Gå til innhold
Hundesonen.no

Stueren

Recommended Posts

Ta den med ut hver gang den har spist, sovet, lekt eller drukket, eller om det bare har gått lang tid siden sist. Vær ute til den har tissa, ros og gi godbiter når den gjør det. Vær observant og oppmerksom på valpen så du lærer deg de tidlige tegnene og kan ta den med ut i tide. Ha gjerne en tissepad ved døren i tilfelle uhell, men unngå i størst mulig grad at de blir brukt. Jo fortere den blir vant til å bare gjøre det ute jo bedre, men det krever at du som eier følger med :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
prøver å ta han med ut så mye som mulig, men han tisser ikke ute. Han tisser så fort vi kommer inn døren..

 

Ikke gå inn før han har tisset, du må være mer sta enn valpen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
Akkurat nå, Helis skrev:

uavhengig av hvor lenge vi må være ute?

Ja, ellers fortsetter han jo bare å holde seg :) Dog er det lurt å tenke på å ha en fast tisseplass eller lignende, endel valper er litt utrygge og derfor lettere tisser inne enn ute. Nå for tida kan det og være at valpen er kald og derfor ikke vil tisse ute :) Gjør det til en vane å gå til tisseplassen før og etter tur og rett dit hver gang dere går ut.

Ellers ut etter spising, soving og leking og ellers med jevne mellomrom. Å bli husrein handler både om fysisk modning (hunden må jo fysisk klare å holde seg og gjenkjenne signaler på å trenge å tisse), og gjentatte erfaringer med at tissing og bæsjing skjer ute og ikke inne. Og det er kun det siste du kan påvirke, modenhet varierer utrolig mye. Noen er trege og andre er raske :) 

  • Like 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du har en liten hund, så du kan dessverre ikke regne med at den blir stueren spesielt fort. Små raser er generelt veldig treige til å gå på do ute. Jeg har en chi, og selv om hun nå er 2 1/2, så er hun fortsatt ikke helt stueren. Vi har gjort alt riktig, slik som du blir rådet til her, inkludert å bli ute, men det har aldri funka på Ayla. Hun tisser omtrent aldri inne lenger, det har skjedd 3 ganger siden april, men hun bæsjer inne nesten hver natt. Problemet er at hun ikke sier fra, så de gangen hun har hatt tisseuhell inne så er det min feil, som ikke har husket å ta henne med ut. 

Nå er det jo ikke sånn at ale små hunder er som Ayla, men de blir senere stuerene enn større hunder. De største fremskrittene vi har hatt med Ayla har skjedd det siste året. Altså trengte hun å bli mer voksen. Et ting vi gjorde i den perioden Ayla var slik du beskrev, type vi var ute lenge, og så gjorde hun fra seg når vi kom inn; vi var ute først i noen minutter, og så gikk vi inn. Men vi tok ikke av selen eller båndet, bare sto innenfor døra litt, og så gikk vi ut igjen. Ofte ble da trangen trigget av den lille turen inn. Det kan være verdt et forsøk. Ellers må du bare ta tiden til hjelp, og akseptere at du har en rase som frem for alt trenger tid, slik at den kanskje blir 1 år eller eldre før dere er i mål.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om du har et gammelt håndkle kan du tørke opp tiss med det når hunden tisser inne, og så legge håndkle ut på det som blir den faste tisseplasse . En del valper syns det er lettere å gjøre dra seg ute når det lukter dem selv der :) 

Om hunden helst ikke vil være ute er det super belønning å få gå inn med en gang den har gjort fra seg. Da pleier de å koble raskt at tisse = inn, og så vips er du inne i en god sirkel. Men det kan ta litt tid før de kobler det. Om hunden din gjerne vil være ute lenger er det ikke noe verdi i dette tipset selvsagt.

Lykke til :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, du må nok bare smøre deg med tålmodighet å være ute sammen med hunden helt til den tisser. :) Jeg husker jeg måtte gjøre det med den første valpen min, og det var ikke gøy. Spesielt ikke når det regnet og valpen nekta å gå rundt i regnet, haha.. Men det finnes nok ikke noen vei utenom. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×