Gå til innhold
Hundesonen.no

Cams

Medlemmer
 • Innholdsteller

  480
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Cams last won the day on 5. April

Cams had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

657 Excellent

6 følgere

Om Cams

Profile Information

 • Kjønn
  Hemmelig
 • Bosted
  Strømmen
 • Hunderase
  Welsh Corgi Cardigan

Nylige profilbesøk

5,317 profilvisninger
 1. Reptiltråden

  Vanskelig å si slik det er nå. I fjor hadde jeg ingen problemer, og valgte samtidig å vente noen måneder etter legalisering med å selge dem. Jeg ønsket ikke horden av mennesker som nå skulle anskaffe sitt første reptil og hadde tusen spørsmål hver. Jeg hadde nok av det allerede, hehe.. jeg vil tro utover sommeren så vil markedet bli ganske mettet, da jeg vet det er flere som venter mange kull i år, særlig her på Østlandet. Men det er ikke noe problem for meg å ha ungene lengre heldigvis. Hvis det hadde vært det så ville jeg nok ikke avlet.
 2. Reptiltråden

  Hurra! Manjano har lagt egg mens vi var på jobb i dag. 6, kanskje 7 stykk!
 3. Hva er drømmehuset ditt?

  Vi har faktisk vært på tanken. 😂👌🏻 Men da blir det ikke hus med hjul isåfall. 😜
 4. Hva er drømmehuset ditt?

  Tiny house! Jeg bor nå i en stor enebolig med stor terrasse, og jeg er drittlei hagearbeid, maling, pusse opp, mur som sprekker opp, dårlig håndverkerjobb gjort av tidligere huseier som gir meg store problemer nå, og holde ting generelt vedlike... Et lite tinyhouse passer meg helt perfekt. https://www.huffingtonpost.com/2015/02/25/tiny-house-giant-journey-photos_n_6746974.html
 5. Noen her med skilpadde som kan gi meg råd og tips?

  Skilpadder er ikke mitt ekspertisefelt, men hva jeg forøvrig vet er at trekjøl skal ha 800 + liter kar. Helst 1000. De er svært aktive, og bør ikke gå i små kar. Du trenger kraftig filtersystem da skilpadder driter og møkker ned vannet hurtigt, en landdel hvor de kan grave og varme seg under UV lys og solspot. De aller aller fleste som skaffer seg skilpadde forventer noe annet, blir skuffet og dyra ender opp som kasteball. Derfor, unngå impulskjøp som pesten og vær helt innafor med tanken om at skilpadde er antageligvis ikke så gøy som folk flest ser for seg det er. jeg anbefaler sterkt å ta kontakt med Espen hos landskilpadde.no , han er Norges ekspert på skilpadder, og har i skrivende stund flere trekjøl som trenger nye hjem. (Han driver omplassering) Han selger ikke til hvem som helst, og vil finne ut fort om du er dedikert og klar for skilpaddehold.
 6. Reptiltråden

  Frøken nummer to, Zera, som har begynt å utvikle eggfollikler, tenkte å vise hvor visuelt synlig dette faktisk er hos kongepyton! Bilde med hvit bakgrunn er tatt for flere år siden når hun var rundt 1200 gram, bildet på teppet er tatt et par dager siden. På teppebildet ser dere at hun er en mye lysere farge, dette kalles "glow" på reptilspråket. Kongepytoner vil faktisk "gløde" i fargen når de utvikler egg! Hun vil fremdeles fortsette å parre i denne fasen, frem til hun får eggløsning.. som jeg også håper jeg får tatt bilde av, for det er om mulig enda mer moro hvor synlig dèt er.
 7. Reptiltråden

  Næh, alle er ikke visuelt lett å skille mellom hverandre. Da vil jeg tippe det er rundt 3500 kanskje. Vanskelig å si. Men ja, morpheindutrien hos enkelte reptilarter er ganske insane. Jeg har vært på feltherpetologitur med Norsk Herpetologisk Forening denne helgen på Vestlandet, og kom hjem til stutgravid Manjano. Det ser ut til at vi kan forvente egg iløpet av et par ukers tid allikevel. En liten tid før kongepyton legger egg så legger de seg på ryggen for å ligge mer komfortabelt, et ganske sikkert tegn på graviditet samtidig som at hua slutter å spise mens hun allikevel vokser og eser ut. Kunne kjenne et sted mellom 7-8 egg på henne, så det blir spennende! Samtidig så kjenner jeg rundt 7 follikler hos ei normal hue også, så ikke umulig det blir to kull i år. 😁 Herlig!
 8. Reptiltråden

  Jeg liker begge deler! Jeg syns ikke at alle morpher er mer spennende enn normale, det er mange morpher jeg ikke har så mye til overs for. Men morpheavl er veldig artig, og jeg er fascinert av de store variasjonene som kan forekomme hos en enkelt art. Det finnes jo rundt 5000 mutasjoner hos kongepyton alene, og det er jo helt sinnsykt! Men, når det gjelder for eksempel tigerpyton og de aller fleste snoker, så foretrekker jeg absolutt viltfarget mest. Viltfargete kornsnoker er utrolig vakre, mens disse blasse, mønsterløse morphegreiene er jeg ikke så fan av.
 9. Forhindre hoggormbitt

  Dessverre, lokaliteter med mye hoggorm er beskyttet blant feltherpetologer, da 1) vi ønsker ikke at stedene skal bli overtrafikkert av folk som forstyrrer slangene, samt 2) det finnes altfor mange onde mennesker der ute som bevisst går til hoggormsteder og hakker de ihjel med spadene sine. Så det å røpe overvintringssteder på et åpent forum er som å signere dødskontrakten til kjente og kjære hoggormpopulasjoner. Slik jeg ser det, så er det egentlig bare å anta at det er hoggorm de fleste steder i skogene rundt Oslo. Spesielt steder med mye sol.
 10. Forhindre hoggormbitt

