Gå til innhold
Hundesonen.no

Cams

Medlemmer
 • Innholdsteller

  492
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Cams last won the day on 5. April

Cams had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

680 Excellent

6 følgere

Om Cams

 • Rang
  Bekjent
 • Bursdag 05/10/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Hemmelig
 • Bosted
  Strømmen
 • Hunderase
  Welsh Corgi Cardigan

Nylige profilbesøk

5,699 profilvisninger
 1. Jeg har ikke så mye tid til diskusjon akkurat nå, så jeg etterlater heller noen linker hvor man kan lese litt selv. https://seaworldcares.com/research/research-helps-wild-whales/ https://seaworldcares.com/en/research/nfwf http://www.nfwf.org/killerwhales/Pages/home.aspx https://seaworldcares.com/-/media/SeaWorldCares/2014/11/Research Helps Wild Killer Whales Infographic.ashx
 2. Ville ikke helt kalt det hurra, men. https://themedreality.wordpress.com/2018/07/29/if-youre-applauding-thomas-cook-for-dropping-seaworld-and-loro-parque-you-havent-seen-the-other-side-of-the-two-headed-dragon/amp/?__twitter_impression=true Det er ingenting å rope hurra for at shady firmaer som fremdeles får sine dyr fra uetiske kilder nå får mer promosjon og besøkende. Jeg lurer på hvor lang tid det skal ta før folk forstår at Loro Parque og SeaWorld faktisk ikke er de verste, men faktisk heller er de som er i fronten av å redde marineliv på verdensbasis, og vil være de med mest kunnskap, forskning og erfaring til å kunne redde ville bestander av spekkhoggere og andre hvaler den dagen det kommer. Og den dagen kan komme innmari fort..
 3. Marvin

  Gratulerer så mye med en søt liten tass! Så utrolig varmende å se gleden du har over valpen, du bare stråler! Digger navnevalget!
 4. Jeg er enig med Mattilsynet/Torunn Knævelsrud her. (bra dame!) For en kort periode så hjalp jeg til som fosterhjem, og i den perioden så jeg nok av "villkatter" som er født ute og levd mesteparten av livet ute som plutselig nå skulle bli tvunget til å være innendørs og bo med mennesker. Kattene tilbringer jo resten av sitt liv som en redd, stressa hårball under sofaen. For et liv. Nå var den jaggu redda, gitt.. Utallige fosterhjem med slike katter, som heller kunne brukt tid og penger på en katt som man faktisk kan gjøre om til en sosialisert hyggelig pus.
 5. Reptiltråden

  Pga mye tekniske problemer, så fortsatte vi livesendingen på Facebooksiden vår, CMreptiler, istedet. Titt gjerne innom! I natt tipper jeg de første vil krype ut!
 6. Reptiltråden

  Hehe ja, som sagt så skjer det nok ikke så mye der før om ca 5 dager. slangeegg føles som en gymbag i lær med masse tung væske inni. *ler* beste måten å beskrive de på.
 7. Reptiltråden

  Kullet som ble lagt to måneder siden er straks klekkerklare, og vi har satt opp en LIVE-stream slik at andre kan bli med på moroa også! Eggene er på dag 52, og jeg tipper de vil klekke iløpet av 5-7 dager.
 8. Reptiltråden

  Som nevnt før her så skal helst greske (europeiske) landskilpadder holdes utendørs. Men fordi Miljødirektoratet har gjort seg vanskelige her og sier at utendørshold av reptiler ikke er tillatt så må man søke om tillatelse til dem. Mattilsynet anbefaler å ha dem utendørs, forøvrig. Begge langskilpaddene på positivlisten er aktive dyr, og krever mye plass. Her har du to videoer om to av artene, dette er hva jeg kaller et godt skilpaddehold. Gresk landskilpadde: Rødfotet skogsskilpadde: Menneskeliggjøring av reptiler er et stort problem, da det er mange som skaffer seg slike dyr med hensikt å behandle de som kjæledyr. Reptiler er ikke kjæledyr, de er hobbydyr. Skjeggagamer liker forøvrig å sitte i høyden og "ha oversikt", men jeg foretrekker mye heller da ha et stort terrarium med muligheter for det. De er ikke nødvendigvis trelevende, men det har blitt dokumentert skjeggagamer som sitter i trær. Dette er ofte dominante hanner som følger med på domenet sitt. Omtrent aldri. Det går sikkert måneder mellom hver gang jeg håndterer dyrene for å bare håndtere dem. Håndtering er ikke viktig for meg når det gjelder reptilene mine, men jeg liker å holde de vandt med håndtering for å sikre bedre dyrevelferd. Det er kjipt å ha en slange som er livredd for hender, for det gjør medisinske undersøkelser og behandlinger en mye mer stressende affære. Her finner du (blant annet) forventet levealder på alle dyrene på positivlisten: http://herpetologisk.org/2017/07/27/hvilket-reptil-skal-jeg-velge/
 9. Reptiltråden

