Jump to content
Hundesonen.no

Valpeprat

Medlemmer
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Valpeprat's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

7

Reputation

 1. Tusen takk, må bli noe lignende den øverste. Vi har den fra Biltema i dag, hun velter ikke den, men klarer likevel å tømme hele ved å plaske oppi og stikke hele snutepartiet oppi, rote rundt og dryppe overalt. Skulle ønske det fantes noe tungt, i keramikk, med anti-skvulp kant. Men får håpe den du linket til øverst er tung og stødig nok ?
 2. Hei, hunden har plutselig funnet ut at det er gøy å leke i vannskåla. Hun dypper nesa nedi, bruker potene og søler vann utover hele gulvet. Finnes det noen stødige, tunge anti-skvulpe skåler? Jeg finner bare slike i stål og plast, og de kommer hun til å velte overende med en gang (hun er en stor rase, retriever)
 3. 5 måneder, golden retriever. Det varierer jo, men for eksempel 1 tur i skogen på morgenen ca 30 min, lek og trening i hagen midt på dagen og en tur i skogen på kvelden. Litt trening inne gjennom dagen, slikkematter, snuseoppgaver, aktivitetsleker etc. Ellers kjører vi ofte et sted for å springe i langline eller miljøtrene, går kurs eller gjør noe annet ila uka. Jeg skjønner virkelig ikke hva det kan komme av, og jeg tror etter mye prøving at vi har funnet et ok aktivitetsnivå for henne? Kan det være katt på noen måte? At hun stresser av det? Hun har klødd sånn siden vi gikk henne 9 uker gammel. Hun får ulike godbiter, men om det er maten hun reagerer på burde det vel syntes i pelsen? Og ville flassa av ICT/ichtyose?
 4. Tredje innlegg her inne på kort tid, men er kjekt å høre fra andre med lenger hundeerfaring enn jeg har selv. (Har søkt etter kløing, men finner ikke svar som gjør meg klokere. Poster i dette forumet da det for meg ikke virker som det er relatert til at hun er valp, og heller ikke virker å være på grunn av sykdom, men rett gjerne om det blir feil). Siden jeg fikk valpen har den klødd seg mye. Huden ser fin ut, flasser ikke, har ikke mistet pels eller fått sår. Hun klør seg uavhengig om hun har på sele eller halsbånd, men kanskje litt mer med utstyr på. Har selv konkludert med at det er på grunn av stress eller fordi hun ikke liker sele/halsbånd. Det er i hovedsak de områdene (der halsbånd/sele er) hun klør seg, rundt halsen eller på skuldrene/siden av magen Hun har alltid stressa mye og har vanskelig for å roe seg, vi har katt, så det trigger henne inne, og ute blir hun oppjaga av alt mulig (løv i vinden, mennesker, andre dyr/hunder), og har generelt høyt energinivå, for å gi et bilde av hvordan hun er. Dyrlegen sa hun virker frisk, men at kløing kanskje kan komme av for mye proteiner i fôret (hun har fått Vom, har forsøkt tørrfor også, men det har ikke gitt noen endring i kløinga). Er det noen som har en teori om hva kløinga faktisk kan komme av? Om det er stressrelatert, er det noe jeg kan gjøre med det? (og hvis svaret i så fall er å minske stresset, tar jeg gjerne imot konkrete tips - har forsøkt så mye allerede) Det er vanskelig å holde fokuset hennes fordi hun blir hele tiden avbrutt av kløing, som gjør det vanskelig å trene, og får heller ikke til å avbryte henne når hun klør seg.
 5. Takk begge to, tror jeg ender med forlenger med strikk og heller bytte ut noen ganger, så MR kobbel etterhvert ?
 6. Ser etter et kobbel, kobbelforlenger med strikk e.l. som kan brukes til å binde fast hunden når vi er på tur, øver ro inne, etc. Binder jeg det vanlige kobbelet i et tre surrer det seg bare fast og tvinnes rundt treet, så hadde vært ideelt med noe som kan bevege seg fritt rundt trestammen, om det gir mening... Hadde også vært fint med strikk, så det ikke blir rykk i selen om hun drar/gjør et byks. Mange av forlengerne med strikk jeg finner på nettet står det at ikke bør brukes til oppbinding fordi strikken vil slites så fort. Har blant annet sett på "Halti kobbel m/strikk" og "Non-stop Dogwear Touring Bungee Adjustable" (legger ved bilder). Disse virker jo veldig universelle, kan festes rundt et tre/stolpe uten å måtte knyte, begge har strikk og håndtak nærme selen for å holde i ved passeringer. Tenker derfor det kan være et fine bånd til hverdagsbruk også, så man ikke må kjøpe så mye forskjellig utstyr. Er det noen som har erfaringer med noen av de? Eventuelt om det finnes noe kobbelforlenger med strikk, hanefot etc. som vil fungere bedre til formålet?
