Gå til innhold
Hundesonen.no

Nimbus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  211
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Alt skrevet av Nimbus

 1. Akkurat nå - november

  Vest Hah, ja, det er blytungt. Heldigvis trenger man egentlig bare én til to økter i uka for å holde løpeformen ved like. Så kan man trene alternativt ellers, hvis man liker sånt. Har sagt i snart 10 år at jeg har ambisjoner om én ukentlig styrkeøkt
 2. Akkurat nå - november

  Det er ganske billig å pigge - ligger på omtrent 300 kroner i forskjellige sportsbutikker. Vet Löplabbet pigger i Trondheim, sikkert flere som gjør det! Mnja, det er litt både og. Noen har Gore-Tex og blir dermed litt tettere. Generelt ikke noe jeg vil anbefale - får du snø eller vann nedi skoen så holder det seg der... Jeg løper med enten vanlige, pigga joggesko eller Sarva og nokså tynne ullsokker. Sistnevnte skomerke er litt vannavstøtende. Jeg blir ganske varm på føttene når de er i bevegelse, men der må man jo bare prøve seg frem. Ull er gull, uansett, da holder du deg forholdsvis varm selv om du blir våt. Når det kommer til klær - vindtett løpebukse ned til omtrent 5 minus, da tar jeg på ull under. Vindtett vest med ulltrøye under ned til et par, tre minus (vest er tidenes mest undervurderte treningsplagg - superfunksjonelt!). Også tyr jeg til jakke, men da som regel teknisk under til det kryper ned til under minus 10. Men det kommer litt an på aktivitet også, selvfølgelig. Skal du løpe rolig og langt så er det greit å kle på seg litt mer. Uansett aldri hatt behov for mer enn to lag når jeg løper! Lue/pannebånd og hals er stort sett på når det nærmer seg 0, hansker er på også legger jeg dem i lomma når jeg får opp varmen. Tenk at du skal være litt kald de 10-15 første minuttene av økta, da er det som regel perfekt bekledning når du får løpt deg varm!
 3. Akkurat nå - november

  Tommel opp! Selv er jeg veldig glad i Sarva. Men det kan bli litt lite demping i et par av modellene hvis underlaget blir for hardt og man løper med dem hele uka. Et godt alternativ er å pigge sko man allerede er fornøyd med, men som synger på siste verset. Da vet man hva man får! (Aner ikke om dette var tips du ønsket, forresten, men jeg klarer liksom ikke å dy meg når det kommer til løpeutstyr )
 4. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Nei, man skulle tro de ble "arrestert" litt oftere på det. Men cobberdogs går unna så det griner - i 2013 ser det ut til at landets eneste aktør solgte over 100 valper bare i Oslo-området. Da het blandingen riktignok labradoodles... Den største forskjellen, visstnok, mellom cobberdogs og labradoodles er at det er mer enn bare to raser blandet inn i førstnevnte. Hvorvidt det faktisk stemmer i Norge er umulig å finne ut av. I tillegg ser det ut til at "oppdrettere" rundt om i verden ikke alltid er enige i at det er forskjellen. En del mener at cobberdogs bare er det nye navnet på labradoodles, selv de som viser til MDBA. Altså... Det er mangelen på etterrettelighet som frusterer meg mest. Men akkurat Drøbak skal i det minste ha for at de eksplisitt skriver på nettsiden sin at de følger kjøpsloven og har helsegaranti på hundene de selger. Det er da noe. Mon tro om de har "allergi- og barnevennlig"-garanti også.
 5. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Det er det ingen som vet, aller minst de selv - ser det ut til Verden vil visst fortsatt bedras!
 6. Akkurat nå - november

  Vinterløping er best! Bortsett fra når snøen nettopp har falt og man ikke har rukket å måke ennå og den har "spora" seg... Det er minus morsomt. Men bra styrketrening, da! Ellers veldig stas. Vet ikke hvor isete det er i bartbyen, men hvis du ikke allerede har det så anbefaler jeg løpesko med pigger. Ellers. Underskudd på søvn og drukner i oppgaver som må fullføres før jeg drar på jobbtur neste uke. Noen som har tips til hvordan man blir bedre på å planlegge store prosjekter med lang sluttfrist, med ymse småprosjekter innimellom?
 7. Alkohol rundt hunden

