Gå til innhold
Hundesonen.no

Nimbus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  154
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Alt skrevet av Nimbus

 1. Pedigree dogs exposed -10 år etter

  Jepp! Hun påpeker det selv også: " Progress has been made in raising awareness of the health deficits associated with particular breeds, but the popularity of some of our most deformed and disabled breeds - Bulldogs, Pugs, French Bulldogs - has soared. The Frenchie is now the UK's most popular KC-registered dog - knocking the far more sensible (and more sound) Labrador off the top-spot it has held for decades."
 2. Akkurat nå august 2018

  Fikk invitasjon til Norrønas online outletsalg... Måtte visst plutselig ha primaloftvest og hverdagsregnjakke (Hjelper heldigvis litt på samvittigheten at det var henholdsvis 70 % og 60 % rabatt, da.)
 3. Acana vs. Orijen

  Håper du koste deg! Mye ålreit lesing hvis man googler "prey diet dogs" (veldig kjekt for litt "nyttig" prokrastinering). Har ikke satt meg så altfor mye inn i det selv, men følger et par kontoer på Instagram som fôrer etter metoden. Det ser ut som om hundene setter veldig pris på dietten, ihvertfall
 4. Acana vs. Orijen

  Det er nok noen skikkelige fôrnerder her som kan svare deg ordentlig, men jo, hunder nedstammer fra kjøttetere. De har allikevel levd noen tusen år med mennesker, og har tilpasset seg oss god del (og vi har avlet nokså bevisst på ymse egenskaper de fleste av disse årene). En del hunder fungerer rett og slett ikke på en diett bestående av kun kjøtt. Noen av dem grunnet gener, tipper jeg, andre fordi de har blitt tilvent tørrfôr fra tidlig alder og, typ, bakteriefloraen kanskje ikke tåler det så godt. Uansett, noen ender med full forstoppelse og/eller diaré hvis de får for høyt proteininnhold. Prøv deg frem, og gå for det som fungerer best for både dere og hunden! (På generelt grunnlag er jeg helt enig i at det er best å få minst mulig grønt, og mest mulig kjøtt - men selv en del av de som fôrer etter prey-metoden ser ut til å slenge i litt grønt i, innimellom) Edit: Fôrer en kombinasjon av V&H og Acana!
 5. Gaver som støtter veldedige organisasjoner. 🎁

  Flere fengsler har nettbutikker med flotte produkter. Har funnet masse fine ting til meg selv på UFF også, da kjøper man jo brukt i tillegg. God idé å kjøpe gavene hos veldedige organisasjoner, @Stjerneskinn@! Holder selv gaver til et absolutt minimum, og prøver å gjenbruke egne ting hvis det er mulig. Skal se litt mer i "utradisjonelle" nettbutikker med mål og mening fremover også
 6. Ja, jeg har ikke helt trua på at det kommer til å skje noe som helst. Men det hadde vært fint, ihvertfall hvis tiltakene faktisk hadde en reell effekt. Og ja, jeg stusset også på "over en viss størrelse" - er det tre, fem, tjue? Ikke godt å si. Et tettere samarbeid mellom NKK og Mattilsynet (og politiet?) hadde nok gjort seg - de som drev rovdrift ble rapport, registrert og nektet videre avl, og i verste tilfelle generelt hundehold. Også må noen faktisk følge opp, da, det er vel der politiet burde komme på banen. Men der (også) er det vel begrenset med ressurser allerede. Ja, enig. Per dags dato er det lite faktisk ettersyn, er mitt inntrykk. For å finne ut om de som profilerer seg mest innad i en rase er de som avler de friskeste hundene må man kjenne miljøet - og det er ikke alltid så lett å komme på "innsiden". Visse ting kan man selvfølgelig finne ut av via Dogweb, men langt i fra alt. Og typ, reglene for etisk avl er såpass løse i kantene at man kan holde seg akkurat innenfor dem, uten at jeg ville kalt det et godt oppdrett av den grunn. Mm, man oppdager vel i grunn kun de aller verste "samlerne" med dagens system. Usikker på hvordan det juridiske fungerer, men man skulle tro det var mulig å kreve at de som vil registere kennel hos NKK også gikk med på at NKK/Mattilsynet kom på uanmeldte besøk for å sjekke forholdene. Jeg aner ikke hvordan det fungerer i Sverige, om det har noen effekt, men skulle gjerne likt å vite det! I så fall kunne man i grunn bare lånt den svenske modellen og tilpasset den litt. Trenger ikke finne opp kruttet på nytt, liksom.
 7. «Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) sier han vil se nærmere på en påstand om økt omfang av «valpefabrikker» i Norge. Rådet for dyreetikk advarte tidligere i sommer om stadig flere useriøse og kyniske hundeoppdrettere.» Gode nyheter! Jeg kommer ikke til å holde pusten, men det hadde vært en gladsak om noen endelig tok ordentlig tak i dette. Hva tenker andre om at det eventuelt skulle «bli lovpålagt med blant annet salgskontrakt, kompetansebevis og registreringsplikt for oppdrettere over en viss størrelse»? Nyttige tiltak, eller ikke?
 8. Student 2017-2018

