Gå til innhold
Hundesonen.no

Lever-godbiter


Silje

Recommended Posts

Ja nå er jeg i gang med å lage hjemmelagde lever godbiter. Men så dukker det opp noen spørsmål på veien.

I alle oppskriftene jeg har funnet står det at man skal koke leveren til den er gjennomkokt...

Javel, hvordan ser man om den er det da? noen som kan gi meg en ca tid hvor lange dette er?

Så skal de jo tørkes i ovnen. I mine oppskrifter tar dette alt fra 2 til 8 timer... selv om de alle er enig om at gradene skal være ca 80-100 grader. Skal jeg bare ta en mellomting her kanskje? vil ikke ha dem helt harde som sprettballer.. så det er vel kanskje bare å kjenne seg frem etter at timene går?

Til slutt, av en lever blir det maange godbiter, kan man fryse ferdig kokte og stekte godbiter, eller kan man kun fryse rå lever?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du ser veldig lett om leveren er gjennomkokt for da er den brun og ikke rød...Jeg stikker noe gjennom leveren og ser om den er brun tvers igjennom..Jeg har aldri fulgt tidene i oppskriftene, bare hatt på ca 100 grader og tatt de ut når de er slik jeg vil ha dem (ganske bløte). Og jeg har fryst varnebehandlet lever mange ganger, ikke noe problem

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du ser veldig lett om leveren er gjennomkokt for da er den brun og ikke rød...Jeg stikker noe gjennom leveren og ser om den er brun tvers igjennom..Jeg har aldri fulgt tidene i oppskriftene, bare hatt på ca 100 grader og tatt de ut når de er slik jeg vil ha dem (ganske bløte). Og jeg har fryst varnebehandlet lever mange ganger, ikke noe problem

Tusen takk for hjelpen Karine, da setter jeg igang med kokingen! :barfy:

Jeg har tenkt til å sette i gang med dette selv, mye billigere enn å kjøpe ferdig, sikkert mye bedre også ;)

Skal den deles i biter etter den er kokt eller etter den er stekt?

Ja først så koker du den gjennomkokt (og som vi nå har lært, så er en lever gjennomkokt når den er brun! :P) etterpå skjærer du den opp i biter og steiker/tørker den i ovnen på rundtom 80-100 grader.

Og til ditt andre "spørsmål" så er det mye billigere dette her ja! Jeg harnå kjøpt 1 kg lever og betalte 42 kr for det. For en liten pose frysetørket lever koster det i min dyrebutikk 29,90 kr. Så det er en god del billigere.

Og om det er bedre smak? ja absolutt! Hundene mine jobber aldri hardere enn når jeg fisker opp hjemmelaget lever-snax! (men til nå har jeg fått det laget av andre.. nå må jeg lage det selv :P)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg kokte lever gjorde jeg det på samme måte som Karine - nå lager jeg heller leverbrownies. Lukter mye mindre, er ikke ren lever så hundene tåler å få mer av det, og tar maks en time fra du begynner å lage til du kan slenge i frysen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser jo nå at jeg har kommet med en liten løgn her!

Jeg betalte 18 kr for 0.9 kg lever ikke 42 som jeg tidligere skrev! (noe som egentlig fremdeles ville vært billig, men den ekte prisen er jo latterlig billig!)

En annen tilleggsinformasjon er også at i den ene oppskriften min står det at man kan ta litt hvitløk i kokevannet for at det skal lukte mindre.

Tuppetroll:

Har du oppskriften til leverbrownies? er det den med havregryn i det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg kokte lever gjorde jeg det på samme måte som Karine - nå lager jeg heller leverbrownies. Lukter mye mindre, er ikke ren lever så hundene tåler å få mer av det, og tar maks en time fra du begynner å lage til du kan slenge i frysen.

Kom gjerne med oppskrift :barfy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser jo nå at jeg har kommet med en liten løgn her!

Jeg betalte 18 kr for 0.9 kg lever ikke 42 som jeg tidligere skrev! (noe som egentlig fremdeles ville vært billig, men den ekte prisen er jo latterlig billig!)

En annen tilleggsinformasjon er også at i den ene oppskriften min står det at man kan ta litt hvitløk i kokevannet for at det skal lukte mindre.

Tuppetroll:

Har du oppskriften til leverbrownies? er det den med havregryn i det?

