Jump to content
Hundesonen.no

patricia

Medlemmer
 • Content Count

  1383
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

patricia last won the day on April 9 2020

patricia had the most liked content!

Community Reputation

791 Excellent

1 Follower

About patricia

 • Rank
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Hunderase
  labrador, DSG

Recent Profile Visitors

7971 profile views
 1. patricia

  Urolig/vilter valp

  Hadde noen av våre valper (ikke jakthunder) blitt avspist med så lite utetid, hadde de gått på veggene ! Det er ikke snakk om å gå lange turer, men å være ute, sulle rundt i lett terreng og bruke nesen og kroppen, bli tatt med i andre miljøer og bli vant til nye inntrykk, bli ekt med og trent på enkle basic lydighetsøvelser. Hunder er skapt for å være i bevegelse og være ute, så kom dere ut med valpen ! Vil hun ikke roe seg inne, gjør som andre her har sagt, legg henne på avsperret område eller bind henne på hvileplassen. Lykke til, det går seg til etter hvert.
 2. patricia

  Flere skadd etter hundeangrep i Drammen

  På bildet er det tydelig en ambull. Når en hund med denne størrelsen og kraften går bananas, kan det virkelig bli dramatisk, og jeg har vanskelig for å tro at dette aldri har skjedd før ? Med mindre hunden plutselig fikk en diagnose? Det er lett å skylde på eieren i sånne tilfeller, men der fins faktisk hunder som er født med et drittgemytt, og med denne overreaksjonen har hunden ikke vært mentalt i vater. Godt at den er avlivet, og ikke får sjansen til flere utfall.
 3. patricia

  Blanding av spitz og Jack russel

  Nei, din hanhund skal aldeles ikke inn på naboens tomt og "gjøre sitt , selv ikke hvis naboen spør deg om det !
 4. patricia

  Tiden etter kastrering

  Har aldri kastrert hanhund, men flere tisper. Alle unntatt en var i full vigør så snart stingene var tatt, den ene brukte flere uker på å bli fit for fight igjen. Det virket som om stingene strammet såpass at hun fikk litt bevegelsesproblemer.
 5. patricia

  Hund bet et barn og tre voksne

  Jeg vet om flere hunder som har gått fint gjennom FA, og som jeg aldri ville hatt i mitt eie! Det er vel bare ferdselsprøven som sier noe om hvordan en hund reagerer og oppfører seg i dagligdagse situasjoner, og ingen tester sier noe om hvordan en hund fungerer mot barn og andre små, hjelpeløse vesener. Eller mot andre hunder, for den del. Og hver gang slike uheldige episoder med biting og skader skjer, popper der frem gråtkvalte romantikere som skal "redde" den stakkars, misforståtte, uskyldige hunden. Som regel er det eieren som får skylden, ingen tar høyde for at der faktisk fødes hunder med drittgemytt, farlige dyr som verken skal omplasseres eller "reddes". Vi har nå sett flere saker hvor der ikke vises noen nåde mot hunder som skader/dreper sau, hvorfor skal skader på mennesker unnskyldes og bortforklares? I vårt samfunn har vi ikke plass til hunder som overreagerer så sterkt at unger og voksne blir skadet.
 6. patricia

  Mild ørerens

  Kokosolje (cocoza ) bruker jeg til "hverdagsrens" på hundeører, men ved evt. sopp eller betennelser må der sikkert hardere lut til.
 7. patricia

  NKK og tisper med løpetid.

