Jump to content
Hundesonen.no

Nimbus

Medlemmer
 • Content Count

  293
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Nimbus

 1. Gratulerer så utrolig mye! ? Men for er prisfall, da. Skjønner at det er kjedelig. Er det i Rogalandsområdet?
 2. Når veldig mange snakker om "menneskemat" som de gir hunder så er det snakk om brødmat og middagsrester. Med mye fett, varmebehandlet bein, salt og til og med en del løk. Det var det mange, mange hunder som fikk da jeg var liten. Og uendelig mange døde nok av udiagnostisert pankreatitt. Rene råvarer som er tilpasset hunder er det selvfølge ingenting i veien med å gi hunden. Det tror jeg veldig få vil hevde
 3. Godt nyttår, alle soniser! Måtte 2021 bli et langt roligere og betraktelig mye mindre begivenhetsrikt år enn det 2020 vår - og, samfunnsmessig, et lykkeligere et.
 4. Smart! Får undersøke litt mer. Bestilte nettopp et fôret Back om Track-regndekken til frøkna her. Tror det skal komme godt med i kaldværet fremover.
 5. Enig, ikke mye godstemning hos hverken hund eller mennesker etter tur i det være her!
 6. Håper på litt snø snart, men langtidsvarselet spår regn, regn og enda mere regn
 7. Har litt inntrykk av at refleksjonsevnene og empatien er stigende for yngre generasjoner generelt? Veldig hyggelig om det faktisk stemmer. Kanskje de klarer å røske litt opp og få orden på samfunnet fremover. Mmm. Mistenker at julefeiringen kommer til å føre til en real økning i smittetall i januar, ja. Sannsynligvis over hele landet
 8. Okei, rent hypotetisk, hvor mye røyter egentlig en sheltie og med mye støy - hva mener man egentlig? Bjeffer de for alt og ingenting, eller det sånn at de varsler når det faktisk er noe å varsle for og at begeret renner over og at de bare må gi lyd fra seg når de er gira? Det bor noen i nabolaget og alle virker veldig fine, bortsett fra én, som altså blir helt bananas når den ser andre hunder (men der vet jeg også at eieren har insistert å hilse på alt og alle hele veien).
 9. Det kan jeg tenkte meg! Oi, nei, definitivt ikke - beintøft! Jeg tar litt for mye utdannelse (og har tatt noen avstikkere underveis også), så jeg kan på sett og vis relatere. Det var både merkelig og hyggelig å være student, for noen år siden, sammen med de som var det for første gang og nettopp hadde flyttet hjemmfra. Studenter i Oslo som vil hjem til Tromsø må kanskje i karantene også? Men ja, sikkert langt kjekkere å reise andre veien!
 10. Så bra! Ja, det er sikkert lurt Så flinke alle studentene har vært! Snart i mål, for semesteret ihvertfall, bare å glede seg. Ikke noe som julefri etter en tøff eksamensrunde Er det noen som blir "koronafaste"? Eller er de fleste av dere hjemme allerede, kanskje?
 11. Nimbus

  Overnatte ute

  Nei, dessverre, de andre jeg følger eller har snubla innom er nok mer "høyterskel" (men tror kanskje er par har base i nord). Det er mer sånne friluftsinfluencere, som er ute hele året og lever av det.
 12. Jeg pleier å se dem litt an. Hvis jeg har mulighet når jeg ser at noen bare trekker på skuldrene og ikke roper inn hunden sin selv om jeg har spurt så roper jeg ofte: "...for hun har kennelhoste!" Da får til og med de de mest nonchalante folka litt fart på seg, gitt. Men seriøst, hun er hundeinstrukør også? Jaja, bekrefter bare mine fordommer om at altfor mange folk med hund har veldig, veldig lite kunnskap om hund. Instruktører inkludert.
 13. Hun høres ut som en av de hundeeierne vi stadig vekk møter på og som jeg avskyr. Virkelig avskyr. Nei. Hunder har absolutt ikke godt av å hilse på alt og alle. Gode møter på hundenes premisser er bra. Dårlige møter kan være utrolig nedbrytende for enkelte. En stødig hund takler selvfølgelig noen kjipe møter. Min hund er ikke superstødig og i løpet av et halvår her vi bor nå gikk hun fra å være rolig og fin i passeringer til å bli fryktaggressiv, utelukkende mot store hunder, jakthunder og retrievere spesielt, nettopp fordi hun har blitt overkjørt og bølla med så uendelig mange ganger. De
 14. Har også fått mer sansen for digitale løsninger! Ikke et fullgodt alternativ alltid, men det funker bedre og bedre. Hva med f.eks. Altered Carbon? Litt samme gata, på et vis.
 15. Jeg kjenner ikke lagottomiljøet overhodet, men det er ihvertfall mulig å finne stødige spanjoler. Men, spørsmålet er om det er verdt innsatsen om man uansett får det man trenger fra en puddel. Så ja, et veldig ambivalent tips fra meg der, altså. Jeg kommer sannsynligvis ikke til å velge ny spanjol selv om noen år, med mindre jeg finner noen linjer og oppdrettere jeg virkelig har trua på innen den tid (har ikke akkurat vært på utkikk de siste årene). Men ja, en portistispe er kanskje ikke så dumt, faktisk! Tispene jeg har møtt på her har vært veldig fine og hyggelige, og ikke avskrekkende
 16. Nei, det er bare forslag til alternativer som også tikker de samme boksene som puddel. Og som jeg også skrev - mye mentalt grums, så er nok langt lettere å finne en bra puddel! Pumien er kanskje i samme lende også? Den kan jeg ikke så mye om. Men siden @Artemis tåler irsk setter så er det for så vidt en del andre raser som også kan passe kriteriene, vel? Om man går utenfor de typiske "allergivennlige". Men ser heller ingen problemer med å bare gå for puddel. Tror kanskje jeg lander der om noen år selv
 17. Lover godt at hun sover seg gjennom støy nå ihvertfall!
 18. Du har kanskje vært innom tanken allerede, og slått dem fra deg, med siden du er på puddelsporet så nevner jeg dem allikevel - lagotto eller spansk vannhund? En stødig utgave, av begge raser, tikker boksene, men, og det er et relativt stort men: en god del mentalt grums, så man må undersøke nøye. Kan i så fall også være vel verdt å kikke mot Sverige eller Finland for flere oppdrettere med større fokus på mental helse. Ellers er det nok lettere å finne en bra portugiser, men den utgår vel uansett på grunn av størrelse?
 19. "Artig" logisk slutning når du først påpeker at du avler frem hunder tilpasset dagens samfunn og at de derfor trenger minimalt med aktivitet, og er perfekte hunder til småbarnsfamilier i tidsklemma, for så å si at hundene som klør sannsynligvis gjør det på grunn av frustrasjon og stress grunnet mangel på stimulering, for, hei, allergi handler visst uansett mest om miljø... Og at de skal ha 100 000 kroner for "ulovlige" parringer og man kan returnere en hund med feil og få utlevert en ny. Altså, de selger jo tydeligvis ikke hunder, de leaser produksjonsdyr.
×
×
 • Create New...