 7. Takk, vi har forsøkt å belønne med leker også, men jeg sliter nok litt med å lage ekstrem full fest og baluba når det er passeringer på gata. Og hvilken retning skal man løpe ved passering? ? Løper man mot de passerende kommer man jo nærmere, løper man i andre retningen vil de jo ta oss igjen på en sti uansett når vi egentlig skal i den retningen de passerende kommer (dersom det ikke er mulig å trekke seg unna til en av sidene). Jeg har egentlig liten tro på at jeg noen gang klarer å gjøre meg morsom nok til å overgå noen vi møter, i tillegg blir hun jo gira av det som du sier, og hun stresser seg opp så fort. Så vil helst unngå å bidra til mer stress? Tror løsningen er uendelig mengdetrening på å desensitivere, og enda mer rotrening. Alt vi gjør inne er rotrening, så hun må jo få utløp for energien ute. Og i tillegg bør hun da trene ro og miljøtrening ute hver dag, men også være aktiv så hun får utløp for energien. Hun får mye mental aktivisering inne også, da. Men døgnet har jo bare så mange timer, blir stressa av alt vi burde gjøre som vi rett og slett ikke rekker i løpet av en dag ?
 8. Det er den jeg har! (som nevnt kjøpt på Outnorth.no). Den er veldig kjekk å fylle Vom i, er kun VOM & H jeg har brukt den til. Valpen min er jo ikke interessert selv i det når det er noe annet spennende i nærheten, men da får vi i det minste brukt maten hennes til belønning når det ikke er forstyrrelser rundt.
 9. På Outnorth.no i alle fall. De er kjekke, jeg har prøvd det også ? Men veldig godt tips med trening som foreslått, med gradvis flere forstyrrelser! Det skal vi gjøre.
 10. Nei, kun fått frokost ja! Spurte instruktøren om vi burde droppa den og, men det synes han ikke. Dessverre ikke mulig å stå lenger fra de andre i disse lokalene (er ikke uendelig plass)?, men det skal vi absolutt gjøre når vi trener ellers i andre settinger. Kontakt og "værsågod" er det vi øver aller mest på hjemme og ute i hagen, og på tur/i skogen når det ikke er andre tilstede, og det har hun blitt veldig god på der. Øver alltid før hun får mat, i gangen før vi går ut/når vi kommer inn. Inn og ut av bilen, alle dører, før hun får måltid, etc. Hun kan holde kontakten ganske lenge innendørs. Så det er kanskje mengdetrening i ulike settinger som vil hjelpe mer, og gradvis nærme oss forstyrrelsene. Så får vi bare teste tørrfôr og heller gå tilbake til Vom om det ikke er noen endring uansett. Den ultimate belønningen for henne er jo å få hilse på noen ?
 11. Takk for svar. Hun er midt i tannfellinga ja, har lurt på om det kan være ekstra vanskelig nå på grunn av det, samtidig har det jo vært sånn siden vi fikk henne (at ingen belønning er høy og god nok). Snart vil det ikke finnes noe mer vi kan prøve, når hver belønning må slå noe hun har fått før, går man jo tom for ting til slutt. Jeg kan jo ikke akkurat mate henne en bæsj jeg finner i skogen fordi det er jackpotbelønning, for å sette det på spissen? (det føles så ille nå). Som sagt kan det være ekstra vanskelig nå, men jeg klarer ikke helt å se forskjellen på henne nå og for 2-3 måneder siden. Har planer om å lage oss et ordentlig regime for trene mer miljøtrening/ro, og å starte lenger unna triggere som du skriver. Det går jo ikke på valpekurset. Vi ble plassert lengst unna de andre mot veggen, men der blir man tett på uansett. På småturer er det heller ikke lett, da kommer man jo ikke utenom folk som går forbi. Får din tørrfôr eller råfor/VOM @Wilhelmina? Kanskje det ikke er så lurt å teste å gå over til tørrfôr nå som hun er midt i tannfellinga, så kanskje vi i så fall bør vente til hun er ferdig med det? Føles bare litt håpløst når selv erfarne hundeinstruktører ikke skjønner henne. Er jo verdt å teste dette med tørrfôr for å se om det kan få henne interessert i godbiter (vi har prøvd leverpostei også forresten, og sånn eksklusiv leverpaté fra en nettbutikk. ? Og leker). Beklager om jeg virker litt motløs, men er sliten og ser ingen forbedringer, har gjort så mye og brukt mye penger på godbiter, leker, kurs/trener)
