Jump to content
Hundesonen.no

Smartingen

Medlemmer
 • Content Count

  271
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

330 Excellent

About Smartingen

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Briard

Recent Profile Visitors

1424 profile views
 1. Smartingen

  Anti-trekksele

  Har ikke brukt anti-trekk sele, men har brukt vanlig sele som har en ring foran til å feste båndet i. Får mye bedre kontroll på en sterk hund og det har hjulpet
 2. Smartingen

  Hvordan oppdrar du dine hunder?

  Belønningsbasert hundehold, der jeg unngår all bevisst bruk av ubehag. Jeg gjør dette fordi jeg vet det fungerer og er hyggeligere enn noe annet. I begynnelsen belønner jeg alt jeg vil ha mer av, og etter hvert er det vaner som sitter og gjør hundeholdet hyggelig. Jeg trenger sjelden å si gå og legg deg når jeg lager mat på kjøkkenet, fordi hunden allerede ligger i senga og håper jeg er generøs med kyllingen. Grenser settes med at jeg belønner hva som skal gjøres og stopper det som ikke skal med å gi hunden en kontrabeskjed. Min hund har gitt meg mange grå hår, og gjør det enda. Å skulle ha tatt han for alt som i mitt hode var galt hadde ødelagt både meg og han. Til tross for mye faenskap og mange kilo så er han en sart sjel og hvis jeg mister besinnelsen en sjelden gang(for det skjer, jeg er ikke perfekt) så tar det en stund før jeg er tilgitt i hans øyne.
 3. Smartingen

  Trubelte - tips?

  Ja, kikket på nettsiden nå. Trekking belt har jo krok og ring da, og sikkert noe rimeligere enn de med sånn fancy krok
 4. Smartingen

  Trubelte - tips?

  Takk for svar dere! Har i alle fall sett at Non Stop har "dobbel" sikring, en krok og en løkke man eventuelt først kan tre den gjennom. Må være noe sånn jeg trenger.
 5. Smartingen

  Trubelte - tips?

  Nå som tursesongen nærmer seg ser jeg for meg å anskaffe et turbelte. Jeg har fra før av et polstret belte, med rar krok, men synes hele beltet er veldig stivt og har opplevd at båndet hopper av kroken. Den siste biten kan jeg IKKE risikere. Har sett litt på Non-Stop og Baggen belter, men føler det er en jungel der ute. Formålet er å gå med hendene fri og hunden i et litt langt bånd(gjerne med strikk). Tips? Hva er dere fornøyde med?
 6. Smartingen

  Fastmontert hundegitter i bil

  Jeg hadde det og funket kjempegreit! Fikk god plass til hunden. Alternativt så finnes også bare dører til bagasjerommet og ikke hele buret på sidene, slik at man kan åpne bagasjerommet uten at hundene flyr ut.
 7. Smartingen

  Rare eller komiske ting hunden din gjør

  Vel, han her han et noe merkelig velkomst"rituale" med meg, nemlig å ikke hilse. Altså, han rører ikke en tå når jeg kommer hjem fra arbeid. Ligger som regel flatt ut på sengen sin eller gulvet. Så når jeg nærmer meg, logrer han bittelitt med halen, snur seg på ryggen og "ber" meg klappe han på magen. Ellers går han bananas når alle andre kommer.
 8. Smartingen

  Den store navnetråden

  Greyhounden Tesla - T-kull og oppkalt etter oppfinneren Nicola Tesla. Satset på at han skulle leve opp til navnet Briarden Leo - egentlig Galileo Galilei, flyplass kull og jeg skulle fortsette smarting-temaet. Så da ble det Galileo Galilei (også flyplassen i Pisa)
 9. Smartingen

  Turbukse

  Superfornøyd med Fjellreven Keb sine bukser. Er bred over baken og da passer Curved veldig godt. De har hardere stoff over knær og rumpe, logisk for meg som stadig sklir nedover fjellet på rumpa Også puster de godt Jeg er iallfall storfornøyd!
 10. Smartingen

  De siste ulvene i Osdalsflokken er skutt

  Utmarksbeiter blir lite brukt, selv områder der det ikke er ulv. Å hive opp dyrene der nå, kun pga formangel, fungerer ikke da fasilitetene ikke er tilpasset. Seterdrift er ikke vanlig lengre, fordi det er mye enklere å ha alt nært - ikke bare fordi det finnes ulv i skogen. Og hvisman faktisk har fasiliteter i orden, men velger å ikke utnytte de i krisesituasjon som nå pga at ulv finnes, ja da ser jeg ikke vitsen med å ha dyrene. Hvis, om, atte, men. Kan ikke skylde alt på ulven...
 11. Smartingen

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Jeg tenker mer på at selv om de voksne har ansvaret for dyr barn får, så er det noen barn som lever og ånder for katten eller kaninen sin og passer på den. Mens ofte, selv om barnet looover å mate kaninen hver dag, så er det foreldrene som må gjøre det etterhvert.
 12. Smartingen

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Kanskje, men de må da forhøre seg med foreldrene da... Nei jeg vet ikke jeg altså...
 13. Smartingen

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Loke er blanding mellom husky og malamute: "Sønnen min på 13 år har fått Loke som gave..Han er 8 måned kosete, livlig, og snill hund men sønnen min på 13 år klarer ikke å håntere en så stor hund som han er. Derfor, med tungt og knust hjerte, må vi dessverre omplassere han bort til en annen familien der han får det han trenger! " Der ble jeg provosert! HVORFOR kjøpe hund til et barn og så omplassere fordi den ble for stor for barnet?! Det er jo viden kjent at 1) man kjøper ikke hunder TIL barn 2) at de voksne alltid har ansvaret for dyrene 3) at som reeegel (unntak finnes) er det de voksne som får det store og hele ansvaret for dyret barnet hadde lyst på.
 14. Smartingen

  Hvordan definerer du størrelse på hund?

  Jeg tenker vel utelukkende på høyde når jeg tenker størrelse på hund. Altså cm skulderhøyde. Vekt varierer så veldig føler jeg.
 15. Smartingen

  What The Fluff

  Jeg har selv ledd godt av de videoene
×