Gå til innhold
Hundesonen.no

Henriettebah

Medlemmer
  • Innholdsteller

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Henriettebah

  • Bursdag 11/28/1990

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Råholt
  • Interesser
    - Hund - hest - foto -
  • Hunderase
    Irsk Softcoated Wheaten Terrier
  • Mine dyr
    Wheaten terrier født 11.07.14

Nylige profilbesøk

2,361 profilvisninger

Henriettebah's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

74

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei! Er det noen her som jobber som hundefrisør enten heltid eller deltid? Jobber du i noen andre sin salong, i kjede eller for deg selv? Har du utdanning eller selvlært?
  2. Min hund får alt fra 30 min til 2,5 times tur.. Helt avhengig av hvor mye tid jeg har den dagen, formen og været. Er det - 20 og skikkelig surt, så blir det ikke like lange turen som en det hadde blitt en fin høstdag f.eks. Jeg prøver å få til minst 1time hovedtur hver dag, men jeg får ikke dårlig samvittighet om det blir en dag med kortere tur, for andre dager igjen går jeg lenger. Jeg syns det kommer veldig ann på hvor mye oppmerksomhet, kos og lek hunden får utenom turene også..
  3. Hei alle sammen! Siden jeg har flyttet opp til Hedmark hvor det som oftest er ordentlig vinter med masse snø så kunne jeg tenkt meg å teste ut bikkja litt når det gjelder trekk. Han er ikke noen typisk trekkhund (wheaten terrier), men har testet han forran sparkesykkel noen ganger, og dette syns han er kjempegøy, og trekker veldig bra. Har sett en del på kickspark, men usikker på om den er verdt pengene. Noen her som har erfaring med den? Har sett det har vært diskutert tidligere, men dette for flere år siden, og tenker kanskje den kan ha blitt forbedret nå noen år senere. Så, noen som kan anbefale meg å kjøpe meg en slik spark? Eller eventuelt andre alternativ? Jeg er ikke noe god på ski, og sliter med knær som jeg helst ikke skal utsette for vridninger så er derfor skeptisk til dette. Takk for alle svar :)
  4. Takk for tips, da skal jeg prøve dette først ? og til flere av dere andre: det har aldri vært snakk om at jeg skal kappe av ballene ? snakk om hormonchip!
  5. Men ja, dette var ikke en diskusjon om hunden min og meg, så fortsett å diskuter! så kan dere som er uenige/enige/vil komme med tips heller skrive en melding til meg.
  6. Jeg vet at det ikke løser alle problemer. Jeg trener f. eks på dette med passering hver eneste dag når vi går tur. Hva gjør alle dere andre når hunden blokker helt ut og klikker bananas? Jeg kan godt fortsette som dette framover jeg. Syns jo det er veldig kjedelig å ha en hund som folk tror skal spise opp hundene og barna deres fordi den bjeffer som en gal Men mest av alt tenker jeg det må være slitsomt for bikkja som er så høyt oppe i disse situasjonene at han nesten skjelver. Han hopper også rundt og blir helt stressa hver eneste gang det dukker opp en hund på tv, han hører bjeff ute osv.. Han blir også gal uansett om tispene har løpetid eller ei. Hadde vært en tispe her, og da peip han og sutra i flere timer etterpå og var helt fra seg.
  7. Tusen takk for svar, skal sjekke opp bøkene hennes
  8. Kanskje det er meg som er den fæle her inne, men dette synes jeg faktisk høres verre ut enn å sette inn en chip (som høres ut som er tortur av hunden av enkelte her inne) Skal jeg holde på med dette til han er 2år mener du? Hvordan skal han få lov til å være hund når han ikke får snuse på noe som helst, og gå med stram line hele turen? Dette høres ikke noe hyggelig ut verken for hund eller eier... Jeg lar han ikke markere så mye han vil, drar han med meg når jeg syns det er nok, men lar han fortsatt snuse rundt. Når det gjelder passeringer har jeg han alltid på venstre side og drar han med meg, så dette vinner han aldri noe på. Aldri fått hilse på andre hunder når han holder på slik.
