Bananen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,742
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

4 følgere

Om Bananen

 • Rang
  Take it to the bow!

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Nylige profilbesøk

13,666 profilvisninger
 1. Ammagawd! Sukkersjokk!
 2. Glemte dette: følger også med myggnetting som går rundt hele buret.
 3. Har et stort Alu-consult hundebur jeg vil selge. Det kan følge med en spesialsydd burmadrass om ønskelig som passer til buret (se bilde). Ønsker 1800,-. Kan hentes i Oslo. Lengde: 98 cm Bredde: 81 cm Høyde: 62,5 cm Ser at jeg ikke har låst døra helt, døra (eller buret) er ikke skeiv, altså!
 4. Åh! Pøbelen!
 5. Ja, han fikk diaréfôr også (id-fôret) samtidig. Æsj. Skjønner at du stresser, det hadde nok de fleste gjort. Håper på at det bare er en forbigående greie som bare sitter litt for lenge i!
 6. Pøbel hadde det også. Han hadde blitt smittet av et eller annet "der ute", men det var noe som gikk i den perioden og flere hunder hadde det. Pjåtet i han ZooLac uten at det hjalp noe nevneverdig. Fikk noe annet et annet sted som het så mye som ... Pro-Kolin? Diaréen ble i alle fall borte etter å ha brukt den. Mener veterinæren sa at den var kraftigere enn ZooLac?
 7. Bourdieu brukte termer som "kulturell kapital", "habitus", "barbarisk/ren smak" og "felt". Bordieus kultursosiologi, sentrale begreper: sosiale felt, doxa, habitus, livsstiler, "ren" smak og "barbarisk" smak kulturell kapital og distinksjoner. Det vi kaller for økonomisk kapital, kaller han det for en kulturell kapital. Dette gir makt og innfllytelse. Denne kulturelle smakes "sitter i kroppen" og den skaper ikke bare tilhørlighet til egen gruppe, men like sikker forakt for andre grupper med det som hører med. Symbolsk kapital som kan arves eller tilegnes, ved opphold i bestemte miljøer eller utdanningsinstitusjoner. Dette kalles han for habitus. "Kålhodeteorien" skiller han mellom den rene smak og den barbariske smak. Ren smak = opptatt av form (viste et kålhodebilde, dette er selve konturene av kålhodet), og barbarisk smak = opptatt av innhold (inni kålhodet). Jeg tegnet også hvordan han så på kulturell kapital fra + og --siden. Han tar utgangspunkt i et bredt, beskrivende kulturbegrep, men det er ingen verdinøytral beskrivelse som gis. Forankret i det verdiorienterte kulturbegrep som åpner for skillet mellom høy (verdi?) kulturell kapital og alle andre med lavere status. Tatt fra notatene mine. Vet ikke om det var så mye til hjelp for deg.
 8. @Mari, kanskje litt utenfor din "sektor", men vi hadde om Bourdieus teorier og den skandinaviske kulturtradisjonen. Bruker biblioteket som sosialt felt og det blir nevnt utrykkene du nevner. Du kan jo låne "Bibliotek og samfunn - Artikkelsamling". Kan se om jeg finner notatene mine og se om jeg finner noe fornuftig? Kultur på norsk!
 9. I lomma? Jeg har lommeboken i mobildekselet, leppepomade og pastiller i brystlomma, nøkler i lomma og snytepapir også om det er nødvendig. Penn og notatblokk går i sekken om jeg trenger det. Liker ikke å gå med veske i utgangspunktet - jeg er visst lite damete av meg sånn.
 10. Oh, den har jeg også bestilt! Ikke fått den enda, da. Kan bli spennende.
 11. Bibliotekar. Allsidig, og man blir en sosial og/eller digital formidler om du vil.
 12. Nei, det må du ikke. Da er det mange av oss som burde slutte. Håper på det beste på fredag!
 13. Skifta dekk sjøl her også tidligere da jeg hadde min lille blåbærbil. Men det var nok av tilskuere i vinduene ... Neeei, jeg måtte holde meg i nakkeskinnet.
 14. Hadde jeg bare skulle hatt staff ... søtiser!
 15. Masse zombier, menneskene går mot hverandre, de lokker zombier og og og ... fortell meg om noe nytt og spektakulært? Hvordan i alle dager skal de skille de, uten at noen trenger å frykte for sitt eget liv i ørten sesonger?