Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei

Er interessert i å høre deres erfaringer med anti-trekkseler. Fungerer det? Hvilken type har du og kan den anbefales? Dette gjelder en Boxer-tispe på rundt året ☺️

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har ikke brukt anti-trekk sele, men har brukt vanlig sele som har en ring foran til å feste båndet i. Får mye bedre kontroll på en sterk hund og det har hjulpet :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har brukt sele med frontfeste til ridgebacken, og gjør det forsåvidt enda i enkelte tilfeller ved behov. Før hadde vi en vanlig H-sele (Rogz) med vanlig feste på ryggen men hadde også en ring på brystet som vi festet sammen med halsbånd for ekstra sikring. Veldig greit i tette passeringer eller områder med mye hunder i unghundalderen.

Nå har vi en front-range sele som har feste både på brystet og ryggen. Bruker stort sett festet på ryggen, men kan klipse over på brystet om foreldre eller andre med mindre styrke/kontroll skal gå med ham.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min erfaring på den av mine hunder som er håpløs til å gå pent i bånd er at seler med frontfeste vrir seg mye... Hunden blir gående litt skrått men har fortsatt trekk i båndet (ikke like mye som med feste bak, men likevel noe). Men hunder er jo forskjellige, vet det fungerer for flere. Min hund ville nok dratt på seg gnagsår og belastningsskader tenker jeg. Grime har vært et bedre alternativ for ham.

Ikke testet antitrekksele med strammefunksjon, men det er jo utstyr som baserer seg på smerte, så ikke vært spesielt interessant å teste heller.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anti trekk sele fungerte ikke på min i hvert fall. Han ga en lang marsj i hva han hadde på seg 🤪 Her var det stoppe og vente som fungerte på min hund 🐕

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Gratulerer! Bursdag samme dag som min, håper jeg får beholde henne like lenge 😍
  • Bonita er blitt 16 år (hadde bursdag i går skjærtorsdag) 😍
  • Jeg har drømt om ridgeback siden jeg var veldig liten, men tenkte lenge at det var uaktuelt. Så dukket det plutselig opp en i familien, og tanken på ridgeback dukket opp igjen for alvor. Ca 2 år senere ble det endelig bestemt at vi skulle ha hund, og da hadde vi i mellomtiden mer eller mindre bevisst redusert utvalget til 3 eller 4 raser. Bestemte oss for å besøke en oppdretter av ridgeback som vi likte godt uten å ha ekskludert andre raser 100%. Oppdretteren hadde et kull født et par dager før vi dro på besøk, men vi var egentlig mest på besøk for å vurdere rasen og oppdretter nærmere, og det føltes ganske fjernt at vi skulle få valp derfra. Men så ble det født 10 valper og 5 av dem hannhunder, vi fikk god kjemi med oppdretter og plutselig sto vi på lista og skulle ha en hannhund. Så vil si kanskje et års tid siden vi hadde begrenset rasevalget veldig, men valpene var født innen valget på rase ble tatt 100%. Angrer ikke et sekund, men er helt sikker på at vi hadde fått det veldig fint med de andre rasene også. 
  • Det er ikke noen regel at yngstemann tar etter de eldre hundene, men det kan absolutt skje. Jeg tror mye handler om hvordan du som eier håndterer det. Jeg kan jo ta yngste her som eksempel. Hun er schäfer, altså vokterrase. I heimen har vi ei gneldrebikkje som bjeffer for alt og ingenting og vi har ei som er fryktbjeffer, både i hagen og på tur. Minstemann har ikke tatt etter noen av de, hverken på tur eller i heimen. Jeg har vært nøye på å belønne henne som valp når gneldrebikja bjeffer hjemme. Det har resultert i at hun ikke hiver seg på når han bjeffer. Det gjør ikke de to andre heller.  Nå har vi hatt en litt spesiell situasjon hjemme, der yngstemann har vært ganske krevende på diverse greier (valp/unghundatferd) og hun er mye større enn de voksne våre. Så hun har for det meste gått tur alene uten de tre andre det første året. Kun nå i senere tid har vi begynt å gå mer med de sammen, og da har yngstemann allerede fått etablert gode turrutiner og mye er allerede jobbet med forebyggende. Så selv om noen av våre utagerer på andre hunder på tur, så gjør ikke schäferen det. Hun er faktisk så flink nå at jeg kan fokusere på den redde vår på tur, og så sitter hun bare å ser på den passerende hunden. Uansett om du har utfordringer eller ikke, så tror jeg det er en fordel å lære valpen å takle verden på egenhånd før du tar den med på masse tur sammen med den voksne. Den generelle mentaliteten til valpen vil nok også ha noe å si på hvor stor tilbøyelighet den har til å bli avhengig av den voksne og også tildels hvor lett den kopierer uheldige uvaner, spesielt de som er basert på frykt/usikkerhet.
 • Nylig opprettede emner

×