Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/09/21 in Posts

 1. 1 point
  Hallo man får jo skikkelig masse inkludert i den prisen da. Kan få velge navn på valpen helt selv pluss at man får chip og vaksine inkludert (ikke alle da, bare den første). "valpene blir å få både chip å vaksiner (ikke alle vaksinene men de de skal ha når de er så ung som de er det kommer med informasjon om dette etter vi har gjort det)." Tydelig en veldig seriøs og erfaren oppdretter det her, da koster det jo deretter 😂
 2. 1 point
  Den Orange mannen på andre siden av dammen er ikke riktig klok. At over 70 MILLIONER folk har stemt på han skremmer meg. Og så er han ikke dyrekjær. Det forteller vel også litt...? 😉 https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/216z0x/trump-bryter-lang-tradisjon-har-ikke-dyr
 3. 1 point
  Vi varmet oss foran peisen, kledde godt på oss, og ruslet den vanlige runden i -10 uten problemer faktisk. Veldig deilig, jeg elsker Michelinmann-jakka mi! Men, det særeste av alt! Jeg skal ikke prøve å gjenfortelle de sære drømmene mine, men i natt innebar de blant annet et sted der noen hadde to valpekull, et cairn terrier og et dachs, tror jeg det var (ikke at rasen var relevant på noe vis, med unntak av at det var kommet en dsg-valp i cairn-kullet). Når jeg ligger i senga og prøver å våkne om morgenen sjekker jeg gjerne nyhetene på NRK, og i feeden der lå Marens siste program, Valpeskolen. Nå er jeg ikke nødvendigvis enig i alt hun gjør, men det er en super jobb for å få mer positiv trening inn i norske husholdninger! Har ikke sett første episode enda, men blir nok i løpet av dagen.
 4. 1 point
  Her kom løpetid, kuldeperiode og koronastengt treningshall som en "fin" liten nyttårsbukett... Salka henger ved døra og synes vi skulle vært ute heele tiden, jeg fryser og vil ikke være ute lenger enn høyst nødvendig, og allerede på dag 3 med stengt hall er jeg redd vi kommer til å gå på veggen 😅Jeg må prøve å få inn et par timer med eksamenslesing nå, så får vi se om vi kan finne på noe gøy å jobbe med inne etterpå! Prøver bl.a. å få inn en god rundt høyre og venstre kommando, og det skal jo være mulig å trene på på stuegulvet
 5. 1 point
  Med en ung hanhund vil jeg gjerne ha beskjed sånn at jeg kan legge opp treningen ordentlig (og rettferdig) for ham. Med en voksen hanhund, som jeg har fått trent godt med, forventer jeg at han skal kunne konsentrere seg bedre. Da kan jeg også, som oftes, se på ham om det er løpetid som forstyrrer eller noe annet og vite ut fra hans nivå og dagsform hvor jeg skal legge lista. Kommunikasjon er en fin ting😊
 6. 1 point
  Godt nyttår ! Nyttår på hotell gikk greit for oss, det var mye mer smell der enn jeg trodde så når det stod på som verst fikk vi jobbet med litt sladretrening, men ingen tegn til verken panikk eller noe slikt. Hun var tydelig litt påvirket når det smalt, men selv når vi var ute tittet hun bare litt før hun snudde seg for kontakt og belønning. En suksess får vi si !
 7. 1 point
  Nå kjente jeg meg ganske heldig, min hannhund klarer å oppføre seg noenlunde rundt løpetisper 😅 Men dette er kanskje hovedargumentet mitt for at yngstemann ble en tispe, jeg orket ikke noen som var verre på dette enn han jeg allerede har. I hallen vi trener i er det ingen regler rundt dette, løpetispene er mer enn velkommen men jeg er veldig glad for at de alltid sier ifra om at det er løpetid så vi kan planlegge deretter. Vi driver med agility og har bare en hund i banen, men veldig greit å kunne plassere hannhundene før løpetisper i rekkefølgen, så kan man ihvertfall få en agilityøkt ! Jeg skjønner at man må takle løpetid hvis man skal konkurrere/trene aktivt, men min innstilling blir en helt annen til økten hvis jeg vet at det er løpetid, da legger jeg treningen opp deretter slik at vi kan oppleve mestring i økten, istedet for å måtte stå og krangle med hverandre fordi jeg ikke skjønner hvorfor han plutselig er så distrahert. Og ift til dette kurset, så skjønner jeg vanvittig godt at man ikke gidder å stå i fem dager i strekk for å mase på en hormonell dust; så god tålmodighet har ingen jeg kjenner 🙈 Det hadde jo vært veldig kjipt for de fleste å melde seg på et kurs i en hundesport, kommet frem og fått beskjed om at "neida, dere skal bare trene på sitt og kontakt".
