Djervekvinnen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,792
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Om Djervekvinnen

 • Rang
  Life is too short to have slow dogs!
 • Bursdag 7. Oktober

Contact Methods

 • MSN
  prestekragen@hotmail.com
 • Website URL
  http://www.livetinord.com

Profile Information

 • Kjønn
 • Hunderase
  Greyhound
 • Mine dyr
  Mynte - Greyhound
  Nitro - Greyhound
  R.I.P Chanti - Dobermann
  R.I.P. Hera - Dobermann

Nylige profilbesøk

16,600 profilvisninger
 1. Mine hunder blir slitne etter aktiviteter med mye sansestimuli slik som byturer, turer på andre steder med mye lukter, utstillinger, hundetrening osv. Jeg ser på det som helt naturlig. Fordi vi bor langt ute på bygda. Hundene mine ser lite annet enn natur. De er i en by kanskje 2 ganger i året og sjeldnere på utstilling. De treffer andre hunder svært sjeldent. Så når de da får oppleve annerledese ting som dette så blir de mentalt slitne. Jeg blir også veldig mentalt utslitt etter en dag på reise eller bytur. Eller en lang dag med mye folk. Jeg er ikke vant til det. Men hadde jeg og hundene gjort masse av dette regelmessig,ja så hadde vi blitt mer vante til det.
 2. Er det vanlig at dyrlegen sjekker kjertlene på slike kontroller, undersøkelser? Har så lite erfaring med dette, så må bare spørre. Har liksom ikke vært noe tema her i gården før nå de siste årene.
 3. Huff liker ikke navnet hundebarnehage. :/ Hvorfor ikke hundepass senter, dagpass for hund, hundesenter, noe som har med hund og ikke barn å gjøre. I mine øyne litt rart å blande de to. men sorry OT.
 4. Hvis da hunden har for eksempel dårlig ånde, og dere sier at det er ingen problemer med kjertlene, hvordan vet dere det? At det ikke er noen analkjertel problem? For øvrig på Mynte så kom den metalliske lukta ikke av munnen, men i nærheten av hunden og garantert fra rumpa. Nitro sin dårlige ånde var mer råtten fisk. blæh..
 5. Hvis du vil legge en innsats på å prøve å jobbe med dette problemet, så er det to personer kan du kontakte . Anders Huezo Davidsen har SAHD ihund (søk på facebook) som er en flink instruktør. Han holder til i Mo i Rana, men har jevnlig kurs/konsultasjoner i Bodø. Kan være greit å la han ta en titt. Den andre har jeg personlig ingen erfaring med, men har hørt mye positivt. Det er Rita Angler som bor på Rognan. http://www.izifix.webs.com/ De problemene du skisserer kan være komplekse og vanskelig å bukt med. Mest sannsynlig vil aldri hunden din bli bra igjen på disse områdene, men du vil kunne lære deg en bedre kontroll. Så hvis du ønsker å fortsette å ha en slik hund, ville jeg bedt om mer hjelp. Jeg ville også ha konsekvent brukt munnkurv på hunden utendørs for å sikre omgivelsene, samt være meget påpasselig på hvilke personer som omgikk hunden. Hunden vil alltid ha dette i seg, også det å ty til biting. Det er kun deg selv som må avgjøre om du vil leve med en slik hund og ta det arbeidet det kreves med det. Husk at et hundehold skal være hyggelig og ikke stressende (og trygt for omgivelsene) , men jeg forstår veldig godt hvor knyttet man blir til dem. Masse lykke til!
 6. Tror ikke jeg vil eksperimentere noe selv med dette. hvis jeg må til dyrlegen å tømme, vil jeg ha opplæring. Kjipt å måtte til dyrlege for noe man kan gjøre selv. Mynte viser nå noen tegn, men usikker nårtid man bør dra til dyrlege med dette? Til nå har jeg sett at hun har slikket seg bak og i går akte hun seg en gang. Men ikke noe lukt eller noe mer. Da hun var valp kjente jeg tydelig lukt og hun akte seg hver gang på tur. Kanskje vente litt å se det an .
