Jump to content
Hundesonen.no

Djervekvinnen

Medlemmer
 • Content Count

  11018
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Djervekvinnen last won the day on March 16 2019

Djervekvinnen had the most liked content!

Community Reputation

3789 Excellent

About Djervekvinnen

 • Rank
  Life is too short to have slow dogs!
 • Birthday October 7

Contact Methods

 • MSN
  prestekragen@hotmail.com
 • Website URL
  http://www.livetinord.com

Profile Information

 • Hunderase
  Greyhound
 • Mine dyr
  Mynte - Greyhound
  Nitro - Greyhound
  R.I.P Chanti - Dobermann
  R.I.P. Hera - Dobermann

Recent Profile Visitors

19674 profile views
 1. Ingen problem med min hannhund. Han er myk og lar seg "hersje" med av den yngre , men han er ikke nervøs av noe slag. Er bare underdannig type. Men vi må passe på den yngre så hun ikke bøller unødig på han. Går nok bare fint dette.
 2. Djervekvinnen

  Ulike reaksjoner på hund nummer to

  Familie: Hææ?? skal du ha enda en?? Nei nå må du slutte å tulle. Hvorfor det?? Har dere ikke nok arbeid med den dere har? Skjønner ikke at dere gidder! Jaja.. osv. Ikke så mye positivt ihvertfall. Venninnene mine derimot synes det var hyggelig.
 3. Djervekvinnen

  Akkurat nå, juli

  8 grader i Juli. Har hatt en dårlig start på sommeren så langt med regn og atter regn. Kjenner at man er lei. Men har ikke ferie før fredag, så da har jeg trUA!
 4. Djervekvinnen

  Hvor mye veier valpen din?

  Mine greyhounds var rundt 8-10 kg som 8 uker da jeg fikk dem. Høyde vet jeg ikke, syns de var veldig små og søte ihvertfall Nå er de begge voksne og tispa er 70 cm høy og veier rundt 40 kg (litt tung, ideelt 1-2 kg mindre) og hannen er 78 cm høy og 42 kg og i fint hold.
 5. Djervekvinnen

  Hvorfor er titler så stas?

  Syns brukstitler er mye mer imponerende enn utstillingstitler. "Alle" kan jo få utstillingstitler, bare de bruker tid og penger nok på det. Ikke trenger man noen spesielle ferdigheter heller, og treningen er jo ikke den vanskeligste. Men Lc feks er jo faktisk mye jobb og krever mer. Eller IPO eller i den duren. Det krever kunnskap og tid å få det til, og ikke alle får det til, eller at hunden duger. Det er nok derfor utstillinger er så populære, fordi "alle" kan klare å få rosetter og premier, og det liker jo folk. Så i mine øyne kan like gjerne en hund ha en Nuch, og være like interessang som en med 2 mil lange utstillingstitler. Det at noen står på stedet hvil på et Lc nivå kan jo være at de føler de klarer det nivået bra og føler seg trygg der og dermed er det moro å konkurrere på det nivået og føle man klarer det, kontra å begynne på høyere nivåer hvor det er vanskeligere. Kan jo hende at noen syns steg 1 var det målet de hadde. Det samme blir at når noen har blitt Nuch, så hvorfor stille mer i Norge da? Det er det jo mange som gjør.
 6. Djervekvinnen

  Kastrert hannhund og løpetid

  Min hanne var intens som intakt. Veldig på tispa, og stresset sykt mye og pep hele dagen. Gikk ikke an å snakke til han i det hele tatt. Og sluttet å spise over lengere tid. Han ble kastrert ved 6-7 års alderen og han er nå helt fin når det er løpetid i huset. Han kan lukte litt og sånn naturlig nok, men han er nå lett å avbryte og han hører etter når vi snakker til han. Det er mye bedre nå ihvertfall!
 7. Djervekvinnen

  Kirurgisk kastrere samtidig med kjemisk

  Jeg fikk beskjed om at de måtte helst kastrere før chippens virkning gikk ut. Noe med å holde hormonnivået stabil og lavt når han skulle kastreres. Jeg hadde da inne en 1 års chip.
 8. Djervekvinnen

  Voksen hund begynner å bli " ulydig"

  Hun er et matvrak så det skal gå fint å bruke hva som helst Må ta med godis i lomma heretter. Hun elsker å være med ut, og være utendørs, så tror ikke hun ikke har lyst. Hun er snart 6 år, så hun er ikke blitt gammel enda. Men det er mye med en hund man ikke har noen anelse om. Om de har vondt noen steder feks. Skulle ønske de kunne si ifra
 9. Djervekvinnen

  Hvor lang nattesøvn har hunden din?

