Gå til innhold
Hundesonen.no

Ulrikke

Medlemmer
  • Innholdsteller

    260
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Storpuddel

Nylige profilbesøk

2,435 profilvisninger

Ulrikke's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

75

Nettsamfunnsomdømme

  1. Straks 16-åringen her går tur med tispa alene, men ikke hannhunden. Samme rase, omtrent samme vekt, men han er utrolig mye sterkere allikevel. Først de siste par årene hun har gått alene. Ser barneskolebarn vimse rundt med hunder og synes ikke noe om det. Du skal takle hunden du har ansvar for og takle eventuelle hunder og andre "farer" du møter på veien, og jeg synes ikke en 10-åring er stor nok til det. Men vi bor i et vanlig boligstrøk med en del hunder.
  2. Ulrikke

    Puddel?

    Vi er på storpuddel nummer 2 og 3 nå. De takler fint å være hjemme alene, må selvfølgelig tilvennes. Elsker kos, pudler er vel kjent som "klistremerker" og sitter gjerne oppå deg. Supre og aktive ute, er med på hva som helst, avslappet inne. Hannhunden varsler, tispa har knapt bjeffet hele sitt liv. Jeg klipper ned 5-6 ganger i året, og pelsstellet er derfor enkelt utenom det. Pudler kan være kresne/matleie, viktig å ikke gå i fella og hele tiden skulle finne ny, mer spennende mat. Da ender man med å servere hummer og kaviar til slutt Vet ikke helt hva du lurer på, så litt vanskelig å svare?
  3. Puddel passer alt du ønsker deg Mellompuddel, alternativt finnes det en del små storpudler som nok kan gå under betegnelsen "mellomstor" hund.
  4. Voksen tispe, 6 år, har plutselig begynt å ødelegge seng/teppe. Har to hunder, så var ikke sikker på hvem av dem det var, da dette skjer om natta/når de er alene. Men nå har jeg tatt henne på fersken om morgenen flere ganger. Hun har ikke gjort dette mer enn en håndfull ganger siden hun var valp. Noen som har vært borti tilsvarende? Føler ikke jeg kan la dem ligge bare rett på laminaten heller...
  5. Altså... Uten at jeg er noen ekspert... De fleste hunder vil helst unngå slåsskamp! Det må være lov til å si fra... Det er sånn det funker i en flokk... Det kan se voldsomt ut for oss, men det betyr ikke at det er det (nå snakker jeg selvfølgelig ikke om slåssing, men om evt lyd og tenner). Ikke alltid tispene er noe bedre. Bikkja til svigers, samme rase som mine og like gammel som yngste, har utfall og dominerer mine to når hun er på besøk. De går i bue rundt og ypper overhodet ikke - men de kan fint være i samme stue... De får så klart ikke styre på som de vil, men får beskjed om å legge seg osv... MEN: hvis dere er så anspent som det høres ut vil jeg anbefale dere å vente. Er det noe bikkjene merker så er det nettopp det... Og da blir ikke de mer avslappet ihvertfall. Har dere en ok hundekyndig, avslappet person som ikke kjenner noen av bikkjene spesielt godt, som kan slenge seg på sofaen første gang de er løse inne, mens dere ikke er tilstede?
  6. Hvordan oppfører normalt en kastrert hannhund seg sammen med tispe med løpetid? Kontra en intakt hannhund?
  7. Bikkjedyrene har fått litt for lange klør i sommer (blitt passet av andre osv). Jeg har prøvd å klippe dem ofte nå etterpå, men synes ikke nerven trekker seg nevneverdig tilbake. Har klippet til blods noen ganger... Vurderer å kjøpe klofil og file 2-3 ganger i uka. Noen som har prøvd og vet hvor ofte man kan klippe og/eller file for å få dem kortere på sikt?
  8. Bikkjedyrene får nå Royal Canin 4800. De er pudler, altså ikke spesielt matglade. Dette spiser de verken mer eller mindre av i forhold til andre tørrfôr, men jeg tenker at kalorimengden må jo bli høyere. De kunne begge lagt på seg et par kilo, hannhunden sikkert tre også... De får også Vom og Hundemat, men for å ikke bli veldig harde i magen trenger de også litt tørrfôr. Grønnsaker funker ikke, og jeg vil altså at de skal legge på seg litt. Nå ser jeg at Buddy har tilbud på jaktfôret til Eukanuba. Regner med det stiller i samme gata som Royal Canin sitt? Så det jeg egentlig lurer på er om noen har prøvd begge og kan si hvilket fôr bikkjene likte best?
  9. Det gjør i så fall ingenting, begge mine kunne godt hatt et par kilo til! Tusen takk!
  10. Ja, formulerte meg dumt, mente altså stor i forhold til "små" raser... Altså større enn det fôret er ment til... Huhei så tregt det går i topplokket ?
  11. Blingset i butikken og tok tydeligvis fôr til små hunder istedenfor store. Mine veier 22. Er bare snakk om en 2 kilo sekk, så jeg regner ikke med at det er et stort problem å gi dem det? Åpnet sekken før jeg oppdaget det, så får ikke byttet den. Må innrømme jeg ikke er helt sikker på hva som gjør fôr passende til hhv små og store hunder, annet enn størrelsen på kulene? De får v&h i tillegg.
  12. Ingredienser Mais, maismel, hvetemel, tørket svine- og okseprotein*, tørket fjærkreprotein, animalsk fett, hvete, hydrolysat av animalsk protein, mineralsalter, betestriper, fiskeolje, soyaolje, gjær, hydrolysert gjærekstrakt (kilde til mannan-oligosakkarider).
  13. Interessant... Og nå spør jeg absolutt ikke for å være vanskelig, men fordi jeg lurer: Royal canin har jo (ihvertfall såvidt meg bekjent, før råfôring ble "allemannsgreie") vært et fôr med et greit rykte? Men jeg mente at det også inneholder en del mais, og måtte sjekke... Hva synes du er "minst ille" av disse to, evt? https://www.zoopermarked.no/royal-canin-medium-adult-hundefr?gclid=CjwKCAjw7IbaBRBqEiwA6AyZgvsqGdbrEZ_yeFUeX8QH6Zl9S2jMKhLUKkayud7ceAPJd15F0ZTbGBoCK9gQAvD_BwE
  14. Fikk en prøvepose på Rema, og begge dyrene likte det. De er tynne og jeg pleier å velge "høyenergifôr" til dem. De spiser V&H minst en gang om dagen, men har tørrfôr stående framme. Det er det som funker for oss. Jeg ser at det kanskje ikke er det beste fôret når jeg ser på innholdet, men det er da ikke det verste heller? Det varierer hvor mye de spiser av det i tillegg til V&H, så det hadde sikkert ikke hatt så mye å si uansett, men hva tenker de kloke?
  15. Jeg liker min Opel Zafira veldig godt. Blir jo veldig lik en Touran, da... Jeg har dobbeltbur bak, med plass til to hunder på 22 kg hver. Stabler bager/bagasje oppå buret og litt nedi på kantene. De kommer dessverre ikke med firehjulstrekk, da...
×
×
  • Opprett ny...