Djervekvinnen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,819
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Om Djervekvinnen

 • Rang
  Life is too short to have slow dogs!
 • Bursdag 7. Oktober

Contact Methods

 • MSN
  prestekragen@hotmail.com
 • Website URL
  http://www.livetinord.com

Profile Information

 • Kjønn
 • Hunderase
  Greyhound
 • Mine dyr
  Mynte - Greyhound
  Nitro - Greyhound
  R.I.P Chanti - Dobermann
  R.I.P. Hera - Dobermann

Nylige profilbesøk

16,779 profilvisninger
 1. Enig i at en hund bør få kunne leke /omgås andre hunder litt i hvert fall. Så å ha en lekekamerat hvor de møtes et par ganger i mnd for så å vaske hunden etterpå bør være uproblematisk Ellers går det helt greit å unngå nærkontakt med andre hunder. Det er bare å si ifra det. Så kan du selv bestemme hvem hunden skal leke med /hilse på.
 2. Det var trist å lese! Jeg har ikke allergi selv, men min samboer har det. Så har kjent litt på den frykten selv. (selv om min løsning "bare" er å gå ifra vedkomne) Slik som det høres ut så kan det virke som at du reagerer på mye. Aller først ville jeg blitt ferdig med utredningen og få kartlagt HVA det er du er allergisk for. Du sier at de ikke er noe flinke, men du må stå på kravene dine og be om seriøs hjelp. Mange allergier kan man fint teste seg for. Noen ganger kan det være en kryssreaksjon, noen reagerer mer på noe pga av noe annet. Kan være litt komplisert. Men uansett, du MÅ finne ut av dette og få rett medisin for deg. Slik at du kan leve en god hverdag. Og som nevnt, sopp/mugg er helseskadelig og må utredes det også. Du må se på alt du har i huset og fjerne alt av gulvtepper, unngå stoff møbler, gjøre rent ofte, få luftrenser, ha et så rent hjem som mulig, ikke brukt parfymer, skyllemiddel osv. Du må holde avstand fra de tingene du vet helt sikkert at du reagerer på, en periode fremover, slik at du kan få kartlagt dine allergier best mulig. Når du har fått kontroll på dette og har fått medisin som fungerer bra, så kan du prøve så smått med å ta inn en allergivennlig hund. (prøve) Puddel er ikke så allergivennlig som mange tror. Jeg ville valgt en type hund som du har hørt mange gode erfaringer fra (fra andre allergiske). Da vil du raskt få en følelse om det går an. Går dette ikke, er jeg redd at det faktisk ikke går. Da må du prøve å finne andre hobbyer som kan gi deg mening. Det er utrolig vanskelig, jeg vet det veldig godt! For meg er også hund livet. Jeg ser ikke for meg livet uten. Men jeg vet innerst inne at hvis jeg MÅTTE, så måtte jeg ha prøvd å finne på noe annet. jeg håper du finner ut av det!
 3. Helt greit at man ikke liker rasen (greyhound), den passer jo ikke alle, men å utelukke den pga mentalitet synes jeg blir veldig trist.. For det er ikke er problem generelt sett. Hvis du tenker på Aza som faktisk HAR et skrapt gemytt og skal ha det,så er jo det mye skumlere synes jeg. Jeg synes det er vanskelig å snakke om temaet uten å skal dra inn navn på oppdrettere, noe jeg ikke ønsker, men jeg vet om noen som er veldig nedsettende og sprer dårlige vibber og at det er noen linjer som er kjent for dårlig mentalitet. Men jeg ser ikke på det som noe problem å styre unna det, hvis man blir litt kjent i miljøet. Man kan fint klare å få mentalt gode hunder, som er omgjengelige og snille hvis fokuset på det er der. Jeg føler bare jeg må forsvare rasen min litt, ikke meningen å prakke på noe
 4. Men har du ikke sett alle de fantastiske hundesengene som finns der ute? Du kan faktisk få en egen liten myk sofa til hunden eller en varm myk hule. Må de virkelig ligge oppå eieren sin 24t i døgnet? Jeg synes det høres voldsomt ut. Jeg koser masse med mine og en liten IM kan man jo ha på fanget og kose med. Mange grey eiere sier det samme om at de må være nært og i møbler, men mine ligger ikke i møbler og seng. Det ser ikke ut som de lider noen nød.
 5. Har selv snust litt på IM som en framtidig mulighet, men etterhvert som jeg lærer mer og mer, tror jeg ikke at rasen passer meg sånn helt. Jeg ville da heller sett mer mot whippet tror jeg. Mest pga miniatyr helse problemer (tenner, tissing, beinbrudd, skjør, tåler været dårligere) og at jeg ikke kan ha hund i møbler ( noe raseeiere sier at de MÅ gjøre visstnok ). Men holder fortsatt på å bli mer kjent med rasen, så må nok også møte noen i real life før jeg avskriver den helt.