  Bare hyggelig! Det kan føles ensomt å slite med studier (og alt annet), man får alltid inntrykk av at alle andre fikser ting så greit. Også stemmer jo ikke egentlig det. Men da høres det ut som om det kanskje løsnet litt? Du har gjort innmari masse i løpet av kort tid ihvertfall! Snakk med veilederen hvis du tenker at det har noe for seg, men det skal være mest for din del - så hvis du ikke føler at det er nødvendig, så trenger du nok ikke det Ja! Har vært heldig med veiledere selv, men man hører nok av skrekkhistorier - og en kjip veileder kan virkelig bremse en oppgave og et prosjekt. Synes det høres ut som om dette går veien, jeg. Dette fikser du nok bra til november! Lykke til
 9. Vektnedgang

  Man anbefaler vel som regel å fylle på med kalorifattig vomfyll, som grønnsaker, slik at de føler seg mette lengre uten alle de ekstra kaloriene. I tillegg ser jeg noen gir dem mat to-tre ganger daglig, fremfor én-to - det hjelper vel, merkelig nok, på sulthetsfølelsen å ha noe i magen Ellers anbefaler jeg veldig, hvis du ikke allerede gjør det, å veie all mat til en sånn småttis. 20-30 gram gir store utslag i vekt på de små, uten at man nødvendigvis merker så mye til den forskjellen når man bare holder maten i en kopp e.l. selv
 10. Akkurat nå august 2018

  Neida, bare googlet litt! Men likte det jeg leste.
 11. Akkurat nå august 2018

  Magisk! Sola hundesenter? Høres jo ut som om det gikk bedre enn noen kunne forventet, da - så bra!
 12. Dette blir litt på siden. Men, vel, jeg snakket for tidlig. Spanjolen begynte å klø seg så innmari, jeg fryktet det verste og sluttet tvert med Acana. Umiddelbar bedring med Hills og V&H. Hun har aldri reagert på noe som helst før, og det kan jo ha vært helt tilfeldig. Men jeg tror ikke det. Bør jeg teste ut Orijen? Singles fra Acana, eller bare øke mengden vom? Sistnevnte er bare så himla upraktisk hvis vi må justere mengde.
 13. Akkurat nå august 2018

  Da ble det visst alternativ 1, da! 🙈 Mulig jeg har solgt sjelen min til Elkjøp men endte opp med å betale 6500 for telefon, flip cover, ladekabel og glassbeskytter. Krysser fingrene for at det går bra! Det er så utmattende å bekymre seg for sånt.
 14. Akkurat nå august 2018

  Hah, ja. Jeg er egentlig helt enig! Og derfor kjøpte jeg et bra kompaktkamera for noen år siden, da toppmodellene fra Samsung plutselig hoppet noe innmari i pris. Syntes (og synes egentlig fortsatt) at det er helt galematias å betale like mye for en telefon som for en laptop. Jeg tok aldri med meg speilrefleksen, men tenkte at terskelen ble litt lavere med noe som tok mindre plass. Det stemte i og for seg, for nå tar jeg det ihvertfall med meg på fjellturer, ferier o.l., men det blir fortsatt sjelden med i hverdagen. Også er det kanskje egentlig like greit, si - hvorfor løpe rundt og knipse bilder av absolutt alt, hele tiden? Men, ja. Så sitter jeg her med kløe allikevel Ja, jeg har faktisk vurdert å kjøpe en s8 (eventuelt kjøpe/få veldig billig av en kompis) - fortsatt mye telefon for pengene! Æh, valg! Dette ender med én av to muligheter: 1) Spontankjøper altfor dyr telefon, helt plutselig. 2) Vegrer og vegrer meg, og klarer aldri å kjøpe noe før den gamle telefonen tar kvelden (og da blir det noe «billig»).
 15. Akkurat nå august 2018

