Smartingen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  147
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Smartingen

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Briard

Nylige profilbesøk

500 profilvisninger
 1. Måtte pele min ut av en bjørnebærbusk da... Lite moro.
 2. Dårlig gjort, mange bra diskusjoner og svar på spørsmål. Og ekspertsvar og artikler.
 3. Svarer også i denne tråden. Jeg tror også jeg har fått en svært aktiv fyr av en briard. Gleder meg til han lander om noen år, for til tider er det krevende. MEN han er rolig inne, i alle fall alene. Min er glad i folk, for glad. Han spiser gjerne på de. Han har et stort "jaktinstinkt" så tør ikke lengre å ha et avslappet forhold til bånd når vi skal inn og ut av bil og hus. Ikke så mye vokt, har jobbet med det fra starten av. Men kan selvsagt boffe på ting når det er mørkt og sånn. Usikker på om min er samkjønnsagressiv eller bare dust, men foreløpig har vi et leven når vi ser andre hunder. Kan også være fordi vi har hatt begrenset muligheter til sosialisering. Jeg trener på det hver gang vi møter hunder, så foreløpig anser jeg det ikke som et stort problem og satser på at det er alderen (som så mye annet) Min hann tåler en trøkk, han tryner, reiser seg opp og fortsetter. Han er morsom og leken og teit og dust. Det går ikke en dag uten at jeg må le, eller gråte, fordi han finner på noe. Masse arbeidsvilje og jeg tror han kunne nådd langt med en bedre hundetrener. Du må ikke være redd for å støvsuge da... Også er han så glad i kos! Altså, hvis du kommer hjem til meg og gjør den feilen at du koser med han og klør han litt, ja da sitter du ikke alene resten av kvelden altså.
 4. @Siri kan fortelle masse og masse generelt, jeg kan si bare ting om min hund
 5. Jeg hadde fått vekk hunden. Nei, har kanskje ikke rottis, men nåværende er på 40kg og forrige på 45kg, så det er likevel ikke hunder jeg bare kunnet skyve vekk mens de glefset og skapte seg... Men igjen, hvis ressursforsvaret hadde blitt så ille at man ikke kunne "ta ting først" uten at hunden kom og begynte å knurre/forsvare, ja da måtte jeg ha tenkt ut noe lurt. Og da blir det å ikke gi hunden mulighet til å forsvare det samtidig som man trener på dette. Da hadde jeg ikke hatt hunden i stuen når jeg ville i sofaen uten at den kunne en skikkelig ned kommando og gå og ligg på plassen din - kommando.
 6. Hadde jeg spilt på det andre laget hadde jeg absolutt valgt Brianne. Hun er tøff, men myk, og svært lojal. Av menn, vel, mange som er pene å se på, men jeg trenger noe mer. Så Tyrion hadde nok vært en passelig kandidat. Til tross for et utseende som kanskje ikke appelerer til meg med første øyekast, har han humor og er smart og han er lojal mot de han er glad i.
 7. Jeg er enig, men hunden kan også ha gått veldig fort fra å gi tydelige tegn til å ikke gjøre det. Ja, ressursforsvar handler for meg om alternativer. Men egentlig å ikke gi hunden grunn til å forsvare eller ikke gi hunden noe å forsvare. Hvis en hund hadde kommet bort til meg når jeg satt i sofaen og knurret fordi den mente at jeg satt på plassen dens hadde jeg nok bare bedt den gå eller kastet en godbit vekk eller noe. Men knurrer hunden på meg i andre situasjoner, så ville jeg ha flyttet meg.
 8. Jeg har ikke peiling, men vil bare si litt hva jeg tenker om dette. Jeg tror ingen hunder er slemme. Og ingen hunder biter uten grunn, med mindre de er spinnhakkagale. Altså skikkelig skikkelig ustabile. Men la oss ikke snakke om de. De andre hundene de har et språk vi er avhengig av å lese for å forstå hunden sånn noenlunde. Og vi har lært at knurrer hunden så sier den "pass deg, kom deg vekk". Og som regel er det fordi den er redd, eller har det vondt, eller synes du er skikkelig ubehagelig. Og i senere tid har vi lært at knurring er kjempeviktig del av språket og at det i alle fall bør straffes, for da kan hunden hoppe over si fra med å knurre og gå over til å bite. Og hvis hunden har ressursforsvar så vil mange knurre når man nærmer seg leken dens, eller plassen eller personen dens. Men knurring er ofte ikke skummelt nok for oss og vi tar tingen likevel. Så hvis hunden skal fortsette å ha tingen sin må den gå hardere til verks. Og bite. Jeg aner ikke om dårlig mentalitet og ressursforsvar har en sammenheng, men for meg blir det å straffe ressursforsvar ganske likt det å straffe en hund som er redd eller har det vondt.
