Gå til innhold
Hundesonen.no

Djervekvinnen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,883
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Djervekvinnen last won the day on 29. Desember 2013

Djervekvinnen had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

3,650 Excellent

Om Djervekvinnen

 • Rang
  Life is too short to have slow dogs!
 • Bursdag 7. Oktober

Contact Methods

 • MSN
  prestekragen@hotmail.com
 • Website URL
  http://www.livetinord.com

Profile Information

 • Hunderase
  Greyhound
 • Mine dyr
  Mynte - Greyhound
  Nitro - Greyhound
  R.I.P Chanti - Dobermann
  R.I.P. Hera - Dobermann

Nylige profilbesøk

17,310 profilvisninger
 1. Jeg kan godt tillate noen feil eksteriør sett, så lenge hunden har et veldig bra gemytt og psyke. Mentalitet er for meg veldig viktig, for det er nok av hunder som har mentale brister. For meg veier det tyngre enn om at hunden har litt feil ørestilling eller er litt for liten etc. Om hunden gjør det greit på utstilling, men ikke nødvendigvis når toppen, gjør ingenting, så lenge hunden er innen rasestandaren. At hunden har feil som kan føre til helseplager og sykdom, det er ikke så bra i mine øyne. Jeg tenker at en avelshund må være frisk. Og spesielt hvis rasen har spesifikke problemer, så bør man i hvertfall unngå det. Tenk på potensielle plager valpene kan få, hvis du bruker en hund med fare for dårlige tenner og kneproblemer. Jeg har en tispe som har haleknekk (ikke diskvalifisert feil på rasen). Jeg kunne godt ha brukt henne i avel hvis hun hadde vært bedre mentalt. Hvis hun hadde vært mentalt sterk og hatt en utmerket gemytt, sett veldig bra ut eksteriør sett så kunne jeg forsvart det å brukt en haleknekk hund. Men nei, ikke slik det er nå. I noens øyne ville hun nok vært god nok, men ikke i mine øyne. Jeg setter høye krav til mentalitet. Man er jo aldri garantert noe som helst, men hvis man bruker et så godt utgangspunkt som mulig, ja da har man ihvertfall gjort det man kan.
 2. Lengde på hundenes klør

  Hvordan da? Virker litt upraktisk for en art å ha føtter som "ikke fungerer".
 3. Lengde på hundenes klør

  Villhester trenger jo ikke noe hov stell, slik våre tamme hester gjør. De blir vanskapte hvis man ikke steller hovene. Så slik som hunder, så blir ikke klørne brukt naturlig slik man har hundehold i dag, kontra ulv, rev osv som graver og løper mye i skogen.
 4. Min tispe har innbildt nå og hun spiser veldig lite for tiden. Jeg trimmer ikke ekstra heller. Det kommer til å gå over. Noen vil sture litt og være slappe. Min legger på seg og blir blubben, mye fordi hun får så store jur. Jeg ville ikke gitt galastop annet enn hvis hunden var plaget med mye melkespreng og ubehag.
 5. Turister- dra hjem!

  Følte litt på det selv, på Gran Canaria. At lokale virket litt lei av oss turister. Jeg kan godt forstå det. Når det blir en "invasjon" av det. Der har de jo egne lokalsamfunn og bydeler av nordmenn og svensker som bor der. Og mange tar seg litt vel tilrette også, og har lite respekt og rølper og styrer. Ikke så koselig. Tenk hvis det var slik her i mitt nabolag...Ser ikke for meg at det vil bli bedre nå å være turist der, med denne kampanjen. :/ I Lofoten har de jo problemer med det også, med oversvømming av søppel og drit omrking, i sesongen, og umulig å skal ferdes i området i den tiden for det er lange køer og fulle overnattingsteder, ødeleggelse av turstier osv. Det kreves endel for å tilrettelegge for kommunene, også økonomisk. Men turister gir jo grunnlag for jobber og økonomisk vekst. Mange kan tjene på det. Det er postivit. Så lenge turister legger igjen penger, og flere vil få utbytte av det. Men vi ser her hos oss at mange bo bil turister ikke legger igjen så mye penger, for de har med seg alt selv. Og de fisker masse og tar med seg, (fileèr som resten bli kastet) og flere turområder har blitt helt nedtråkket av trafikk, og det blir endel søppel langs veiene og rasteplassene. Det er ikke så kjekt synes vi.
 6. Lengde på hundenes klør

  Jeg liker klørne korte, hater lange klør. Har sett mange bilder av hunder med alt for lange klør. Det ser ikke noe særlig behagelig ut å gå med. Vekten av hunden skal ikke trykke på klørne, men på poten. Jeg har korthårshunder,så klørne vises veldig godt på dem. Jeg klipper 1 gang i uka. Da hører jeg ikke like mye at de går på gulvet . Men hannhunden har tykkere og lengere klør enn tispa, så får ikke klippet de så kort som jeg ønsker. Greyhound har kompakte og knyttede tær, så da tåler de å ha korte klør, kontra raser som har flatere poter som da kanskje vil få for korte klør hvis man skulle hatt det likt. Dyrlegen sier at det er veldig mange som kommer inn med hunder for å få hjelp med klipp når de har blitt for lange. Det er synd at ikke folk klarer slik nødvendig stell av hunden. Men bedre at de drar til dyrlege kontra å ikke gjøre noe.
 7. Cirkus Arnardo - nå med huskyer?

