Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Aslan og Thorvald 01.02.2014

Recommended Posts

Sov lenge og brukte litt tid på å huske EFIT.

Kl 11 satt jeg og spiste frokost mens jeg ser på Pointless :D

C1C2D2E7-9076-41E1-927E-7811AC6A8FFF_zps

FBBB3E98-BA86-4F30-844E-E0043BB25FD9_zps

Bonusbilde 1130 - Thorvald på vei til sykehjemmet, ikke helt overbevist over at han må ja på seg potesokker :lol: (siden han kommer opp i møbler der må han vaskes og gå med potesokker dit)

AFF74EF5-034C-4F39-9A46-00C3BB4E975C_zps

Kl 12 sitter vi hos en bruker som tilfeldigvis er fra Finnmark. Hadde selv lapphund for mange år siden og blir overlykkelig av å se Thorvald hver gang vi kommer. "lapinkoira, suomenlapinkoira" klarte han å si etter en stund i dag :) Det er det finske navnet på lapphund :)

D52E98F0-EA77-4323-8494-9AF56C68EE72_zps

Kl 13, fortsatt på sykehjemmet, venter litt på at noen brukere skal spise ferdig, Thorvald stresser ikke :lol:

F8D5FCCC-B374-4167-AC9F-7ACBDC41A352_zps

778102D4-9FE8-4011-80BA-16E3D39F2B70_zps

Kl 14, har fått rota meg hjem og slappa av litt, titter ut av vinduet på finværet (og lite vind for en gangs skyld), og finner ut at jeg måååå ut!

273B9F7C-333D-4F6E-8A2B-F24A8497CE78_zps

Tok litt tid å komme seg avgårde, var inneparkert, men kl 15 har vi begynt å gå

E5369CB1-F850-4FF1-9695-8BB2023ECBB5_zps

Kl 16 har vi vært på toppen, lokalisert geocachen som lå der og signert den, og har akkurat starta på nedturen :)

3F70B8D0-6D0E-4616-984B-1EFA63BB2903_zps

Litt knall og fall på nedturen, så kl 17 er jeg på butikken en tur

F592BF8A-16B9-4D4B-943A-61650A180E2A_zps

Kl 18 ser jeg på the simpsons med en sovende Thorvald på føttene

4A7CDB7F-F486-4511-AF4D-7AD889F27733_zps

Kl 19 ser jeg på bilder fra Floridaferien pga Floridatråden her på sonen :)

3BE1ADDD-1D04-45A9-8335-22709155E92E_zps

Kl 20 ser jeg på en episode Broadchurch

FB05BE4A-D45C-44DB-9B8D-63FCB0D13EA9_zps

Kl 2130 så jeg på Twilight, glemte å ta bilde kl 21, men syns dette passa :lol:

F2F74D61-298A-4D89-AC3B-90BD4E2BAF17_zps

Kl 22 har jeg rivd meg løs fra Twilight og er på vei inn til Trondheim for å hente samboer som har vært på kveldsvakt. Vi har fått 1 mm snøøøøøø!

6534DFA5-0674-45AA-83C2-2575C216F49C_zps

Kl 23 koser vi oss i sofaen med Would I Lie to You :)

652B1CFE-EFE1-4B29-972D-9201FF51D583_zps

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

For et fint vær dere har! Og så herlig å se Thorvald på besøk på sykehjemmet :heart:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

For en koselig lørdag! (Blir så misunnelig av å se de koselige lørdagene dere andre soniser har hatt, ettersom min bestod av fyllesjuke og bærehjelp ifb flytting. :P ) Og så snålt å se et så snøfritt Trøndelag i februar...