 8. 1 point
  Det er et stort skille mellom løpetid og stådager. Veldig stort! Jeg var og parret tispa mi, kom på ca dag 11, og hannhunden var dauv. Gikk bare bort og hilste på tispa, for å deretter gå å legge seg 🙈 Dagene gikk, enset henne ikke verken på dag 12 eller 13. Kveld på dag 14 var det som å slå av en bryter og trekke rullegardina for hos han. Tispa var definitivt på det han mente var korrekt dag. Han åpnet grindene med kjetting, bet seg gjennom netting, låste opp dører med slik ytterdør-lås. Denne hunden med løpetid og denne hunden med stådager var som natt og dag. Og parringen gikk enkelt. En tidligere gang jeg forsøkte å parre henne var hannhunden interessert fra dag 10. Og på stådagene var han ikke mer på enn resterende dager, noe som ikke resulterte i parring .. Så en viss form for hormonell adferd skal man ha på høyløpske dager, og under disse dagene er det, for veldig mange hannhunder, alt for mye å kreve kontakt med ei høyløpsk ræv i nærheten. Det er bare slik .. Hensyn begge veier. Høyløpsk tispe er ingen leverpostei-boks 😅 Ifm kurs er det vanlig folkeskikk (ihvertfall fra min side, jeg gjør alltid dette), å først spørre om løpetisper er velkommen (jeg har aldri fått nei.) Er de ikke det melder jeg ikke på, er de velkommen melder jeg ihvertfall ifra hvis jeg skulle ha løpetid og hvor i løpetiden de er. Så får kursholder melde fra til evt hannhundeiere, som får ta et valg på om de kommer.
 9. 1 point
  I vår lokale klubb er løpetisper velkomne i hallen sålenge de har på truse. Ellers er normen at man sier ifra på trening sammen at tispene løper slik at hannene kan ta de hensyn de ønsker. På gjeterhundtrening er det i grunnen ett fett, vi har dem bare ikke stående ved porten foran hannene.
 10. 1 point
  Kjempelekkert. Og jeg bruker mye sele også, og heldigvis er det flere som selger håndsydde seler:)
 11. 1 point
  Et annet aspekt ved å stenge løpetidstisper ute er at det gir rom for å avle på hormontroll av noen hanner. Ser det blant annet med labrador. Ellers ser jeg vel egentlig ikke de store uenighetene her inne - bare forskjellig utgangspunkt. For meg som tispeeier har jeg selvsagt mest registrert de som mener at løpetidstisper må holde seg langt unna alt. Som hannhundeier registrerer man kanskje mest de med tisper som overhodet ikke bryr seg og bare gjør som de vil. Hva som egentlig er det mest utbredte problemet vet jeg ikke, men løsningen er uansett kommunikasjon og å ikke være redd for å prøve seg litt fram tenker jeg. Samt at oppdrettere begynner å være sitt ansvar bevisst også når det gjelder dette aspektet ved avl.
 12. 1 point
  Jeg tok meg den frihet å skille ut diskusjon om løpetid på trening i egen tråd.
 13. 1 point
  I treningshallen vår er det ikke lov å trene tisper som står. Ellers er de velkommen, men de må bruke tispetruse. Og det syns jeg er en grei regel for det er jo innendørs. Lukt blir værende lenge når ikke regn og vind fjerner det. Ellers er det jo stor forskjell på hannhunder. BC’en til en venninne kan holde fokus på noe så kjedelig som F.eks. avstandskommanderings-trening selv om en høyløpsk tispe bretter halen til siden rett foran nesa hans 😳 Mens andre hunder er det helt umulig å få kontakt med selv om det er dager siden det var en løpsk tispe i nærheten. Jeg tror ikke dette er så enkelt som man påstår på enkelte FB-sider, hvor de påstår at det er bare å være en god leder (hundetrener), så slutter hann-hunder å la seg styre av kjønnshormonene sine. Der er det sannelig null forståelse for at en hannhund ikke er helt lik andre hannhunder. («Jeg bare sier at hunden min skal slutte å fokusere på den høyløpske tispa/ ikke skal være redd for nyttårsraketter/skal slutte å bjeffe på nabohunden, så gjør den det. Sånn må alle andre også løse sine problemer!»)
