Jump to content
Hundesonen.no

Hadde dere valpegarde?


Milla_85
 Share

Recommended Posts

Vi brukte billige kompostgrinder for å skille hundene eller skjerme steder der valpetenner kunne gjøre skade (eller bli skadet). Det var igrunn det.

Jeg husker ikke lengre når vi startet, men jeg tipper sistemann må ha vært rundt 14 uker, vi fikk ham ved 10 uker, og var hjemme en stund før vi startet treningen. Eller, det var da vi begynte å dra på jobb (jeg jobbet deltid og korte dager). Fra ganske tidlig av gikk vi rundt i andre rom i huset, korte turer utenfor og sånt.

Link to comment
Share on other sites

Vi hadde også slike billige kompostgrinder, satte de rundt det vi ikke ville valpen skulle tygge på, isteden for å sette de rundt valpen. Så han hadde hele huset tilgjengelig, men beveget seg aldri vekk fra senga si i gangen egentlig. 

Vi startet med å gå i andre rom bare et par dager etter at han kom i hus, og gå ut av huset i få sekunder av gangen uka etter at han flyttet til oss. Fra rundt 4-5mnd alder har han fint vært hjemme alene det antallet timer som tilsvarer alderen hans, synes det var en fin fremgang egentlig. 4mnd=4 timer, 5mnd=5timer osv. opp til en hel arbeidsdag. Men man må jo selvsagt se an hunden, vår tok det veldig fint så kjørte på :) Nå er han 11 mnd og ligger og sover med beina rett i været i de timene vi er vekk på jobb ?  

Anbefaler å gi den noe å spise når dere går ut, f.eks mat i en kong eller lignende. 

9EF724F1-4532-4B8C-9DCF-D2C3A850F0E3.thumb.png.40c9b6e5810c4147d28597709e398599.png

 

Edited by bie
Link to comment
Share on other sites

Ingen av mine to siste valper har hatt valpegard eller -grind. Nå er de riktignok sjeldent alene, men da gørrslitne sammen med de voksne på lukket rom (badet, ofte). 

I hverdagen har jeg ingen nytte av å stenge dem bort, de sover i sofa og hundesenger eller beveger seg fritt. Sålenge de har utløp for energi og tyggeting tilgjengelig, så har mine vært veldig fornøyde med det :)

Ved nødtilfelle har jeg et sprinkelbur av største størrelse stående (og aktivitetsleker klare i frysa), typ når vi måtte ut alle mann med de voksne hundene på leit etter sauen på rømmen midt på natta. 

Link to comment
Share on other sites

Mine valper har hatt ett inngjerdet lite område de måtte være på når jeg ikke var der med dem.

Det var også for å skjerme den andre eldre hunden fra valpen

Gamlemor likte å ligge i senga mi når jeg var borte, og valpen var derfor på samme rom som henne. Så hadde de hverandre som selskap.

Første hunden hadde et lite inngjerdet område på stua da hun var valp. Heldigvis har ingen av hundene mine reagert negativt på å være alene. Men tilvenningen til å være alene gikk sakte ?

Link to comment
Share on other sites

På 11/14/2021 at 1:43 PM, Milla_85 skrev:

Eller sånn inngjerding for at valpen skulle ha sin egen plass/ha kontroll når dere ikke hadde han under oppsyn?

Og, hvor var valpen når dere begynte med hjemme-alene trening?

Har aldri tenkt tanken på at hvalper ( eller voksne hunder for den del) skal holdes borte fra familien eller deler av huset, hverken når man er hjemme eller borte. Hundene er en del av familien og har samme adgang til rom/oppholdsteder som resten av familien. Hvilket jeg anser som en selvfølge. 

Link to comment
Share on other sites

Kompostgrinder er helt fantastiske til å valpesikre huset, altså gjerde inn ting du er redd for. F.eks. ledningene rundt TVen, eller bestemors antikke stuebord. Da lærer valpen seg å la tingene være i fred, samtidig som den har fri tilgang til sitt eget hjem, og du kan senke skuldrene litt ekstra både når dere er sammen og når den er alene.

Jeg har hatt forsåvidt hatt et rom valpene kunne være i dersom det var behov for å forlate den litt, men jeg var veldig opptatt at at det skulle være et rom som jeg og valpen brukte mye til vanlig, og som valpen hadde sterke positive assosiasjoner med. Altså ble det kjøkkenet. Dette er ene og alene på grunn av bosituasjon og tissing på gulv. Laminatgulv  fungerer dårlig med tanke på tisseflekker.

Husker jeg var på besøk hos mine foreldre med min første egne valp. Noen måneder tidligere hadde pappa lagt flott, nytt laminatgulv. På et eller annet tidspunkt hadde frøkna mi gått bak TVen og lagt igjen en liten dam uten at vi fikk det med oss. Noen dager senere ringte mamma og sat at de hadde måtte rive opp hjørnet bak TVen for å legge ny laminat der, fordi en 10 cm tissedam hadde havnet på skjøten mellom 2 bord. Skadeomfanget var 5 ganger så stort som den bittelille dammen hun la igjen.

Så snart valpene er stuerene, så har de fri tilgang alle oppholdsrom hele døgnet. Det er en utrolig lettelse å nå det punktet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde siste valpen i binge. Han var keeper valpen fra valpekullet mitt. Han var hjemme aleine fra Han var 8 uker. Samboen jobber 50 prosent seint så Han var ikke mye aleine.

Han var i binge fram til han var 5-6 mnd så gikk han løs sammen med mamman sin.  Og det var fordi jeg ikke ville ha tiss og bæsj i hele stua.

I girnna hadde han et bur som sto oppe. Det var senga og noen leker som Han ikke kunne skade seg på også hadde han vann. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...