 12. Hei! Usikker på om dette burde postes i treningsutfordringer eller ernæring. Poster her, og håper det blir riktig. Har en Golden retriever valp på 4 måneder. Hun får VOM Puppy, 225 g x 3 om dagen. Vi har noen utfordringer med henne. Har nettopp startet på valpekurs, og sliter med å få kontakt på timene. Hun er så gira på alt som skjer rundt, de andre hundene og menneskene. Hun drar ekstremt, står på to bein i halsbåndet og hoster, harker og peser. Roer hun seg litt er det for å snuse på alt rundt. Hun går i ring rundt oss og ser andre veien mens vi holder henne igjen i båndet. Uansett hvor "morsomme" vi gjør oss vil hun ikke se i vår retning. Slik er hun også på tur/ved passeringer eller i andre miljøer der det er andre levende vesener (dyr eller mennesker). Ja, dette er kanskje rasetypisk og hun er en valp, men det er så ekstremt, slitsomt og ønsker å lære henne å ta/få kontakt med oss. Har trent -mye- på kontakt hjemme, inne og ute. Når det er triggere i nærheten hjelper det ikke. Vi har prøvd alle tenkelige godbiter (fiskepudding, kjøttboller, ost, grilla kylling, grillpølse, tubeost, mange ulike kjøpegodbiter, pølser fra JR Pet, "den geniale godbiten" (hjemmelaga) til Hun om hund, etc. Ingenting er interessant i situasjonene beskrevet over. Sist valpekurs ga instruktøren også opp, hun er bare ikke interessert i godbitene (hadde da med fiskepudding, ost og kjøttboller). Instruktøren henta en ball for å teste å belønne med det, men det var heller ikke mer interessant enn alt rundt henne. Fikk snakke med en annen instruktør også, og begge mente at det kanskje kan hjelpe å bytte maten hun får daglig fra VOM til tørrfôr. Hun er veldig glad i VOM, så teorien var at hun kanskje kan bli mer glad i godbiter om hun får tørrfôr daglig istedenfor VOM. Vi liker forsåvidt VOM, det skal jo gi fin pels, mindre avføring etc, og er redd dette endrer seg på tørrfôr (vurderer da Farmina, Orijen, Acana eller Farm Food). Er det noen som har vært i samme situasjon, har erfaring med at hunden ikke vil ha godbiter fordi den får VOM og er så glad i det? Eller har noen teorier/tanker rundt dette? Takk!
 13. Hei igjen, tar litt tid å få skrevet svar her, da valpen tar det meste av dagen. Vi har nå kommet over den verste spise grus - kneika. Jeg var nok for hysterisk og redd, må fortsatt plukke grus fra munnen hennes innimellom, men hun kan nå gå på grusen og vi lokker henne til oss eller løfter henne vekk om hun blir for interessert. Har også skjønt at vi må jobbe mye mer med kontakt. Vi øver på det inne nå, ute er vi totalt uinteressante å høre på. Hovedproblemet nå er kontakten, når vi går med bånd vil hun løpe i alle retninger fordi det er så mye spennende ute (bare i hagen, som hun er i hver dag), og selv om vi har verdens beste godbit rett foran nesa hennes er hun null interessert. Synes dette er utfordrende mtp miljøtrening igjen..Tør ikke ha henne med steder fordi vi har null kontroll og kontakt, dermed får hun ikke miljøtrening hun trenger. Vi skal egentlig bort på julaften og i jula (ha henne med selvfølgelig), men tenker nå at vi bare må bli hjemme. Hun er helt turbo, og det nytter ikke å være i fremmede, valpe-usikrede hus når vi ikke får kontakt med henne. Hun stresser enormt, biter og jakter halen, klør seg hele tiden, og i dag begynte hun å jokke/ri på et håndkle.. Føler meg totalt mislykket som hundeforelder, det er jo tydelig at vi ikke får det til og at hun ikke har det bra. Samtidig føler jeg at vi har prøvd alt, både mye aktivitet og mindre, IQ-leker, aktivitetsleker, snusing/søk, m.m. Selvfølgelig ikke alt på en gang og i passe mengder. Hun sover også mye, så jeg skjønner ikke hvor stresset kommer fra. Det er litt trist, da jeg hadde lest masse og forberedt meg så mye i forkant av å få valp i hus, og ville så gjerne trene henne godt fra start slik at vi kunne ha henne med oss og ha en valp/hund folk rundt oss trivdes med å være rundt også. I stedet føler jeg nå at vi blir låst til hjemmet vårt i en negativ spiral. Kanskje hun har det bedre med å komme til folk som kan hund. Blir bare trist av dette i kveld, vi er jo så glad i henne.
