Gå til innhold
Hundesonen.no

Tisper og løpetid.


Rocket
 Share

Recommended Posts

Min løper hver 6-8mnd. Aldri brukt truse, flink til å vaske seg, og tanken på å bytte utblødde innlegg på hunden frister ikke. i treningssammenheng er hun akkurat den samme, men på tur markere hun fælt, og er litt ekstra døv. 

innbilt oppdaget jeg først når hun var 6, (7 nå), litt hormonell, irritert og lett og vippe av pinnen.

Løpetid tenker jeg ikke så mye på, må ta mer hensyn til henne 2 måneder senere. :)

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nyx har bare hatt en løpetid foreløpig, men hun var utrolig flink til å vaske seg og holde det rent. Jeg har en tispetruse, fordi jeg synes det er lettvint og greit, men jeg følte ikke at behovet var tilstede med henne. Hun fikk første løpetid da hun var 11 mnd, så jeg håper det holder seg på det intervallet. Jeg merket ingen forskjell på henne heller :) 

Luna løp hver 10. mnd. På henne brukte jeg truse, fordi det ellers hadde vært blod og søl overalt. Hun var egentlig veldig flink til å vaske seg, men hun blødde mye.. Jeg begynte å merke litt forskjell på henne da hun fikk sin tredje løpetid. Hun begynte å mase litt mer og hun pep litt når hun ble innbilt (med melk), men det var ikke så mye at jeg synes det var noe problem. Sånn utenom det så la jeg ikke noe merke til endring i oppførsel.

Synes til nå at det har vært helt uproblematisk :) Det eneste jeg irriterer meg over er løse hannhunder ute, men man kan jo alltids prøve å unngå dem ved å gå på "rare" steder. De følger noen ganger etter da, selv om eierne deres er langt, langt unna. :aww: 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Lunatic skrev:

Synes til nå at det har vært helt uproblematisk :) Det eneste jeg irriterer meg over er løse hannhunder ute, men man kan jo alltids prøve å unngå dem ved å gå på "rare" steder. De følger noen ganger etter da, selv om eierne deres er langt, langt unna. :aww: 

 

Eller når fremmede hannhunder står og uler utenfor døra/vinduet ditt kl 3 om natta :aww: 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frøkna har hatt to løpetider og er på vei mot sin tredje nå, ca hver 6 måned. Søl? Ja. Truse? Ja, men en har blitt spist og to er tygget i stykker... Så da ble det truse kun når det er nødvendig (besøk, trening osv). Funker helt fint å få henne til å ligge på et håndkle så søl er egentlig ikke et stort problem.

Første løpetida var vi oppe hver eneste natt med en ulende hund (har aldri vært oppe om natta ellers, ei heller første natta hun bodde hos oss). Etter første løpetida fikk hun litt innbildt, men det gikk greit. Andre løpetida gikk mye bedre på natterstid, men etterpå ble det huhei med innbildt, betennelse og veterinærbesøk. Stakkars lita.

Blir det like ille nå, blir det enten en runde til og et valpekull eller sterilisering (anbefalt av veterinær).

Høres kanskje ikke så gøy ut, men hadde valgt tispe igjen - for det er så mange andre fordeler!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Hermine løper hver 6. måned - konsekvent - blir som en bavian bak. Hun blør en del - av fysiske årsaker er intimhygiene ikke mulig, men hun vasker gulv og møbler etter seg, dog ser det ulekkert ut med hund som tidvis ser ut som hun har vært slakta. Hun blør bare 1. uka - og så er det minimalt med søl. Hermine blir filosofisk når hun løper, trøtt og litt uttafor - i tillegg sliter hun jo med rødsopp og kløe og dette blir merkbart forverret ved løpetid. Hun vil bli kastrert til sommeren i håp om at kløen vil bli redusert.

Malin har hatt en løpetid - det er nå ca. 7 måneder siden - blødde greit første uka, deretter var det ikke mye søl - hun fikk hjelp til intimhygiene av H. Malin ble litt trist og lei seg under løpet, var veldig dempet og litt rar - men det gikk fort over. Vi venter nytt løp hvert øyeblikk. Hun markerer og er veldig på snusern om dagen, så jeg tipper hun kommer snart.  For øvrig så er jeg glad fjåsen hennes er dekket av pels - det er ikke så nasty som H sin.

Begge løper nøyaktig 3 uker, og herr hannhund er lugn og grei så lenge han får ha overoppsyn med damene - blir han skilt fra de så blir han en smule jølle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge mine tisper har løpetid like før julaften og fra ca. 17. mai hvert eneste år. Nesten samtidig også - helt perfekt for meg :D 

Gamlemor på 11 har alltid hatt løpetider som merkes. Hun blir ikke så hoven bak for øvrig. Når hun blør så er det MYE, og ikke er hun særlig renslig heller - hun rydder ikke akkurat opp etter seg. Truse er heøt uaktuelt, da den rives av omtrent før den er satt på. Med denne dama blir den en del vaskejobb, rett og slett. Når hun har "stådager" er hun helt idiot. Hun vil ha hvem som helst, både tisper og hanner, og står gjerne og uler i vinduet. Helt koko. Hun spiser ikke, og er ganske stressa. Etter løpetiden er hun helt ferdig og er sliten i en god uke etterpå. Så total sett varer moroa en 3 ukers tid. Aldri hatt problemer med innbilt eller noe slikt. Første løpetiden kom ca. 12 mnd gammel. 

