Jump to content
Hundesonen.no

Stort sprik i premiegrad på utstilling.


Recommended Posts

Jeg har ikke stilt så mye (første offisielle i år) så jeg er ikke så godt bevandret i utstillings miljøet, men jeg må innrømme jeg nå har litt problemer med å skjønne dette.
Stilte en hund nå i helgen. 
Lørdag fikk vi Sufficient, søndag fikk vi Excellent og 3. plass i klassen, av 4.

Jeg synes ikke at det skal være mulig å få så totalt forskjellig bedømming på samme hund. Fra VG til EX eller G kan jeg forså vid skjønne, men fra dårligst til best.

Er dette vanlig?

Hunden kommer ikke til å stilles noe mer, da vi kun var ute etter gulsløyfa for å utløse AG championat.

Link to post
Share on other sites

Jeg har heller ikke stilt så mye, men her har bedømmingen vært veldig konsekvent - hun har fått VG på hver eneste utstilling 😅 Å gå fra Sufficient til Excellent hørtes jo voldsomt ut. Hva står det i kritikkene da?

Link to post
Share on other sites

Jeg har hørt om, og også erfart at den samme hunden får vidt forskjellige kritikker fra utstillinger (to dager på rad)

Og derfor har jeg gitt opp utstilling, syns det er vanskelig å forstå. Når en dommer f.eks sier at hunden "har vakre mørke øyne" en dag, mens dagen etter har hunden "alt for lyse øyne" ....samme øyne...

Kanskje hunden din viste seg dårlig da den fikk Sufficient. At den bevegde seg dårlig, var anspent og ikke trivdes i ringen. Eller at hunden ikke likte at dommeren tok på den og trakk seg, slik at dommeren ikke fikk kjent godt nok på den?

Du får holde fast på at du har en hund som fikk Excellent på utstilling, og glemme den andre 😉

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Rufs said:

Kanskje hunden din viste seg dårlig da den fikk Sufficient. At den bevegde seg dårlig, var anspent og ikke trivdes i ringen. Eller at hunden ikke likte at dommeren tok på den og trakk seg, slik at dommeren ikke fikk kjent godt nok på den?

Nei faktisk ikke, det var noe hun fikk ros for i kritikken. 

899432983_Skjermbilde2023-10-30090404.thumb.png.58e88d2a44a5a8e8d45690dca41e7e4b.png

Edited by Busann
Link to post
Share on other sites

Er hun innenfor rasestandarden mtp. størrelse? Og pelsfarge? Isåfall synes jeg der er veldig rart at Sufficient-dommeren slår så hardt ned på det. De ser ut til å være enige i at hun er for kraftig og at hodet ikke er det beste, men når én dommer gir Excellent kan det da ikke være så mye å trekke for at hun havner på Sufficient...

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Wilhelmina said:

Er hun innenfor rasestandarden mtp. størrelse? Og pelsfarge? 

Nei, hun er for stor. Heller ikke den "korrekte" fargen, men ikke feilfarget heller.

Jeg hadde ikke forventet exellent på henne, men heller ikke sufficient. 
Hadde forventet en good, kanskje en very good. 

Link to post
Share on other sites

Dommere har jo sine preferanser, og ting de IKKE liker. Slik som f.eks at str er feil i en eller annen retning, eller bittfeil. At en dommer trekker mye for en ting, mens en annen dommer ikke synes det er så farlig er ganske vanlig.

Jeg har fått S en dag, og res.Cert dagen etter. Grunnen var rett å slett at dommeren syntes min lille brunbjørn lignet alt for mye på en lapphund i hodet (hun var spesial dommer på Finsk Lapphund) Og jeg er egentlig ikke uenig- hun har mye pels, ganske kraftig stopp, og fargene til en brun Lapphund, og om man forestiller seg ståører, så er det ikke så langt ifra 😆 

Utstilling er bingo, og masse annet tulleball jeg kunne skrevet mye om, men skal la være 🤣