  Det virker som om det er den edru kvinnen som er den som faktisk passer hunden? At det sitter en (antatt) rolig, full mann i den samme bopelen tror ikke jeg heller at hunden tar skade av. Noe av problemet med folk med rusproblemer er vel at de kan finne på å glemme å mate og lufte hunden - mer enn at hunden blir så fryktelig redd av oppførselen. Det blir vel ikke alltid så mye struktur i hverdagen når man går (be)rusa rundt. Forutsatt at de ikke er utagerende, selvfølgelig. Det vil jo ikke være et problem i dette tilfellet, virker det som. Hunden ser tvert imot ut til å være veldig fornøyd. Den blir aktivisert, priorert og er en del av familien mens den er der. Hvis TS allikevel har en dårlig magefølelse - og det tenker jeg at du kanskje har, siden du er her - så ville jeg sett etter noen andre faste passere. Men det går mer på hvorvidt du klarer å slappe av eller ikke, mens hunden din er der. At den eventuelt er en trøst for kvinnen synes jeg ikke du skal tenke så mye på. Det er ikke ditt ansvar å gi henne en krykke, i form av et levende vesen, i et potensielt destruktivt forhold. Selv om det kanskje føles litt sånn., siden du nå på et vis er blitt involvert i deres relasjon. Jeg tenker at du kanskje kan hjelpe henne mer ved å faktisk si det som det er - at du vil finne andre hundepassere fordi du ikke vil la hunden være der sammen med den alkoholiserte mannen. Hvis du går for det alternativet, da.
 8. Dette! Spesielt den siste delen. Du kan påstå at du er så uskyldig du bare vil, men jeg er tilbøyelig til å tro at personen var der ene og alene for å filme - fordi dette skal deles i etterkant. Det gjør deg faktisk like delaktig som de som aktivt sloss. Det er for øvrig vanskelig å si ut ifra en film, selvfølgelig, men for meg ser det ut som om han sparker målrettet etter den (relativt) rolige hunden. Den virket kanskje lettere å skade enn politimannen? Selvforsvar var det ihvertfall ikke, da har du misforstått begrepet. Enda godt angrep på politihund i arbeid regnes som angrep på offentlig tjenestemann!
 9. «En by i det sørvestre Kina nekter nå innbyggerne å gå tur med hundene sine mellom 7 om morgenen og 10 om kvelden. Et annet sted kan eierne miste hunden for brudd på båndtvangen.» Og: «Det er Wenshan som i sine vedtekter nå legger ned forbud mot hundelufting på dagtid og dessuten totalforbyr bikkjer adgang til parker, kjøpesentre, idrettsplasser og andre offentlige steder, melder AP. I tillegg kan hundens bånd ikke være lengre enn én meter, og barn kan ikke lufte dyrene.» Kanskje man egentlig bare burde hatt et totalforbud mot hundehold..? 🙄
 10. Det høres merkelig ut, men ikke spesielt overraskende, at de ikke benytter seg av de mulighetene som er i hundeloven (det skjer visst nesten bare hvis politet selv har vært involvert). Nevnte søsteren din at hun ønsker at den andre hunden skal avlives? Hvis ikke bør hun kanskje gjøre det, men henvisning til nettopp hundeloven. Ta saken videre, hvis dere har overskudd til det. Som @Malamuten påpeker vil jeg tro dere har en god sak, spesielt med et vitne, hvis dere tar den via rettssystemet. Men det kan være økonomisk krevende og ta mye tid man ikke nødvendigvis har. I verste fall så finnes det i det minste nå en faktisk anmeldelse i systemet, slik at neste gang det skjer noe (dette høres veldig ut som en hund og eier som kommer til å havne i mer trøbbel) - så har man "svart på hvitt" at gjentagelsesfaren faktisk er stor. Litt av problemet i min hjemkommune, tror jeg, er at "alle" visste at hundene var farlige - men inntil de angrep og nesten drepte to av mine slektnings hunder hadde man ingen faktisk dokumentasjon på det.
 11. Utrolig trist! Og ufyselig oppførsel fra den andre eieren🤬 Paragraf18 av hundeloven burde gjelde? Min erfaring er dessverre at både eier og hund slipper ustraffet fra alvorlige angrep på andre hunder i min barndsoms hjemkommune... Forhåpentligvis tar politiet i deres distrikt saken på alvor, slik at din søsters sak fører frem.
 12. Dalmatineren Vizla

  Valpemage!
 13. Første løpetid?

