Gå til innhold
Hundesonen.no

HaX

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

HaX's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for tips det skal jeg huske. Var det mye lyd i dine før du fikk trent de til det? Startet du med den oppskriften steg for steg som starter med å bare lukke døren? Skal sjekke ut litt andre steder her også
  2. Hei, jeg har en 9 uker gammel Golden Retriever fra jaktlinjer og har fra starten av prøvd å forberede den på at jeg ikke alltid er der. Når den er opptatt så går jeg inn på kjøkkenet, kontoret eller andre steder. Kjøkkenet følger den etter, for valpen er et matvrak så det er også noe som må øves på. Det jeg pleier å gjøre er å legge den inn i buret med åpen dør, rommet den er i er puppy proofet sånn at hvis den blir varm/kald kan legge seg der den vil og det er noen leker. Når jeg skal øve på hjemme alene trening så føler jeg at jeg bommer på tidspunkt helt. Valpen ser at jeg går men er så trøtt at den ikke reagerer nevneverdig ELLER jeg gjør øvelsen for tidlig sånn at den blir kjempe skeptisk å skal bli med. Den setter i gang å bjeffer og ule, skal jeg bare ignorere dette? selv om valpen ikke er trøtt? Er det noen konsekvens hvis jeg går mens valpen sover? Bare små ærender som butikk og sånne ting. Pleier å sette opp en gammel smart telefon med video møte sånn at jeg hører hva som skjer. Den har til nå ikke vært alene mer enn 15min mens den sover fordi jeg er så redd at den skal våkne så er jeg ikke der så får den separasjonsangst eller traumer eller noe. Man skal jo gradvis gå fra valpen litt etter litt, men når den først er trøtt nok til å øve på det så slukner den etter at jeg har lukket døren. Eller kvikner til, som heller ikke er helt heldig. Noen som har erfaring og noen bra tips til å få dette til å gå bra på sikt? (Målet er ikke at den skal være mye alene nå, men bare trene på det og at jeg kan springe små ærender)
  3. Det høres ut som jaktlab eller jaktgolden er veien å gå for oss. Nå var det bare å finne oppdretter, det virket ikke så enkelt. Noen som har noen tips utover å gå utifra listen til retriverklubben?
  4. Takk for link Vi tenkte egentlig det, har truffet på et par tollere som ikke var spesielt sosiale og omgjengelige. Mens den som var så ble dette trent bort. Hva mener du egentlig med høytflyvende? Ja, vi har planlagt å være veldig aktive både fysisk og mentalt så er fint med en hunderase som matches dette. Vi ser ikke for oss konkurranse eller utstilling, tanken er mer arbeid/brukshund og gjøre aktivitetene på gøy.
  5. Hei! Vi hadde egentlig bestemt oss for toller, men mens vi har snakket med oppdrettere og eiere av ulike raser samt undersøkt så har jakt golden dukket opp og det samme har jakt labrador. Men siden vi har brukt mest tid på toller så vet vi mest om den, ikke så mye om de andre to. Når vi googler og prøver få litt oversikt over forskjellene blir vi egentlig ikke sånn 100% klokere på hva vi burde velge som førstegangseier av retriever. Mye av grunnen til at vi ville ha toller var at det er en stor hund i litt mindre format. Den kan brukes til mye mentalt og fysisk, vi ønsker å ha turkompis men også hobby som involverer en eller annen form for søk, smeller, nosework, retriever jakt eller lignende. Når vi blir flinke nok på skudd ser vi for oss å bruke den i praktisk jakt på fugl og kanskje småvilt hvis den egner seg for det. Vi har et stort ønske om å arbeide med hunden, men vil veldig gjerne at den skal være litt sosial og omgjengelig type også. Vi har forstått det sånn at de fleste av bruksrasene trenger litt trening på ro inne for å ikke være for stressa også. Vi er forberedt på mye kursing og har planene klar for valp, grunnkurs, hverdagslydighet og introkurs for å finne hvilken aktivitet vi ønsker å satse på. Er det noen som har erfaring fra en eller flere av disse rasene som kan komme med noen råd? eventuelt en beskrivelse av hvordan du opplever personligheten og arbeidslysten til den rasen du har erfaring med?
×
×
  • Opprett ny...