Link to post
Share on other sites

Det er helt vanlig at premieringene spriker i alle retninger, og det har å gjøre med mange ting. Dommers preferanser, selv om de kal dømme etter rasestandard og ikke etter  egne liker/liker ikke. Hundens dagsform, handlerens dyktighet til å få frem hundens beste side, hor godt utenlandske dommere har satt seg inn i norske utstillingsregler mht premiegrader, hvem de konkurrerer mot osv. Har stilt ut i mange år, har gått fra cert til blått samme helg, mrd kritikker som totalt motsier  hverandre , osv. Sånn er det bare , det kan være vanskelig å begripe, men på den annen side: Det er jo disse forslkellige  resultatene som utgjør  noe av spenningen med denne sporten ?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tusen takk for godt og fyldig svar, det var mange gode tips her👍
  • Lurt, det skal jeg prøve! Har nok tenkt litt motsatt her, og det funka i hvert fall ikke  Så det er en greie å ha preferanser for veggene altså, ikke bare min hund det plutselig har klikka for Vi har jobbet en del med selvstendighet, så jeg sender henne inn i søket fra relativt lang avstand, men skal prøve å gå litt tettere på med kortere bånd en stund.
  • Dytter opp denne igjen jeg 👀 Noen som fortsatt driver med dette? Jeg har vært av og på så lenge jeg har spilt det (2008, hjelp!), gjerne med noen års pause også. Tok det opp igjen for ett års tid siden og spilt jevnt og trutt nesten hver dag siden, og blit litt hekta igjen, selv om det ikke er like ille som det en gang var 😂
  • Er man interessert i avl, uavhengig om du har tispe eller hannhund og rase, og har en hund som man vurderer å bruke i avl anbefaler jeg å ta Oppdretterskolen til NKK samt Kynologi-kurset til NKK. Var akkurat på sistnevnte nå i helgen faktisk, kjempe bra og flott kurs. Har også tatt Oppdretterskolen til NKK. Har ikke planer om å drive med avl å nærmeste fremtid, men disse kursene (eller lignende) burde vært pålagt for å kunne drive med avl, uavhengig hva slags hund du har. å Avle er et stort ansvar, selv for hannhundeier. På disse kursene vil man også kunne stille spørsmål som dette og annet man lurer på.
  • Wii, så gøy! Jeg hadde slike årlige mål før. Med ymse suksess, hehe. Jeg var ikke i tråden for i fjor fordi jeg aldri har vært særlig aktivt her inne, men hiver meg på nå Syns dog å sette seg for høye og mange mål er skummelt, spesielt siden jeg er i en fase hvor jeg må "starte opp igjen" når det gjelder hund. I tillegg vet jeg ikke helt hva 2024 vil kunne by på, da det er en del andre baller i luften, så jeg må legge noen mål som er overkommelige selv med eventuelt (positive) livsforandringer som kan skje. Mål for 2024 (relatert til hund) Kiska: Ingen særlig mål her, frøkna blir 10 år neste år og har aldri vært utpreget konkurransehund. Jeg håper 2024 blir et fint år for henne med minimale helseproblemer, og at vi blir flinkere til å dra ut på litt lengre turer med overnatting. Logi: Ikke min hund, men en viktig del av livet mitt, så jeg stjeler han titt og ofte fra kjæresten. Målet mitt med han er å gå nybegynnerkurs i agility, det tror jeg hadde vært gøy! Et litt mer hårete mål som jeg ikke blir lei meg for hvis vi ikke får til: starte i rallylydighet (litt begrenset med treningsmuligheter med han fordi jeg og kjæresten ikke bor sammen og bytter på å ha de voksne hundene). Men vi prøver, så får vi se! Haru: Valpefisen blir ikke 1 år før i april, så noe begrenset, men han er jo den jeg har størst forventinger til sånn sett. Mål med han i 2024 vil være å komme ordentlig i gang med faste treninger igjen i et miljø, og ta nybegynner/introkurs i minimum agility og rally. Vil nok prøve meg på andre ting også selvsagt, men dette er liksom det helt minimum for oss, og alt annet ekstra hvis vi får til vil bare være gøy og bra! Meg selv: gå minimum 1 teoretisk kurs innenfor hund, temaet kan være "hva som helst". Jeg syns det er veldig gøy å lære og mener at man aldri må slutte å søke etter kunnskap, og lære nye ting. I tillegg syns jeg det er kjempefint å få "papirer" på det også
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...