 6. Jeg tror ikke en hund med god averagering og skuddfasthet/lite lydberørt vil få total panikk på nyttårsaften. Eller tar jeg feil nå? Jeg selv ville hatt betenkeligheter med å skulle avle på en panisk hund, fordi jeg har sett hunder som takler dette greit. Nitro reagerer ikke i det hele tatt. Mynte viser ubehag, men ikke panikk. Mine forrige hunder like så. De var begge skuddfaste, men kunne reagere på nyttårsaften. Jeg ville ikke utelukket en ellers super hund pga angst på nyttår, men jeg har mine tvil om at en mentalt sterk hun vil reagere så sterkt. Så ja, ingen tvil om at avl uten tanke på lydberørthet og avreagering blir gjort i stor skala, og da vedvarer problemet. Bare å se hvor få som faktisk mentaltester hundene sine (avleshunder). Der får man jo en ganske så grei pekepinn!
 7. Mynte har 6,68 % og Nitro har 0,391%. På rasen er det vanlig med høyere innavel, men jeg personlig er ikke så stor fan av det.
 8. Håper at det er trygt å bruke. Virker jo slik. Jeg har kun brukt det i forbindelse med store plager under innbildt svangeskap. Det ser ut som at min tispe vil bli plaget med dette, og da er det greit å kunne gi medisin hvis behov (trygt). Beklager TS for kupping av tråden din!
 9. Jeg må finne ut mer neste gang jeg snakker med vedkomne. Bare å se bort ifra innlegget. Var ikke meningen å gjøre noen urolige.
 10. Ja har hørt selv at noen linjer har litt grums. Også mot folk, så det satt jeg pris på å vite om da jeg skulle få rasen. Vite hvem jeg skulle styre unna. Har ellers hørt mye gode ord. Slik som fremmede hunder som slippes sammen, også med løpetid involvert( ved parringstur) uten noe bråk. Og omgjengelige hunder ellers. Men jeg forstår godt at slike negative opplevelser setter spor.
 11. Hvor har du erfaring med greyhounds som sure drithunder? På utstilling? Er intr i å vite om hvilke linjer de kommer ifra. Send meg gjerne PM. Greys skal jo være omgjengelige hunder slik de fleste mynder er. Sier det ikke er feil det du sier, men ønsker å vite mer.
 12. Jeg fikk beskjed fra min dyrlege om dette med de ordene, nå for ikke lenge siden, så antar det er en fagperson med kunnskap på sitt felt jeg prater med? Denne dyrlegen er visstnok nyutdannet, så om hen har blitt oppdatert på dette som har blitt funnet ut i senere tid vet jeg ikke eller om dette er feil på noe vis. Jeg ble ihvertfall anbefalet kastrering på tispen istedet for å bruke galastop. Klart man blir usikker når noe slikt blir sagt. Men er enig i at dette burde stå skrevet om på medisinen eller bli opplyst om det før bruk. Skal undersøke nærmere neste gang, for jeg vet at tispen kommer til å bli plaget med dette videre.
 13. Min dyrlege sa at galastop var veldig kreftfremkallende og anbefalte ikke å bruke dette. Kreftrisikoen steg allede med første bruk, så jeg vet ikke om jeg tør å bruke det mer. Har brukt det 1 gang til nå, pga innbildt, og hunden fikk kvalme/oppkast som det stod kunne være en vanlig bivirkning.
 14. Det gjør jeg også. Er nok den som virker redd der jeg går, med de største hundene. Men jeg orker som oftes ikke så mye styr med bjeffing og utagering som mine gjør, så da snur jeg glatt hvis noen kommer gående i mot ,eller går en omvei. Hadde en mareritt tur da to løse hunder kom imot meg, en BC og en Yorkshire terrier. BCen holdt avstand til mine, men den lille skulle absolutt komme nærmest mulig og ville bak for å lukte. Jeg strevde noe helt enormt med å holde mine to hunder unna og den lille fulgte oss tett hele veien hjem, mens jeg slet og dro hundene mine alt jeg klarte. Jeg var helt utslitt etterpå, armene min helt gåen, og jeg forbanna i tillegg. Det må være den minst intelligente lille hunden jeg har vært borti. Tenkt å skal bort til to store hunder som står der å storbjeffer og sier helt tydelig: VI er ikke sosiale! ! Er glad jeg klarte å holde dem.
 15. I dette tilfellet ville jeg straks være supermild, og trøste og være kjælen. Jeg pleier noen få ganger å påføre hundene mine smerte ved uhell (tråkke på dem, klemme halen i ei dør, slike type ting) og da jeg jeg helt Åhhhhh neii uffedaaaa og koser og klemmer, og det virker som at hundene forstår at det var et uhell. (de logrer og kommer kjapt over det) Ellers er jeg ikke fan av å trøste så mye, for jeg personlig mener at det kan forsterke negative situasjoner. Jeg har for eksempel en hund som blir enda "dårlige/ verre/ tristere/engstelig" av trøst, så han må man ikke trøste for mye i visse situasjoner. Da må man framstå som en trygg og rolig leder. Gi vennlig kos og si Det går bra, så går vi videre. Alt er veldig situasjonsbetinget egentlig. Der en hund er så redd som din, med slike traumer er det lurt at du går for den kjærlige retningen. Hunden må vite at du ikke vil den noe vondt og at den kan stole 100% på deg. Så etter hvert kan du da vise mer trygghet og hjelpe hunden i andre situasjoner det kan oppstå utfordringer.