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

For et fint vær dere har! Og så herlig å se Thorvald på besøk på sykehjemmet :heart:

Fint? :| Skulle heller hatt en halvmeter snø ass :lol: Neida, det er kjekt at det ikke er glatt, men skulle gjerne hatt litt mindre av den ****** vinden. Har ikke vært mange timer med under 10 sekundmeter vind denne vinteren :P

Takk :D Ja, han koser seg han. Masse oppmerksomhet og frolic :P

Åååh, fine Thorvald :wub: Også så kul.tvløsning og med lys bak! :D

Takk :D Og ja, liker den TV'en! Samsung er det, men modellnavnet kan jeg ikke. Syns de var veldig rart med lysene først, men nå liker jeg det :P

For en koselig lørdag! (Blir så misunnelig av å se de koselige lørdagene dere andre soniser har hatt, ettersom min bestod av fyllesjuke og bærehjelp ifb flytting. :P ) Og så snålt å se et så snøfritt Trøndelag i februar...

Haha :P Du, er nok av lørdager og søndager som er lite spennende her og, uten at jeg trenger å være fyllesyk engang :lol:

Ja, det er helt rart vær her. Det stemmer ikke! :no:

Det er noe helt eget med Thorvald, altså. Kuleste sonen-hunden!

Aww, takk :flowers:

Det er så flott med besøkshunder altså! Tenk å få en sånn god bamse på besøk :wub:

Ja, ååh, jeg håper vi får fortsette lenge med dette :) Og håper jeg får besøk av lapphund når jeg blir gammel og grå, så kan jeg sitte og være søt og si "suomenlapinkoira" :heart:

Så ut som en koselig dag, akkurat slik lørdager skal være :heart:

Thorvald :wub:

Jaa :D

Enig med resten, Thorvald :heart:

Aw :flowers::heart:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thorvald er så flink! Helten min :wub:

Så ut som en veldig ålreit lørdag da!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thorvald er så flink! Helten min :wub:

Så ut som en veldig ålreit lørdag da!

:heart:

Ja, passe aktiv og artig lørdag :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Lurt! Jeg trodde jeg var tidlig ute da jeg kom ti minutter før åpningstid, men der tok jeg åpenbart veldig feil... Jeg dro til åpningen fordi jeg var redd for at de skulle bli utsolgt for det jeg skulle ha, men jeg oppdaget jo kjapt at A) de hadde uansett ingenting av det som stod på handlelista mi og B) hadde det blitt utsolgt hadde man mulighet til å be om å få det bestilt inn og man ville allikevel få 25% rabatt. Så det magesåret der kunne jeg spart meg for... Absolutt på tide med en ny dyrebutikk i byen ja. Men må innrømme at jeg handler det meste av utstyr på nett, eller i utlandet. I fysisk butikk opplever jeg at prisen ofte er det dobbelte, i hvert fall når det gjelder ting som dekken o.l. Jeg ønsker å være en lojal kunde, men når f.eks. en regndress koster en tusenlapp i butikk og 400,- på nett, da blir valget enkelt... Det eneste jeg konsekvent handler fysisk er hundemat, og Musti har uansett ikke det merket vi bruker, så jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å springe ned dørene der akkurat. Men en veldig fin butikk var det!
  • Jeg mistenker at vi egentlig er ganske enige, men at vi flisespikker litt, spesielt på tall og begreper? Som sagt mener jeg også at visse raser kan være farligere enn andre (størrelse, vokt, jakt og alvor er stikkord). Legg til eiere som ikke vet eller respekterer hva de har i andre enden av båndet, så kan det føre til særs uheldige hendelser. Men jeg tror også at USA er et ekstremt dårlig land for å se etter tall som kan belyse spesielt en eventuell genetisk komponent, nettopp fordi så store deler av dyreholdet er utrolig ulikt fra her hjemme. Utenfor et tenkt laboratorium og ute i den virkelige verden er det faktisk nærmest umulig å løsrive det genetiske fra alle de andre forferdelige omstendighetene som går igjen for hunder som er involvert mer alvorlige hendelser. Det dreier seg stort sett om hunder som har ganske forferdelige liv. Labrador ser ut til å ligge på i underkant av 90 000 årlige registreringer. Så den vil ihvertfall nærme seg pitbullignende hunder i antall. Så vi sitter igjen med pitbuller, rottweilere, schæfere og "huskyer" som alle trolig er overrepresentert. Og det er vel ingen store overraskelser der? Det er som sagt raser ihvertfall jeg ser an kombinasjonen av eier og hund når jeg er ute og går. Ikke så mye for min egen del, i og for seg, men for min egen hunds skyld. Labradorer generelt slår meg ikke som hunder med spesielt mye alvor eller vokt, til tross for størrelsen. Mitt hovedpoeng er vel egentlig bare: Gener + uegna eier ≈ farlig. Hver for seg tror jeg gener og uegna eiere langt sjeldnere fører til alvorlige ulykker. Det er plenty av folk jeg passerer hvor jeg er veldig glad for at de har chihuahua, eller retriever, liksom. Mens de (få) av noen av de nevnte rasene i nabolaget har supersolide eiere med stålkontroll, så de bekymrer meg heller ikke, til tross for at et par åpenbart hadde spist det meste som er mindre enn dem på fire bein hvis de fikk muligheten. Men, ingen av dem virker spesielt agressive mot mennesker, den slags har jeg faktisk nesten kun opplevd fra (redde) småhunder. Unntakene, vel, da er vi tilbake til hvem som burde få eie hund. I Oslo er det helt klart en del mennesker som, ja, sikkert har godt av jevnlig omgang med dyr, men som ikke burde få eie noen selv... Red.: P.S. Valgte kun rottweiler fordi den var nummer to, så ingen baktanker med det.
  • Du velger rottweiler (øverst), som i særklasse ligger som nummer to (med 5 ganger flere hendelser enn nummer 3 og 10 ganger mer enn labradoren) og meget vel også kan være både overrepresentert og mer overrepresentert enn pitbullen. Ikke bare meget vel, når jeg tenker meg om. Sannsynligvis. Det frikjenner ikke pitbullen, det bare inkluderer rottweileren i en rase som bør ses nærmere på. Og da kom jeg på en vitenskapelig artikkel som jeg leste for lenge siden som egentlig sier akkurat det. Nærmere 2/3 av alle skader behandlet på et barnesykehus over en periode på 5 år skyldtes pitbull (ca 50%), rottweiler (ca 9%) og en blanding av disse (6%). Med 30-60++ ganger mer enn alle andre raser bortsett fra rottweiler så er det svært mange forutsetninger som skal bikke pitbullens vei før man kan si at den ikke er overrepresentert gitt denne statistikken. At det feks skal gå 60 pitbuller per labrador anser jeg som fullstendig urealistisk. 10 også for den saks skyld. Når det kommer til dette med andre faktorer enn genetikk (eiere, oppdrettere) så har vi alt dekket det og vi er helt enige i at det selvsagt spiller en rolle.  Hovedpoenget i min første post var at jeg innser at statistikken og forskningen på området ikke er god nok til å konkludere (det er imidlertid vanskelig å lese det som er som noe annet enn at det trekker i en retning), men kombinasjon med det man vet om genetikk - inkludert det at funksjon (i vid forstand - også mentalt) følger form - og ren logikk så er det svært mye som taler for at enkelte raser rett og slett er vesentlig farligere enn andre. Og at pitbullen er en av flere slike raser. Det betyr imidlertid ikke at jeg mener utenlandsk statistikk hvor man blander sammen "pit bulls" og seriøs avl av "American pit bull" vil være representativt for seriøs avl av amerikansk pitbull i Norge, og heller ikke at jeg nødvendigvis er for raseforbudet.  
  • Min egen erfaring som dyrepleier er at det er kjempebra med sekretærer. De tar gjerne telefoner, salg, innsjekk av pasienter , vask av utstyr etc. Så får dyrepleierne tid til å gjøre klinisk arbeid som tannrens, narkose etc. Alle de jeg har jobbet med har ikke hatt utdanning da. Men utdanning er sikkert nyttig. 
  • Hvor (hvilken kennel) kommer han fra? 😊
 • Nylig opprettede emner

×