Jump to content
Hundesonen.no

Australian cobberdog og corgi erfaringer


Miomio
 Share

Recommended Posts

Vi er en familie som ønsker å skaffe oss vår første hund. Vi ønsker oss en selskapshund med ikke alt for mye pelsstell. Har sett litt australian cobberdog og corgi, noen som har erfaring med disse hundene? 

Syns det er innmari vanskelig å finne ut hvilken hund passer oss og hvilke oppdrettere som er bra og til å stole på!

Noen som har noen tips?

Link to comment
Share on other sites

Ønsker dere lite pelsstell hadde jeg styrt laaaaangt unna en puddelblanding!! Du kan få en ok pels, eller du kan få et mareritt. Har vært borti flere via kurs og alle, og da mener jeg alle, har brukt mye tid på pelsstell eller endt opp med å barbere helt ned med korte jevne mellomrom. 

Link to comment
Share on other sites

Corgi er en aktiv gjeterhund som krever en del aktivitet, røyter MYE, og bjeffer og gjeter en del. Hvis dere har yngre barn ville jeg droppet det, da hunden fort kan bli stresset av å løpe etter og nappe barna i bena.

Hvis dere mener cobberdog er noe for dere ville jeg heller gått for ren puddel, der både pelsen og hunden er mer forutsigbar både i størrelse og adferd. De krever noe pelsstell og kan klippes kort med jevne mellomrom. De er også aktive hunder.

Hva legger du i "selskapshund"? Hvor mye tur/aktivitet ser du for deg at hunden får på en vanlig hverdag? Etter min mening bør alle hunder uansett rase og type ha minimum en times tur/aktivitet hver dag, i tillegg til korte tisseturer morgen og kveld. I valpe- og unghundtiden krever hunden en god del mer, den må ut oftere, og gjerne ha mer aktivisering og ikke minst trening på hverdagslydighet. Det er ulike rasegrupper, og gruppen for selskapshunder kan være verdt en titt: https://no.wikipedia.org/wiki/Selskapshunder

Når det gjelder oppdretter så er det viktig at foreldrehundene er registrerte i NKK, sjekket for vanlige rasesykdommer, og oppfyller raseklubbens anbefalinger for helsesjekker og avlskrav. Dette er et minimum. Valpene bør ikke flytte hjemmefra før tidligst 8 ukers alder, ferdig chippet med helseattest, første vaksine og ormekur. Oppdreter bør ha tatt med valpene litt ut og hatt de i bil og latt de hilse på forskjellige folk og oppleve litt ulike ting. Snakk med erfarne hundefolk, og om mulig ta gjerne med noen dere kjenner for å hilse på oppdretter og moren til valpene.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Kommer vel litt ann på hva du legger i selvskapshund? 

Hvor mye mosjon vil dere tilby? 

Australian Cobberdog er vel strengt tatt en blandingshund som krever mye pelsstell, og er nok ikke hunden dere vil ha dersom dere ønsker en lettstelt hund. 

Hvor store er barna i familien? Er det små barn ville jeg personlig valgt en mellomstor rase. En unghund av stor rase kan fort velte barna dersom den er overlykkelig uten at det er noe vondt ment. 

Lapphund eller buhund er blant raser jeg tenker på som fine familiehunder/turkamerater. Ulempen med disse er at de er kjent for å ha en del lyd i seg. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...