Gå til innhold
Hundesonen.no

Ninja

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Ninja's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. dette gjør min også (se annen tråd), men dette skjer når valpen er overstimulert. Så mer tur er IKKE løsningen. Hode- og nesearbeid er dog alltid bra, og det vanskelige med en valp er jo at det iblant skal fryktelig lite til før de blir overstimulerte, er det vind ute og blader som blåser, for eksempel, går min i taket. det jeg gjør med min, som jeg også fikk støtte på av en hundetrener, er rett og slett å stanse henne og holde henne fast til hun roer seg, helt nøytralt, ikke legge henne i bakken eller noe, og si "nei, slutt", men også ganske nøytralt, ikke kjefting egentlig. Bare "dette får du ikke gjøre og det skjer ingenting mer før du slapper av." Med én gang hun slapper av og gir seg, så slipper jeg og går videre. Ofte fortsetter hun da, så må jeg gjenta, til hun blir lei, og vi kan gå videre.
  2. ja, jeg har prøvd litt ignorering med tykke bukser, men synes det er vanskelig, ettersom hun allerede er temmelig stor og kommer ganske høyt opp når hun hopper, så det er liksom vanskelig å overse henne. får kanskje prøve det litt mer. og ja, det skjer gjerne når hun er overstimulert ja, men det skal liksom ikke så mye til. litt blader som blåser, at det begynner å regne, at hun hører noen merkelige lyder... har fått i råd å bruke halsbånd (bruker sele nå) og gi henne et lite rykk (ikke hardt) for å avlede henne, men er usikker på om jeg vil gjøre det.
  3. jeg tenker, som nevnt, at selv om det er dumt at valpen blir redd, så har reaksjonen din alt å si i en sånn situasjon, og det var jo ikke en farlig situasjon, så det beste du kan gjøre for valpen din om det skjer igjen, er å ta det helt med ro. Blir den angrepet, er situasjonen så klart en helt annen, men de skadet den jo ikke, de skremte den. det blir også viktig hvordan du oppfører deg når dere treffer hunder framover, at du ikke blir stressa, i hvert fall ikke viser det.
  4. hva skal du gjøre med valpen mens du jobber da?
  5. Bløter du tørrfôret? Det kan være smart å gjøre til valper, for da får de i seg godt med vann gjennom maten. Mange valper glemmer å drikke nok, særlig i sommervarmen kan det blir et problem. Høres jo ut som den får i seg for lite væske.
  6. min er også sånn, hun er 3 mnd. ekstra mye om vi har besøk etc såklart, vanskeligere å roe seg. jeg tenker også at det er helt normalt og helt greit, så sover de godt etterpå, det gjør ihvertfall min. et godt råd er å gi noe ekstra godt å tygge på, en oksesene eller noe, så kan valpen ligge og tygge på det, noe man ikke har liggende framme ellers, men tar fram når valpen er litt crazy.
  7. Jeg er desperat og trenger gode råd, kanskje noen har link til en artikkel eller video? Valpen min på 3 mnd er stort sett veldig grei, hun er en myk tispe både rundt voksne, barn og andre hunder. En god del valpebiting såklart, men kan som regel avledes med sine egne leker. Inne altså. Problemet er når jeg er ute med henne, da får hun iblant noen skikkelig ekstreme biteraptuser hvor hun både har revet opp klærne mine og huden min til blods. Vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Helt umulig å avlede. Jeg løfter henne opp og holder henne fast til hun roer seg, så setter jeg henne ned, men da fortsetter hun ofte. Et par ganger har jeg lagt henne forsiktig ned og holdt henne nede for å roe seg, men da ble hun enda mer febrilsk og knurret også. Har prøvd å riste med et glass med mynter, hjalp litt fordi hun ble distrahert et øyeblikk, men ikke nevneverdig. Er det et tre i nærheten har jeg prøvd å sette henne fast og gå litt unna, som en time-out, men dette blir hun bare stresset av og trekker fælt for å komme seg vekk, så føles ikke som en god løsning. Det kan skje både når vi har vært ute en stund eller når vi nettopp har kommet ut, så er ikke en veldig klar trend på når det skjer. Pliz hjelp meg...
×
×
  • Opprett ny...