Gå til innhold
Hundesonen.no

annanass

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av annanass

  1. Siden du nevner allergivennlig, kanskje en av vannhundene kunne være noe? For eksempel Spansk vannhund, lagotto eller Barbet? Vær bare bevisst på at alle nevnte rasene jeg nevnte krever mye pelsstell, snøklumper i pelsen om vinteren kan være krevende. Men ett pluss at du slipper røytingen. Velger du å holde pelsen kort er det vesentlig mindre jobb, men kan da trenge dekken på fe kaldeste dagene. Jeg ser på alle disse tre rasene som fine familiehunder. Ikke for store, men heller ikke for små. Normalt aktivitetsnivå. Jeg har selv ei lita Barbet tispe på 15/16 kg. Hun klarer seg fint en lat dag i blant, men kan også bli med på lengre turer/skitur. Slapper godt av etter en tur. Alle rasene trenger til en viss grad noe mental stimuli, men trenger ikke overkomplissere det. Det kan være å trene på vanlig hverdagslydighet sitt, ligg, bli. Søke etter godbiter eller leke gjemsel. Kan også lære å f.eks søke etter andre ting. Forholdsvis lettlærte hunder. Jeg har med min overalt, enkel å ta med på besøk til andre også. Alle disse rasene liker å være med familien sin. Så jeg ville ha brukt mye tid på hjemme alene trening fra den er ung og økt lengden alenetid etterhvert. Tar du for lett på dette kan du risikere seprasjonsvansker. Tror dette gjelder de fleste familiehunder. De går vel under gruppe 8, apporterende.
  2. Har dere noen anbefalinger ved kjøp av barbermaskin? Jeg har en barbet valp på 7 mnd som jeg enda ikke har klipt (kun litt med saks enkelte steder). Ønsker å kjøpe en barbermaskin med god kvalitet og mulighet til å klippe både snute/labber og kropp. (Eller bør jeg kjøpe to ulike maskiner for det?) Mulighet for å både klippe helt kort og noen ulike skjer for å velge lenger lengde på pelsen. Vil tenke på det som en investering, så er villig til å bruke litt penger og ikke gå for det billigste, men trenger heller ikke bruke 6000 kr på en maskin heller. Noe midt i mellom. Anbefalinger?
  3. Liker du vannhunder? Det er begrenset erfaring, da valpen min er 5 måneder, og har ikke erfaring utover dette. Jeg vil anbefale deg å ta en titt på Barbet. Min er veldig fornøyd etter en god tur, og vil da legge seg ned og sove etterpå, aller helst helt inntill deg. Veldig kosete. God av/på "knapp". Hun går utrolig godt overens med katten, veldig morsomt å se de ligge inntill hverandre rett som det er? Opplever hun som smart og lærevillig, liker spesielt søk øvelser. Gjemmer godbiter hun skal finne. Jeg har måttet bruke mye tid på alenetrening, i starten var det mye piping, så her må man være tålmodig. Nå (ligger en del trening bak) er det ikke noe problem. Hun har ett fast område (i bilen er det bur, hjemme en innhegning) som jeg ber henne gå inn i når jeg skal bort. Nå går hun bare å legger seg til å sove til jeg kommer hjem igjen, så fremt hun har fått en tur/lekt i hagen/brukt hodet sitt litt i forkant.
  4. Ser flere skriver dvergpuddel, jeg synes absolutt at det er fine hunder, men med tanke på at du skriver lite/middels pelsstell ville jeg holdt meg unna. Det er mye pelsstell med de. De må børstes ofte for å unngå floker, barberes/klippes. Pelsen vokser også inni øret som må nappes. Jeg vil tro både papillon, phalene og dvergpincher vil passe bra. Terrier bil fungere bra, men de vil jo bli noe helt annet enn border collie i lydighet, min opplevelse er at de er smarte og kan ha litt egne meninger om hva de ønsker. De strihårede skal også nappes. Chihuahua ville jeg tenkt at ville blitt hakket for liten igjen, til å bli med på lange løpeturer. De skal absolutt ikke undervurderes, men de har vesentlig kortere bein å holde følge med deg på.
  5. Riktignok ikke til hundene men til den tobeinte. Etter å ha virkelig økt antallet turer ute i skogen har jeg hatt lyst til å kjøpe meg ei turbukse, i stedet for å gå i tights. Men det har dukket opp en utfordring. Buksene jeg har prøvd i butikken har enten vært så jeg ikke får buksa på meg, eller passer i lårene, men er ALT for stor rundt livet. Jeg vil gjerne at det skal være plass til stillongs under også, så jeg kan bruke den når det blir kaldere. Er det noen der ute som har hatt samme problem som meg, og funnet en turbukse de er veldig fornøyd med? Jeg vil helst kjøpe en i god kvalitet slik at jeg har den lenge.
