Gå til innhold
Hundesonen.no

Smartingen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    315
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Smartingen last won the day on 17. Oktober 2022

Smartingen had the most liked content!

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Briard

Nylige profilbesøk

3,763 profilvisninger

Smartingen's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

348

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg importerte valp i vår fra Sverige og fikk en innførseldeklarasjon i tillegg til kvittering. Der står det hva som er innført, hundens navn, oppdretter etc etc og pris og moms. Jeg måtte dessverre levere tilbake valpen, og fikk med denne innførseldeklarasjonen en utførelsesdeklarasjon, som jeg brukte for å søke tilbakebetaling av momsen. Hvis man bare skal på besøk med hunden, mellom Norge og Sverige, så har man jo ingen kvittering å vise til fordi man har jo ikke fortollet inn dyret... Så da stopper man jo ikke på grensen. Men jeg vet ikke...
  2. Lurer på hvilke tær Tess har tråkket på, siden du måtte opprette en konto på Hundesonen og dra opp en 8 år gammel tråd for uttrykke din mening 😅
  3. Hei, det gikk fint til slutt. Det var nok sonden som gjorde at han synes det var ubehagelig å spise, og når den kom ut så spiste han som normalt. Håper det går bra med deres hund☺️
  4. Det er enkelt å være etterpåklok, men neste gang tar dere med livsforsikring Uansett, ta "kampen" med oppdretter.
  5. Jeg er uenig i dere som sier hundekjøper ikke har krav på noe. Kjøpsloven gjelder kjøp og salg mellom privatpersoner, "varen" skal fortsatt funke. Her er en sak om alle som har klaget på selger og fått tilbake penger for varen: https://dinside.dagbladet.no/okonomi/har-hunden-din-en-sykdom-se-om-du-kan-klage/60981223 Jeg ville først kontaktet oppdretter og spurt om å få tilbake kjøpesummen, eller i allefall det som ikke er blitt dekket av forsikringen (forresten, hadde dere ikke livsforsikring?). Hvis det ikke fører frem, ta vare på dokumentasjon på kommunikasjonen, så ville jeg tatt kontakt med forbrukertilsynet: https://www.forbrukertilsynet.no/har-du-en-klage/finn-ut-om-du-har-grunn-til-a-klage De har litt lang ventetid på behandling, men jeg mener det er verdt det og heller en prinsippsak. Hadde jeg vært deg hadde jeg tatt kampen. Det sender også signaler videre til miljøet om at man ikke kan slippe lett unna ved å avle på syke dyr. Kjøpsloven sier:
  6. Jeg synes Fjellreven Keb bukse, Curved modellen er fin. Ekstra plass til rumpe og lår
  7. Hva mener du med at han holder rundt leggen din? Kan høres ut som stress den delen...
  8. Hva med å aktivisere valpen mentalt? Hiv en neve godbiter i gresset og la den søke etter de og bli sliten av det. Kontakttrening på tur roer ned og kan hjelpe på.
  9. Leverpostei er ufattelig enkelt å ha med seg i slike porsjonspakninger, så om hunden elsker det så hadde jeg kutta det ut fra slikkemattene og brukt på innkalling i stedet. Makrell i tomat, brisling, røkt makrell, alt som lukter mye er ofte bankers.
  10. De hadde aldri utsatt påmelding
  11. Jeg har sovet forbi påmeldingsfristen til to utstillinger... Noen som vet om det er mulig å etteranmelde ved å sende en mail?
  12. Etterhvert som man får mer erfaring, snakker med rasefolket og oppdretter så vet man hvem man skal stille for og ikke. Med min greyhound så burde jeg ikke stille for rasedommere med inngående kunnskap om rasen, da fikk han alltid dårlig kritikk, mens så lenge jeg gikk for allrounddommere så fikk jeg Cert hver gang. Tenker at den hunden ikke var SÅ bra utstillingsmessig men at allrounddommere sjelden dømte de og kanskje ikke visste bedre.
  13. Har hatt god erfaring med Sprettballen sin metode på å trene bort gjeting av sparkesykler og sykler med Briarden jeg hadde.
  14. 20 000 kr for blandingsvalp av dachs, chihuahua, tibetansk spaniel og malteser i bygda mi. Og en renraset tibetansk spaniel selges for 20 000kr... Folk er så kyniske og skruppelløse.
×
×
  • Opprett ny...