Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Selge på Finn- bare problemer?

Recommended Posts

Jeg har kjøpt en hel del på.Finn av privatpersoner og har vel så godt som uten unntak bare hatt positive erfaringer. Jeg har dog aldri  solgt noe , så jeg har null erfaringer fra ‘den siden’ av kjøp og salg. Jeg har endel hobbyartikler som jeg kunne tenkt meg å selge men etter å ha lest ( og hørt ) ganske mange avskrekkende erfaringer fra selgere er jeg betenkt.. Bør vel opplyse om at dette dreier seg om varer, altså ikke noe levende.  
 

De dårlige erfaringene går på alt mulig men det som går igjen er kjøpere som maser/ pruter i det uendelige,  avtaler henting men kommer aldri, nekter for å ha mottatt pakke(r) ( ved forsendelse ) henter ikke ut pakker så selger må betale returporto, klager på alt mulig etter mottak, finner ‘feil’ som åpenbart ikke var på varen ved salg og sist men ikke minst direkte forstyrrede personer som både kan oppleves som ubehagelige og skremmende. 
 

Så..hva er dine erfaringer som selger, er det virkelig så ille som man kan få inntrykk av? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er noe rusk der ute, og ting man må være obs på, men ikke verre enn at jeg bruker finn regelmessig.

God informasjon i annonsen er første bud. Folk kommer til å spørre etter bilder, mål modell, merke, bruk osv.

Hvis du har satt en pris så lavt du er villig til å gå, så skriv "Ingen pruting!" i annonsen.

Betaling på forhånd. Har de "glemt" cash, Vipps virker ikke osv., så ikke la noen ta med seg noe. Betaling av vare, inkludert frakt, på forhånd.

Om varene har noen svakheter, opplys om det og "selges as is".

Ikke sett noe som solgt før det faktisk er ute av huset.

 

Jeg har hatt noen "no-shows" og folk som har trukket seg i siste liten, men alt i alt ikke mye problemer i forhold til alt jeg har blitt kvitt.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har så og si utelukkende god erfaring med salg på finn. 

Jeg ber om forhåndsbetaling hvis noe skal sendes, og godtar ikke noe annet.

Ved fysisk handel ber jeg om vipps, alternativt kontanter. 

Selger ganske mye på finn. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har solgt varer for tja ... minst 50 000 på FINN - dyre ting som flere gitarer, sykler og kaffemaskiner, samt noen mindre ting. Det har i prinsippet gått greit hver gang, men er man misantropisk anlagt så får misantropien virkelig vann på mølla. Skambud med latterlige begrunnelser er en gjenganger. Vet ikke hvor mange «jeg byr 3/4/5 000,- for gitaren», lagt ut for feks 25 000,-. Eller «1500,- og du har pengene om 2 minutter» for feks en sykkel lagt ut til 7000,-. Fantaserer virkelig om hvor store idioter disse folkene er, og hvordan de en eller annen plass har lest et eller annen enda mer idiotisk «tips» om hvordan man skal gjøre kupp på slike plasser. Mest føler jeg meg vel nærmest fornærmet over at noen kan tro at jeg er så dum at jeg biter på slikt ... :D Klarer man å bare overse slikt (hvilket jeg ikke klarer) så er det vel relativt uproblematisk, hos meg stiger blodtrykket altså høyt.

Ekstremt irriterende er også at forferdelig mange absolutt SKAL prute uansett. Og nei, å skrive «ferdig prutet» eller lignende virker ikke. Jeg bruker mye tid på å undersøke markedet for ting jeg både kjøper og selger og setter rett og slett prisen jeg mener er fornuftig, kanskje litt under til og med. Jeg har lært etterhvert at det er like greit å legge seg 10-20% over og bare la folk få prute da. Skjønner at det er psykologi i bildet her og at jeg avslører at jeg ikke er noen selger, men jeg synes bare det er så idiotisk hele greia. Vet også at en del plages med kjøpere som ikke begynner å prute før de er på døra ... «jeg har bare x kroner - take it or leave it» - det har jeg sluppet siden nesten alt har blitt sendt utenbys og da var forhåndsbetaling påkrevd. Men som sagt, til slutt har det alltid gått fint ... jeg holder igjen til jeg finner «rett» kjøper som jeg føler meg trygg på og det har utelukkende vært hyggelige bekjentskap.

