Jump to content
Hundesonen.no

Noen med dårlig erfaring med Norwegian Polar?


Recommended Posts

Hei!

 

Alle steder jeg har lest om Norwegian Polar blir dette foret skrytt opp i himmelen, og det er mange hunder som fungerer godt på det.

Min husky spiser Acana, og fungerer forsåvidt godt på det (har prøvd MYE, og dette er det som fungerer best av tørrfor), men han sliter med å legge på seg. Derfor har jeg gitt han NP nå i et års tid, og vekta har gått opp og han er normalvektig og har matlyst. Han syns NP er digg. MEN, han har innimellom ørebetennelse, har hatt en urinveisinfeksjon osv, så jeg begynner jo å tenke på om NP kan ha noe med det å gjøre. Veterinæren vår sier ikke så mye om det.

 

Er det noen som har hatt negative erfaringer med Norwegian Polar? Det skal jo være så rent og sunt og kokt og fryd og gammen :)

Link to post
Share on other sites

Jeg ser ikke helt for meg hvordan fôret skal forårsake ørebetennelse... og ved urinveisinfeksjon kan vel dyrlegen si om hunden får for mye av noe som påvirker det. Har du kontaktet produsenten?

Hvor gammel er hunden? Har dette kommet påfallende plutselig i sammenheng med overgang til NP?

Link to post
Share on other sites

Hva sier dyrlegen om ørebetennelsene? Har hunden trange øreganger, mye hår i ørene eller andre ting som kan forklare problemet? Hvor gammel var hunden da dette startet? Klør/slikker han seg mye? 

Dersom dette startet etter forbytte, så kan det være det som er årsaken. Ikke fordi det er noe galt med NP, men det kan være at hunden er allergisk mot noe som NP inneholder, men som ikke var i det forrige foret. Eller så kan det komme av andre ting som har endret seg, f.eks. nye godbiter. Hvor gammel var hunden da dette startet? Klør/slikker han seg mye?

Min fikk forøvrig også UVI et par ganger etter ørebetennelse. Vet ikke om det henger sammen med bruk av prednisolon (immundempende) mot ørebetennelsen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Nå er ikke blandingsavl så veldig populært på forumet her, men ikke ulovlig. Når det er sagt ville jeg nok opplyst om hvilke helsesjekker han har og hvordan helse og gemytt er på søsken og foreldre. Ikke som i at "de er friske og snille", men om de er sjekket for typiske plager for de små rasene som øyesykdommer, albueledd, hofter osv. Hvis foreldrene er registrerte i NKK er det også relevant. Selv om din hund er både søt, snill og frisk så er det ikke gitt at valper etter han vil bli det, det kommer an på hvilke gener han bærer som kanskje ikke vises så godt. Hvis det er sykdom lengre bakover så kan det slå ut hos valpene.
  • Matti en en 4 år gammel maltepoo, og kan gjerne bidra med å lage fine valper om noen ønsker. Han bor i Trondheim, og er ca 5 kg. Hans mor er malteser og pappaen er en dvergpuddel.  Matti bor i en familie på 5 mennesker og han får mye positiv oppmerksomhet, trening og sosialisering. En veldig fin familiehund, som er glad i mennesker. Barnevennlig. Allergivennlig og røyter ikke. Godt lynne og veldig søt:-) Ta gjerne kontakt om du ønsker å vurdere om han kan være egnet;-)  Hilde:-) hildanorway@hotmail.com 41211822 
  • Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller
  • Det tok litt tid før vi turde å skaffe oss hund igjen, men nå har vi en helt fantastisk sheltie gutt på 1,5 år. Ikke visste jeg at det å være hundeeiere kunne være så "enkelt" og bare gøy. 😄 En helt annen opplevelse denne gangen!
  • Din situasjon er noe helt annet. Egenerfaringer må man ha rett til å si noe om. Jeg leste forøvrig de gamle innleggende dine nå, og det var utrolig trist. Har vært i lignende situasjon selv (uten at det var oppdretters feil), og den type ekstrem "mental brist" eller hva jeg skal kalle det, er synlig fra veldig ung alder. De blir ikke bra av det. Det beste man kan håpe på er å få redusert symptomene litt gjennom hardt og langvarig arbeid, men det er vanskelig og i noen tilfeller umulig. Og uansett symptomer, så er ikke hunden normal i hodet, og man kan aldri stole helt på den rundt fremmede.  Den hunden kunne dere ikke ha, og dere gjorde alt rett. Jeg håper dere har det bra nå, og har fått et godt og trygt hundehold med en frisk hund.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...