Vi laget med havregryn første gangen vi laget det, men droppet det andre gangen.

Edit: Oppskriften finner du her

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for oppskrift Tuppetroll!

Vi får prøve den neste gang ;)

Nina; jeg kjøper hos slakteren, mye billigere der... og så får jeg alltid med meg litt avkapp og slikt til hundene også da :barfy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for oppskrift Tuppetroll!

Vi får prøve den neste gang :barfy:

Nina; jeg kjøper hos slakteren, mye billigere der... og så får jeg alltid med meg litt avkapp og slikt til hundene også da ;)

Den oppskriften må jeg også prøve. :P

Men hvilken slakter du kjøper av Silje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kokte lever til Chessea i går. Hun er helt gal etter det.. :lol: Hehe. Men jeg tror kanskje jeg skal prøve meg på levebrowniene til tuppetroll neste gang, for fy fader så vondt det luktet i huset vårt i går.

Forøvrig betalte vi 25 kroner for 1,1 kg. fryst lever.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor i all verden er det dere får kjøpt denne billige leveren deres, jeg var på Spar i dag, og der kostet det 28,- for 660 gram frossen lever, i sånn Gildepakke. Det var det eneste de hadde. Skal jeg prøve meg på en ny butikk kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor i all verden er det dere får kjøpt denne billige leveren deres, jeg var på Spar i dag, og der kostet det 28,- for 660 gram frossen lever, i sånn Gildepakke. Det var det eneste de hadde. Skal jeg prøve meg på en ny butikk kanskje?

Jeg lurer på om det er billigere hos en slakter enn på vanlig butikk. For jeg var på Mega i dag, og der kostet det 27 kr kg...

Jeg går på Gabbas Trine :)

forresten så syns jeg ikke lukten satt i så lenge... og når man brukte litt hvitløk i vannet så luktet det slettes ikke så fælt...

Det som gjorde meg kvalm var synet... masse "lever-skum" i gryta... pjuuk...

Så den som måtte sjekke om den var ferdig, det var trond :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ved brownielaging, kværner dere leveren i kjøkkenmaskinen?

Har tinet den på forhånd og legger den rett i mikseren ja :lol:

Hvor i all verden er det dere får kjøpt denne billige leveren deres, jeg var på Spar i dag, og der kostet det 28,- for 660 gram frossen lever, i sånn Gildepakke. Det var det eneste de hadde. Skal jeg prøve meg på en ny butikk kanskje?

Gå på rema - og se ikke på ting som det står Gilde på! De er steindyre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg lag mine første hjemmelagde levergodis :)

Tussie likte de, så da var det vellyket.

Men fy søren som det stinker av lever!!!! Tussie gikk rundt bena mine og satt foran ovnen hele tiden! Måtte sjekke at godlukten ikke forsvant :o

