Jump to content
Hundesonen.no

Hvor mye trening pr uke??


Recommended Posts

Har hatt en diskusjon ang treningstimer en trenger å legge inn i hva en konkurrerer i.

De som går LP mener jo at det er mye vanskeligere, og må legge inn mye mer trening hvis du vil satse. Rally er for de som ikke gidder å legge inn treningen det trengs.

Rally folket mener jo at de trener masse, og at det er like vanskelig som LP

Så dere som trener Rl eller LP

Hvor mye trener dere pr uke? 

 

Link to post
Share on other sites

Jeg tenker det er ganske irrelevant, og kommer mer an på både ambisjoner og ikke minst individ, enn sporten.

Da jeg trente aktivt trente jeg vel to-tre ettermiddager i uken, pluss korte økter hjemme i hverdagen. Pluss ymse helgekurs. Med Odin, dansk/svensk gårdshund.

Med Kovu hadde kvaliteten langt mer å si for treningen, ridgback har generelt lite toleranse for repetisjoner og langtrukne treninger. Et par korte økter i uka var nok for ham (nå kom vi aldri langt heller, skal sies).

Det hadde ikke spilt noen rolle om jeg hadde gått LP eller RL med Odin på treningsmengden, og vi har forsåvidt trent både RL, LP og andre sporter. Jeg ville ikke trent noe mer om vi skulle konkurrert i LP heller enn RL.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Altfor lite. :lol: Nei, men sånn seriøst. Jeg kan ikke trene, spesielt, pirkearbeid med Limit med mindre jeg klarer å være skikkelig positiv og leken, for hun blir så sinnsykt lett dempet i arbeidet og "slår av". Derfor jeg har landa på at det blir Rally istedenfor LP, jeg elsker jo pirkearbeidet, men klarer det ikke med henne jevnt nok til at det går. Vi skal tross alt ha det gøy, ikke blir frustrerte. AG hadde nok vært best for henne for da kan jeg drive henne høyt uten at hun bikker over ifht presisjon på kjedelige sakte lydighetsgreier og bare går med hodet i skyen isteden. :lol: Blir litt fjas det nemlig, men jeg prøver å finne en balanse på hvor vi burde legges oss i drift for å få best mulig resultat.

Jeg kjører en økt med momenter her og der med enten frokost eller kveldsmat tørrfôr rasjonen hennes, og så legger vi inn "skikkelige" treninger i annet miljø, på tur eller på trening et par - 3 dager i uken. Nå har vi starte å trene i klubben også, så det blir stort sett 2 økter på 3 ish minutt inne i hallen/jobbe banen + oppvarming og superbelønning etterpå utenfor. Foreløpig bare RL treningene vi er med på, så det er 1 dag i uken. Men jeg har lyst å bli med på noen av de andre også etter hvert, (LP, AG eller rett og slett utstillingstreningene for variasjon)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Vi hilser ikke på fremmede hunder, enten det er staff eller retriever eller noe annet. Jeg har like mye dårlig erfaring med begge (eller, det vil si, ingen av mine har blitt direkte angrepet av staff).
  • Det er vel Forbrukerrådet som er første instans og evt. mekling gjennom dem som er andre steg. Det er ikke rettspraksis å vise til når det gjelder mangler og feil hos hunder, dermed løses mange situasjoner som dette veldig ulikt. Ellers er det jo mange døve hunder som lever gode liv med litt tilrettelegging, vet selv om slike som bor hos både hørende og døve eiere. Bare for å nevne at det kan gå helt fint å leve med døve hunder. Etter å ha sett dem selv, ser jeg ikke helt hva som skulle være grunnlag for rutinemessig avliving, som jeg vet en del oppdrettere av diverse disponerte raser gjør. Hunder kommuniserer tross alt mest gjennom kroppsspråk, hørselen har mer betydning for at det blir vanskeligere å orientere seg om hva som skjer utenfor synsfeltet. I dag finnes det mange hjelpemidler som gjør hverdagen enklere for eier (vibrasjonshalsbånd til kontakt og innkalling f.eks) og kommandoer lærer de jo like enkelt som håndtegn som alle andre hunder.
  • Har gjort mine erfaringer med diverse bullehunder, og jeg styrer pent utenom dem. De kan være så sjarmerende mot folk som de bare vil, mine hunder får ikke hilse på dem. Så får jeg heller tåle å bli kalt hysterisk kjerring.
  • Bilde? Tenker at når en kjøper seng i butikk så er den komplett, enten med sokkel (da er det ikke noe rom/åpning under senga), eller med forskjellige typer ben.  Om det er en skikkelig ramme rundt under, som det er plass til å montere ben så går det sikkert. På noen så er de 4 bena skrudd fast i hver hjørne, men på andre så er det bare to bøyler, som er skrudd fast i utfresa spor på innsiden av selve ramma
  • Kan man montere ben, hvor det ikke finnes "hull/gjenger" på en rammemadrass? Altså bore de selv. Har kjøpt en "rammemadrass uten hull hvor man kan feste bena. Mulig det ikke er gjort på forhånd fordi det er ment at man skal sette madrassen i en sengramme. Men kona insisterer på å at hun vil ha madrass med ben. Madrassen har en tykk treramme rundt selve madrassen nederst. Men er det vanlig å bore hull til å feste på bena selv?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...