  Så dere er fornøyde? Ser det er litt delte meninger, men sånn er det vel med alt! Og spesielt teknologiske duppedingser, folk har så ulike behov og ønsker. Hva synes dere om batteritiden?
 16. Akkurat nå august 2018

  Jeg har kjøpt Motorola de siste gangene, og har strengt tatt vært ganske fornøyd. Men så lægger de etter en stund, fordi jeg jo kjører et par, tre tyngre apper på den. Og bildene blir helt ok, hverken mer eller mindre. Ikke at jeg forventer speilreflekskvalitet fra noen mobiltelefon, men jeg ser allikevel at det er nokså stor forskjell mellom de billigere og litt dyrere telefonene. Hvis jeg slår til på det bittelille tilbudet Elkjøp har for tida, så kjøper jeg nok uten abonnement. Må regne litt på det - men har Talkmore med OBOS-rabatt. De er megabillige, men ulempen er at de ikke tilbyr noen telefoner. Eller, det gjør de, men ikke med abonnementrabatt. Så ja, prøver også å overbevise meg selv om at det er en god «investering». Det er fryktelig irriterende når telefonen henger seg og jeg bruker den tross alt masse. Så hvis man regner på pris per minutt, og den uvurderlige verdien av å irritere seg mindre - så blir det kanskje verdt det. Investering i bedre humør? Folk!
 17. Akkurat nå august 2018

  Altså. Jeg blir SÅ irritert av å måtte forklare til neper hvorfor jeg ikke vil at hunden min skal hilse på kreti og pleti når hun er i bånd. Jeg ble såpass satt ut av å måtte forsvare valget også, at jeg ikke klarte å si akkurat det - selvfølgelig. Kommer ut døra hjemme, med noen poser med søppel. Blir møtt av en person med to hunder, hvorav en begynner å bjeffe voldsomt på oss. Jeg bare smiler til dem, og går til søplehuset. Mens vi beveger oss bortover hører jeg: "Åjaaa, du må ikke bjeffe sånn vettu, daaa vil de ikke hilse på deg. Neeei, ingen som vil hilse når du bjeffer sånn. Hehehe, neeei, nååå, mååå du gi deg med å bjeffe sånn, ingen liker deg daaa". Idet vi har kommet oss et lite stykke bort, så kommer personen snikende fra andre siden av søplehuset med hundene: "Han bare bjeffer sånn fordi han har så INNMARI lyst til å hilse, så kan ikke de få hilse da?" Jeg smiler, og sier: "Nei, beklager, vi trener litt på å ikke hilse på alle." Personen ser lettere sjokkert ut: "Hvor gammel er den?" Jeg begynner å ane at dette ikke går min vei: "Eh, hun er syv." Personen ser enda mer betuttet ut: "SYV?! Da er det vel litt seint å trene på sånt." Jeg hadde aldri i verden sett for meg at jeg måtte forsvare et nei til å hilse og lirte av meg: "Eh. Ja, jeg er ikke så interesserte i at hun skal hilse på alle." Nå ser personen mer sint enn sjokkert ut: "DU vil ikke at hunden skal få hilse?" Nå begynner jeg å stotre, og vurderer i to sekunder om jeg faktisk skal prøve meg på en forklaring, men lander på: "Eh. Altså. (**** it.) Ja, JEG vil ikke at hun skal få hilse." Blikket jeg nå får indikerer at jeg like godt kunne fortalt at jeg slår hunden min hver kveld, bare for gøy: "Ja. Vel. Hmpf." *Snur og går*. Notat til neste gang, MÅ huske å si: "Nei. Vi hilser helst ikke når de er i BÅND." Bånd, bånd, bånd. Selv om det, tross alt, burde holde med et enkelt "nei".
 18. Akkurat nå august 2018