Hehe. Akkurat det samme gjorde Chessea. Jeg er enig i at det lukter helt grusomt! Det ekleste var, som Silje sa, skummet som lå og stinket i toppen av kjelen..! ;):)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
    • Takk for godt tips om godbitpung! Skal se om jeg finner noe liknende. Hadde samme erfaring som deg med vom, veldig hard avføring som virket ubehagelig å trykke ut. Tørrfor fra Dilaq, er det Dibaq du mener? Vurderte nemlig dette foret selv. Kan ikke så mye om hundeernæring, men syntes ingrendiensene så ganske bra ut og foret er rimelig. Men kunne ikke lese noen erfaringer med det på nett, og det føltes skummelt å prøve et så ukjent formerke. Du er fornøyd altså?
    • Vi har hatt fremgang på flere områder denne uka, bl.a. pelsstell. Tålmodigheten med kamming og raking har økt dramatisk. Han liker det ikke, men det virker som han har forstått at det er et nødvendig onde og en slags act of kindness fra min side, og er mer tålmodig med det. Nå holder det med en utbetaling per kammede og rakede bein, en for ryggen, en for magen og en for brystet, totalt 7 skjeer med Vom for å få kammet og raket hele hunden, unntatt skjegget, som det koster minst fire skjeer Vom å få kammet grundig gjennom.  Ny milepæl er napping. Skal ikke påberope meg å være noen kløpper ennå, men får det da til på et vis, og til min gledelige overraskelse liker han å bli nappet.  Ellers har vi fått mye sosialisering/miljøtrening med hester og fremmedfolk på territoriet denne uka, med camp/landsstevne på gården. Han har roet seg betraktelig ned og er progressivt desensitivert til situasjonen gjennom å få trøkket ansiktet fullt av godis og spise 1-2 måltider om dagen fra gresset rett foran paddockene, mens folk traver rundt med utstyr og for, og leier hester frem og tilbake. Fra å være heftig begeistret og vilter nysgjerrig med mye vokal de første dagene, til å være nær nonchalant nå på slutten - en pen utvikling. En god hjelp var hestenes nedlatende forrakt mot ham da han begynte bjeffe på dem. De gjorde hesteekvivalenten til det menneskelige uttrykket 'himlet med øynene og fnøs foraktelig' mot den lille drittungen som lagde sånn irriterende lyd. Den reaksjonen der fra dem sved på en annen måte enn tilsvarende reaksjon fra meg, som han har reagert på med MER vokal, for å gjøre det tydelig hva slags emosjonell abuse og omsorgssvikt sånt er fra primær omsorgsperson. Å "få" den der fra hestene var noe annet. Den fungerte på en annen måte fordi det ikke kom fra meg. En stor takk til hestene for hjelpen med å utvikle litt manerer. Han fikk til og med hilse snute mot mule med et brødrepar han har vært på nikk med i noen dager. Var veldig forløsende for ham, og roet ham betydelig ned i nærheten av dem.  Han er fortsatt ganske sosialt inkompetent, though. Klønete. Forsøkte kjefte og true seg til å bli hilst på og kost med her om dagen. Kroppsspråket hans var forvirrende. Ledig halvhøy hale i halvhurtig bevegelse. En slags mellomting mellom avventende vurdering, irritasjon og gledesbevegelser. Så satte han i en vokal som fremstod som truende dersom en skulle sammenlignet med mange andre raser. Ikke en dyp og alvorlig morsk voktervokal - det er ingen tvil om hva han mener når han bruker den - men et mer prososialt toneleie ispedd knurrebrumming, mot to unge kvinner som kom for å møkke en paddock. Mens han stod der og tilsynelatende kjeftet litt truende på dem, lett å tolke som territorial for den som ikke har hørt hvordan ekte territorial fra ham høres ut, så vrikket han på rumpa som i genuin gledeslogring, samtidig som han lagde de lydene der. Han forsøkte dundre meg å kjefte og true dem til å komme kose med ham, og hadde en forventning om å lykkes med det. Skjønner hvorfor mange beskriver gruppe 2 raser som: "Kan være dominant." Det er ikke så mange andre ord en kan beskrive det der med enn nettopp 'dominant'. Attitude.  Han fikk ingen uttelling for det der da, og begynte sutre og sytebjeffe da de gikk.  Kortbuksene har blitt kortere, fordi han satte seg i en fersk tyggisklyse på bussholdeplassen. Konsulterte Grok om frisyren og lurte på om den kunne generere et bilde av den optimalt estetiske måten å klippe en riesenschnauzer på, med en 2020 jeansmote silhuett på beina. Dialogen ble lang, men samme hvor omstendelig jeg forklarte, så klarte den ikke forstå at i den virkelige verden..  Så jeg forklarte og forklarte og la ved det eneste bildet tatt denne uka, kun for å vise den AI'em hva jeg mente: Jeg ville se om den kunne komme opp med en kul overall look som passer bedre med de kortbuksene der enn den typiske rasefrisyren. Jeg vet den er godt trent på visuell estetikk. Den KAN former og linjer. I forsøket på å veilede den til å forstå spurte jeg om den kunne vise meg forskjellen på å klippe en hunds naturlige pels til en silhuett av 2020 women's jeans fashion og på å kle en hund i hundeklær av jeansstoff.. ..så inntil videre beholder vi bare Lady og Landstrykeren looken med skjegg og bart og spaniel ører, til de ukonvensjonelle kortbuksene.
    • Leter med lys og lykte etter Mentalitetsboken av Ingalill og Curt Blixt, Kenth Svartberg. Noen som har den? Er også interessert i andre bøker innen språk og adferd - hundepsykologi:)
    • Jeg prøvde Trikem max relax på nyttårsaften og det virket veldig bra på min hund.    Spennende med hund på prøve med endel utfordringer masse lykke til🤗
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...