  Jeg syns det er litt forskjell på hund på sirkus kontra hester og elefanter. Hunder bor med eieren sin i campingvogna og er sammen med eieren sin hele tiden. Kanskje med flere hunder også. Og de kan ferdes rundt med de andre på området. Hester og elefanter står oppstallet i trange kår hele tiden, untatt ved trening. Og det er umulig å tilfredstille slike dyrs behov på sirkus. Hunder liker å gjøre ting, og vise frem kunstner for et publikum er jo ikke så ille, så lenge alt gjøres positivt og hundene er egnet for det. Man ser fort om en hund liker å trene og utføre triks. Så jeg er imot store dyr på sirkus, men hunder går an. Så lenge de er hverdagshund ellers og ikke står i bur feks, og at blir trent positivt. Folk reiser jo på utstillinger året rundt og bruker mye tid med dette. Og som nevt her, andre hundesporter. Alt kan være potensielt negativt, det avhenger av folket de omgås.
 8. Dekker Agria fjerning av jursvulst?

  Hadde en grei samtale med veterinær. Føles mye bedre nå, og godt å har konkludert. Det er bare å følge med ang kuler. Heldigvis har hun ikke pels, så da ser man det fort. Og kastrering er ikke vits så lenge hunden ikke er veldig redusert. Innbildt er oftest værst for eieren,og det er jo sant. Det å forebygge kuler med det er også litt ulik mening om. Det er mest livmorbetennelse det hjelper mot. Ellers må det gjøres tidlig. Leste selv et sted før 4 løpetid. Så nå er alt tilbake til normalen. En litt ko ko hund pga innbildt men ikke like mye melk denne gang.
 9. Akkurat nå APRIL

  Er det dumt av meg å gi nabo beskjed om å prøve å begrense bjeffingen til hunden etter kl. halv 10 ? Jeg legger meg tidlig pga jobb, og hunden står å bjeffer endel ute og det høres ganske godt. (har åpent vindu) Men de vanlige reglene er vel stille etter kl 11?
 10. Labrador retriever -en rase med utfordringer?

  Vi har mange labbiser i hundeklubben. Jeg synes de virker som veldig greie, enkle hunder. Litt all round som kan brukes til det meste og har et bra gemytt. Ikke noe bråk og styr med dem. Men de har jo en tendens å legge på seg,så vil tro det kan være litt vanskelig det med mat. Vi har en koselig hannhund i klubben og han er som en stor rottweiler i hode og nakke. Sykt kraftig og sterk!
 11. Galileo Galilei

  Fine bilder Det ser nå ut som han stor koser seg
 12. Akkurat nå APRIL

  Mikroplast problem. En av mange grupper som forurenser slik : https://naturvernforbundet.no/marinforsopling/flere-hundre-tonn-mikroplast-rett-ut-i-havet-article37577-3788.html Her har vi mange oppdrettsanlegg.
 13. Akkurat nå APRIL

  Men er plast problematisk hvis den sorteres slik den skal? Det er vel plast på avveie og i vaskingen eller i industrien som er problemet for naturen?
 14. Dekker Agria fjerning av jursvulst?

  Nå har kulen på Mynte gått bort! Veldig rart. Da kan det ikke ha vært noen svulst.. Må ha vært noe med melkekjertelen eller noe da.. Siden hun er innbilt for tiden. Jeg skal uansett dra til dyrlegen og få en skikkelig sjekk. Og dermed blir det ikke operasjon denne gangen ihvertfall. Sitter med blandende følelser av lettelse for å slippe operasjon men usikkerheten rundt risikoen med at kuler kan komme. En del av meg tenkte på kastrering som forebygging av kuler og slikt dritt, men igjen så er det jo noe med å utsette en tilsynelatende frisk hund for en slik stor operasjon. Så etter å ha tenkt på dette i evigheter, spurt rundt etter innspill falt jeg på konklusjonen: Vent. Snakk med veterinæren når hunden blir sjekket der.
 15. Veteranklubben

  Nitro har blitt veteran han også. snart 9,5 år og like ivrig og energisk som alltid. Desverre plages han med en fot (krampe), så han kan ikke herje på samme måte lengere Han bobler over av energi til tider, men kan ikke få helt fri utfoldelse. Det er eneste forskjell jeg ser på han. og han blir hvitere og hvitere i fjeset da ^_^ Jeg har aldri feiret hundebursdag før, men jeg tenker faktisk på at når han blir 10 år, skal vi ha bursdag! Min første hund med 2 siffer. <3 På bildene ser man forskjell på ansiktet. det ene er for noen år siden, det andre fra i fjor.
×