 14. Tusen takk for alle svar! Jeg ser det blir mye diskusjon angående roøvelse og normal aktivitet, og binge/ikke binge. For å fortelle litt mer er roøvelsen jeg nevnte å ha henne på fanget, stryke henne, undersøke henne, i munn, ører og poter, oppdretteren kalte vel dette egentlig en "kontaktøvelse". Men det var også for at hun skulle roe seg når hun ble for gira, pulsen går i hundre, og hun starter med halejakt og biting. Binge er som jeg skjønner mye delte meninger om. For oss er det også trening på at hun skal kunne være på et innesperra område, det er der vi vil at hun skal sove om natta, men hun har ikke lært seg å sove eller bli i senga si enda. I tillegg biter hun jo på alt mulig (vi har valpesikra ordentlig, men likevel) så vi synes det er vanskelig å ha henne løs om natta når vi i tillegg har katt inne og de ikke går overens enda. Vi ønsker jo gjerne at katten også skal trives. Kanskje er dette feil for noen, men vi synes det fungerer nå, og målet er selvfølgelig at binga skal bort etterhvert. Hun er forøvrig aldri innesperra i noe bur (bortsett fra i bilen), binga er ca 4-5 m², og hun er mesteparten av tiden løs og fri inne med oss, men på natta og når det virker som hun er trøtt, får hun være der med et griseøre e.l., og da sovner hun en stund før det er ut igjen. Jeg har kjøpt mye aktivitetsleker, slikkematter, strør godbiter i hagen ute som hun må snuse etter, strør godbiter på håndkle og i snusematte, og har kjøpt "snuse-IQ-leke". Alt dette er hun bare interessert i i maks et par minutter. Det er helt greit at det er sånn hun er, så lenge det ikke er unormalt. Det er det jeg gjerne vil vite, og som sagt vil vi gi henne rett aktivitetsmengde, så hun ikke får for lite eller for mye. Her om dagen kjørte vi for eksempel til en stor slette ved stranda, og hun løp rundt i en time og snusa og lekte seg. Vi avrundet etter en time, selv om hun sikkert kunne holdt på mye lenger - for hun viste ingen tegn til å være sliten. Likevel når vi kom hjem slukna hun på kjøkkengulvet mens vi lagde middag. Har prøvd å gi henne mer fysisk aktivitet ute de siste dagene, og kanskje er det det som skal til. Det virker jo som hun synes mental aktivitet innendørs er "kjedelig". Vi trener inne og ute, men hun blir fort lei og ukonsentrert som jeg jo tror er helt vanlig for valper. Vi prøver bare å lære og vil gjøre det beste for henne, det var derfor jeg henvendte meg her. For å få råd og tips, og høre hvordan andre gjør det med tanke på aktivitet. Det går opp og ned, og vi lærer henne jo fortsatt å kjenne, men siden valp er nytt for oss blir vi usikre på ting.
 15. Hei! Det er første gang vi har hund/valp, og det er mye å sette seg inn i. Det er mange ulike meninger om hvordan ting bør gjøres, vi prøver i hovedsak å følge råd fra oppdretter, men så dukker det opp noen spørsmål vi ikke finner helt ut av/ lurer på hvordan andre løser, eller om noen har råd. 1. Valpen vår er 3 måneder. Hun skal ta absolutt alt hun finner utendørs i munnen. Jeg har plukka mye grus fra munnen hennes, og er redd for hvor mye hun har fått i seg som jeg ikke har sett. Det gjør det utfordrende å ta henne med steder, men så må hun jo sosialisere og miljøtrenes. Hun er allerede 10 kg, og jeg klarer ikke bære henne langt. Hun er veldig energisk, og å skulle ha henne i ryggsekk er umulig da hun vil leke med og bite på den (vi har prøvd), og hun knurrer når vi bærer henne og biter etter oss. Valper skal jo ikke gå lange turer, men hvordan kan vi få henne med steder for å sosialisere og miljøtrene når hun ikke kan gå noen steder selv (da spiser hun farlige ting som grus)? Som nevnt er hun for tung å bære langt i armene, og hun liker det heller ikke. 2. Hun roer seg aldri med mindre hun er i bingen sin, det tar litt tid, men der finner hun roen og sovner til slutt. Det handler også om at vi har katt, og der får hun være uforstyrret. Vi kjenner igjen tegn på at hun er overtrøtt inne, men ikke ute, hun legger seg aldri ned (men hun begynner å jakte på halen sin, vi har tatt det som et tegn på at hun er nok stimulert). Men hvor mye aktivitet bør hun egentlig ha? Er redd vi enten er for mye ute, eller ikke er nok ute. Vi kommer oss ikke så langt fra huset på grunn av spisetrangen hennes, men vi har stor hage. Hun fant imidlertid et glasskår der, og hun finner alt, så ikke engang hagen er trygg. Vi har skog like ved, men er igjen redd for stein og grus der. Hun er veldig aktiv og energisk, er ikke interessert i kosestunder, kun lek og fart. (Vi forsøker roøvelser inne, uten respons). I starten var hun flink på innkalling inne, nå hører hun sjelden på oss (i hvert fall ikke utendørs). Håper noen har tid til å lese og kanskje har noen tips til oss!
×
×
 • Create New...