  Skilpadder generelt bør bo flere sammen. Ellers er det ingen reptiler (på positivlista ihvertfall) som trenger en kompis. Snarere tvert imot. Stort sett så klarer man å holde riktig temperatur i terrariet med varmematte tilkoblet termostat og/eller varmelampe. Kommer an på om man har slange eller øgle. Siden jeg har så mange dyr så har jeg bare gjort om et soverom til dyrerom hvor hele rommet varmes opp til 26 grader. Dyrene som krever en hotspot har da en liten varmematte slik at de får gradienten av temperatur i terrariet.
 10. Sonens store Reisetråd!

  Hvor innafor fornuften er det å planlegge ny tur til USA knapt noen dager etter man nettopp har kommet hjem fra USA? USA høsten 2018, let's make it happen! Seriøst bitt av USA-basillen *ler*
 11. Reptiltråden

  Flere slanger i samme terrarium er ikke å anbefale, da slanger flest ikke er sosiale. Eneste beviset man har så langt for noe som helst form forsosialliv hos slanger har blitt observert hos amerikanske klapperslanger, men ikke hos pyton- eller boaarter. NHF har forøvrig skrevet en artikkel om emnet som er verdt å titte på. http://herpetologisk.org/2017/12/03/flere-slanger-i-samme-terrarium/
 12. Reptiltråden

  Jeg forstår godt at det å ha dyr i plastbokser ikke nødvendigvis ser så positivt ut. I USA har de en stor kultur av å putte "alt i boks", mens i Europa så er det mer vanlig å ha bakkelevende slanger i boks, og trelevende i terrarier. Jeg tar det enda et steg lengre og mener at AKTIVE slanger, uansett om de er trelevende eller bakkelevende, bør få et større terrarium å boltre seg på enn å bo i en boks. Kornsnoker mener jeg er aktive slanger som bør ha mer boltringsplass enn f.eks en passiv kongepyton. (unntak er juveniler - de tåler helt fint å bo i en boks, da de er så små, og det er rett og slett både økonomisk og praktisk sett best å bruke bokser i ung alder) En kongepyton er sjelden aktiv, og dersom de er det så er det ofte stress som ligger bak. En kongepyton er lykkeligst dersom den har et lite område, en hule av en slags form, å trykke kroppen inn i for å gjemme seg. Det kan se trangt ut, men det er perfekt for kongepyton. En romslig hule gir ikke samme trygghetsfølelsen. En boks kan forøvrig dekoreres også. Da jeg hadde kornsnoker så hadde jeg dem i de største bedroller-boksene som finnes, og dekorerte med falske planter oppi der. Skulle jeg hatt snoker den i dag i dag så ville de heller fått et 120cm langt terra å boltre seg på istedet. (dersom de er fullvoksne, vel å merke)
 13. Reptiltråden

  Ja, det er helt sykt hvor stor fargeforskjell det her. For å vise det side om side så tok jeg nettopp et bilde med den andre normale hunnen jeg har, Cleo. Cleo og Zera er mer eller mindre helt like i fargen ellers, men nå ser du forskjellen. Et bilde uten blitz, og et med:
 14. Reptiltråden

  Hehe, ja. Jeg tror det nesten kan sammenliknes med at vi skulle presset ut en litt myk vannmelon... Eggene er runde og avlange, og føles myke ut. Litt sånn som lær. Ganske artig konsistens igrunn. Jeg har aldri målt lengden på eggene, men.. hm. rundt 10 cm lange? to ganger lengden av et vanlig hønseegg, sånn ca?
 15. Reptiltråden

  Vanskelig å si slik det er nå. I fjor hadde jeg ingen problemer, og valgte samtidig å vente noen måneder etter legalisering med å selge dem. Jeg ønsket ikke horden av mennesker som nå skulle anskaffe sitt første reptil og hadde tusen spørsmål hver. Jeg hadde nok av det allerede, hehe.. jeg vil tro utover sommeren så vil markedet bli ganske mettet, da jeg vet det er flere som venter mange kull i år, særlig her på Østlandet. Men det er ikke noe problem for meg å ha ungene lengre heldigvis. Hvis det hadde vært det så ville jeg nok ikke avlet.
×