Jump to content
Hundesonen.no

Sende forespørsel til arrangør om startoppsett? rallylydighet


Recommended Posts

Jeg har en 1,5 år gammel border collie som jeg har trent til at jeg kan konkurrere i rallylydighet med.

Nå skal jeg på stevne i mai, men hunden er veldig reaktiv! Hun blir lett stresset, og bikker da over og bjeffer, knurrer og småbiter i beina mine. Dette er jo ikke så heldig i ringen, men jeg tror kanskje hun hadde fungert best om hun fikk starte helt først slik at hun ikke rekker å bli like stresset. Hun utagerer på andre hunder, og liker ikke fremmede. Så jeg tror nok hun hadde hatt godt av å starte så tidlig som mulig så det kanskje ikke er så mange andre hunder rundt. Er dette noe jeg kan sende forespørsel om til arrangør? Eller vil dem ikke ta noe hensyn til dette?

 

Link to post
Share on other sites

Det kan du godt gjøre, men for meg høres det ikke ut som at hunden din da er elt klar for å starte enda? De lave klassene er det også flest deltakere i, så med mindre du bor veldig usentralt så må du regne med at det er en del hunder og folk allerede før start i første klasse, særlig om det er to ringer.

Det beste for hunden din mener jeg er å få bedre selvtillig og trygghet rundt andre hunder før hun skal prestere på en stevneplass. Jeg regner med dette er noe dere jobber med på trening/klubb? Jeg ville jobbet målrettet med ro og kontakt rundt andre hunder på trening, og så på stevner, før jeg ville startet selv i det hele tatt. Hvis du vet at hunden blir så stresset at det bikker over så blir det ingen god erfaring i ringen for henne.

Noen arrangører tar hensyn, andre ikke, men det er ihvertfall bare å spørre.

  • Like 5
Link to post
Share on other sites

Denne hunden ville jeg ikke tatt med på et stevne som deltager, på lenge enda. Du må nok jobbe mye med den for å gjøre den trygg og rolig i slike settinger, og jeg ville søkt hjelp hvis jeg var deg. Den er ennå en unghund, så det er ingen grunn til å forhaste seg med konkurransedeltagelse. Lykke til.

  • Like 4
Link to post
Share on other sites
11 hours ago, maysofie said:

Å sortere på startlister til hundens fordel trodde jeg ikke de hadde lov til, uavhengig av sport?

Jeg kan ikke huske at det står noe om det i noe reglement som gjelder rally så lenge jeg har vært arrangør eller dommer ihvertfall. Og terskelen for å ta hensyn i rally er ganske lav. Man flytter jo på løpetispene, f.eks., det er jo også av hensyn til alle.

Link to post
Share on other sites

Nå er det lenge siden jeg konkurrerte, men da mener jeg arrangøren strakk seg ganske langt for å tilrettelegge. Rally er (var?) jo en lavterskelaktivitet som skulle være tilgjengelig for "alle".

Link to post
Share on other sites

Personlig hadde jeg gitt hunden ett år til, så blir hunden mer moden, forhåpentligvis mer trygg, du får trent mer på problemene dere har, og du blir også bedre kjent med hunden. Og dere blir da mest sannsynlig mye mer klare for å starte 😊 

  • Like 3
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...