  Meh, skift innlegg og vask trusa nokså ofte. Vi har gått litt frem og tilbake, brukte ikke truse første gangen hun hadde løpetid hos oss (vi fikk henne da hun var 5,5 år og hun hadde brukt truse hver gang frem til da) og jeg synes hun faktisk ble bedre til å vaske seg neste gang. Vi startet sist med å bruke truse hele dagen, men merket at hun ikke var så fornøyd med det og at hun ikke kom ordentlig til for å vaske seg (i den trusa vi har). Vi gikk over til truse på kvelden (og når vi var på besøk hos andre), pledd i sofa og trusa av ellers. Det funket også fint. Hun drypper bittelitt på gulvet, men langt mindre enn forrige runde. Hun er vel omtrent på samme størrelse som din hund - men mengden blod kan sikkert variere en del allikevel. Hva angår bakterier og sånt? Ja, selvfølgelig. Det blir nesten like klamt og innestengt som for mennesker. Det løser man med å skifte truseinnlegg, vaske trusa og at de får noen timer uten når de er ute. Så lenge man bistår med rensligheten kan jeg ikke helt se det store problemet med truse.
 14. Akkurat nå, oktober 2018

  Kjenner en del som bruker det! Den blir litt mer kremete på et vis, men den smaker kanskje mindre også. Litt som creme fraiche/rømme i suppe og saus! Foretrekker guacamolen uten selv
 15. Akkurat nå, oktober 2018

  Har aldri koriander i, kjører ganske rein guacamole: salt, pepper, hvitløk, chiliflak og sitron/lime. Men vi drukner salsaen i koriander. Så vi tar det igjen der da 😋
 16. Kan bare føye til at jeg også fikk påvist allergi mot husstøvmidd, som tenåring. I samme slengen fikk jeg også noe utslag på hund og katt. Det var nok midden som var hovedproblemet - og at dyr, naturlig nok, ofte drar meg seg ekstra støv og skitt inn i hjemmet. Kan begynne å klø og få rennende nese i møte med hunder som jeg mistenker rett og slett er nokså skitne (at hunder som røyter ikke trenger å vaskes er en sannhet med modifikasjoner), eller når vi passer noen som legger fra seg mye småhår rundt omkring. Har røytefri hund selv, og det har gått knirkefritt - selv om hun blir veldig sporadisk vasket. En liten pause og et rent hjem for å nullstille systemet høres lurt ut! Vask hunden godt også. Lykke til
 17. Akkurat nå, oktober 2018

  Sealskinz, eller lignende, er digg! Vind- og vanntette. Tror de selges i flere sportskjeder. Grisedyre de også, da.
 18. Akkurat nå, oktober 2018

  Automat, ftw! Krysser fingrene for bil neste år - vi går definitvt for automat. Spesielt digg i byen. Nå har jeg faktisk fått et relativt avslappet forhold til giring (men det tok laaang tid!), men i køkjøring og mye start og stopp er det veldig behagelig å slippe.
 19. Løken gård

  Som det inkonsekvente dyret jeg er, så møter jeg meg selv i døra når det kommer til saker som det her. Synes jeg det er fælt? Ja. Samtidig så gafler jeg (fortsatt) i meg for mye kjøtt som helt sikkert kommer fra dyr som har hatt en langt kjipere liv enn de på Løken. I tillegg mener jeg at forskning er veldig, veldig viktig. I de tilfellene hvor man ikke må bruke dyr, så ser jeg selvfølgelig helst at man ikke gjør det. Rent kosmetisk og overfladisk skit f.eks. trenger vi ikke bruke dyr til, det kan vi heller kline i eget tryne. Men for svært mye forskning finnes det ingen gode erstatninger (med mindre vi skulle begynt å bruke mennesker...). Det er ikke sånn at forskere er onde personer som liker å plage dyr heller. Man tar jo en vurdering på at man synes de mulige fordelene veier opp for ulempene. Hvor skulle man satt en (fiktiv) grense for hvilke dyr som er innafor å bruke - rotter, griser, kuer? Alt annet enn akkurat de dyrene vi her i vesten har valgt å ha som kjæledyr? Bare noen strøtanker. Jeg blir uvel av å se for meg min egen hund i en sånn setting, men det blir jeg for så vidt når jeg kommer på at griser vel er omtrent like smarte som hunder (om ikke smartere) og at vi allikevel behandler dem ganske dårlig på et daglig basis rundt omkring. Så, ja. På mange måter tenker jeg at det egentlig er mer forsvarlig å bruke dyr i forskningsøyemed, forutsatt at man tar godt vare på dem, enn til et (overdrevent) kjøttkonsum? Har jeg kommet frem til, da. Men jeg sliter også mer og mer med å forsvare eget kosthold. Bah. For en trist tråd og rotete tankerekke fra min side. Men, don't mind me. Jeg skal bare gå borti et hjørne her og stikke hodet ned i sanda og late som om verden er regnbuer og enhjørninger litt til - ihvertfall frem til lunsj.
 20. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Hvorfor i all verden skulle man ikke få lov til å sende en kopi av stamtavlen? Det er ikke akkurat sånn at de er hemmelige, heller - hvis oppdretterne er seriøse, da. Noe av poenget, kanskje til og med hele poenget, med å ha en stamtavle er vel nettopp å kunne vise den frem for å kunne se på linjer og whatnot? Hvilke kombinasjoner ser ut til å være vellykkede/mindre vellykkede, for eksempel? Vanskelig å "stjele" andres oppdrett uansett, liksom - gener er nå en gang sånn at selv helsøsken kan bli som natt og dag. Folk! Så ja, jeg lukter lureri Må for øvrig innrømme at jeg ble såpass lei meg av å se alle omplasseringshundene og de useriøse selgerne på Finn at jeg skyr kjæledyrseksjonen som pesten...
 21. Gå fra 1 til 2 hunder?