 9. Hvis jeg vet at hunden har ressursforsvar så gjør jeg alt jeg kan for å ikke fremprovosere det. Jeg hadde trent på byttelek, alltid byttet alt jeg kunne og aldri latt hunden føle at den må beskytte noe fra meg. Det er enklere sagt enn gjort selvfølgelig. Men hvis noe hadde skjedd slik at hunden faktisk nappet eller bet så hadde jeg blitt skikkelig sint, men mest på meg selv. Som gikk forbi hundens grenser. Selvfølgelig hadde jeg nok reagert instinktivt og fått vekk hunden og sikkert brølt og sånn, men det hadde hunden ikke lært noen ting av. Jeg hadde aldri straffet hunden.
 10. Fortsetter hunden bare å gnafse i seg? Jeg hadde ikke andre tips enn til å vente med at hunden begynte å slikke i hånden istedenfor å bruke tennnene, kun da kunne den få godbiten. Eventuelt ta vekk hånda om den biter/bruker tennene og gi den mulighet til å prøve igjen. Men dette hadde jeg villet lære inn før man belønner (altså ikke som en del av belønning for noe annet).
 11. Hvordan har du trent til å ta den mer forsiktig da?
 12. Jeg ville tatt med hunden ut og hilst på alle ute. Få folk til å sende en sms rett før de kommer, eller rusle ute til alle er kommet. Så ville jeg egentlig ikke tvunget hunden til å hilse på alle og omgås alle. Så lenge de kan ignorere hunden og ikke komme med brå bevegelser rundt hunden så tror jeg hunden også vil like det bedre, enn om alle setter seg på huk... Min mor sin hund var slik selv, bjeffet på alle som kom og reiste bust og var tydelig usikker. Nå går de alltid ut med henne når besøket kommer og ber alle besøkende ignorere henne. Tar ikke lang tid før hunden ikke bryr seg. Og la hunden ha et fristed den kan gå når det blir for mye for den.
 13. Er egentlig drittlei av at folk skal blande seg oppi hundeholdet til andre. Folk fokuserer på forskjellige ting i hundeholdet og hva som er viktig for dem. En ting er når man uttrykker et problem man har og får tips eller råd, eventuelt gir råd når vedkommende forklarer problemet. Men å kommentere og si hvordan man bør gjøre det utav det blå er teit. For det er som regel ikke de med masse kunnskap om hund og hundetrening som sier noe. Det er ofte de som fortsatt står fast på at du skal være sjefen og helst denge bikkja om den gjør noe feil. Jeg har nok av "problemer" i mitt hundehold, har valgt å fokusere på noen, og valgt å overse andre (så lenge de ikke er en ulempe for andre). Pick your battles liksom, livet er for kort til å bekymre seg over ALT ALLTID. Men når folk kommer og forteller meg hva jeg må gjøre med ting som jeg ikke anser som et problem en gang, daaaa, da blir jeg irritert. Nikker og smiler. Og jeg som har en unghund som er høyt og lavt og henger i buksebein og i bånd og det ene og det andre. Gjett om jeg har hørt mye. Selv bare den lille tiden jeg har hatt hund. "¨Må sette den på plass! "Den tigger" "Du må være sjef" "Hvem går tur med hvem?"
 14. Jeg har i alle fall fått Roomba oppe og gå, hver dag tar den en runde i stua når jeg er på jobb. Et par ganger i uka setter jeg den på ute i gangen og så hiver jeg den opp i andre etasjen slik at den kan ta soverom og sånn. Jeg hadde ikke overlevd uten den. Ikke med den pelsdotten som drar med seg skog og mark inn. Jeg hadde sikkert støvsugd meg i hjel. Jeg tuller ikke.
 15. Ei jeg ble kjent med når jeg studerte sa hun hadde solgt sex. Hun var ferdig med det nå, hadde kjæreste nå, men synes det var veldig lettjente penger. Hun hadde noen få faste kunder, hadde et avslappet forhold til sex og synes det var fint å kunne spare noen ekstra tusenlapper samtidig som hun ikke trengte å overarbeide ved siden av studiene. Og hun mente at hvis hun likevel sannsynligvis skulle ligge med flere menn, hvorfor ikke tjene litt på det i samme slengen?