Gå til innhold
Hundesonen.no

Nimbus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  220
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Alt skrevet av Nimbus

 1. Nimbus

  Akkurat nå, Januar 2019

  Jeg er usikker på hvem som hater nysnø mest - meg eller hunden... Når ingen har gått ennå og med skummel is stedvis under snøen i tillegg blir det plutselig et kjempeprosjekt å løpe den vanlige runden. Heldigvis blir marka flittig brukt, så det er forhåpentligvis tråkka bra stier til i morgen allerede.
 2. Nimbus

  "Kamphunder.."

  Hadde i grunn vært morsomt med en studie som så på ulike raser og blandinger fordelt på bydeler og fylker - spesielt over tid!
 3. Nimbus

  "Kamphunder.."

  Hvilke bydeler dreier det seg om? Jeg flyttet til Oslo etter forbudet og bosatte meg først langt øst i fjor, så jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag. Er kun nysgjerring, for i området hvor jeg bor er det overraskende få staffer og rottiser (noen få, men hyggelige individer av sistnevnte). Så langt, langt flere da jeg bodde mer sentralt på Torshov og i sentrum.
 4. Nimbus

  Anbefalinger til rase? Dvergschnauzer?

  Jeg vokste opp med dvergschnauzer og har gode venner med dvergschnauzere. Superfotte hunder! Definitvt en sprek, liten hund som kan være med på det meste av fjellturer og ski- og løpeturer. Har ikke inntrykk av at seperasjonsangst er et utbredt problem, de jeg kjenner håndterer ihvertfall fint å være alene hjemme en arbeidsdag. Men ja, ha en plan for den første perioden (som ofte kan være lengre enn man tror, eller håper på). Som @Silyeah skriver, de kan bjeffe en del - men det er ikke umulig å trene mer eller mindre vekk. Både mine venner, og flere av dvergschnauzereierne i nabolaget, har lagt ned en del tid i dette og har fått hunder som kan passere andre hunder uten å lage stor ståhei. De krever en del pelsarbeid. Bein, skjegg og bryst bør gres flere ganger i uken for å holdes flokefritt når det er litt lengde på det og resten av pelsen nappes (med god pelskvalitet og god oppfølging kan noen "rullere" pelsen ved å gre jevnlig med en spesiell kam slik at de ikke trenger å nappes helt ned). Ta kontakt med oppdrettere du liker og møt flere individer. Gjerne i forskjellige miljøer. Snakk med noen som eier dvergschnauzere, men ikke driver oppdrett. Da finner du nok fort ut om det er en rase som kan passe deg. Lykke til!
 5. Nimbus

  "Kamphunder.."

  Fant denne ihvertfall. Og denne, men tror kanskje det er artikkelvarianten av den første.
 6. Nimbus

  Hva trenger man til hunden?

  Dra innom din lokale dyrebutikk og prøv ulike modeller på, så finner du en som sitter passe godt. Gå for noe som er relativt rimelig og har flere justeringsmuligheter. Kjedelig å betale mye for noe du uansett må bytte ut etter relativt kort tid, men prøv å kjøpe noe du kan bruke lengst mulig! Har kun kjøpt til voksen hund selv, det er sikkert andre her som har tips til merker du kan starte med å sjekke ut til valp i vekst
 7. Nimbus

  Utvekst

  Jeg mistenker det siste.
 8. Nimbus

  Utvekst

  Ingen kan stille en god og sikker diagnose på din hund basert på usammenhengende opplysninger og nærbilder lagt ut på et internettforum. Kanskje det er noe farlig, kanskje ikke. Et bilde kan ikke avkrefte/bekrefte f.eks. en kreftdiagnose (det er umulig å se om noen er kreftsyk) – hunden må klinisk undersøkes. Hvis du faktisk er oppriktig bekymret for hvorvidt hunden din er syk: dra til veterinæren.
 9. Nimbus

  Valpefor

  Jeg er bare nysgjerrig (fôrer på en kombinasjon av V&H og Acana!) - hvorfor er Acana og Orijen og andre fôr i samme kategori (høyt kjøttinnhold?) uaktuelt? Siden lite bæsj var målet, liksom. Ikke ment som noen synsing om hva du velger å fôre med, altså, jeg bare liker å høre om andres tanker rundt fôr og ernæring når det kommer til hund. Vi byttet ut Hills med Acana og økte mengden V&H i 2018, nettopp for å få litt mindre avføring. Men har ikke nødvendigvis låst meg til Acana. Interessant å høre hva andre kommer frem til! Som @tillien skriver, det er mange veier til Rom. Fôr fra Acana og Orijen er jo dritdyrt (ehe!), f.eks., så jeg ser at prisen for å helfôre en medium til stor hund trekker ned.
 10. Nimbus

