Jump to content
Hundesonen.no

Valp med dårlig apetitt for tørrfor og diare av vom


Recommended Posts

Staff 11 mnd har hatt dårlig matlyst for tørrfor helst siden jeg fikk han da han var 8 uker og undervektig.

Han spiser vom, men har tidvis mye diare/løs mage med slim, og kan følgelig ikke spise det. Der skal ikke mer til enn et par biter med vom kjøttboller innrørt i tørrfor før han spiser opp alt - men får fortsatt løs mage.

Kort og godt; vom - som han spiser, er ikke et alternativ, heller ikke for å røre inn

Har brukt acana og royal canin sitt valpefor, men han spiser knapt halvparten av dagsbehovet. Ikke fremstår han som særlig sulten når jeg girer han litt opp før jeg setter ned skålen heller.

Kjøpte inn noe som skulle være dt slags «hundekrydder» med tørrvom-smak. Det fungerte bra i 3-4 dager.

Han er for øvrig frisk og rask, og har veldig lyst på maten min. Så det er kun en småspist hund som fort blir matlei.

Har hart 3 staffer før og aldri hatt problem med spisingen…

Har spurt litt rundt om det ikke finnes noe super-tasty valpefor, men ikke blitt særlig mye klokere.

Råd/tips?

Edited by RobertMM
Ny topic
Link to post
Share on other sites
 • RobertMM changed the title to Valp med dårlig apetitt for tørrfor og diare av vom

11 mnd er ikke en valp lengre, men en unghund. Du bør begynne å gå over til voksenfôr så han få riktig næringssammensetning. Det kan også ha noe å si for matlysten, siden valpefôr inneholder mye energi fordi de skal vokse.

Diaré av Vom er ikke normalt, har dere sjekket hos dyrlege, og tatt opp dette med allergi? Hvordan er søsknene?

Så lenge han ikke blir for tynn så gjør det heller ikke noe om han spiser for lite. Da får han i seg det han trenger. Begge mine har vært akkurat likedan, veldig småspiste som unghunder, men aldri undervektige.

Jeg ville fortsatt å gi hunden mat til faste tider om dagen, gjerne to ganger, og litt mindre enn det han får nå, helst ikke mer enn han faktisk spiser. Fôranbefalingene på posene er også nettopp det, og erfaringen min er at de færreste trenger like mye som produsentene mener de skal ha. Mine har tidvis gått på halvparten uten å bli tynne, litt avhengig av fôrtype.

Ta bort maten etter ti minutter, og gi fast mengde til neste måltid også. Så kan du heller øke hvis/når han begynner å spise opp. Så lenge hunden ikke blir undervektig så er det sjelden grunn til bekymring, men en tur til dyrlegen kan også være greit.

Link to post
Share on other sites

Kan det være pubertale hormonendringer som påvirker matlysten? Jeg hadde en (ikke staff) som rett og slett ikke hadde tid til å spise hver dag når han hadde fått ferten av at det var løpetisper innen en mils omkrets. Eneste som stod i (bak)hodet på ham var å få ****. 
 

Ellers tenker jeg at rå kylling og rått svin fra industrielt dyrehold er potensielt farlig pga bakteriene. De slutter jo ikke formere selv om man fryser det ned, det går bare saktere. Det ble advart om dette fra veterinærer eller Mattilsynet eller hvem det nå enn var på nrk.no for flere år siden, men da med tanke på menneskehelse. Jeg tenker at det kan påvirke hundetarmen til å kaste det fortere ut også, derav diareen? MUSH har råfor uten kylling og svin. Kan være verdt et forsøk? Ellers kan stekesjy over tørrforet kanskje smake det til litt. Å bløte tørrforet opp og tilsette litt saus med litt smak har vært en vinner til flere hunder her. Om jeg bare har helt saus på tørre kuler, så har sausen blitt slikket av og tørrforkulene blitt liggende igjen 😄

Edited by Maskot
Link to post
Share on other sites

Reagerer han på alle typer VOM? Også lam / storfe?  Alternativt kan du jo kjøpe litt frysetørket ren vom og blande i maten ( med vann) ?  Eller se om du kan få tak i Norwegian Polar som er kokt, tåler han det er det verdt å bytte fremfor å kaste mat kanskje? 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Hvis det er v&h du mener så er det ganske hardt for magen. Jeg hadde prøvd en annen type råfor, eventuelt tatt en sjekk for allergi. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tusen takk. Da lærte jeg noe nytt. 
  • Det er tatt høyde for at dette er uavhengige hendelser (kjønnet til valp 2 avhenger ikke av hva valp 1 var). I et kull på 3 valper har man følgende mulige utfall, eller rekkefølger kjønnet på hver valp kan komme i: H=hannvalp T = tispe 1. 2. 3. valp H H H  - 1/8 T H H - 1/8 T T H - 1/8 H T H - 1/8 H T T - 1/8 H H T - 1/8 T H T- 1/8 T T T - 1/8 Siden det er 8 mulige utfall, sier man at hvert utfall har oddsen 1/8. For å finne sannsynligheten for at det kommer minst en hannvalp, adderer man bare alle utfallene med minst en hannvalp og får 7/8 (eller 87,5%). Men dette er teoretiske beregninger og faller innunder sannsynlighet og kombinatortikk. Det kan si noe om statistikk (f.eks ved terningkast, tror det heter "store talls lov" hvis jeg husker riktig ), men ikke alltid.  Denne beregningen vil ikke vise tendens til at det totalt som regel vil fødes flere hanndyr enn hunndyr når man ser på helheten i en populasjon (altså når vi snakker om maange individer, store tall). I praksis er det viktig å huske på at det forekommer kull med bare et kjønn hele tiden.
  • Gratulerer 😁 Så nydelig hun er 😍
  • Hei. Har en labbis unghund på snart 9 mnd. Han elsker alt og alle og vil helst leke med hvermannsen. Problemet er at han blir for ivrig og 'kjører ned' andre hunder. Hopper på de, jokker av og til og er helt i hundre. De andre hundene sier ifra på en rolig måte, men virker ikke som han helt hører etter og fortsetter. Ender alltid opp med at jeg må gripe inn og avslutte leken selv om det bare har gått noen minutter. Er det unghundfakter som går seg til med alderen eller gjør vi noe galt? Vi har også pleid å gå tur med de andre hundene uten at de får hilse for å så avslutte med lek, men han fortsetter å være bajas. Når han er i bånd forstår han nå at han ikke skal hilse og har grei(de fleste gangene) impulskontroll rundt andre hunder. Noen som har tips til å trene han å respektere andre hunder når nok er nok? Min drøm er at han kan leke med andre og kose seg. 
  • Det er grunnleggende kombinatorikk. Dette var det første og beste bilde jeg fant:  La JA være hannhund og NEI tispe. Da ser vi at det er 8 mulige rekkefølger på valpene i et kull på tre: HANN - HANN -HANN HANN - HANN -TISPE HANN -TISPE -HANN osv. Det er bare den siste kombinasjonen (bak hode til jenta) TISPE-TISPE-TISPE som ikke gir noen hannvalp. Men dette er den statistiske sannsynligheten. Det er selvsagt mulig at akkurat dette kullet blir et kull med bare tisper. Men sannsynligheten er altså stor for at det blir født minst en hanne.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...