Jump to content
Hundesonen.no

Hvor mye trening pr uke??


Recommended Posts

Har hatt en diskusjon ang treningstimer en trenger å legge inn i hva en konkurrerer i.

De som går LP mener jo at det er mye vanskeligere, og må legge inn mye mer trening hvis du vil satse. Rally er for de som ikke gidder å legge inn treningen det trengs.

Rally folket mener jo at de trener masse, og at det er like vanskelig som LP

Så dere som trener Rl eller LP

Hvor mye trener dere pr uke? 

 

Link to post
Share on other sites

Jeg tenker det er ganske irrelevant, og kommer mer an på både ambisjoner og ikke minst individ, enn sporten.

Da jeg trente aktivt trente jeg vel to-tre ettermiddager i uken, pluss korte økter hjemme i hverdagen. Pluss ymse helgekurs. Med Odin, dansk/svensk gårdshund.

Med Kovu hadde kvaliteten langt mer å si for treningen, ridgback har generelt lite toleranse for repetisjoner og langtrukne treninger. Et par korte økter i uka var nok for ham (nå kom vi aldri langt heller, skal sies).

Det hadde ikke spilt noen rolle om jeg hadde gått LP eller RL med Odin på treningsmengden, og vi har forsåvidt trent både RL, LP og andre sporter. Jeg ville ikke trent noe mer om vi skulle konkurrert i LP heller enn RL.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Altfor lite. :lol: Nei, men sånn seriøst. Jeg kan ikke trene, spesielt, pirkearbeid med Limit med mindre jeg klarer å være skikkelig positiv og leken, for hun blir så sinnsykt lett dempet i arbeidet og "slår av". Derfor jeg har landa på at det blir Rally istedenfor LP, jeg elsker jo pirkearbeidet, men klarer det ikke med henne jevnt nok til at det går. Vi skal tross alt ha det gøy, ikke blir frustrerte. AG hadde nok vært best for henne for da kan jeg drive henne høyt uten at hun bikker over ifht presisjon på kjedelige sakte lydighetsgreier og bare går med hodet i skyen isteden. :lol: Blir litt fjas det nemlig, men jeg prøver å finne en balanse på hvor vi burde legges oss i drift for å få best mulig resultat.

Jeg kjører en økt med momenter her og der med enten frokost eller kveldsmat tørrfôr rasjonen hennes, og så legger vi inn "skikkelige" treninger i annet miljø, på tur eller på trening et par - 3 dager i uken. Nå har vi starte å trene i klubben også, så det blir stort sett 2 økter på 3 ish minutt inne i hallen/jobbe banen + oppvarming og superbelønning etterpå utenfor. Foreløpig bare RL treningene vi er med på, så det er 1 dag i uken. Men jeg har lyst å bli med på noen av de andre også etter hvert, (LP, AG eller rett og slett utstillingstreningene for variasjon)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Kooikeren syns jeg er herlig! Største forskjellen er vel bakgrunnen til de rasene, da kromfohrlander er blanding av terriere, mens kooikeren anses som spaniel. Mulig de har typiske terrier og spaniel egenskaper/oppførsel?
  • Vi har alltid hatt lyst på en hoffe. Men hvor mye aktivitet trenger de sånn realt sett?
  • Ja, jeg gidder aldri å børste frem til det det er på sitt verste: når underull kommer svevende opp i nesen på meg hver gang vi koser. Da testes børstene/gummikardene i tilfelle de fungerer bedre i år enn i fjor. Evig optimist!  😂  Konklusjonen min er at den beste børsten til korthårshund sitter på robotstøvsugeren. 
  • Frøkna mi på 12 år tror altså hun er med på Finnmarksløpet hver gang vi er på tur, det går i et helsikes tempo... I utgangpunktet ikke et problem, men etter at hun hadde blodforgiftning i vinter fikk hjertet seg en skikkelig trøkk, så nå går hun på hjertemedisin for å forebygge hjertesvikt. Det kan da ikke være bra for hjertet med en sånn belastning da? Var hos hjertespesialist senest i går som synes det er supert at hun er så aktiv og mener at hun skal få bestemme tempoet selv, men jeg har allikevel denne gnagende følelsen av at det umulig kan være bra å holde på sånn... Vet ikke helt hva jeg vil med dette innlegget, men ja... noen tanker?
  • Helt klart korthårsraser. (drømmer om å få det igjen).  De tar minimalt med dritt med seg fra turer, tørker fortere, selv gjørma har tørket og falt av når man kommer seg hjem. Problem med felling ordnes med god gummi-kardask som man masserer av løs pels. Aldri floker Har nå en normalpelset hund. Pels på 3-5 cm. Trenger også lite stell, men børstes avogtil for å unngå floker. Bruker lang  tid på tørke etter bading og gjørmebryting . Pelsen ligger som fykende hybelkaniner i huset. Jeg må støvsuge langt oftere med denne siste hunden (men kan ikke legge all skyld på han...  )
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...