Djervekvinnen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,773
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Om Djervekvinnen

 • Rang
  Life is too short to have slow dogs!
 • Bursdag 7. Oktober

Contact Methods

 • MSN
  prestekragen@hotmail.com
 • Website URL
  http://www.livetinord.com

Profile Information

 • Kjønn
 • Hunderase
  Greyhound
 • Mine dyr
  Mynte - Greyhound
  Nitro - Greyhound
  R.I.P Chanti - Dobermann
  R.I.P. Hera - Dobermann

Nylige profilbesøk

16,424 profilvisninger
 1. Hvis jeg må nevne raser som jeg ikke har selv, så syns jeg dobermann er veldig vakre. ( Liker da best amerianske linjer som er litt mer slank i bygningen, og de må ha sabelhale og IKKE krøllhale! og være sort/tan! ) Podenco Ibencio synes jeg også er veldig fine. Kunne tenke meg å hatt en slik som er mest rød i fargen med hvite tegninger, og ikke strihårs pels. Mange av huskyene/ andre raser som liger på ulver er jo selvfølgelig også veldig pene å se på. Men tror ikke denne typen hund passer meg.
 2. Greyhound <3
 3. En slik ordning forstår jeg godt. Også med tanke på jobb. Du har jo pendlere som bor i leilighet i ukedagene og sammen i helgene feks. Og når barna er eldre forstår de mer også og er lettere å foklare ting for dem ,enn at pappa/mamma er borte hele tiden som de små kan føle. Plutselig er de hjemme, så borte, og de her og de der. "Ille" nok ved skilsmisser, men kanskje ekstra vanskelig at dette skjer når foreldrene har et kjærlighetsforhold, men virker som et skilsmisseforhold (satt på spissen)
 4. Ja hvis foreldrene har problemer er det bedre å bo hver for seg og fortsatt kunne ha et godt forhold sammen med barna. Men i mine øyne blir det rart at to velfungerende voksne som ikke har noen slags problemer skal bo i hver sitt hus og ha barna enten på besøk anenn hver uke, og at far og mor bare kommer på besøk til den andre. Jeg tror det gjør noe med familiedynamikken, og små barn forstår nok ikke konseptet så bra og kan bli forvirret av det. Men igjen, jeg dømmer ingen, folk må gjøre det som passer dem best. Mange syns jo det er rart at voksne folk "bare" er kjæresten, spesielt hvis de har vært samboerer i åresvis og så ønsker å bli særboere. Det er nok rart å se for seg. Men noen funker bedre sammen med litt space.
 5. Jeg tenker på det som å være kjærester. At man ikke bor sammen ,men er sammen. For min del så er det mange praktiske ting med å være samboere fordi man får det lettere økonomisk og dele på huslige utgifter. Jeg har vært samboer nå i 15 år, så for meg kan det til tider ha vært fristende å hatt eget bosted iblant, for å kunne ha det akkurat som man ønsker det, ha det så mye i orden man vil, bestemme når man vil være alene osv. Men samtidig er man heldig som har et stort hus med stor plass, det er lett å trekke seg unna, man inngår noenlude greie kompromisser når det kommer til husarbeid og mannen er ikke så interør interessert så jeg får ha ting mest som jeg ønsker det. Mulig det er lettere å se for seg særbo som voksen og når man er i et samboerskap (altså nyttet i det), kontra nyforelsket hvor alt man vil er å være sammen med den andre. Ofte blir det da en leilighet/hus som står tomt mesteparten av tiden, så da er det unødig økonomisk sett. Og jeg synes ikke noe som særbo hvis man har barn. Er man uten barn ser jeg ikke så store problemer med det.
 6. Jeg har aldri hatt små hunder, men JA jeg føler meg mye tryggere av å ha mine hunder sammen med meg. Tar de gjerne med ut i gangen hvis fremmede banker på. Mine er STORE, så de legges merke til. En av fordelene med å ha store hunder. Men også negativt for folk flest er skeptisk.
 7. Mange av de store myndene defineres som selskapshunder, fordi de ikke lengere brukes til det de er avlet for. (jakt) Jeg mener at ordet selskapshund kan være neagtivt iform av at da tror folk det er hunder som ikke kreves spesielt mye. Mange store raser krever mer mosjon enn de "klassiske" små selskapshundene. Flere i den kategorien er avlet nettopp som selskapshunder, og mange av de andre (store) rasene som hadde en funskjon før, blir kategorisert som det nå, så da blir det naturlig nok mer instinkter og atktivitetsbehov. Du har jo selvfølgelig store raser som krever litt mindre mosjon enn andre. Vet ikke om st. bernard, berner, new foundland, div mastiffer om de er kategorisert som selskapshunder?
 8. Har alltid syns det er litt ironisk at vi mennesker er så opptatt av dyre avel og prøver å får dem bedre, friskere osv ( de fleste da), men når det kommer til oss selv virker vi ukritiske med tanke på vår "avel". Her er det fritt frem for dårlig syn, bittfeil, allergier, dårlig mentalitet, diverse arvelige sykdommer og skavanker, dårlig rygg, dårlige knær osv osv. Nei, så lenge alt kan fikses på i ettertid er det vel greit, og om man må gå på medisiner livet ut så er det liksom ok.. Det er så rart.
 9. Syns det var ganske kjedelig med en slik hund (dobermann), for folk ville hilse på og hunden bare så en annen vei og var totalt uinteressert Da ble det en litt annen stemning på en måte haha. Men forstår det godt at det er kjekt med hunder som ikke bryr seg så mye. Kan være slitsomt med en hund som blir superivrig hvis noen kommer gående og blir litt all over the place. Har to nå som blir litt ville, med bjeffing og logring og hard trekking imot folk, det er litt tungt ja.. En mellomting hadde vært greit!