 14. 1 point
  Det er ikke så enkelt, det er ekstrem forskjell på hvordan hannhunder reagerer på løpetid. Odin var aldri noe stort problem, Kovu sluttet å spise de ukene nabotispa løp (og for en allerede lett og slank hund ser det ikke pent ut!). Etter at de begge ble kastrerte i voksen alder reagerer de fortsatt på løpetid. Odin har jeg vært aktiv med og kunne nok fint ha jobbet med løpetispe i nærheten, før kastrering. Kovu kunne jeg bare glemt å prøve å få til noe med. Jeg synes forsåvidt det hadde vært helt greit å prøve, men ikke uten å kunne legge til rette for det og overhodet ikke forstå hvorfor hunden ikke virker (når det er sagt hadde jeg nok skjønt tegninga, jeg greier fortsatt å lese på dem forskjellen på løpetid og andre interessante lukter). Men så lenge man tar hensyn ser jeg ingen grunn til å ikke kunne trene med løpetispe, vi hannhundeiere kan jo ikke bestemme hvor alle løpetisper skal være til enhver tid.
 15. 1 point
  Jeg er en svoren tilhenger av hannhunder og har alltid en sånn i hus. Men synes det er helt ok med løpetisper på trening. Og som @tillien sier så har det før noen treninger jeg har deltatt på, ikke blitt nevnt i forkant at det kommer løpetisper. Ingen har da lagt merke til det heller.
 16. 1 point
  Løpetisper finnes det overalt, hele tiden, så det tenker jeg at man som hannhundeier faktisk bare må lære hunden å takle. Nå konkurrerer ikke vi lenger, men kan ikke huske at det har vært noe problem å delta med løpetisper i noen av de grenene vi har holdt på med tidligere. I blodspor gikk løpetispene sist (ikke at det har noen som helst praktisk betydning; de går jo uansett ikke samme sporet), og i nosework må de bruke truse. Skjerming av hannhunder er i alle fall bare å gjøre både hund og eier en bjørnetjeneste, mener nå jeg.
 17. 1 point
  Ang tisper og løpetid så føler jeg større aksept for det under trening enn for bare noen år siden. Man tar selvsagt hensyn, men jeg har et par ganger testet grensene bare for å se hva som skjedde. Dvs at jeg ikke sa noe. Og det var ingen som merket noe som helst - og ble lettere sjokkert da jeg fortalte det etterpå 😂 Da hadde vi stått tett i tett med en arbeidende hund i gangen (feltsøk) i tre kvarter. Det var selvsagt med en gjeng jeg følte jeg kunne gjøre det, men poenget mitt er at uten å teste grensene så blir det fort noen som mener at tispeeiere må holde seg vekke fra første dråpe til en uke etter siste. Gamle og inngrodde forestillinger. Så jeg synes ikke det er feil å foreslå «la oss nå prøve, så ser vi hvordan det går» ... og så gjør man tiltak etter hva som faktisk skjer og ikke basert på hva man tror kommer til å skje ... Har til og med trent med høyløpsk tispe og hannhund. Hun jeg trente med er sporty og tenkte at da fikk hun trent med skikkelig forstyrrelse. Det ble det helt klart også, men med litt øvelse klarte han seg ganske supert. Ikke alltid slikt passer, men man bør ikke avslå tanken på ren automatikk heller. I mitt miljø er det prøvene som er problemet. Null tilrettelegging. Løpetid? Nei takk. Da ryker fort halve sesongen her nord om man er uheldig. Selv der lokale klubber har sett at de kunne arrangere start for løpetidstisper helt til slutt så har de blitt nektet eller mottatt reaksjon fra NKK om de gjorde det. Håpløst.
 18. 0 points
  Her har vi altså såkalte drømmevalper til den nette sum av 60 000 kroner. Verden vil bedras. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=203953525
 19. 0 points
  Ble plutselig vinter gitt. Gikk fra to til åtte minus over natta, så bare fortsatte det å synke. Nå er det 20 minus og sol. Og sammen med kulda kom problemet med dugg og is på vinduene😓 Huseier skal ta det opp med snekkerfirmaet som satte opp tilbygget, det er helt tydelig for dårlig ventilasjon her. Det ligger 4-5 cm brede striper med kondens i alle vinduer, jeg tørker bort vann hver dag. Det er verst på soverommet, der er ca 70% av vindusflaten dekket av dugg om morran og det ligger store dammer i karmen😕 Nå når kulda kom fryser jo deler av dette, så nå starter jeg dagen med å fjerne is. Det er litt kjipt kjenne på at jeg ikke trives, jeg flytta jo inn her i slutten av november...
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00


×