Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei! Det er sikkert vanskelig å gi et generelt svar, men hvor lange treningsøkter legger dere opp til med hundene deres? Hva trener dere? Deler dere opp øktene i mange små økter, eller hvordan organiserer dere trening? Tenker jo da på typisk lydighetstrening, men også gjerne annen mental trening/aktivisering. 

Link to post
Share on other sites

Det varierer på treningstype og intensitet. Men når vi drar på trening i klubb, kurs eller fellestreninger av noe slag, så jobber jeg alltid i økter. Først en kort tur ut av bilen for å tisse, og lek/motivasjon. Så en pause for planlegging av første økt, målsetninger, fokus osv.

Øktene er stort sett på 5-10 minutter, men innimellom hele rallybaner eller lange øvelser på opptil 15 min. Spor-økter kan jo også ta litt tid. Det er veldig individuelt for hund og øvelse, med ridgebacken har jeg måttet kjøre veldig korte økter, mens gårdshunden kan holde på ganske lenge. Belønningsnivå, krav og fokus blir jo en vel av helhetsvurderingen på dette også.

Link to post
Share on other sites

LP: Jeg har en voksen hund (6 år) som er veldig motivert for trening, så øktene våre kan være lengre nå enn da han var ung. Men jeg er alltid nøye på å ta pause når det går skikkelig bra. Avslutte på topp liksom. (Går det ikke så bra, så må jeg gjøre det enklere slik at vi lykkes)

Som oftest trener jeg 2-3 økter (pauser hvor vi går ut av banen, og rusler en liten tur)

- Til sammen varer en treningen 1 - 1 1/2 time (vi gir oss før han blir lei)

Trener mye på momenter, pirker på det som må bli bedre. Men ikke for mye og lenge på det samme. Det er jo begrenset hvor gøy det er med avstandskommandering. 😉 

Kjører gjerne noen hele øvelser i avslutningen av treningen. Han liker disse øvelsene hvor han får løpt og bevegd seg litt. 

Link to post
Share on other sites

Vi trener først og fremst søk, og trener også korte økter med pause når det går skikkelig bra. Har brent meg på å trene for lange økter og vært nødt til å avslutte på "synkende kurve", for å si det sånn, så jeg trener heller en repetisjon for lite enn en for mye. Nå trener vi mest systematikk og "pirk", og selv om hun aldri blir lei kan søket bli litt slurvete når vi trener for lenge. Så spiller miljøet også inn på hvor lange øktene blir, jeg trener lengre og flere økter hjemme på stua enn på hundeklubben o.l.

Red: Hunden er (snart) 12 år og har vært konkurransehund hele sitt liv, elsker å jobbe og hadde nok trent dagen lang hadde det vært opp til henne :teehe:

Edited by Wilhelmina
Link to post
Share on other sites

Det kommer an på alder på hund og hva vi trener og hvor mye energi hun har. Men nå er hun min 3 år, og vi trener IGP. Så når vi trener lydighet trener vi rundt 15 minutter kanskje? Og da ofte to økter når vi først er på banen. Noen ganger trener vi nok opp mot 20 minutter. På fellestreninger i hundeklubber kan det bli opp til 45 min trening i strekk, men da med litt venting, og ligg og bli hvor vi venter noen minutter  og samme med sitt og bli. 

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Vi hilser ikke på fremmede hunder, enten det er staff eller retriever eller noe annet. Jeg har like mye dårlig erfaring med begge (eller, det vil si, ingen av mine har blitt direkte angrepet av staff).
  • Det er vel Forbrukerrådet som er første instans og evt. mekling gjennom dem som er andre steg. Det er ikke rettspraksis å vise til når det gjelder mangler og feil hos hunder, dermed løses mange situasjoner som dette veldig ulikt. Ellers er det jo mange døve hunder som lever gode liv med litt tilrettelegging, vet selv om slike som bor hos både hørende og døve eiere. Bare for å nevne at det kan gå helt fint å leve med døve hunder. Etter å ha sett dem selv, ser jeg ikke helt hva som skulle være grunnlag for rutinemessig avliving, som jeg vet en del oppdrettere av diverse disponerte raser gjør. Hunder kommuniserer tross alt mest gjennom kroppsspråk, hørselen har mer betydning for at det blir vanskeligere å orientere seg om hva som skjer utenfor synsfeltet. I dag finnes det mange hjelpemidler som gjør hverdagen enklere for eier (vibrasjonshalsbånd til kontakt og innkalling f.eks) og kommandoer lærer de jo like enkelt som håndtegn som alle andre hunder.
  • Har gjort mine erfaringer med diverse bullehunder, og jeg styrer pent utenom dem. De kan være så sjarmerende mot folk som de bare vil, mine hunder får ikke hilse på dem. Så får jeg heller tåle å bli kalt hysterisk kjerring.
  • Bilde? Tenker at når en kjøper seng i butikk så er den komplett, enten med sokkel (da er det ikke noe rom/åpning under senga), eller med forskjellige typer ben.  Om det er en skikkelig ramme rundt under, som det er plass til å montere ben så går det sikkert. På noen så er de 4 bena skrudd fast i hver hjørne, men på andre så er det bare to bøyler, som er skrudd fast i utfresa spor på innsiden av selve ramma
  • Kan man montere ben, hvor det ikke finnes "hull/gjenger" på en rammemadrass? Altså bore de selv. Har kjøpt en "rammemadrass uten hull hvor man kan feste bena. Mulig det ikke er gjort på forhånd fordi det er ment at man skal sette madrassen i en sengramme. Men kona insisterer på å at hun vil ha madrass med ben. Madrassen har en tykk treramme rundt selve madrassen nederst. Men er det vanlig å bore hull til å feste på bena selv?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...