 10. Jeg har halekenekk på min hund og oppdretter var åpen om det fra starten av og vi fikk velge om vi ville ha denne eller en annen hund. Jeg fikk ingen avslag på dette fordi de brukte setningen at de solgte de som familiehunder. Syns det var litt dumt husker jeg, men samtidig var jeg redd for å ikke få hunden når jeg skulle begynne å "krangle" på det. Det stod halekenekk på papiret også, etter veterinærsjekken, så jeg var fult klar over det hele tiden. I starten fikk hunden sår på knekken og jeg tenkte tanken at jeg kanskje måtte amputere litt av den, i værste fall, men hadde ikke tenkt tanken på at da oppdretter skulle betale noe for det. Jeg har også stilt ut min hund som vanlig, fordi jeg kjøpte denne hunden som vanlig og vil da bruke den som vanlig. (rar setning men ) har bare vært på to utstililnger og har ikke fått noe trekk for halen. Nå er ikke halen like ille som den du beskriver da, tuppen går som en liten Z på en måte. Jeg tror ikke jeg ville kranglet med oppdretteren siden du visste om det, og har fått avslag. Hør med forsikringen om dekking, og jeg ville helt klart amputert halen for at hunden skal få det bedre. Lykke til!
 11. Min idelahund: Slank, elegant, kort glatt pels, lang snute, lange bein. Ingen ekstreme trekk, sunn og funksjonell kropp. Har et rolig vesen som ikke har mye stress i seg, men ikke er daff og slapp. (må like å være i aktivitet og være leken og glad) Elsker alt av folk, trygg og rolig rundt barn, vennlig innstilt ovenfor hunder, hilser på dem på en høflig måte og trekker seg unna bråk. Er vennlig innstilt ovenfor andre dyr. Har ikke jaktinnstinkt. Har god avreagering og ingen lydredsler. Rolig i bil og på reise, selvstendig til å kunne passes av andre uten problemer, og være alene uten problemer. Liker kos og nærhet, lett og ha med å gjøre og er lydig og har god kontakt med meg. Om alt dette finnes i en hund tviler jeg sterkt på, men det hadde vært drømmen
 12. Tja man ser gjerne ting som man kanskje som eier ikke er klar over /bryr seg om som kunne vært relativt greit å få mye bedre, bare med å være mer konsekvent og litt strengere rett og slett. Jeg vet veldig godt at folk er veldig forskjellige og ikke føler det likt. Noen er ikke streng i det hele tatt, noen menneskeliggjør hundene sine, andre er alt for strenge igjen osv. Noen bryr seg overhodet ikke om ting som jeg personlig ikke klarer. Om det så er bjeffing, tigging, spising av tallerken og bord, hopping, trekking i båndet og genrelt sett er all over the place uten å bli sagt ifra til at de må roe seg ned. Men igjen, folk gjør jo som de selv vil. Så får jeg gjøre som jeg vil. Jeg oppdrar ikke andre sine hunder forutenom når jeg personlig har noe med de å gjøre,(passing, gå regelmessig tur med dem osv) , og kommer bare med råd hvis de ønsker det. Og jeg er også forsiktig med å dømme så mye når det kommer til ulike situasjoner hvor man vet at hunder gjerne blir litt mer "ulydige" (ny omgivelser, på hundetreff, utstilling), for jeg selv er mer slakk på kravene mine når jeg er blant fremmede, for jeg syns ikke alltid det er så kjekt å kjefte og være streng rundt folk. Så da blir de mer "ulydig", og det er helt ok. Jeg tillater ikke at andre personer skal oppdra mine hunder på annen måte enn å være streng i stemmen og sette vanlige krav til dem som hundene burde kunne bra, men ikke noe mer enn det. Ville selv aldri tatt tak i nakken på en fremmed hund jeg ikke kjente.
 13. Ja begge mine sitter. Hannen har dog aldri likt å sitte . Det ser ut som det er anatomien som er litt utfordrende. Store lårmuskler. Tispa sitter hele tiden. Frivillig. Når hun venter, ser ut av vinduet osv. Hun har ikke samme musklene som hannen har og er ikke like tynn i bygningen.
 14. Hei! Dere som bor i Østfold, jeg lurer på om det er vanlig med mye kø inn mot Oslo på søndager? Skal til Moss neste helg og skal ta buss derifra tilbake til Gardermoen. Må tenkte litt på tidspunkt og vil ikke risikere forsinkelser pga evnt kø på ettermiddagen. Bør jeg legge inn ekstra tid? Quote meg,så jeg finner igjen innlegget 😊
 15. Ja er meget godt bekjent med torturen og grusomhetene som min elskede rase blir utsatt for. Mange har ingen anelse! Jeg blir skikkelig psykisk dårlig av slikt så jeg klarer ikke å forholde meg til det. Det er et supert tiltak de i sverige gjør! Virkelig. Jeg er medlem av flere grupper som driver omplassering av greys i ulike land,og det er trist å ikke kunne hjelpe. Hadde det vært opp til meg,hadde jeg sikkert hatt en hel flokk.. Men jeg syns også det er skumlere med omplassering kontra valp ( særlig langveis fra ), så tanken på import har ikke vært noe for meg til nå. Det hjelper nok på at noe slikt finnes i " nærheten" slik at man kan ha en bedre dialog og få kanskje bedre oppfølging.så ja, flere burde seriøst vurdere disse hundene kontra gatehunder fra spania etc hvis de ønsker å redde en hund. For dette kan være helt fantastiske hunder.