  6. Etter utseende ville jeg definitivt vurdert doberman, irsk ulvehund eller Saarloos Wolfhond? Men ingen av rasene er nok noe jeg noen gang vil komme til å skaffe meg.
  7. Tusen takk for ett veldig godt svar, det utelukket en god del spørsmål? Det er riktig at det er en Barbet! Oppdretter er mer enn villig til å hjelpe, men hun bor veldig langt unna. Jeg tok fly når jeg hentet valpen. Jeg kan prøve å finne ut av om det kan være noen utstillingstreninger, jeg har vært inne på den lokale hundeklubben her. Blant annet for å se etter om de holder noe valpekurs. Er litt lite å finne der, tror ikke det er veldig mye aktivitet, men jeg kan eventuelt sende en mail til klubben å høre. Fungerer det å trene med vanlig halsbånd, eller ville du ha kjøpt ett utstillingsbånd? Jeg har trent endel på å se på tenner, ører og labber. Hun er veldig flink, men hun har ikke blitt tatt mye på av andre. Hvis det er noen utstillinger i nærheten, går det ann å bare dukke opp med valpen for å se på og ta det som miljøtrening også, eller må alle hunder være påmeldt? Bokstavene som CK, HP osv. Sier meg ikke så veldig mye, men det kommer jeg meg nok inn i etterhvert ?
  8. Hei. Jeg har en valp på 12 uker. Jeg kunne ha tenkt meg å prøve utstilling med henne i fremtiden, men har absolutt null erfaring med dette. Hvor kan jeg se hvor og når utstillinger blir holdt? Hvor gammel må hun være? Hva burde vi trene på i forkant? Jeg har hatt en hund før, men da bodde jeg med foreldre, og det var bare familiehund. Dette er første hunden som jeg oppdrar på egenhånd. Legger ved ett bilde av sjarmtrollet?
  9. Kommer vel litt ann på hva du legger i selvskapshund? Hvor mye mosjon vil dere tilby? Australian Cobberdog er vel strengt tatt en blandingshund som krever mye pelsstell, og er nok ikke hunden dere vil ha dersom dere ønsker en lettstelt hund. Hvor store er barna i familien? Er det små barn ville jeg personlig valgt en mellomstor rase. En unghund av stor rase kan fort velte barna dersom den er overlykkelig uten at det er noe vondt ment. Lapphund eller buhund er blant raser jeg tenker på som fine familiehunder/turkamerater. Ulempen med disse er at de er kjent for å ha en del lyd i seg.
  10. Hva med vanlig labrador fra en god oppdretter som prioriterer helsa? Litt røyting blir det naturligvis, men veldig enkelt pelsstell og pelsen tåler alt av vær godt. Hvis du vil ha jaktlabbe pga at de er slankere, så vil jeg påstå at vanlig labrador kan se veldig fit ut de også. Gitt nok mosjon og riktig mengde mat. De labradorene jeg har vært borti har vært stødige mentalt og fine familieindivider. Tipsene blir jo ikke like store som hannene, så om du ønsker en mindre hund kan du be om den minste tispa i ett kull f.eks. Vil du ha en rase som ikke røyter må du regne med pelsstell, og vil du ha lite pelsstell må du nesten regne med litt røyting. Det blir en prioriteringsak.
  11. Hei! Samboeren min har en border collie blanding, som er litt vel smart og trenger hjernetrim. Han blir nemlig ikke sliten av turer. Han har diverse spill fra Nina Ottosson, med vanskelighetsgrad 3, men disse løses like raskt som tiden det tar å putte i godbitene. Er det noen som har gode tips til aktivisering som han vil kunne bruke god tid å bryne hodet sitt på? Det er den eneste måten å få han sliten, men både jeg og samboer begynner å gå tom for idéer. ? Eventuelt vet om noen skikkelig vansklige hundespill?
  12. Jeg har fått min første pelsstellrase, og med det skal også ørene nappes. Er det noen som har erfaring med det? Hvor gammel bør valpen være før man napper det første gangen? Bruker dere bare fingrene og drar ut eller har dere annet utstyr til dette? Skal hårene være løse for å nappe ut hårene eller kan man nappe selvom hårene sitter fast?
  13. annanass

    Tispenavn

    Hei? Da er det klart at jeg skal få en valp i slutten av juli? Har noen tips til fine hundenavn til ei fluffy tispe? Har funnet noen navn, men kom gjerne med forslag ? Gjerne navn som ikke "alle" andre har.
×
×
  • Opprett ny...