  Vel, i alle de årene jeg har drevet aktiv hundesport med tispene mine, har jeg aldri vurdert å delta på stevner med dem. Nå kan du riktignok delta med løpetisperi eliteklassen på LP og RL, og du får delta på blodsporprøverhelt sist. På utstilling er det ok, men man behøver liksom ikke trøkke tispa helt opp i ringbåndet mens hanhundene stilles. Alle som har /har hatt hanhunder, vet hvor kjipt det er å få prestasjonene ødelagt av en løpetispe, og dette har ikke bare med trening og oppdragelse å gjøre.! Og ærlig talt, hvor ofte deltar du på saker og ting, siden det er så kjipt å ikke få delta? Du snakker som om NKK har funnet på denne regelen bare for å være j... mot oss tispeeiere ? En annen ting, som ikke har noe med reglene å gjøre, er jo at mange tisper er helt utenfor seg selv i løpetiden, og er lite greie å delta med i konkurranser. Jeg ville ikke gjort dette til noe stort frustrasjonstema. Det er sånn det er å ha tisper. Men NKK kunne godt ha sløyfet regelen om at steriliserte tisper ikke får delta på noe som helst, uten at veterinærattest fremvises.
 8. patricia

  Fikk 4000 i bot for brudd på båndtvangen

  Den boten hadde jeg aldri betalt. Så vidt jeg forsto, var det ingen av de to herrene som legitimerte seg, der fantes ingen skilt som informerte om denne høyst spesielle regelen, og er det lov for gudoghvermannnsen å dele ut bøter i hytt og pine ? Hos meg hadde de ikke fått fem øre!
 9. patricia

  De siste ulvene i Osdalsflokken er skutt

  Senest i dag melder VG om at kvinne er angrepet og sparket av elg i Troms. Elgen ble skutt.
 10. patricia

  Flåttmiddel

  Har brukt Bravecto og Nexgard de siste årene, tidlige dråper (Exspot og Frontline) men opplevde at noen av hundene fikk stygge eksem av dem. I år tror jeg at jeg skal prøve Scalibor for første gang. Blir litt lei av alle denne ekle flåtten som kravler rundt i pelsen før den endelig biter seg fast og kreperer...Noes som har negative erfaringer med Scalibor ? Er det i fritt salg, eller på resept ?
 11. Da er det bare å fore med mat som inneholder korn ? Har sett veterinærer som advarer mot kornfrie for, nettopp av årsaker som nevnt i trådstart. Det er neiggu ikke lett å finne optimal hundemat lenger, det har blitt veldig vitenskapelig etter hvert !
 12. Hunder sørger. Vi har opplevd flere ganger at de(n) gjenværende har sturet, trukket seg inn i seg selv, virket deppa og lei en periode. Andre ganger har de ikke vist noen merkbar reaksjon, og det har gjerne vært i situasjoner hvor den avdøde hunden har vært gammel, veldig syk og svekket. Da har resten av flokken visst på forhånd hvilken vei det går. Vi har også sett noen ganger at den(n) som er igjen , har vokst mentalt når en eldre, mer dominant hund har dødd. Det går seg til etter hvert, hunder er flinke å omstille seg.
 13. Jeg har fått flere tisper kastrert , noen pga at de gikk "i koma" etter løpetid, andre pga betennelse. Felles for alle: Mye mer stabilt og godt humør, ble litt barnslige , og lettere å trene siden vi slapp den mentale berg-og dalbana. Ulemper: Desperat matlyst og dårligere pelskvalitet. Stusser ikke på å gjøre det igjen, hvis det blir nødvendig. Tispene mine var i alderen 5-7 år.
 14. Battesea shelteret i London gjør også en kjempejobb, har mange ansatte som står på, flere av hundene blir omplassert til tjenesteformål, og de har et fint, moderne anlegg. Der skulle jeg gjerne ha jobbet som frivillig !
 15. patricia

  En rase med stor personlighet

  Kan dette ha med at rasen er blitt overpopulær, og at det avles på alt som ligner på JRT ? Har møtt noen aldeles herlige individer, men de fleste jeg treffer, hadde sikkert vært forbudt dersom de veide over 20 kilo ! Har selv en dansk-svensk , men vil ikke ha noen ny. Rasen er altfor lite homogen til at jeg vil anbefale den, selv om def fins flere trivelige eksemplarer.
×