  Kan anbefale denne tråden. Ikke så lang, men det blir listet opp en rekke fordeler og ulemper. Jeg vokste opp i et flerhundehold, men har selv kun hatt én i voksen alder. Var egentlig lenge bestemt på at jeg definitivt skulle ha to hunder. Grunnet ymse logistikk landet vi på å (sannsynligvis) avvente noen år før vi går til anskaffelse av nummer to. Men det er aller mest med tanke på jobb og "sånt". Som barn virket det utrolig kjekt og enkelt å ha to hunder
 22. Akkurat nå, oktober 2018

  Hehe, jeg hadde litt motsatt opplevelse! Øvelseskjørte med dieselbil og var vant til å stort sett kunne holde bilen i andre gir i byen. Funka ikke fullt så bra med bensinbil, for å si det sånn. Måtte plutselig gire uendelig mye oftere, føltes det som (noe jeg hata!). Kvelte både kjøreskolebilen og den private et par, tre ganger når det ble mye frem og tilbake der en stund... Sleit for øvrig lenge med å høre når jeg burde gire opp eller ned, så da tipset kjørelæreren meg om å holde et øye med turtallet istedenfor. Egentlig et ganske kjekt tips for de tilfellene hvor man prøver å bli kjent med en ny bil også!
 23. Akkurat nå, oktober 2018

  Som allerede nevnt, ingen enormt stor forskjell - men du vil nok merke at du må gire opp litt tidligere enn med dieselbiler. En (ny) dieselbil trives aller best med turtall på 1500-2000 og du kan jevnt over holde noe høyere fart med lavere gir enn med bensinbil. Lykke til!
 24. Kastrering av hannhund

  Kan det ha positiv effekt? Ja. Kan det vel så gjerne slå uheldig ut? Ja. Finner du veterinærer som vil kastrere uavhengig av årsak, til tross for hva lovverket sier? Ja. Trening tar lengre tid, men vil ihvertfall neppe forverre situasjonen. Det kan faktisk det kirurgiske inngrepet gjøre. Til syvende og sist er det opp til deg. Er det f.eks. ok om voktingen blir forsterket hvis hunden skulle bli mer utrygg av kastreringen? Verdt å ta med i vurderingen, tenker jeg.
 25. Hunder og miljøutslipp

  Mntja. Det er rimelig (hard) konsensus om hva som er verdt å videreføre av gener på hunder på dette forumet - og mennesker er også dyr, tross alt. Så, det er vel heller ikke alle som burde få biologiske barn. Uten at jeg sier at hund erstatter barn av den grunn. De tilfører åpenbart ikke det samme til en familie, og de kan ikke videreføre genene dine - selvfølgelig. Men, hvis man ønsker å diskutere negative effekter på miljøet, som enkeltindivider faktisk kan ha en helt reell og merkbar innflytelse på, så er det veldig rimelig å ta opp barn, og strengt tatt mer enn hund. Hvis man regner på det. For øvrig får jeg en litt emmen smak i munnen når man snakker om at "vi" må få opp reproduksjonsraten, som en motsetning til "de andre". Det er langt ifra å være manko på mennesker her i verden. Denne var ganske fin, og det finnes mer der ute. (Hvis man har lyst på et noe mer positivt perspektiv så kan jeg anbefale Roslings bok - verden blir faktisk bedre, tro det eller ei, tallene er veldig, veldig tydelige. Blant annet befolkningsveksten er på vei ned! Så alt håp er ikke ute.)
×