  Jeg er jo en av de få hundeeierne som også syns hoggormen er fantastisk vakker og tilbringer tid ute i skog og mark for å målrettet finne dem. Det finnes områder som er populære turstier rundt Oslo som også er fulle av hoggorm, og det er mye folk som går med bikkja i de samme områdene. Så mitt tips til deg - ser du en og annen person som går å titter mye nede i lyngen mens de lister seg rundt på tå og åpenbart leter etter noe, så bør du ha bikkja i strammere bånd. Særlig nå (ja, selv når det ligger snø på bakken) og utover våren er hoggormen mye samlet i klynger og holder seg i nærheten av overvintringsstedene for å unngå nattfrosten. Utover sommeren vil de spre seg mer utover et større område og er derfor mindre "konsentrert."
 11. Reptiltråden

  Kongepyton extravangza! Først ute, noen av ungene jeg klekket frem. Noen er normalfarget, mens de kremete grå er mojave. Jeg har beholdt to stykk fra dette kullet, en normal og en mojave. Ei godt voksen yellow belly dame jeg har hatt en del år, hadde håpet på kull på henne i år, men ser kanskje ut til at det ikke skjer noe der i år. :/ Og tre små frø jeg kjøpte i september fra en norsk oppdretter, veldig fornøyd med denne gjengen! En flott liten piebald gutt, født sommer 2017 En pastel gutt, født sommer 2017 Og ei lita beskjeden butter/lesser frøken, født sommer 2016 Dette var litt av gjengen min.
 12. Reptiltråden

  Kan jo dele litt fra mitt første kongepyton kull i fjor. 8 egg totalt, men ett egg døde. Få ting er mer spennende enn å se de første hodene poppe frem etter 65 dager i klekkeren. De blir gjerne liggende i eggene sine noen dager etter de har kuttet hull i skallet - det er for å absorbere opp all eggeplommen. Som oppdretter må man bare pent vente til ungene "forlater redet" på egenhånd, og tålmodigheten blir virkelig satt på prøve. Baby-snoot. Når de først er ute, så er de ganske små. Her sammen med mor, Cleo. Poster flere, "ikke-mobilbilder" av kullet i morgen.
 13. tes t

 14. Reptiltråden

  Hehe, ja, det har det nok, men det er isåfall takket være uansvarlige eiere som ikke har sikret terrariet skikkelig. Jeg kommer forøvrig kun på slike tilfeller når det gjelder ville slanger som treffer på katter eller småhunder i hagen. Det er forøvrig et langt større problem at katter lirker opp terrariet og "goes to town" med stakkaren som bor der. Jeg kan telle titalls tilfeller jeg personlig har hørt om, både i Norge og utlandet, hvor eiere kommer hjem til skada slanger og øgler. Et nylig tilfelle i Norge hvor katta spiste halve øgla på bare et øyeblikk mens eierne var ute av rommet i 5 minutter. (øgla var i terrariet, men katta fant ut hvordan komme inn til den) ...Forøvrig èn av grunnene til at jeg får så fnatt av reptiler og andre kjæledyr på samme bilde. "Katten min elsker øglen, de kan ligge å kose i sofaen i timesvis!" Nei....
 15. Reptiltråden

  Jeg startet med kongepyton som første slange, og jeg angrer ikke. Det var helt klart litt utfordringer i starten, men dersom man er en seriøs og dedikert dyreeier som setter sitt dyrs behov fremfor sine egne så er det ingen "nybegynner-problemer" man ikke skal klare å takle helt fint. Les, og snakk med erfarne folk, så bygger man tilslutt opp sin egen erfaring når dyret er i hus. Dersom du egentlig ønsker en pyton, så syns jeg ikke at du skal kjøpe kornsnok først. Jeg er hardbarka pyton/boaentusiast, og syns snoker er noe av det kjedeligste i verden, med noen veldig få unntak. Vanskelighetsgraden mellom artene er ikke så enorm. Det blir litt som å heller kjøpe seg mus selv om du aller helst hadde lyst på en rotte eller hamster. Handling, mener du håndtering? De fleste slangene på positivlisten takler å bli holdt i ny og ne, men husk at all kontakt med disse dyrene er for din egen del - ikke for dyrets. F.eks, hunder ser på eieren sin som trygghet, de ønsker å være med oss, de søker seg til oss for å oppleve kos og hygge, kroppen deres frigjør endorfiner når vi klør de bak ørene - dette skjer ikke hos reptiler. Det er forøvrig lurt å lære reptilene at håndtering ikke er farlig, for det vil sikkert komme en dag hvor den må til veterinæren eller du må holde den litt fast for å se nærmere på et problem. Ved å håndtere dyret ditt noen ganger i måneden så (legg merke til at jeg ikke sier "hver dag") så vil dyret være mer rolig og aksepterende når situasjonen krever det. Med det sagt, så er reptiler hobbydyr, ikke kjæledyr. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg også håndterte reptilene mine mye i starten, det tror jeg de fleste gjør - men dette er jo over 11 år siden nå og kunnskapen på den tiden var noe annet enn hva den er i dag. Jeg hadde forøvrig problemer med matvegring hos min kongepyton de første månedene, og når jeg fikk surra meg rundt til å skjønne at det kunne være på grunn av håndteringen og sluttet med det så begynte slangen å spise. Og har ikke sluttet å spise siden. Billigeste og beste alternativet er å kjøpe frossenmat. Det kan enten gjøres i dyrebutikken, eller via nyåpnede firmaer, slik som reptilfor.no eller https://zooticus.no/nettbutikk.html#!/frosne-fôrdyr C02 gass eller nakkestrekk.
×