Jump to content
Hundesonen.no

Ekstrem valpebiting på tur


Recommended Posts

Jeg er desperat og trenger gode råd, kanskje noen har link til en artikkel eller video?

 

Valpen min på 3 mnd er stort sett veldig grei, hun er en myk tispe både rundt voksne, barn og andre hunder. En god del valpebiting såklart, men kan som regel avledes med sine egne leker. Inne altså.

 

Problemet er når jeg er ute med henne, da får hun iblant noen skikkelig ekstreme biteraptuser hvor hun både har revet opp klærne mine og huden min til blods. Vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Helt umulig å avlede. Jeg løfter henne opp og holder henne fast til hun roer seg, så setter jeg henne ned, men da fortsetter hun ofte. Et par ganger har jeg lagt henne forsiktig ned og holdt henne nede for å roe seg, men da ble hun enda mer febrilsk og knurret også. Har prøvd å riste med et glass med mynter, hjalp litt fordi hun ble distrahert et øyeblikk, men ikke nevneverdig. Er det et tre i nærheten har jeg prøvd å sette henne fast og gå litt unna, som en time-out, men dette blir hun bare stresset av og trekker fælt for å komme seg vekk, så føles ikke som en god løsning.

 

Det kan skje både når vi har vært ute en stund eller når vi nettopp har kommet ut, så er ikke en veldig klar trend på når det skjer.

Pliz hjelp meg...

Link to post
Share on other sites

Som jeg skrev i en annen tråd: dersom du har en ekstrembiter, så er du avhengig av å kunne forholde deg rolig. Det krever at du har sko/klær som beskytter huden din, og som du ikke er redd for at skal bli ødelagt. Finn frem kraftige, gamle jeans, eller se om du finner billige, men kraftige bukser på bruktbutikk.

Jeg ville testet med ignoreringsmetoden først (stå helt stille og se opp i lufta med armene i kryss til hun roer seg). I starten må du kanskje stå mange minutter før hun klarer å roe seg. Dersom hun begynner å tulle igjen, så stopper du opp og venter til hun roer seg. 

Det høres ut som hun rett og slett er veldig gira fordi hun gleder seg til å gå ut de gangene det skjer med en gang dere kommer ut. Og de gangene det skjer etter en stund har hun antageligvis fått nok litt for mye stimuli på en gang, og at turene kanskje burde være kortere (og heller gå flere mindre runder).
 

Link to post
Share on other sites

ja, jeg har prøvd litt ignorering med tykke bukser, men synes det er vanskelig, ettersom hun allerede er temmelig stor og kommer ganske høyt opp når hun hopper, så det er liksom vanskelig å overse henne. får kanskje prøve det litt mer.

 

og ja, det skjer gjerne når hun er overstimulert ja, men det skal liksom ikke så mye til. litt blader som blåser, at det begynner å regne, at hun hører noen merkelige lyder...

 

har fått i råd å bruke halsbånd (bruker sele nå) og gi henne et lite rykk (ikke hardt) for å avlede henne, men er usikker på om jeg vil gjøre det.

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Ninja said:

ja, jeg har prøvd litt ignorering med tykke bukser, men synes det er vanskelig, ettersom hun allerede er temmelig stor og kommer ganske høyt opp når hun hopper, så det er liksom vanskelig å overse henne. får kanskje prøve det litt mer.

 

og ja, det skjer gjerne når hun er overstimulert ja, men det skal liksom ikke så mye til. litt blader som blåser, at det begynner å regne, at hun hører noen merkelige lyder...

 

har fått i råd å bruke halsbånd (bruker sele nå) og gi henne et lite rykk (ikke hardt) for å avlede henne, men er usikker på om jeg vil gjøre det.

Rykking i halsbånd kan skade nakke og skjoldbruskkjertelen, så det ville jeg ikke gjort. Og en hund som er så gira at den mister kontroll vil ikke nødvendigvis reagere på et lite rykk. Det er også stor sannsynlighet for at hun trekker i halsbåndet sånn som du beskriver henne, og det er ikke bare rykking som påfører skader. 

Du får kle på deg tykk genser/jakke også, og håpe på drittvær i sommer.  😉  Men ja, jeg ville prøvd litt mer, om du klarer. Dersom hun allerede er så stor at hun når armene dine når du krysser dem, så er det lurt å legge inn mye jobb før hun blir enda større!

Grunnen til at jeg nevnte at det høres ut som hun blir gira er for å si at det handler om å roe henne ned. Det høres ikke ut som at hun trenger å avledes, hun trenger å få selvkontroll og lære å finne roen. Selvkontroll og valper går ikke alltid hånd i hånd, men mye av det du beskriver vil minske etterhvert som hun blir eldre og kjent med lyder og lukter.

Anbefaler også å jobbe med kontakt og selvkontroll inne (og ute etterhvert).

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller
  • Det tok litt tid før vi turde å skaffe oss hund igjen, men nå har vi en helt fantastisk sheltie gutt på 1,5 år. Ikke visste jeg at det å være hundeeiere kunne være så "enkelt" og bare gøy. 😄 En helt annen opplevelse denne gangen!
  • Din situasjon er noe helt annet. Egenerfaringer må man ha rett til å si noe om. Jeg leste forøvrig de gamle innleggende dine nå, og det var utrolig trist. Har vært i lignende situasjon selv (uten at det var oppdretters feil), og den type ekstrem "mental brist" eller hva jeg skal kalle det, er synlig fra veldig ung alder. De blir ikke bra av det. Det beste man kan håpe på er å få redusert symptomene litt gjennom hardt og langvarig arbeid, men det er vanskelig og i noen tilfeller umulig. Og uansett symptomer, så er ikke hunden normal i hodet, og man kan aldri stole helt på den rundt fremmede.  Den hunden kunne dere ikke ha, og dere gjorde alt rett. Jeg håper dere har det bra nå, og har fått et godt og trygt hundehold med en frisk hund.  
  • Jeg får anbefale Vinternatta til nordlendingene da. Ikke noe stort oppdrett, men hun jobber som dyrepleier hos veterinær og har levert i hvertfall ett kull jeg kan signere på var svært mentalt stødige hunder som samtlige kjøpere var veldig fornøyde med. 
  • Jeg vet ikke om jeg bør svare i denne tråden; mine mål for 2023 er fraværende. Men jeg kan kanskje lage meg noen likevel… Hvis det blir mulig å få tittel i eliteklassen i rally, så kan det gi oss en grunn til å trene og starte flere ganger. Kommer uansett til å trene inn nye øvelser. Skal bli gøy med noe nytt. Ellers så kan jeg kanskje forsette å trene mer på kl 3 i LP. Men vet ikke om det er såpass gøy at jeg kommer til å starte. Siden hunden min kan lage lyd, så vil vi få mye i trekk. Uansett hvor flink og lydig han er 😕 Hovedmålet blir å ha motivasjon for å trene og konkurrere litt i rally. Trives utrolig godt i hundeklubben, og hunden er utrolig herlig å trene 🤩 Kanskje trene mer bruks? Time will show  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...