er godis fremme når jeg ber ham.  Jeg har også ødelagt treapporten. Baklengskjedet så fint fra utgangsstilling, levering, holde den, plukke den opp. Han var uinteressert i selve apporten, så jeg hypet den litt opp med å bare la han løpe på impuls når jeg kastet og kjørte full fest når han kom løpende tilbake med den. Resultat? Han tror den har så høy verdi nå, han vil IKKE lenger levere den fra seg. Den er mer langt mer verdifull enn kampeleker, pipeleker og kaninpels, som han villig leverer på første forespørsel uten å bølle. Den overgår de godbitene jeg prøver bytte den til meg med.  ..og han TYGGER på den. Legger seg til for å gnage på den etter å ha terget meg med en catch me if you can, som han synes er SÅ gøy med akkurat den apporten, ikke noe annet. Det er KUN den han gjør det med. Alt annet er han helt kewl med å levere fra seg. *facepalm* Flaks at vi har brukt en litt rar treapport, så har vi den generiske i reserve til å trene inn på nytt siden, etter en laaaang periode med bare metallapport, og kanskje også tungapport før vi prøver oss på en ny en av tre.  Her om dagen fikk vi besøk av en diger flokk gjess på gjennomfart. De satt utover to hele jorder. Ede hadde ikke oppdaget dem ennå da jeg satte ham ned for et bilde før det braket løs. Feil vinkel til å få med noe i nærheten av omfanget. De var spredt utover hele åkeren til venstre for bildet. Kjempestor flokk. Stille før stormen, tenkte jeg, og var bekymret for å skremme de opp og jage de slitne langveisfarende avgårde når vi nærmet oss. Kråkene klagde til oss om okkupasjonen av matfatet sitt og ville antagelig ha hjelp med akkurat det. De var opprørte. Endte som moralsk supporter på kråkenes side i den konflikten der da vi kom til Salmonella Street mellom jordene, hvor det var så bombardert med gåsebæsj.. Turen bortover den veien mellom de to okkuperte jordene minnet meg om denne.  https://youtu.be/5iTTNRE-njM?si=Wjg9Rwk2RomhfZlw   Ikke sett dem ennå, og stusser på hva den lukten er: Det lukter virkelig merkelig  Zoom inn mot den smale stripen av dem i bakgrunnen på øverste bildet: Det var en så massiv mengde av dem utenfor bildet, det var dumt å ikke ta et panorama oversiktsbilde til skrekk og advarsel mot å bringe hunder med interesse for andre dyrs ekskrementer til området når gjess trekker gjennom. Den smale stripen av de her er bare en liten gjeng outsidere fra main goose society. Godt vi ikke ser dem igjen før til høsten. Håper på bedre impulskontroll under lineføring til da, eller enda bedre: Matvett. 
    • Kan henge meg på anbefalingen om Collie, men vær nøye på valg av oppdretter og linjer. Det er ikke å stikke under en stol at det finnes mentale brister innad i rasen. En god collie derimot er en enormt kjekk hund å ha! Så gå seriøst inn og møt hunder i flere settinger og se hvordan de tar ting, eventuelt om de har en MH så er jo den fin å få sett om de har filmet den f.eks. 
    • Tiden flyr og lille bebbisen blir snart året. 😱 Hun er fremdeles kanskje 6mnd i sitt eget hode da. 😂 Dagens agenda så slik ut 😴 etter å ha trent litt på fokus med bestekompis whippeten Leo som distraksjon, og så gått ett spor i nytt terreng etter en god times pause i bilen. 😁    Tidligere i mars når vi passet på ett lite småbruk. Fant en fin foss!   et par fra den lille uka vi hadde snø her sørvest. 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...