  Nettsider

  Prøv en annen dyrlege? Gode telefondiagnoser kan være vanskelig nok for mennesker, med unntak av veldig enkle og åpenbare saker, kan ikke se for meg at det blir noe lettere med hunder som jo ikke engang har mulighet til å kommunisere på egne vegne. Det virker som om du egentlig er litt på jakt etter en fagperson som tar seg tid til å snakke litt med deg og som kan betrygge deg, eller? Bruk litt tid på å finne den dyrlegen. Når du bestiller time kan du forklare at du er litt stresset, forklare de ulike tingene som gjør at du er bekymret og nevn at kanskje du har Googlet litt for mye - men du vil heller dra én gang for mye enn én gang for lite. Få en full helsesjekk og be dem sette av litt ekstra tid - nettopp for at du kan bli beroliget. Man skal ikke undervurdere effekten av en fagperson som klarer å roe ned overivrige Google-hypokondere (vært der, gjort det!). Så får man heller bruke "hysterisk hundeforelder"-kortet, det har jeg også gjort. Jeg tenker at en del av jobben som både dyrlege og lege er å faktisk snakke ordentlig med de som er innom, men det er ikke alltid så lett å ta seg tid til det med stramme timeplaner. De svarer gjerne kort fordi de tenker at det ikke er behov for noen lengre redegjørelser - hunden (eller du) er jo frisk. Da hjelper det å ha sagt ifra på forhånd at man faktisk trenger litt omsorg og grundige forklaringer. De aller fleste vil nok gi deg det når du ber om det! Bare vær tydelig Hvis det er noen trøst så vil du mest sannsynlig klare å slappe mer av etterhvert, altså. Men, hvis det er slik, som @simira indikerer, at hundehelse.no peker deg rett i retning av dyre operasjoner o.l. så vil en konsultasjon der neppe føre til at du føler deg noe tryggere når det kommer til hundens helse. Så se om du finner en god, fast dyrlege først.
 11. Nimbus

  Hvordan kler du deg når det er kaldt ute?

  Det der, luft altså, er et viktig poeng - både for sko og klær. Gå litt opp i størrelse på alt (ikke så mye at det blir umulig å bevege seg, selvsagt). Sko og klær kan være så varme de bare vil, men hvis de sitter klistret til kroppen så blir du kald. Luft mellom lagene er nøkkelen til å holde seg varm. Tenk lag på føttene også, ikke bare kroppen. Tynn ull innerst og f.eks. raggsokk uttapå - det hjelper!
 12. Nimbus

  Akkurat nå - november

  Vest Hah, ja, det er blytungt. Heldigvis trenger man egentlig bare én til to økter i uka for å holde løpeformen ved like. Så kan man trene alternativt ellers, hvis man liker sånt. Har sagt i snart 10 år at jeg har ambisjoner om én ukentlig styrkeøkt
 13. Nimbus

  Akkurat nå - november

  Det er ganske billig å pigge - ligger på omtrent 300 kroner i forskjellige sportsbutikker. Vet Löplabbet pigger i Trondheim, sikkert flere som gjør det! Mnja, det er litt både og. Noen har Gore-Tex og blir dermed litt tettere. Generelt ikke noe jeg vil anbefale - får du snø eller vann nedi skoen så holder det seg der... Jeg løper med enten vanlige, pigga joggesko eller Sarva og nokså tynne ullsokker. Sistnevnte skomerke er litt vannavstøtende. Jeg blir ganske varm på føttene når de er i bevegelse, men der må man jo bare prøve seg frem. Ull er gull, uansett, da holder du deg forholdsvis varm selv om du blir våt. Når det kommer til klær - vindtett løpebukse ned til omtrent 5 minus, da tar jeg på ull under. Vindtett vest med ulltrøye under ned til et par, tre minus (vest er tidenes mest undervurderte treningsplagg - superfunksjonelt!). Også tyr jeg til jakke, men da som regel teknisk under til det kryper ned til under minus 10. Men det kommer litt an på aktivitet også, selvfølgelig. Skal du løpe rolig og langt så er det greit å kle på seg litt mer. Uansett aldri hatt behov for mer enn to lag når jeg løper! Lue/pannebånd og hals er stort sett på når det nærmer seg 0, hansker er på også legger jeg dem i lomma når jeg får opp varmen. Tenk at du skal være litt kald de 10-15 første minuttene av økta, da er det som regel perfekt bekledning når du får løpt deg varm!
 14. Nimbus

