Jump to content
Hundesonen.no

Rabalderet

Medlemmer
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

38 Excellent

1 Follower

About Rabalderet

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Sheltietroll

Recent Profile Visitors

2237 profile views
 1. Rabalderet

  Råd for å bedre klebrig og ekkel pels?

  Er all pelsen sånn? Vet om en sheltie som hadde sånn pels på ryggen og litt nedover på sidene og han hadde sår som vesket på ryggen og da tovet sammen underullen samt gjorde pelsen ekkel, klebrig og fettete. Samme hund luktet også helt grusomt. Vet ikke hvorfor pelsen var sånn da det bare var en hund jeg børstet, men etter å ha snakket med et par jeg kjenner lurer jeg litt på om det kan ha vært våtkesem. Har ingen erfaring med sånt selv, men siden du sier at det blir værre på sommeren kan det jo være at det blir så fuktig under pelsen og det skaper en eller annen form for irritasjon eller noe? Og det med å føne pelsen helt tørr er veldig viktig spesielt om det er en sheltie med tykk pels da de ellers bruker veldig lang tid på å bli tørre pga pelsen og det kan irritere huden om det får lov å være fuktig og vått over lang tid. Så om du får til er det veldig lurt å få fønet han helt tørr selv om det kan være veldig vanskelig, evt om du får til prøv å børst med jevne mellomrom mens han tørker, hjelper ofte det og.
 2. Rabalderet

  WTF kullet.

  Så forferdelig
 3. Rabalderet

  Hvilken raser fins det her på sonen?

  Akita 2 Alaska husky 3 Alaskan malamute 6 Amerikansk cocker spaniel 1 Australsk kelpie 6 Australian shepherd 19 Azawakh 2 Basenji 10 Basset fauve de bretagne 1 Beagle 1 Berner sennenhund 10 Bichon frisé 2 Bichon havanais 5 Bearded collie 7 Belgisk fårehund, groenendael 9 Belgisk fårehund, malinois 4 Belgisk fårehund, tervueren 15 Beauceron 1 Blanding 24 Boerboel 4 Border collie 18 Border terrier 1 Borzoi 1 Boston terrier 4 Boxer 8 Briard 2 Breton 3 Bullmastiff 1 Bull terrier 1 Cairn terrier 2 Ca de bou 1 Cane corso 1 Cavalier king charles spaniel 10 Chihuahua korthåret 1 Chinese crested 1 Chinese crested powderpuff 2 Chow chow 1 Clumber spaniel 1 Coton de tulear 1 Collie langhåret 6 Collie korthåret 4 Dachshund korthåret 3 Dachshund strihÃ¥ret 6 Dalmatiner 5 Dansk svensk gårdshund 7 Doberman 3 Dogo canario 1 Drentsche patrijshond 1 Drever 1 Dunker 1 Dvergpinscher 9 Dvergschnauzer hvit 2 Dvergschnauzer salt/pepper 1 Dvergschnauzer sort 3 Dvergschnauzer sort/sølv 3 Dvergpuddel 3 Engelsk Bulldog 1 Engelsk cocker spaniel 1 Engelsk Mastiff 1 Engelsk toy terrier 1 Engelsk setter 7 Engelsk springer spaniel 6 Etnahund 1 Eurasier 4 Finsk lapphund: 7 Flat coated retriever 4 Fox terrier glatthår 1 Fransk bulldog 1 Golden retriever 7 Grand danois 5 Greyhound 1 Gordon setter 1 Haldenstøver 1 Hygenhund 1 Jack russel terrier 3 Japansk spisshund 8 Jämthund 1 Hollandsk gjeterhund, KH 2 Hovawart 6 Hvit gjeterhund 1 Irsk rød og hvit setter 1 Irsk setter 3 Irsk ulvehund 1 Irish soft coated wheaten terrier 7 Kaukasisk ovtcharka 1 Kleiner münsterländer 2 Kleinspitz 1 Kooiker 5 Kerry blue terrier 1 Labrador retriever 7 Lagotto romagnolo 1 Lancashire heeler 2 Landseer 2 Lapsk vallhund 1 Leonberger 2 Løwchen Mellompuddel 2 Miniatyr bull terrier 2 Mittelspitz 1 Mops 9 Mudi 1 Norsk buhund 1 Norsk elghund grå 6 Norsk elghund sort 2 Norsk lundehund 1 Nova scotia duck tolling retriver 15 Papillon 5 Parson russell terrier 2 Petit basset griffon vendeen 1 Phalene 3 Pinscher 2 Portugisisk vannhund 4 Presa canario 5 Pumi 1 Puli 1 Rhodesian ridgeback 1 Riesenschnauzer sort 1 Rottweiler 10 Saluki 2 Samojedhund 16 Saarloos 1 Sankt bernhardshund 1 Schäferhund 16 Shar pei 1 Shetland sheepdog 17 Shiba 7 Shih tzu 2 Siberian Husky 20 Sloughi 1 Stabyhoun 3 Staffordshire bull terrier 7 Storpuddel 4 Svensk lapphund 1 Tibetansk spaniel 4 Tibetansk terrier 1 Vorstehhund korthåret 10 Weimaraner 1 Welsh springer spaniel 3 Welsh corgi cardigan 1 Welsh corgi pembroke 1 Whippet 9 La til en shetland sheepdog
 4. Rabalderet

  Økonomisk bindende/bindende påmelding

  Jeg har måtte trekke meg fra et kurs og da la ene på kurset ut og så overførte jeg bare penger over til henne da instruktøren ville ha betalt kontant.
 5. Rabalderet

  På tur i Islandsk natur?

