Jump to content
Hundesonen.no

Noen med dårlig erfaring med Norwegian Polar?


Recommended Posts

Hei!

 

Alle steder jeg har lest om Norwegian Polar blir dette foret skrytt opp i himmelen, og det er mange hunder som fungerer godt på det.

Min husky spiser Acana, og fungerer forsåvidt godt på det (har prøvd MYE, og dette er det som fungerer best av tørrfor), men han sliter med å legge på seg. Derfor har jeg gitt han NP nå i et års tid, og vekta har gått opp og han er normalvektig og har matlyst. Han syns NP er digg. MEN, han har innimellom ørebetennelse, har hatt en urinveisinfeksjon osv, så jeg begynner jo å tenke på om NP kan ha noe med det å gjøre. Veterinæren vår sier ikke så mye om det.

 

Er det noen som har hatt negative erfaringer med Norwegian Polar? Det skal jo være så rent og sunt og kokt og fryd og gammen :)

Link to post
Share on other sites

Jeg ser ikke helt for meg hvordan fôret skal forårsake ørebetennelse... og ved urinveisinfeksjon kan vel dyrlegen si om hunden får for mye av noe som påvirker det. Har du kontaktet produsenten?

Hvor gammel er hunden? Har dette kommet påfallende plutselig i sammenheng med overgang til NP?

Link to post
Share on other sites

Hva sier dyrlegen om ørebetennelsene? Har hunden trange øreganger, mye hår i ørene eller andre ting som kan forklare problemet? Hvor gammel var hunden da dette startet? Klør/slikker han seg mye? 

Dersom dette startet etter forbytte, så kan det være det som er årsaken. Ikke fordi det er noe galt med NP, men det kan være at hunden er allergisk mot noe som NP inneholder, men som ikke var i det forrige foret. Eller så kan det komme av andre ting som har endret seg, f.eks. nye godbiter. Hvor gammel var hunden da dette startet? Klør/slikker han seg mye?

Min fikk forøvrig også UVI et par ganger etter ørebetennelse. Vet ikke om det henger sammen med bruk av prednisolon (immundempende) mot ørebetennelsen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tror ikke det er hele svaret . Mange som har opprinnelse utenfor Norden, er fra land hvor hunder er "urene", eller de har bare tradisjoner for hund brukt kun til jakt eller vakt. Vår kultur med hund som kompis og kjæledyr, og stevner og konkurranser er helt fremmed for dem. Og da er kanskje ikke interessen så stor. De går jo glipp av mye gøy.
  • Enig med kommentaren over, å bytte til en fersk kost (ekte mat) burde være førsteprioritering å teste. 
  • Jeg kjenner flere hunder med kroniske mage- og hudproblemer som ble helt friske av å bytte til råfor, så det kan jo kanskje være verdt et forsøk.
  • De jeg kjenner med trekkhunder bruker å gi faste måltider de også, så det er ikke bare vanlige familiehunder som spiser faste måltider. Det finnes selvfølgelig folk som har mat fremme hele tiden (sånn som leieboeren din), men det er ikke anbefalt. Og siden denne hunden har problemer med å bli helt stueren så er det viktig å ta grep for å endre rutinene. Dere vil ikke klare å trene han av med uhell dersom tarmen er så full at han MÅ på do. Det må endring til i matrutinene for å fixe problemet. Både for hunden sin del, men også for dere. Når man kommer inn i rutinen selv, så er det veldig raskt og enkelt å lage til mat 2-3 ganger i døgnet. Det er mye triveligere å bruke ekstra tid på måltidene enn å bruke ekstra tid om morgenen til å fjerne avføring! Mitt forslag er å se på forsekken hvor mye produsenten anbefaler at hunden spiser ut i fra vekten hans, og del det på tre. Så gir du frokost, middag og kvelds. 3 måltider gjør at overgangen ikke blir så stor for hunden. Det kan godt hende den vil ha noen uhell fremdeles frem til ting får stabilisert seg. Etter et par uker kan dere gå ned til 2 måltider om dagen: frokost og middag. Dersom dere ser at hunden blir tynnere eller tykkere når dere følger den anbefalte mengden, så justerer dere bare litt på mengen etterhvert. 🙂 
  • Og selges hos fellesbonden Det står på sekken at en liten hund 16-20 kg trenger 205 -245 gram om dagen så da varer sekken omlag 30 dager hvis den veier 16kg Eller ca 24 dager hvis hunden,veier 20kg  Eller 8måneder for til de minste og det er en 50lapp pr mnd = 1 redbull til deg sjøl på tappen..   Eksemen forsvant totalt med dette foret, og teksten på sekk skriver at mange ting er fjernet,men jeg vet dessverre ikke om teksten kun er en produktreklame. Men antar at for høye eller for lave verdier skal kunne sjekkes som vi, mennesker finner ut av med en blodprøve.. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...