Jump to content
Hundesonen.no

Smartingen

Medlemmer
 • Content Count

  283
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

334 Excellent

About Smartingen

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Briard

Recent Profile Visitors

1823 profile views
 1. Smartingen

  Kontaktlyd og klikkertrening - belønning av adferd

  Man belønner det man har klikket/sagt bra for, altså oppmerksomheten/reaksjonen på kontaktlyden Valpen biter - du lager kontaktlyden - valpen slutter å bite og ser på deg - klikk og belønn = du har belønnet at valpen ser på deg Viktig her å gi en avledning/valpen noe annet å gjøre, slik at den ikke går rett tilbake til bitingen
 2. Smartingen

  Aurlandsdalen med hund?

  Takk for svar!
 3. Smartingen

  Aurlandsdalen med hund?

  Noen som har gått Aurlandsdalen med hund, type fra Finse til Vassbygdi? Er det noen ekle broer man må passere? Dyret er ikke sånn overbegeistret for dem. Og hva med transport, vet det går rutebuss, men der er jo hund ikke lov...
 4. Smartingen

  Hvor lang nattesøvn har hunden din?

  Vanlig hverdag her er tissetur i 22 tiden og stå opp og ut neste dag i 6-630 tiden. I helgene er det som oftest litt senere opp på morgenen. Men min hund vekker aldri meg. Han ligger helt til jeg står opp. Og om jeg velger å legge meg igjen etter tisseturen, ja da ligger han også
 5. Smartingen

  Anti-trekksele

  Det er kanskje feil å kalle selene med feste foran for "anti-trekk seler", "sele med mer kontroll om hunden drar" er kanskje en bedre beskrivelse Disse ser jeg ikke problemer med, de er jo ikke laget slik at hunden får vondt/ubehagelig i alle fall.
 6. Smartingen

  Parre med en "onkel"

  Takk for svar! Undrer mer og mer om hvorfor vedkommende har tatt dette valget...
 7. Smartingen

  Parre med en "onkel"

  Tviler ikke Dette er dog en rase det ikke er overflod av og ikke så høy populæritet.
 8. Smartingen

  Parre med en "onkel"

  Takk for svar! Nå har jeg ikke tenkt å få valp herfra, men kjenner oppdretter litt. Derfor stusset jeg på kombinasjonen. Men rasen er nokså frisk og sannsynligvis er det få om noen andre like stamfedre/mødre bakover.
 9. Smartingen

  Parre med en "onkel"

  Takk for svar!
 10. Smartingen

  Parre med en "onkel"

  Nei altså, jeg vil ikke påstå det. Det er ganske mange individer nå, rundt om. Dette er for øvrig ikke i Norge. Men så hvis oppdretter mener dette gagner rasen, så er det greit? Da er det ikke for nært?
 11. Smartingen

  Parre med en "onkel"

  Takk for svar! Dette er en rase som det tidligere har vært lite stambokføring, slik at lignende raser har gått for denne rasen. Kan dessverre ikke se lengre bak, men er ganske sikker på at det er spredte gener bakover. Jeg stusset litt på denne kombinasjonen, jeg "kjenner" oppdretteren og vedkommende har alltid vært veldig motivert til å fremme rasen og velge bra individer til avl, tenker ikke på penger i det hele tatt, men lever og ånder for rasen.
 12. Smartingen

  Parre med en "onkel"

  Klarte ikke helt å finne en bedre tittel, så det får gå. Har INGEN peiling på avl og genetikk, men et kull jeg "ser på" skal tispen parres med onkelen sin. Altså broren til moren. Blir ikke det veldig mye felles? Er sånt bra? Så vidt jeg kan se på stamtavlen er det kun disse som går igjen i 5 generasjoner bakover, ikke flere felles stamfedre og mødre. Det har kanskje også noe å si? Dette er en relativt frisk rase, lite/ingen arvelige sykdommer.
 13. Smartingen

  Anti-trekksele

  Har ikke brukt anti-trekk sele, men har brukt vanlig sele som har en ring foran til å feste båndet i. Får mye bedre kontroll på en sterk hund og det har hjulpet
 14. Smartingen

  Hvordan oppdrar du dine hunder?

  Belønningsbasert hundehold, der jeg unngår all bevisst bruk av ubehag. Jeg gjør dette fordi jeg vet det fungerer og er hyggeligere enn noe annet. I begynnelsen belønner jeg alt jeg vil ha mer av, og etter hvert er det vaner som sitter og gjør hundeholdet hyggelig. Jeg trenger sjelden å si gå og legg deg når jeg lager mat på kjøkkenet, fordi hunden allerede ligger i senga og håper jeg er generøs med kyllingen. Grenser settes med at jeg belønner hva som skal gjøres og stopper det som ikke skal med å gi hunden en kontrabeskjed. Min hund har gitt meg mange grå hår, og gjør det enda. Å skulle ha tatt han for alt som i mitt hode var galt hadde ødelagt både meg og han. Til tross for mye faenskap og mange kilo så er han en sart sjel og hvis jeg mister besinnelsen en sjelden gang(for det skjer, jeg er ikke perfekt) så tar det en stund før jeg er tilgitt i hans øyne.
 15. Smartingen

  Trubelte - tips?

  Ja, kikket på nettsiden nå. Trekking belt har jo krok og ring da, og sikkert noe rimeligere enn de med sånn fancy krok
×