  Jeg var på Island i august og da var det hvertfall fint vær og grei tempratur som jeg husker er vel hvertfall 5-6 år siden, men kan ikke huske at det var noe dårlig vær
 6. Rabalderet

  European Dog Show 2015

  Blir nok til at jeg melder på jh hvertfall to om ikke alle tre dagene, litt usikker.
 7. Rabalderet

  NKK Bø, 21.-22. februar

  Satser på å få stilt jh begge dagene
 8. Rabalderet

  Hvilken årsmodell er du?

  1999
 9. Rabalderet

  Hvilken rase er det der?

  Balder er enten en rev, lassie/mini lassie (nei, det heter ikke collie er helt garantert en lassie) eller collie/mini collie. Er noen som ser at han er en sheltie da, ofte de som har hatt rasen selv eller er veldig interresert i hund og/eller aktivt trener hund.
 10. Rabalderet

  Hva vil du si om denne rasen?

  Herlige hunder, men den jeg kjenner samt en del av de jeg har møtt sliter veldig med pusten. Såpass ille at den jeg kjenner knapt kan gå tur uten å kaste opp skum (som han gjør når han sliter med pusten), spesielt på sommeren, men vinteren også om det ikke så alt før kaldt. Og han går konstant å hiver etter pusten og har tydelige problemer med den. Får så vondt av å se på han og hvor istykker de er avla, begynner heldigvis å bedre seg nå, men er uansett virkelig ikke bra og ødelegger hele inntrykket mitt av rasen da de jeg har møtt ellers har vært kjempeherlige hunder.
 11. Rabalderet

  Mål 2015

  Mål 2015 Balder: - jobbe masse med vippa, lære han at den er ikke farlig - starte i ag-hopp hvertfall 6 ganger i løpet av året - trene masse lydighet og lære oss kl 1 øvelsene - prøve å få trent litt rallylydighet - starte i kl1 lydighet, kanskje starte i kl1 rallylydighet også - fortsette å syns trening er gøy og ville trene - ellers bare fortsette å være den glade og herlige hunden han er Meg - starte i ihvertfall 8 jh konkurranser og få kvalifisering til NM og landslagsutaket - begynne å gå lengre turer i skogen (2-3t) hvertfall to ganger i uka - begynne å jogge til våren - komme inn på vgs (studiespesialisering, realfag)
 12. Rabalderet

  Hva vil du si om denne rasen?

  Kjenner to helt forskjellige individer, ene er veldig glad i kos den andre er også glad i å ligge vedsiden av deg i sofaen, men vil ikke ha mye kos og må kjenne deg godt først. Ellers er de utrolig kule hunder og er hunder som funker fint i flere hundesporter. Utrolig pene og herlig hunder
 13. Rabalderet

  Evalueringstråden for Dogs4All

  På lørdagen ja, ikke fredagen
 14. Rabalderet

  Informasjon om Chodsky Pes/ Bohemian Shepherd?

  Jeg har bare møtt en 5-6 stykker, men de virker ikke spesielt reserverte. De kommer ikke nødvendigvis stormende fram med en gang de ser et menneske, men er mer uinteressert en redd og skeptisk. Utrolig herlige hunder, men er litt forskjellig driv på dem syns jeg. Ene som trene i klubben har to og de er to helt forskjellige individer. Ene er kjempelett å motivere og alltid klar for å jobbe og har masse fart osv, den andre er mer rolig, men samtidig interessert i å jobbe har bare ikke samme driv og fart som den andre. Ellers er det en innmari herlig rase sånnsom jeg opplever den, men en må være nøye med sosialisering fra en får valpen hjem og også være nøye med hvor en kjøper fra. Begynner å bli en del i Norge etterhvert og veit de har lagd en raseklubb om en vil finne ut mer
 15. Rabalderet

  Hva vil du si om denne rasen?

  Bor en ungarsk vizsla her oppe og den bjeffer noe helt utrolig. Blir ikke brukt til noe så vidt jeg vet og er ikke veldig glad i andre hunder og eierne sliter med å holde den igjen, men den andre vizslaen jeg har møtt var super snill og rolig. Den var eldre og blei brukt til jakt så kan ha noe med det å. Ellers kjenner jeg ikke til rasen.
×