  Sover så lenge vi sover. Ihvertfall ligger de i ro på plassen sin. Er i snitt 8 timer om natta.
 10. Djervekvinnen

  Tiden etter kastrering

  Det varierer fra hund til hund og smerteterskel. Min hund hadde endel smerter de to første dagene og var urolig og pep/klynket mye. Etter at smertene har gitt seg gjelder det å holde såret rent og tørt og hunden må være rolig til det har grodd (ikke hoppe og styre omkring). Det er kun et lite sår som er sydd, så det er jo mye enklere enn hos tisper. Jeg har hørt om hunder som er helt normale igjen og i full vigør etter en dag. Du må ha på krage når hunden ikke er under oppsyn så han ikke slikker på såret.
 11. Djervekvinnen

  Voksen hund begynner å bli " ulydig"

  Ja jeg skal ærlig innrømme at jeg har vært sløv med å vedlikeholde! Man glemmer det litt av etterhvert som tiden går. Tror også at man oppmuntre mer generellt, enn å kreve. Sikkert lettere for hunden å forholde seg til. Hun må jo vike endel til fordel for Nitro, så kanskje hun gjør opprør Mannen jobber borte 2 uker av gangen så da har jeg vært endel alene med dem det siste halve året, og det gjør at hun aldri får noe spesielt med alene tid og ekstra omsorg. Hun trenger nok sikkert det! Har fokusert mye på gamle hunden, og det ser hun sikkert.
 12. Djervekvinnen

  Voksen hund begynner å bli " ulydig"

  Takk for svar. Jeg får ta med godbitene og belønne mer innkalling. 🍗Det meste er nok mer spennende enn meg der ute. Kroppslige problemer kan det jo også være. Skal vurdere det.
 13. Er det flere som har opplevd tilbakegang i lydigheten på hunden sin? Mynte er voksen og har alltid har grei innkalling og hørt etter generelt sett. Nå syns jeg hun blir mer og mer "sta". Jeg ber henne om å komme til meg inne i huset, men da overser hun meg og later som hun ikke hører. Når vi skal gå ut, så går hun bort fra meg og stiller seg å ser ut av vinduet, eller legger seg på plassen sin, og kommer ikke når jeg roper. Hun vil liksom komme når hun selv vil. Jeg må mer og mer heve stemmen til henne noe jeg syns er tungvindt og unødig. Også utendørs er ikke innkallingen like bra lengere. Hun er treig, kommer ikke før etter mange rop, kan løpe lengere unna enn før, også her overser hun meg syns jeg. Før kunne jeg avbryte uønskede ting med stemmen, feks når hun graver i sengen sin. Nå "bryr" hun seg ikke og jeg må enten gå bort til henne eller skrike høyt. Jeg kan be henne legge seg på plass og hun bare setter seg der og blir sittende uten å høre på meg.😣 (Og jeg er helt sikker på at hun ikke har blitt døv! Og hun kan også kommandoene jeg ber om, som kom her, legg seg osv ). Jeg lurer på hvorfor hun har blitt sånn. og hvordan kan jeg gå frem for å ta tilbake lydigheten. I mine øyne tester hun meg og mine grenser, men syns også det er litt rart at hun har behov for det siden hun er voksen, men samtidig må man vel "kreve sin plass" hele tiden for å holde det ved like. Ihvertfall med noen typer hunder. Min andre hund har funnet sin plass for leeenge siden og bare er der og fornøyd med det. Mens Mynte har alltid vært en sjefete hund og vil kontrollere og bestemme det meste. Hun har vel tatt opp igjen kampen med sjefs tispa
 14. Djervekvinnen

  Unghund som vekker om morgenen

  En kombinasjon av nr.5 og nr. 1 er nok den beste. DU skal bestemme nårtid du skal stå opp, ikke hunden. Og da må hunden lære seg tålmodighet. Det beste er da å ikke ha hunden i senga, i den perioden, fordi da vil hunden kunne forstyrre og styre mer. Jeg har alltid hatt mine hunden i bur den første tiden, for at det lærer de å være i ro om natta. Så har de etterhvert sluttet med det, og da har fått inn rutinen. I starten er jo valper og unghunder mer rastløse og man må lære de tålmodighet. Men hvis man ikke finner en metode som fungerer, så kan man få eldre hunder med slike uvaner, samt individer er forskjellige. Mine hunder kan bli utålmodig i helgene når jeg sover lenge. Da hører jeg at de tusler litt, og kanskje litt piping. jeg har mine hunder i et annet rom enn soverommet. Da kan jeg rope til dem, GÅ å legg deg! så gjør de det. Og så venter jeg alltid litt før jeg da står opp, fordi de ikke skal få "viljen" min med pip=hun står opp. Ps. jeg hører fort forskjell på om de må veldig på do, kontra kjede seg pip. Men det er ikke alltid så enkelt dette, men håper du finner en løsning for deg.
 15. Djervekvinnen

  Unge (hunde)mødre

  Fikk min første hund da jeg var 20. Hadde aldri før hatt erfaring med hund. Men hadde samboer så da var vi jo to om dette. Jobbet først og så ble jeg student, og hunden var med. Mest i bilen. Hunden hadde seperasjonsangst så hun kunne ikke være hjemme alene, da vi bodde i leilighetskompleks. Vi fant liksom løsning på det uansett. Men det var ikke alltid optimalt. Jeg viet all min fritid på hunden og var med på det meste som var av hundeaktiviteter. Var super interessert og ville bare lære mest mulig. De første årene etter det var det 100 % hund. Jeg fikk aldri barn, så den"problemstillingen" hadde jeg ikke. Hunden ble en del av vår lille familie og vårt liv. Og når nr 2 kom, så ble det en ny utfordring, men det gikk helt fint. Tror at man som ung kanskje ikke ser like mye problemer som man kan gjøre som eldre. Man tar liksom alt på strak arm som ung, men enn nå. Nå har man erfart så mye og hva man foretrekker og ikke, så da blir man mer bevisst på hva man vil ha. Og at ønskene og interessen kan endres.
×