  Æsj, savner et litt bedre kamera på mobiltelefonen. Vurderer å krype til korset og kjøpe meg en alt, alt for dyr telefon (Samsung Galaxy S9+, som ihvertfall har krøpet et par tusen ned i pris siden den ble lansert). Verdt det? Jeg synes jo egentlig ikke det sjæl, men så klør det i fingrene allikevel. Litt lei av tredje "billigtelefonen", som har fungert helt ok, men som blir raskt treig og har et medium minus kamera. Det er dessverre altfor sjelden jeg gidder å ta med meg med kompaktkameraet ut. Innspill tas imot med takk!
 19. Student 2017-2018

  Velkjent problem, det der! Start med å sende e-post til veileder, kanskje allerede i kveld, og legg kortene på bordet. Spør om dere kan møtes så fort som mulig og forklar at du sliter med å komme i gang og generell motivasjon - vær brutalt ærlig. Hvis du har en ålreit, og litt erfaren, veileder så vil personen ha noen råd å komme med, og du vil definitivt ikke være første personen som sliter med dette (selv om årsakene selvfølgelig varierer). Hvis du er uheldig og har en veileder som ikke vil gjøre jobben sin (de skal ikke fungere som psykologer, men de skal hjelpe deg med å gi deg gode verktøy og fremgangsmåter for å starte og fullføre et prosjekt - det er det dessverre ikke alle veilederne som er enige i), så ville jeg absolutt tatt kontakt med andre personer ved UiO - for de finnes! Hvis veileder kjenner deg litt fra før av kan hen kanskje gi noen konkrete innspill til hva hen tenker du kan klare å få til innen november. Ferdig er bedre enn perfekt (som i studie- og forskningssammenheng uansett ikke finnes)! Det høres ut som om du har gode muligheter til å gjøre mye på kort tid. Men ikke legg for mye press på deg selv ved å hele tiden si: "Jeg er jo egentlig flink, hvorfor fikser jeg ikke dette?!" Kan bare snakke for meg selv, men det fører ikke noe godt med seg. Da føler jeg meg gjerne bare lat i tillegg (hvorfor ellers "gidder" jeg ikke, liksom?). For min del gjelder å finne ut hvorfor jeg utsetter noe, og eventuelt hva. Og bryte det ned til små oppgaver, som lar seg løse. Istedenfor å fortelle meg selv at jeg må "skrive en artikkel/avhandling/oppgave", så må jeg "sende en e-post til minst 3 mennesker for å spørre om de kan stille opp til et intervju", "skrive problemstilling", "lage utkast til disposisjon" eller "oppdatere X av databasen" (lettere sagt enn gjort, da, jeg utsetter fortsatt altfor mye og altfor ofte). Det høres jo ut som om du har nokså konkrete årsaker, utover bare motivasjon, til at det er vanskelig å sitte lenge foran en PC, så kanskje det blir veldig flåsete tips for din del - i så fall er det bare å overse dem! Ja, på mitt fagfelt må man stort sett også ha master for å få jobb, så jeg kjenner flere som har hatt som mål å bare fullføre! Men ja, når det kommer til katastrofetenkningen så bør kanskje en god rådgiver/psykolog ved UiO kunne bidra? For det er sånne spor det er vanskelig å komme ut av. Ja, for blir man syk av det, for eksempel, så tenker jeg at det har liten verdi.
 20. Student 2017-2018

  Det er fullt mulig å skrive en masteroppgave på 3 måneder, og ihvertfall hvis alternativet er å ikke levere overhodet. Det går litt på ambisjonsnivået, tenker jeg. Hvis du kan leve med en D, eller til og med E, så skal det faktisk ikke så mye til. Og når snittet ellers har vært A-B er det ikke helt urealistisk med en C. Men litt tid må du jo legge inn, og hvis du allerede sliter med motivasjonen vil det nok bli litt ekstra tøft. Hjelper det å snakke med veileder eller en rådgiver på instituttet? Jobbe sammen med andre (ikke på oppgaven, altså, men å sitte sammen med andre)? Jobbe alene? Hvis du er ved UiO så ser det ut som om de fortsatt tilbyr kurs, og annen rådgivning når man sliter med studiehverdagen. Ville det føles like ille å levere til våren hvis du søkte om deltid, fremfor å utsette? Da får du mulighet til å fordele arbeidet litt utover, liksom. Når alt det er sagt - innimellom er det faktisk også helt ok å slutte. Jeg har studert med flere som ikke fullførte master, av ulike årsaker. Mitt inntrykk er at de har vært veldig fornøyde med det valget. Kanskje det er bedre å komme seg ut i jobb, kanskje vil en annen master passe deg bedre. Ta det valget som føles mest riktig for deg! (Og ikke hør på de som prøver å overbevise deg om at du eventuelt kaster bort tid ved å slutte - det er faktisk ikke enhver pris det er verdt å betale kun for å fullføre en mastergrad.)
 21. Akkurat nå august 2018

