Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/08/20 in all areas

 1. 2 points
  Hvor mye sover hun i løpet av en dag da? Og hvor lenge sover hun på natta? Noen (veldig mange, egentlig) valper er bare veldig aktive, uten at det har noe med stress å gjøre eller at de bør tvangsroes. Med mindre hun viser tydelige tegn på stress som pesing og lignende, tenker jeg dette er helt normalt. Med valper er det som regel full rulle mens de er våkne, og så slukner de en liten stund. Det varierer mye hvor ofte og lenge de sover. Ellers kan du nok fint gi valpen mye mer stimuli. Jeg har en helt annen type jakthund (dachs) som er mye mindre krevende enn setter, og min valp ville gått på veggen av 45 minutter utetid spredt utover en hel dag i den alderen. Spesielt når dette er inkludert lek. Du kan fint være ute minimum 40 minutter sammenhengende hver eneste dag, tenker ikke på å gå langt men la henne bruke kroppen og undersøke verden utenfor, om det er skogen, hagen eller nabolaget. Valper leker og tygger, så ha gjerne mye leker, tyggeting og annet liggende tilgjengelig inne hele tiden sånn at disse behovene går minst mulig utover inventaret. Ikke vær redd for å leke med valpen inne heller. Har du mulighet til å la hunden være ute på inngjerdet altan eller i hundegård, så tilby gjerne dette også når valpen selv vil da de får flere inntrykk enn når de holdes inne hele tiden.
 2. 2 points
  Max fylte 2 år i går. Var med på "fødselen" så traff han når han var under 1 minutt gammel. Tenk at det er 2 år siden lille store gutten kom til verden. Ca 1/2t gammel ca 7 uker 3 mnd 2 år Bursdagsbarn
 3. 1 point
  Hadde noen av våre valper (ikke jakthunder) blitt avspist med så lite utetid, hadde de gått på veggene ! Det er ikke snakk om å gå lange turer, men å være ute, sulle rundt i lett terreng og bruke nesen og kroppen, bli tatt med i andre miljøer og bli vant til nye inntrykk, bli ekt med og trent på enkle basic lydighetsøvelser. Hunder er skapt for å være i bevegelse og være ute, så kom dere ut med valpen ! Vil hun ikke roe seg inne, gjør som andre her har sagt, legg henne på avsperret område eller bind henne på hvileplassen. Lykke til, det går seg til etter hvert.
 4. 1 point
  Jeg tenker også at dette er en aktiv rase som har mye energi. Har hatt settervalp i huset og den måtte få løpe og leke mye pr.dag. Ut og lek, og den få løpe mye, om du trenger tips til hvordan du kan leke med den kan jeg tipse deg om No Limit Obediens sin blogg, eller Doglife sine filmer.
 5. 1 point
  Ja noen valper er veldige aktive og har ikke en like god av-knapp. Noen må tvang roes rett og slett. Når dere ser valper surre rundt og virker overaktiv,selv etter å ha vært ute og gjort alt det vanlige,så sett valpen på et avgrenset område hvis mulig ( kun en liggeplass der), binde fast med bånd til et bordben feks, hindre valpen i å surre rundt. Så la valpen være der til den er avslappet. Den kan protestere og bjeffe og sånn,men overse den helt til den har roet seg ned. Etterhvert vil valpen forstå at det kreves ro av den. Det er viktig at valper får slappet av og ikke gå på høygir hele tiden. Og noen trenger litt mer hjelp til dette.
 6. 1 point
  Hunden Aldrimett, nå med under 3 uker igjen.
 7. 1 point
  Siden du bor i et tett befolket område, vil jeg råde deg til å se etter rase som er naturlig sosiale, åpne og trygge av seg. Sånn at det å møte alle slags type mennesker er lettere uproblematisk. Man må så klart sosialisere valpen, men noen raser har det enklere i seg enn andre. F.eks retrievere og spaniel er slike mer happy go lucky hunder som synes folk er morsomt (noen kan bli litt vel ivrige). Det er også greit å se bort fra hunder som har mye vokt i seg (synes jeg, da). Kan være praktisk med en hund som passer på en i skumle områder, men det er også veldig praktisk med hunder som ikke føler de må passe på deg, inkludert på søndagsturen i parken Shiba som du nevner, har jeg også inntrykk av at tar bymiljø og slikt på strak pote. Jeg kjenner ikke dem så godt, men så vidt jeg har skjønt, er de glade i turer og tåler rolige dager. @SandyEyeCandy kan sikkert fortelle mer om dem Berner er trivelige de, men de har vel ganske kort levetid, tror jeg?. Malamute kan ikke gå løs og noen har vel samkjønnsagressjon. En polarhund passer nok også best til noen som virkelig holder på med friluftsliv Akita kjenner jeg heller lite til, vet det var ei på Sonen her som har en, men husker ikke brukernavnet hennes i farta. Så mitt stalltips er å finne en rase (og et individ) som er sosiale, trygge og stabile. Det trenger ikke være retriever-sosiale, men noen som liker folk sånn passe godt eller er litt sånn cool sånn som spisshunder kan være. Kanskje shiba hadde vært noe å sjekke ut nærmere for deg?
 8. 1 point
  Jeg må også øve på å gå uten hund. Ser på film at jeg ser helt rar ut! Får litt samme som deg med venstre hånden. Men jeg er fæl på å «hjelpe» henne med å vri overkroppen mot venstre.
 9. 1 point
  Ja, man blir det, så syntes det var viktig å fortelle deg at hun går kjempefint Blir det mer intensitet/energi kan det bli for mye stress. Man skal ha passe mengde stress, ikke for mye
 10. 1 point
  Helt enig Her er det ikke noe å pirke på, keep up the good work 💪
 11. 1 point
  I dag har vi vært ute i det fine været å tatt masse bilder 😊 Og hun har endelig fått sin første løpetid 😅
 12. 1 point
  Bølla Orion hadde tiårsdag 20.02🎂❤️
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00


×