Minien på 4,5 har løpetid,det merkes knapt. Det eneste er at hun er veldig giret på andre hunder under stådagene, men hun er mer eller mindre lik seg selv hele tiden. Veldig urpoblematisk. Dessuten blør hun ekstremt lite. Hun hovner opp mye i pattene, og jeg har av den grunn fulgt nøye med på at hun ikke får innbilt svangerskap eller slikt. Foreløpig har hun ikke hatt det. Hun fikk sin første løpetid ca. 8 mnd gammel. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Lagottofrøkna skrev:

Blir det like ille nå, blir det enten en runde til og et valpekull eller sterilisering (anbefalt av veterinær).

Hvorfor skal du ha et valpekull på tispa? Det hjelper ingen ting mht innbilt svangerskap, og du risikerer selvsagt at også valpene hennes vil bli plaget med dette. 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forrige tispen jeg hadde løp hver 5. mnd og hadde innbildt svangerskap etter hver løpetid. Hun ble litt mindre intensi forbindelse med løpetid, og når hun var innbildt var hun tidvis ganske humørsyk. Etter konsultasjon med to forkjellige vetrinærer valgte jeg å kastrere henne. 

Tispen vi har nå løper ca hver 7 mnd, hun har ikke vært noe plaget med innbildt svangerskap. Hun blir veldig heit på alle måter før løpetid, kortere lunte, mye mer intens i trening og mer tendenser til ressusrforsvar som ellers er relativt kontrollerbart. Er veldig usikker på om jeg vil ha tispe igjen.

Edit:Begge er/har for forøvrig vært flinke til å vaske seg, tispetruse brukes primært kun når vi er andre steder, på besøk/hotell osv.

Endret av mokken
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest janson

Gneis er min første tispe og løper hver tiende måned. Truse er et must, hun blør mye og rundt 2,5 uke. Litt trøttere enn vanlig, men med tanke på at hun er en over snittet aktiv hund, så påvirker ikke det hverdagen vår.

Til gjengjeld er det verre med innbilten. Mye melk og hormoner som kødder med hodet hennes. Hun blir redd det meste, fryktelig stressa og er veldig ufin mot Mikke. Så det er en belastning for oss alle tre.

Jeg rakk ikke å kastrere henne før regelen kom (div grunner) og har etter det håpet og ventet på en pyo eller noe annet som NKK vil godta som grunn for kastrering. Nå har Gneis fått jursvulster og med tanke på hennes alder så har det blitt anbefalt kastrering og NKK godtar den. Så i april ryker livmora.

Hadde hun løpt oftere så hadde jeg selvfølgelig gitt opp mitt egoistiske ønske om konkurranser og kastrert henne tidligere.

Med tanke på hvordan Gneis har vært så har jeg sagt at jeg ikke vil ha tispe igjen, men jeg har vel kommet dit at om det er et interessant kull og jeg ikke får hannhund så kan vurdere ny tispe.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Alice er min første tispe. Hun løper hver ca 7,5 mnd og blør i 3 uker. Eller blør og blør, det er en del første uka, mer utvanna andre uka og så og si ingenting siste uka. Kan merke at det kommer ved at hun markerer seg mer aktivt, klaprer med tenna på tisseflekker og blir generelt litt mer dust ute. I løpetiden er hun fryktelig sliten, bare sover for det meste og blir veldig streng med Angus.[emoji14] Brukte ikke truse sist, og det var egentlig ikke noe stress. Ikke verdens flinkeste til å rengjøre seg selv, men tar til seg "hint" om vasking.[emoji38]En bonus er at Alice gir **** i hannhunder og vil IKKE la seg parre, noe som er skikkelig digg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mi gikk fra hyperaktiv sprettball som var mer oppunder taket enn på gulvet, til daff kosedyr ved hver løpetid. I tillegg ble hun innbilt med melk hver gang etter hun fylte året, noe som forlenget dovendyr-perioden. Det var ganske fascinerende å se forskjellen i aktivitet. Hun var aldri spesielt flørtete, stilte seg nøytralt opp i stådagene, men ellers var hun totalt uinteressert i alt utenom mat og kos. Hun var også veldig ok med alt og mistet en del meninger/strihet, nesten som om hun var i sin egen lobotomerte boble.

Nå begynner det å bli lenge siden hun hadde sin siste løpetid, så husker ikke hvor lenge hun blødde eller løp. Jeg brukte tispetruse fordi hun får være i møbler. I perioder uten kom det en og annen dråpe her og der, ble mer på liggeplasser, men var aldri snakk om spesielt mye (men så er det snakk om en hund på 7,5 kg). Hun var flink til å vaske seg og hadde tilgang til å vaske seg der bak selv med truse. Tror ikke tispetruse har så mye å si for hvor renslige de blir.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, LinL said:

Når fikk deres tisper første løpetiden? Jeg venter i spenning. Rutta er 10 mnd nå.. Kommer vel snart. Blæh. Griseri :P 

Hurra fikk sin uka før ett-årsdagen :) Ronja fikk ved 9-mnd-ish mener jeg å huske.. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 5.3.2016 at 5:25 PM, LinL skrev:

Når fikk deres tisper første løpetiden? Jeg venter i spenning. Rutta er 10 mnd nå.. Kommer vel snart. Blæh. Griseri :P 

Labbisen fikk når hun var 6-7 mnd og kelpisen når hun var 11 1/2 mnd. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...