  Ikke akkurat noe man koser seg med, nei! Kjenner flere som hoppet av etter et par episoder - og det blir i grunn bare mørkere. Men vanvittig bra skuespill og manus. Men ja, skummelt realistisk, og dermed litt deprimerende, i disse dager. Hm, men da ville jeg prioritert Killing Eve og Fargo av de jeg har nevnt (de andre seriene er mer realistiske, og tidvis sånn man kan få vondt i magen av), hverken scifi eller paranormale - men litt dystopisk mørk humor. Spesielt førstnevnte. Barry var passe festlig, synes jeg, og i samme gata. Penny Dreadful kan kanskje falle i smak? Litt dyster stemning, men definitivt i eventyr/paranormal-sjangeren. Kan muligens bli litt for urealistisk innimellom. Taboo kan være verdt å sjekke ut. Outlander, hvis du vil ha litt, lett «husmorporno» (ikke faktisk noe særlig erotikk, men definitivt inspirert av sjangeren). Og The Leftovers! Hvis du har likt Castle Rock hittil har jeg faktisk ganske trua på den. Hvis du slipper opp for ting å se har jeg tips til flere serier på Netflix også
 22. Akkurat nå august 2018

  Regner med du har sett Handmaid's Tale? Kommer an på hva du liker, selvsagt. Men jeg satte pris på Big Little Lies. Sharp Objects virker lovende. Killing Eve var knall, og The Affair er litt ujevn, men fortsatt veldig bra. Fargo! Og ellers er det klassikere som Oz og The Wire, begge krever litt tålmodighet i starten, men tar seg skikkelig opp. (Strømmer aaaltfor mye TV, har langt flere tips på lager 😝 - avhengig av dine preferanser.)
 23. Akkurat nå august 2018

  Har aldri prøvd, men ser for meg at lav temperatur i ovnen burde funke? Litt knekkebrød-stil, kanskje? Si ifra om du finner ut av det! Hadde vært innmari kjekt å lage noen tørre godbiter av leverpostei. Edit: Eller ville de kanskje bare smuldret bort? Hm, nå ble jeg nysgjerrig. Lurer på om jeg må google og teste litt selv! Hoho, fant oppskrift på hjemmelagde. Da burde det funke med innkjøpt leverpostei som base også, tenker jeg.
 24. Njæh, det vil jeg ikke si. Jeg tenkte at det var to alternativer: 1) trolling, 2) tinnfoliehatt. Men så fjernet jeg mitt eget spørsmål om du kun trollet, da, før jeg publiserte. Fordi jeg tenkte det ble litt ufint av meg å tillegge deg trollete sider. Tinnfoliehatten hadde ihvertfall kommet fra et genuint sted, liksom. Jaja, hva skal man si? Godt du har funnet en trivelig fritidssyssel? Siden jeg foretrekker å mate andre skapninger enn troll så noterer jeg meg det bak øret til fremtidige tråder, ihvertfall. Hf!
 25. Ditt syn, din mening, din oppfatning, din tro, din side. Du kan velge fritt, og du kan komme med alternativer. Og du kan selvfølgelig også velge å overse resten av innlegget, spørsmålene, og heller fokusere på at du mener at "din sak" er feil formulering å bruke om at du har en ganske tydelig mening om en bestemt sak. Også kan jeg dermed anta at anonyme innlegg, kopiert fra ukjente steder, som er kjørt gjennom Google Translate er det som finnes av "bevis" for hva enn det er du egentlig argumenterer for i dine siste innlegg. (At myndighetene og diverse foreninger i nordiske land + Russland (?) har konspirerert om å "plante" ulv ett, flere, mange steder, fordi... Jeg vet ikke helt - fordi de kan?)
×