Gå til innhold
Hundesonen.no

Bordercolliejenta

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Bordercolliejenta last won the day on 23. Juli 2023

Bordercolliejenta had the most liked content!

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Sørlandet
  • Hunderase
    Border collie

Nylige profilbesøk

211 profilvisninger

Bordercolliejenta's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja det gir jo selvsagt mening.. Takk igjen, skal prøve det!
  2. Kjenner egentlig ikke så godt til rasen, vet bare at de krever en del og er helt nydelige! De trives vel best ute så skjønner jo godt at dere er i tvil. Men om dere gir hunden nok aktivitet, stimuli og får være så mye ute som den har behov for så ville ikke jeg sett på plassen som et stort nok problem til å ikke skaffe rasen. Men så bør vel ikke jeg antyde det som har en mindre hund i et stort hus med mye uteplass.? Sånn generelt sett er det vel uansett lurt å lære hunden at den skal være mest mulig i ro inne uavhengig av størrelse og rase og uanstendig av plassen. Om hunden likevel skal være mest mulig i ro inne trenger den kanskje ikke å ha allverdens av plass. Min hundetrener anbefaler meg å kun ha min hund i bur eller i et lite avgrenset området når den er hjemme alene eller skal sove slik at den finner mest mulig ro til det. Da skal den jo uansett bare sove og trenger ikke å styre rundt uansett om den bor i et stort hus eller i en liten leilighet. Men hunden vil jo uansett ta plass i leiligheten, så om dere tror det blir for trangt med den størrelsen så finnes det jo selvsagt andre raser som er litt mindre og ikke tar like mye plass. Kanskje for eksempel Cocker Spaniel kunne funket? Men siden jeg verken ikke har den rasen dere ønske eller leilighet så lytt heller til de som har denne rasen og har erfaring og kunnskap om dette.
  3. Har ikke tenkt på at jeg kan øke mengden. Skal likevel prøve å finne et høy-energi fôr for aktive hunder som du sier. Jeg har ikke så god greie på dette så takk for tips!
  4. Enig med jma. Ho virker litt overstimulert.. Får ho nok søvn? Valper skal jo sove ekstremt mye i løpet av et døgn. Har de vært for mye våken blir de veldig vanskelige å ha med å gjøre. Da blir overtrøtte, ville, vanskelige å nå inn til og de biter no ekstremt. Selv har jeg en veldig aktiv rase som kan bli veldig vanskelige om de får for lite stimuli, men de kan bli like vanskelige om de får for mye stimuli og aldri får trent på ro. Men siden du sier at valpen ikke er sånn ellers når det kun er dere kan det skyldes at det blir så mye nytt og gøy som skjer, valpen blir kanskje for gira og klarer ikke lenger å kontrollere seg. Er enig med at det kan være lurt å kontakte en flink hundetrener som kan hjelpe med å finne grunnen til oppførselen hos valpen og løsningen på hvordan dere kan gå fram å trene på dette.
  5. Hei. Jeg har noen spørsmål ang. fôring av valp. Har en valp på 6 måneder som går på et fôr fra Royal Canin men ho virker ganske så tynn. Ho spiser som regel opp maten sin. Så det skyldes vell av at ho er en veldig aktiv rase som har ekstremt mye energi og er mye i aktivitet, men ho kunne gjerne lagt på seg litt.. Derfor vurder jeg å bytte fôr. Har hørt at fôr fra Olivers kan få hunden til å legge på seg. Noen erfaringer eller meninger om dette, kan det anbefales? Eller har noen andre anbefalinger?
×
×
  • Opprett ny...