  Akkurat nå - november

  Tommel opp! Selv er jeg veldig glad i Sarva. Men det kan bli litt lite demping i et par av modellene hvis underlaget blir for hardt og man løper med dem hele uka. Et godt alternativ er å pigge sko man allerede er fornøyd med, men som synger på siste verset. Da vet man hva man får! (Aner ikke om dette var tips du ønsket, forresten, men jeg klarer liksom ikke å dy meg når det kommer til løpeutstyr )
 15. Nimbus

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Nei, man skulle tro de ble "arrestert" litt oftere på det. Men cobberdogs går unna så det griner - i 2013 ser det ut til at landets eneste aktør solgte over 100 valper bare i Oslo-området. Da het blandingen riktignok labradoodles... Den største forskjellen, visstnok, mellom cobberdogs og labradoodles er at det er mer enn bare to raser blandet inn i førstnevnte. Hvorvidt det faktisk stemmer i Norge er umulig å finne ut av. I tillegg ser det ut til at "oppdrettere" rundt om i verden ikke alltid er enige i at det er forskjellen. En del mener at cobberdogs bare er det nye navnet på labradoodles, selv de som viser til MDBA. Altså... Det er mangelen på etterrettelighet som frusterer meg mest. Men akkurat Drøbak skal i det minste ha for at de eksplisitt skriver på nettsiden sin at de følger kjøpsloven og har helsegaranti på hundene de selger. Det er da noe. Mon tro om de har "allergi- og barnevennlig"-garanti også.
 16. Nimbus

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Det er det ingen som vet, aller minst de selv - ser det ut til Verden vil visst fortsatt bedras!
 17. Nimbus

  Akkurat nå - november

  Vinterløping er best! Bortsett fra når snøen nettopp har falt og man ikke har rukket å måke ennå og den har "spora" seg... Det er minus morsomt. Men bra styrketrening, da! Ellers veldig stas. Vet ikke hvor isete det er i bartbyen, men hvis du ikke allerede har det så anbefaler jeg løpesko med pigger. Ellers. Underskudd på søvn og drukner i oppgaver som må fullføres før jeg drar på jobbtur neste uke. Noen som har tips til hvordan man blir bedre på å planlegge store prosjekter med lang sluttfrist, med ymse småprosjekter innimellom?
 18. Nimbus