  9. Nei, sa ingenting om at han rir på alle han møter... Han dominerer ved å legge labbene over nakken på andre hunder (eller hvordan jeg skal forklare det) småbite over nakken og andre steder, lar de ikke gå først på tur f.eks Dette kan såklart skyldes at han er usikker, men stress tror jeg ikke det er.
  10. Jeg skal sette inn hormonchip på min hannhund neste uke, altså kjemisk kastrering. Jeg har tenkt en stund på dette, og har følt at dette er en for lettvin løsning og er redd for hva folk skal tenke. Har hørt så mye fordommer og føler at folk tenker "ho der vil bare ha en lat hund som ho ikke trenger gjøre så mye med" eller "ho gidder ikke å trene med hunden så velger heller den lette løsningen"... Jeg har en hund som er fantastisk på alle måter. Veldig bedagelig fyr som elsker mennesker, og som er veldig rolig og flink med andre dyr. Men, han har veldig mye hormoner og er veldig dominant. Han markerer hver femte meter, dominerer alle hunder han møter, og bjeffer noe VOLDSOMT når han møter hunder i bånd på tur. Han har også dager (spesielt om det er løpetid i nærheten) hvor han er veldig rastløs, piper, sutrer og varsler veldig mye. Jeg ser hvor frustrert han er, og jeg syns det er synd at dette skal ødelegge så mye for han. Han blir også fort distrahert og det er veldig vanskelig å trene han med andre spennende hunder i nærheten. Og han stikker når han er løs og får ferten av noe. Derfor har jeg han heller ikke løs. (nå er det jo båndtvang uansett da) Jeg har virkelig prøvd å trene på passering av hunder på tur. Jeg har med leker, godbiter, pølser osv, men han blokker helt ut og reagerer ikke. Før bjeffet han aldri på andre hunder, passerte rolig og var mye mer oppmerksom på meg. Dette skjedde nesten over natten når han var rundt 6-7mnd.. så derfor er jeg nesten helt sikker på at det er hormonene. Han har aldri fått lov å hilse på alle hunder han ser, og har heller ingen negative opplevelser. Så derfor skal jeg nå prøve å sette inn denne chipen for å se om det hjelper. Jo, jeg gjør det jo også for min egen del da jeg synes det er frustrerende når treningen ikke gir resultater, men også for at hunden skal slippe å være så stresset og frustrert, og jeg ser ikke noe galt i det!
  11. Min sover som oftest så lenge som jeg sover, jeg gidder nemlig ikke opp supertidlig når jeg har fri og han har lært seg det at det ikke nytter så han kan fint sove til rundt 11 om han gikk på do siste gang i 24 tiden om kvelden. Hvis han må tisse tidlig slipper jeg han ut så han får tissa, og så legger vi oss igjen. Men han hater virkelig å stå opp tidlig og de dagene jeg begynner på jobb 0800 og drar hjemmefra 0700 så må jeg bokstavelig talt bære han ned fra sofaen, haha.. (han er med meg på jobb)
  12. Har en passat stasjonsvogn! God plass til ene hunden jeg har og bagasje!
  13. Takk for svar alle sammen! Jeg tenker at jeg bør klare 3-4 vakter per uke i tillegg til studier. Det er jo såklart en del lesing og oppgaver osv, men forelesninger er kun en samling per mnd ca. Planen er å få jobb som ekstravakt på akutt psykiatrisk ved siden av, for da har jeg mye å knytte det faglige opp mot. Eneste jeg kvier meg litt for er å si opp min nåværende jobb siden jeg har 70% fast og får ekstravakter slik at jeg har en sikker inntekt.. Med bil, hund og studielån er det litt skummelt å miste en sikker inntekt syns jeg...
  14. aaah, da ble det nok lagt ned før jeg begynte å farte på byen, hehe.. Er et utested der nå som heter Jensemann og kona
×
×
  • Opprett ny...