 7. Folk som blir angrepet av vilt pleier gjerne å være for nærgående. De angriper som oftest hvis de er truet. Men klart, noen folk kan jo komme ufrivillig overraskende på dyr og skremme dem til å angripe. Men respekt for dyrene og gi dem nok plass, så slipper man som oftest slike episoder.
 8. Jeg har alltid brukt å massert brusk på valpeører, så ørene blir finest mulig. På dobermann kan ørene stå litt opp (som Manchester terrier) hvis man ikke teiper eller masserer. Det er lite pent. Ørene har jo alltid blitt kupert tidligere, så da kan man få dette "øre problemet" i ettertid. På greyhound er det ikke like stort problem. De skal ha rosenører og ikke ståører i hvert fall. Det står i standaren. Men har aldri hørt at dette har vært noe problem på rasen og det trengs noe slags tiltak. Man ser på løpslinjer at ståører forekommer i mye større grad, så det beviser at det kan skje med slike type ører.
 9. De doper hunder i veddeløpssporten også. De har avdekket mange tilfeller i det siste. Blant annet med kokain! https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2017/07/06/dog-racing-has-a-drug-problem-as-12-florida-greyhounds-test-positive-for-cocaine/?utm_term=.84827cbf67eb https://www.grey2kusa.org/about/drugs.php https://www.vice.com/en_us/article/8x8xak/coked-up-greyhounds-are-still-a-problem-in-the-dog-racing-industry
 10. Jeg syns min hannhund er maks størrelse på hva jeg ville ha hatt. Det kan jo faktisk bli ganske upraktisk etter hvert jo større de er! Det jeg derimot kunne tenkt meg, var en liten hund uten dvergpreg eller at de SER små ut, hvis dere skjønner. Altså en stor hund sitt utseende og anatomi, krympet ned til type 5 kg At man kan se på et bilde og ikke se om dette er en liten hund, den ser stor ut, men i virkeligheten kan man bære den på armen.
 11. Jeg vil selv velge hva jeg vil se på min private facebook. Jeg er en av typene som blir veldig preget av slike videoer og tåler det dårlig. Jeg vil ikke se dette. Dessverre er det flere som viser slike på min venneliste. Men jeg skjuler innlegg og hvis det skjer ofte kan jeg velge : se mindre fra.. osv. Det finnes noen innstillinger der. I stedet for å slette. Jeg forstår jo hvorfor folk velger å legge dette ut, men som sagt, jeg VIL IKKE se slikt. det ødelegger meg. Det skulle vært mye mer advarslet på forhånd. Har sett noen videoer som er svarte og som står: advarsel inneholder sterke scener , og da kan man jo velge selv om man vil se, eller får tid til å scrolle forbi.
 12. Katter er veldig aktive dyr, så å minimere området til inne i et hus synes jeg er litt kjipt. Jeg er dog ikke i tvil om at noen mennesker er ekstremt dedikerte og tilrettelegger mye for at innekatter har det best mulig. Ja nesten bygger om hele huset med alt mulig slags byggverk, tuneller og you name it. Også lufte gård og tar med katten på tur. Men det er nok ikke hvermannsen akkurat. Nå er det jo mange hunder som også nesten lever innomhus, og det blir jo da nesten det samme som å ha innekatt. Har selv hatt utekatt, og tror ikke jeg ville hatt innekatt.
 13. På greyhound er det veldig mange ulike farger. Hadde ikke sagt nei til en valp pga en farge. På dobermann måtte det ha vært svart, da jeg ikke liker brune (de mister litt raspreget da syns jeg)
 14. Så flotte bilder! Han har blitt bra fin nå Det ble et bra oppstillingsbilde Skal du stille han ut noe?
 15. Det MÅ være over 130 BPM for at jeg skal få noe til særlig motivasjon å oppdrive. Klarer ikke å trene uten musikk, og det meste av annen musikk ødelegger min motivasjon.