Jeg har lagt stor vekt på å være ærlig i annonsene og i all kommunikasjon med kjøpere. Opprinnelse, alder, skader ... enhver lyte blir behørig dokumentert med tekst og bilder. Gode bilder er uansett veldig viktig for salg.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min erfaring som selger på finn er at man alltid bør få forskuddsbetaling og alltid sende i posten med sporing (for å bevise sending og henting av pakke).

Mye pruting og skambud, men ignorer det bare.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Har ikke solgt innmari masse på Finn, men noe, har egentlig bare gode erfaringer. Overser skambud og svarer kun på de meldingene som virker seriøse. Virker de veldig "uryddige" på meldinger så luker jeg dem ut. Har stort sett fått folk til å hente hjemme hos meg, og tatt betaling via Vipps. Opplevd én gang at en fyr prutet da han så produktet (et gammelt kjøkken). Jeg lot det gå, vi var egentlig glade for å slippe og kjøre det på dynga selv. Har også sendt fra meg noe - støtter å få forhåndsbetaling og sende pakke med sporing, ihvertfall om produktet er litt dyrere.

For øvrig enig med @tillien, det kan absolutt være en idé å legge seg 10-15 % over den laveste prisen du er villig til å selge for. Pruting blir det ofte uansett. (Personlig forhandler jeg kun om pris på noe som er til salgs når jeg synes produktet er priset noe høyt - og starter med å spørre om selger er åpen for forhandling.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Oppdatering: Etter 1,5 veke utan sele - og ei vekes tid med ErMidra sjampo og balsam (balsam fleire gonger pr dag på området) er han myyyyykje betre! Dei hårlause flekkene har no kortkort svart pels, og han klør veldig veldig mykje mindre 👏😊
   Me fortset behandlinga med balsamen til huden ser heeeeeeilt ‘kløfri’ ut (og sikkert etter det også, men sjeldnare) - og når den nye peksen er blitt litt lengre skal me prøve sele igjen (veldig mykje ‘linevikling’ rundt beina når me festar lina i halsbandet, så me gler oss alle til sele igjen trur eg  ). 
  • Ja det forstår jeg godt!! Jeg hadde egentlig lyst å få til en tur ved 6 uker selv, men så skal jeg plutselig overta leilighet og flytte akkurat den helgen der! Så da utgikk det. Lang reisevei her også, Sandnes til Flisa. Og har ikke lappen selv enda, så må enten ta fly/tog eller få noen andre til å kjøre. Og i disse korona tider så frister ikke de to første noe særlig. 👀 Men det er alt verdt det når man sitter der med valpen sin endelig!  
  • Balder makulerte ene piggskoen min for to uker siden og jeg håper ikke det kommer værskifte før jeg har fått mitt nye par i hus 😂 føler meg litt naken uten på tur 😂
  • Ja, nå kommer tiden til å gå sakte 😱 Hadde tenkt å få til et besøk når de er 4-5 uker, men fordi det er lang reisevei (Drøbak - Levanger) så må jeg legge det til helg og det får jeg ikke til før de er 6 uker. Har nemlig tatt på meg et par ekstra helgevakter på jobb 😅 Men så er det bare å vente to uker til etter det så er det hentetid og tre uker ferie 🥳
  • At du har hunder i Norge og samtidig orker å leve uten broddsko (til nød brodder) er for meg uforståelig. 🤭
 • Nylig opprettede emner

×