Gå til innhold
Hundesonen.no

patricia

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,294
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

704 Excellent

1 følger

Om patricia

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Hunderase
  labrador, DSG

Nylige profilbesøk

6,745 profilvisninger
 1. Å like bilder/annet av omstridte raser

  Jeg har selv hatt mops, 2 stykker, og hadde til og med valpekull på den ene. (Hun fødte normalt, by the way). Disse to sjarmtrollene var med på turer i skauen sammen med labradorene mine, den eldste hadde faktisk ikke pusteproblemer, men den yngste hadde. Det var vel da jeg begynte å innse at rasen har sine issues, men ifølge enkelte her på sonen skulle de begge være dødssyke, og det var de langt ifra. Vasking av rynker i fjeset, ja, måtte hjelp til med å holde dem rene i stussen under løpetid, ja. Det er jo klart at hunder som ikke klarer å holde seg selv rene, har et kroppslig problem. Jeg sluttet å avle på dem, og etter naturlig avgang ble der ikke flere mopser her i huset. Jeg savner sjarmen, gleden og humoren deres , men har mistet lysten på å støtte produksjonen av både mops og andre flatfjes.
 2. Gaupejakten åpnet

  Jeg har ikke sagt at gaupen skal reetableres i nasj.parker, de var nevnt som et eksempel på hvor naturen får være i fred. Men ser nå at jakt er tillatt i parkene. Mht gaupe, både i England og Spania jobbes det for å reetablere og bevare gaupe. Dette har jeg sett på naturprogarammer på Tv, så ikke spør etter link....:-) Det er begredelig å se hvordn Norge, som liksom skal være så flinke på alt, gjør sitt ytterrste for å utrydde vernede og fredede dyrearter, og bare drite i hvilke konsekvenser det har på balansen i naturen.
 3. Gaupejakten åpnet

  Nasjonalparker er, så vidt jeg vet, opprettet for at fauna og flora skal være beskyttet mot inngrep fra mennesker og tamdyr, allemannsrett eller ikke. I de utenlandske nasj.parkene jeg har besøkt, er det ikke lov å plukke med seg en blomst en gang. Så bare se hvordan sau og reinjegere herjer på Hardangervidda f.eks.
 4. Gaupejakten åpnet

  I andre land jobber de med å bevare og reetablere gaupestammen, her skal de utryddes. I andre land passer de på sauene sine , Norge er vel det enste landet hvor de slippes ut i skau og fjell og må klare seg på egenhånd. I andre lands nasjonalparker er det forbudt med beiting og jakt, i Norge brukes parkene til det...vi er noe for oss sjøl, uten at det er så positivt.
 5. Har "din" rase alt du ønsker deg?

  Ja til labradorene, rent bortsett fra at de gir meg en del skrubbsår og blåmerker:-). Nei til DSGen, skal ikke ha flere av den sorten.
 6. Nå er jeg selv på jakt etter en ny liten/mellomstor hund. Det blir ingen ny DSG, er ikke helt fornøyd med vesenet hennes, og labradoren begynner å bli for heftig begeistret for meg. Den ene rasen etter den andre har blitt sjaltet ut i tur og orden pga helseissues. Det er raser i gruppe 1,2, og 8 som interesserer meg, men nå kommer jeg vel til å ende opp med en ny labrador likevel...
 7. Hensyn til eldre hunder

  Min erfaring med gamle hunder: Når de vil være med på tur, får de være med, men jeg har gjerne kortet litt ned på lengden, og unngått de bratteste kneikene. At hun virker usikker, kommer nok av at syn og hørsel begynner å svikte, og da er det naturlig at de blir usikre. Et par av mine gamliser ble døve ettervert, og de ble såpass usikre på fremmede steder at da ble de holdt i bånd. Det er ellers helt normalt at gamliser sover mye mer og tyngre enn før. Stivhet, forkalkning og vonde ledd vil dukke opp etter hvert, de synes gjerne det er ubehagelig å gå på grus/asfalt, så jeg har gått mest mulig på gress og skogbunn med dem.
 8. Pelsdyrnæringen skal avvikles!

  La oss håpe at de får regjere riktig lenge. Det er det vi velgere som avgjør.
 9. Dilemma rundt min senior hund

  Naturlig og greit å bli blind er det vel neppe, men de klarer seg så lenge de befinner seg på kjente steder, og er sammen med folk og hunder de kjenner. Når hunden er så sterkt knyttet til deg, er det kanskje best for ham å bli hos deg? Han er jo en gmmel herremann, gamle hunder vil gjerne ta det med ro, og de sover mye. Ikke har han bruk for så mye turgåing heller. Tror han har best av å være hos deg, jeg.
 10. Er dette samme dama?

  Cluet var vel at langs skogsveien hvor han forfulgte ulveflokken, var brøytekantene så høye at ulvene kom seg ikke over, ergo hadde de ingen fluktveier.
 11. Rystende forhold hos norske grisebønder

  Har mistet litt troen på norskprodusert, gitt....bortsett fra de som lar dyr få lov å være dyr, og ha det ok så lenge de lever. Bare så synd at det er så få av dem, at kjøttet blir vanskelig å få tak i.
 12. Kan jakthunder stilles ut?

  Vi kan gjerne beskylde goldens for å være hvite saccosekker, eller labradors for å være tunge, kortbeinte, talentløse hunder. Men omtrent samtlige av de jaktgoldens/lBRdorer jeg hear sett, er for korte i krysset, for steile i skulder, for kort i overarm, for steile i knær og haser ----altså anatomiske trekk som i høy grad forstyrrer hundens ganglag. Den får ikke flytende, effektive bevegelser med god fjæring rett og slett, og risikerer å få belastningsskader ved langvarig hard jobbing. Dessuten mangler mange jaktlabber underull, oterhale, vennlig uttrykk og stødig vesen. Det blir ikke mye utstillingsrosetter av sånt.
 13. Du snakker om freakshow...stakkars, stakkars dyr !
 14. Adoptere gatehunder fra utlandet?

  Har inntrykk av at det er "finere" å ha en gateimport. Har møtt en del av dem, og eierne er alltid flimke å skryta av at dette er en gateimport. Jeg er bare glad de sier fra, så slipper mine hunder å pleie omgang med dem...Det er for meg helt ubegripelig at folk importerer smitterisiko til Norge. Vi har veldig god dyrehelse her i Norden, og det vil jeg gjerne at vi skal fortsette med. Misforstått, fjollete snillhet kan fort bære helt galt av sted!
×