  Alkohol rundt hunden

  Det virker som om det er den edru kvinnen som er den som faktisk passer hunden? At det sitter en (antatt) rolig, full mann i den samme bopelen tror ikke jeg heller at hunden tar skade av. Noe av problemet med folk med rusproblemer er vel at de kan finne på å glemme å mate og lufte hunden - mer enn at hunden blir så fryktelig redd av oppførselen. Det blir vel ikke alltid så mye struktur i hverdagen når man går (be)rusa rundt. Forutsatt at de ikke er utagerende, selvfølgelig. Det vil jo ikke være et problem i dette tilfellet, virker det som. Hunden ser tvert imot ut til å være veldig fornøyd. Den blir aktivisert, priorert og er en del av familien mens den er der. Hvis TS allikevel har en dårlig magefølelse - og det tenker jeg at du kanskje har, siden du er her - så ville jeg sett etter noen andre faste passere. Men det går mer på hvorvidt du klarer å slappe av eller ikke, mens hunden din er der. At den eventuelt er en trøst for kvinnen synes jeg ikke du skal tenke så mye på. Det er ikke ditt ansvar å gi henne en krykke, i form av et levende vesen, i et potensielt destruktivt forhold. Selv om det kanskje føles litt sånn., siden du nå på et vis er blitt involvert i deres relasjon. Jeg tenker at du kanskje kan hjelpe henne mer ved å faktisk si det som det er - at du vil finne andre hundepassere fordi du ikke vil la hunden være der sammen med den alkoholiserte mannen. Hvis du går for det alternativet, da.
 19. Dette! Spesielt den siste delen. Du kan påstå at du er så uskyldig du bare vil, men jeg er tilbøyelig til å tro at personen var der ene og alene for å filme - fordi dette skal deles i etterkant. Det gjør deg faktisk like delaktig som de som aktivt sloss. Det er for øvrig vanskelig å si ut ifra en film, selvfølgelig, men for meg ser det ut som om han sparker målrettet etter den (relativt) rolige hunden. Den virket kanskje lettere å skade enn politimannen? Selvforsvar var det ihvertfall ikke, da har du misforstått begrepet. Enda godt angrep på politihund i arbeid regnes som angrep på offentlig tjenestemann!
 20. «En by i det sørvestre Kina nekter nå innbyggerne å gå tur med hundene sine mellom 7 om morgenen og 10 om kvelden. Et annet sted kan eierne miste hunden for brudd på båndtvangen.» Og: «Det er Wenshan som i sine vedtekter nå legger ned forbud mot hundelufting på dagtid og dessuten totalforbyr bikkjer adgang til parker, kjøpesentre, idrettsplasser og andre offentlige steder, melder AP. I tillegg kan hundens bånd ikke være lengre enn én meter, og barn kan ikke lufte dyrene.» Kanskje man egentlig bare burde hatt et totalforbud mot hundehold..? 🙄
 21. Det høres merkelig ut, men ikke spesielt overraskende, at de ikke benytter seg av de mulighetene som er i hundeloven (det skjer visst nesten bare hvis politet selv har vært involvert). Nevnte søsteren din at hun ønsker at den andre hunden skal avlives? Hvis ikke bør hun kanskje gjøre det, men henvisning til nettopp hundeloven. Ta saken videre, hvis dere har overskudd til det. Som @Malamuten påpeker vil jeg tro dere har en god sak, spesielt med et vitne, hvis dere tar den via rettssystemet. Men det kan være økonomisk krevende og ta mye tid man ikke nødvendigvis har. I verste fall så finnes det i det minste nå en faktisk anmeldelse i systemet, slik at neste gang det skjer noe (dette høres veldig ut som en hund og eier som kommer til å havne i mer trøbbel) - så har man "svart på hvitt" at gjentagelsesfaren faktisk er stor. Litt av problemet i min hjemkommune, tror jeg, er at "alle" visste at hundene var farlige - men inntil de angrep og nesten drepte to av mine slektnings hunder hadde man ingen faktisk dokumentasjon på det.
 22. Utrolig trist! Og ufyselig oppførsel fra den andre eieren🤬 Paragraf18 av hundeloven burde gjelde? Min erfaring er dessverre at både eier og hund slipper ustraffet fra alvorlige angrep på andre hunder i min barndsoms hjemkommune... Forhåpentligvis tar politiet i deres distrikt saken på alvor, slik at din søsters sak fører frem.
 23. Nimbus

  Dalmatineren Vizla

  Valpemage!
 24. Nimbus

  Første løpetid?

  Meh, skift innlegg og vask trusa nokså ofte. Vi har gått litt frem og tilbake, brukte ikke truse første gangen hun hadde løpetid hos oss (vi fikk henne da hun var 5,5 år og hun hadde brukt truse hver gang frem til da) og jeg synes hun faktisk ble bedre til å vaske seg neste gang. Vi startet sist med å bruke truse hele dagen, men merket at hun ikke var så fornøyd med det og at hun ikke kom ordentlig til for å vaske seg (i den trusa vi har). Vi gikk over til truse på kvelden (og når vi var på besøk hos andre), pledd i sofa og trusa av ellers. Det funket også fint. Hun drypper bittelitt på gulvet, men langt mindre enn forrige runde. Hun er vel omtrent på samme størrelse som din hund - men mengden blod kan sikkert variere en del allikevel. Hva angår bakterier og sånt? Ja, selvfølgelig. Det blir nesten like klamt og innestengt som for mennesker. Det løser man med å skifte truseinnlegg, vaske trusa og at de får noen timer uten når de er ute. Så lenge man bistår med rensligheten kan jeg ikke helt se det store problemet med truse.
 25. Nimbus

  Akkurat nå, oktober 2018

  Kjenner en del som bruker det! Den blir litt mer kremete på et vis, men den smaker kanskje mindre også. Litt som creme fraiche/rømme i suppe og saus! Foretrekker guacamolen uten selv
×